BMW serije 2 Gran Coupé, F44
M235i xDrive Gran Coupé
Shop The Look
Cena34.450,00
Poraba goriva, kombinirana.7.8–6.5 l/100 km
Tip gorivaBencinDizel

THE 2

BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

Cena34.450,00
Poraba goriva, kombinirana.7.8–6.5 l/100 km
Tip gorivaBencinDizel
THE 2BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

Sploh prvi BMW serije 2 Gran Coupé uvaja novo razumevanje samozavesti z odločnim značajem v kompaktnem razredu. Predvsem pa je brezkompromisna, k visoki zmogljivosti usmerjena estetika tista, ki nedvoumno razkriva njegove ambicije. V kombinaciji z vrhunskimi tehnologijami in odlično uglašenimi funkcijami vozne dinamike, BMW serije 2 Gran Coupé izstopa iz množice z lahkoto in sledi svoji lastni poti.

Preberi več

IZBRANE KONFIGURACIJE ZA BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

218i Gran Coupé

ADVANTAGE

220i Gran Coupe

SPORT LINE

M240i xDrive Coupe

SiGNATURE

OBLIKOVNI POUDARKI NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

Sploh prvi BMW serije 2 Gran Coupé podarja lahkoten videz samozavestnemu stroju na kolesih z velikostjo do 19 palcev. Značilna ledvička BMW, žarometi in zadnje luči v LED-tehnologiji, vrata brez okvirjev, močna ramenska linija in športni zadek – čista samozavest, ki se odraža tudi v notranjosti. Z osvetljenimi notranjimi oblogami in opcijskimi športnimi sedeži, kokpit, ki je dosledno usmerjen k vozniku ustvarja vzdušje, ki je v enaki meri ekskluzivno in dinamično. Hkrati pa 10,25-palčna zaslona v kombinaciji z Live Cockpit Professional in projektor BMW Head-Up zagotavljajo, da boste ves čas brezhibno obveščeni.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, tričetrtinski pogled iz ptičje perspektive na streho
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, ledvička BMW mrežaste zasnove, kovinska barva Snapper Rocks Blue, pogled od blizu na sprednji del

Ledvička BMW mrežaste zasnove.

Ledvička BMW mrežaste zasnove je v celoti na voljo v barvi Cerium Grey in ima dovršeno izdelano mrežo na notranji strani. Mrežasta struktura, ki črpa navdih iz sveta motošporta, daje globino in dodano vrednost sprednjemu delu, z dovršenimi podrobnostmi pa določa visokokakovosten in dinamičen poudarek.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, vrata brez okvirjev, kovinska barva Snapper Rocks Blue, zunanjost

Vrata brez okvirjev.

Elegantna vrata brez okvirjev poudarjajo prefinjene poteze vozila in poudarjajo njegov športni značaj.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, zaključki izpušne cevi, kovinska barva Snapper Rocks Blue, pogled od blizu na zadek

Zaključki izpušne cevi.

Zaključki izpušne cevi z 90-mm premerom vizualno krepijo navzočnost vozila, ki je videti še bolj športno.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, športna prednja sedeža, notranjost

Športna prednja sedeža.

Za športna prednja sedeža so značilne stranice sedežev in naslonjal, ki so višje od tistih na standardnih sedežih, medtem ko skupaj z nastavljivo stegensko oporo zagotavljata odlično ergonomijo in boljšo bočno oporo med hitro vožnjo skozi ovinke. Poleg globine sedeža (mehansko) lahko nastavite tudi širino naslonjala (električno) na voznikovem sedežu.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, notranje okrasne obloge Illuminated Brooklyn, notranjost

Notranje okrasne obloge Illuminated Brooklyn.

Notranje okrasne obloge Illuminated Brooklyn s poudarkom Triangle na armaturni plošči in oblogah na vratih dajejo notranjosti napredno ozračje z močnim občutkom vrednosti. Lesketajoči se vzorec diskretno osvetljene obloge ustvarja tako privlačno kot tudi prijetno vzdušje v vozilu.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, panoramska steklena streha, pogled iz ptičje perspektive

Panoramska steklena streha.

Ko je panoramska steklena streha odprta, zagotavlja veliko svežega zraka. Zaprta pa pričara svetlo in s svetlobo preplavljeno vzdušje v notranjosti. Odpira in zapira se popolnoma avtomatsko s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je z drsno in dvižno funkcijo, senčnim rolojem in protivetrno zaščito.

NOVI BMW SERIJE 2 EDITION COLOR VISION.

Edition ColorVision med drugim ponuja naslednje opcije:
 • Paket M Sport z M-volanom z brizganimi vložki
 • Visokokakovostne barve zunanjosti
 • 18-palčna platišča iz lahke zlitine, prilagojena posebni izdaji
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, kovinska barva Melbourne Red, tričetrtinski pogled od spredaj pred stavbo
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, oblika prednjega dela

Oblika prednjega dela.

Značilna ledvička BMW pri Edition ColorVision povzroči avtoritativen videz kot velik kombinirani element z zunanjima stranicama, nagnjenima proti ikoničnima žarometoma BMW, ki sta odločno osredotočena naprej.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, oblika zadka

Oblika zadka.

Zadek predstavlja prepoznaven in športen sklepni del novega BMW serije 2 Gran Coupé. V prepletu s široko zasnovano držo pa ravne zadnje luči v obliki črke L poudarjajo samozavestno obnašanje na cesti.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, 18-palčna M lita alu. platišča dvobarvnega videza

18-palčna M lita alu. platišča dvobarvnega videza.

Elegantna in ekskluzivna 18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvnega videza, ki so stružena do sijaja, dajejo BMW serije 2 Gran Coupé Edition ColorVision dodatni odmerek dinamičnega značaja.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, prednja sedeža M Sport, prilagojena posebni izdaji

Prednja sedeža M Sport, prilagojena posebni izdaji.

Z razkošnimi materiali in dvobarvno zasnovo prednja sedeža M Sport iz usnja Dakota v barvi Black/Magma Red ali Black/Ivory White krepita športno naravnanost posebne izdaje. Logotipa "Edition", vezena na naslonih za glavo, pa poudarjata ekskluzivnost in prefinjeno končno obdelavo visoke kakovosti.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, preproge, prilagojene posebni izdaji

Preproge, prilagojene posebni izdaji.

Nadvse privlačna estetika in visokokakovostna končna obdelava BMW serije 2 Gran Coupé kot Edition ColorVision sta očitni do najmanjše podrobnosti. Preproge, prilagojene posebni izdaji, z razkošno obrobo iz sintetičnega usnja v črni barvi lepo poudarjajo športen pristop.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Edition ColorVision, ekskluzivne vstopne letve

Ekskluzivne vstopne letve.

Že ob samem vstopu vam BMW serije 2 Gran Coupé Edition ColorVision razkrije svojo izključno osredotočenost. Ta vtis povzročijo vstopne letve na pragovih vrat z logotipom Edition in fluorescentnim učinkom, ko jih obsije svetloba.

VOZNA DINAMIKA BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

Tehnologije motorja, pogonskega sklopa in podvozja pri BMW serije 2 Gran Coupé.

Z opremo za povečanje dinamike, kot so prilagodljivo podvozje, menjalnik z dvojno sklopko in sistem štirikolesnega pogona xDrive, BMW serije 2 Gran Coupé suvereno prevzema vodilno vlogo v svojem segmentu na področju okretnosti. V kombinaciji z zmogljivimi in izjemno učinkovitimi bencinskimi ter dizelskimi motorji TwinPower Turbo zlahka izstopa iz množice in vsakemu potovanju vtisne zvrhano mero samozavesti.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, krmiljenje M Sport s Servotronic, kokpit

Krmiljenje M Sport.

Krmiljenje M Sport s sistemom Servotronic zagotavlja neposreden in okreten odziv krmilnega sistema ter zmanjšuje fizični napor, ki je potreben za sukanje volana. Vozilo boste upravljali natančneje, kar pomeni še bolj športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic ponuja neverjetno športno pretikanje. Samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levi stezi S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, BMW xDrive, pogled od blizu na zadek

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, podvozje M Sport

Podvozje M Sport.

Podvozje M Sport zniža lego vozila za približno deset milimetrov. Vključuje krajše vzmeti, bolj togo nastavitev blažilnikov in trše stabilizatorje. Vse to vodi k še bolj neposredni zasnovi podvozja, ki omogoča izrazito športni slog vožnje.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN KOMFORTNE FUNKCIJE PRI BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

BMW serije 2 Gran Coupé kaže svoj tehnološko napredni značaj do najmanjše podrobnosti. Inovativni sistemi za pomoč vozniku, kot je asistent pri vzvratni vožnji, vas zanesljivo podpirajo med vožnjo, medtem ko BMW Intelligent Personal Assistant vzdržuje novo raven komunikacije med voznikom in vozilom, Digital Key pa zagotavlja izboljšano udobje, saj boste zaklepanje ali odklepanje vrat lahko opravili kar s svojim pametnim telefonom.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, varnostni paket Driving Assistant, notranjost

Driving Assistant.

Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred čelnim trkom s funkcijo zaviranja, pomočnik za omejitev hitrosti, vklj. s Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja s predogledom, in opozorilo za zapustitev voznega pasu. Poleg tega pa oprema, ki temelji na radarskih senzorjih, vključuje opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, parkirni asistent, notranjost

Parkirni asistent.

Parkirni asistent olajša parkiranje vozila. Kamera za vzvratno vožnjo zagotavlja jasen pogled za vozilom. Aktivni nadzor razdalje pri parkiranju nudi večjo zaščito pred poškodbami zaradi parkiranja. Parkirni asistent samodejno parkira vozilo na parkirna mesta, ki so vzporedno ali pravokotno s cestiščem in samodejno zapusti vzporedna parkirna mesta. Asistent pri vzvratni vožnji pa vam pomaga pri vožnji vzvratno, npr. na ozkih cestah.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, aktivni pomočnik za omejitev hitrosti s funkcijo Stop&Go

Aktivni pomočnik za omejitev hitrosti.

Aktivni pomočnik za omejitev hitrosti s funkcijo Stop&Go v razponu hitrosti od 30 do 160 km/h ohranja vnaprej nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, vključno z ustavljanjem in vnovičnim zagonom v počasi premikajočem se prometu. pomočnik za omejitev hitrosti omogoča asistentu za uravnavanje hitrosti prevzem omejitve hitrosti. Opozorilo pred čelnim trkom s posredovanjem v zaviranje se odziva na mirujoča vozila, pešce in kolesarje.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, BMW Live Cockpit Professional, notranjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 10,25-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 10,25-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, BMW Intelligent Personal Assistant, notranjost

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej, BMW, lačen sem.« Vaš BMW Intelligent Personal Assistant bo našel najbližjo restavracijo in takoj načrtoval pot do tja. A zmore veliko več. Vaš BMW Intelligent Personal Assistant vam bo priskočil na pomoč glede funkcij vozila. In razumljivo pojasnil uporabne lastnosti. Pomaga vam, da boste enostavno in intuitivno upravljali svoj BMW.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, Remote Software Upgrade, notranjost

Remote Software Upgrade.

Da bo vaš BMW ves čas posodobljen. Remote Software Upgrades lahko prenesete prek aplikacije My BMW ali neposredno v vozilu in jih nato namestite.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, integracija pametnih telefonov

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Integracija pametnih telefonov vaš pametni telefon brezžično poveže z vozilom prek Apple CarPlay in Android Auto. To vam omogoča udobno uporabo funkcij in različnih aplikacij neposredno prek nadzornega prikazovalnika.

BMW serije 2, F44, BMW Digital Key

BMW Digital Key.

BMW Digital Key spremeni vaš združljivi pametni telefon[1] v čisto pravi avtomobilski ključ. Da bi odklenili vrata, preprosto pridržite pametni telefon poleg kljuke na vratih. Preden zaženete BMW, pa ga odložite v predal za pametni telefon. Poleg tega lahko digitalni ključ pošljete do petim osebam in na primer tudi omejite največjo hitrost – odlična funkcija za voznike začetnike.


[1]BMW Digital Key je združljiv samo z izbranimi pametnimi telefoni. Seznam združljivih pametnih telefonov boste našli na spletnem mestu bmw.com/digitalkey. Za uporabo BMW Digital Key je potrebna opcija Teleservices.

MODELI BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

Model Advantage.

Model Advantage za notranjost in zunanjost ponuja različne možnosti funkcionalne opreme, ki izboljšajo udobje in varnost.
 • Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC)
 • Odlagalni paket
 • Pomočnik za omejitev hitrosti s funkcijo zaviranja
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, model Advantage, barva Mineral White, tričetrtinski pogled od spredaj

Model Sport Line.

Z modelom Sport Line postane vozilo še bolj dinamično. Izraziti oblikovni elementi v črni barvi visokega sijaja zagotavljajo posebej športen videz. Športna sedeža za voznika in sovoznika nudita največje udobje in optimalno oporo. Vsebina modela Advantage in paket luči dopolnjujeta ponudbo.
 • Ledvička BMW z okvirjem v kromu visokega sijaja in ekskluzivno oblikovanimi vzdolžnimi prečkami v črni barvi visokega sijaja
 • M Shadow Line visokega sijaja
 • Športna sedeža za voznika in sovoznika z oblazinjenjem v kombinaciji blago/Sensatec v barvi Anthracite s sivimi poudarki, na voljo so tudi druga oblazinjenja
 • Športni volan z brizganimi vložki
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, model Sport Line, barva Melbourne Red, tričetrtinski pogled od spredaj

Model M Sport.

Model M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg izpopolnjenega videza zunanjosti in notranjosti zagotavlja še večji užitek v vožnji. Podvozje M Sport, vklj. s krmiljenjem M Sport in paketom M Aerodynamics, znatno optimizira vozno dinamiko. Vsebina modela Advantage in LED-luči za meglo dopolnjujejo ponudbo.
 • 18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 819 M dvobarvna; na voljo so tudi druga platišča
 • Podvozje M Sport, vklj. s krmiljenjem M Sport; na voljo so tudi druga podvozja
 • Športna sedeža za voznika in sovoznika z oblazinjenjem iz blaga Trigon Sensatec Black; na voljo so tudi druga oblazinjenja
 • M usnjen volan
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, model M Sport, kovinska barva Misano Blue, tričetrtinski pogled od spredaj
 • Model Advantage.
 • Model Sport Line.
 • Model M Sport.

ORIGINALNA OPREMA BMW.

Dober in domač občutek.

Vsi vozniki BMW so deležni užitka v vožnji že v okviru standardne konfiguracije. Originalna dodatna oprema BMW obstaja zaradi posebnih želja. Ponujamo vam bogat izbor posameznih dodatkov in pripomočkov, ki so popolnoma prilagojeni vašemu vozilu v smislu kakovosti, oblikovanja in delovanja ter vam nudijo najboljšo možno dodano vrednost – karkoli imate v mislih.
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, zunanjost, 19-palčna M Performance lita alu. platišča Double-spoke 555 M dvobarvna

19-palčna M Performance lita alu. platišča Double-spoke 555 M dvobarvnega videza.

Zelo kakovostna 19-palčna M Performance lita alu. platišča Double-spoke 555 M imajo optimizirano maso in so zasnovana v dvobarvni izvedbi Jet Black matiranega videza, hkrati pa so stružena do sijaja, imajo brušene dele krakov in poudarjajo športnost vse do najmanjše podrobnosti. Set letnih kompletov koles s senzorji za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS), velikost platišč 8 J x 19 s pnevmatikami 235/35 R 19 91Y XL.
Na izdelek
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, zunanjost, držalo za jadralno desko BMW

Držalo za jadralno desko BMW.

Držalo varno pritrdi jadralno desko in jambor na vse strešne prtljažne sisteme BMW. Ima inovativen koncept pritrditve in je še posebej enostavno za uporabo.
Na izdelek
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, zunanjost, LED-projektorji na vratih BMW

LED-projektorji na vratih BMW.

Novi LED-projektorji na vratih BMW z izboljšano kakovostjo projekcije in nadpovprečno življenjsko dobo poskrbijo, da je vstop in izstop iz vozila edinstveno doživetje. Samodejno se aktivirajo, takoj ko odprete vrata, in osvetlijo območje vstopa na povsem individualni način s projiciranjem slike na tla ob vozilu. Voznik lahko osebno izbere sliko, ki se projicira s pomočjo izmenljivih diapozitivov in izbira med logotipom BMW in logotipom BMW M.
Na izdelek
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, notranjost, vsevremenski preprogi BMW spredaj

Vsevremenske preproge BMW.

Po meri narejene, trpežne vsevremenske preproge z dvignjenim obodnim robom elegantne oblike varujejo prostor za noge pred vlago in umazanijo. So črne barve.
Na izdelek
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, notranjost, univerzalna brezžična polnilna postaja BMW

Univerzalna brezžična polnilna postaja BMW.

Brezžično polnjenje, kadarkoli in povsod. Zaradi univerzalne brezžične polnilne postaje BMW lahko pametni telefon polnite udobno in učinkovito brez kabla v vozilu. Mobilni telefon je tako shranjen na stabilen in varen način. Posebej pametna rešitev: vgrajen prenosni akumulator lahko odstranite in si zagotovite brezžično polnjenje tudi zunaj vozila.
Na izdelek
BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, notranjost, preproga za prtljažnik BMW

Preproga za prtljažnik BMW.

Zelo odporna, vodoodporna in po meri narejena preproga z visokim robom, ki preprečuje drsenje, ščiti prtljažnik pred umazanijo in mokroto. Je črne barve.
Na izdelek

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

BMW 220i xDrive.

Najv. moč v kW (KM) :  

131 (178)

Pospešek 0–100 km/h v s:

7,1

Kombinirana poraba goriva v l/100 km:

7,4–6,5

Kombinirane emisije CO₂ v g/km:

166–149

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, pogled od spredaj z odprtimi vrati in dvema osebama pri vozilu

CENE, FINANCIRANJE IN LIZING ZA BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW SERIJE 2 GRAN COUPÉ.

BMW serije 2 Gran Coupé, F44, kovinska barva Snapper Rocks Blue, pogled od zadaj z žensko v ospredju

Pridite do cilja čim hitreje in prilagodljivo s finančnimi produkti po meri iz BMW Financial Services. Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam. Izvedite več o privlačnih rešitvah financiranja ali ustrezni ponudbi lizinga za svoj novi BMW serije 2 Gran Coupé.

STORITVE BMW.

Zaposleni pri BMW se rokuje s stranko

Storitve BMW zagotavljajo, da boste med vožnjo ves čas popolnoma brezskrbni.

  • Z BMW Service Inclusive uživate v 100-odstotni preglednosti zahvaljujoč storitvam, kot so pregled vozila, zamenjava mikrofiltra ali dolivanje zavorne tekočine po fiksni ceni
  • Storitev Teleservices iz BMW ConnectedDrive servisnemu partnerju BMW, ki ste ga izbrali, zagotovi vse pomembne informacije o vozilu, ko je servis potreben
  • Asistenca, ki jo zagotavlja pomoč pri okvari in nezgodi BMW, vam je na voljo brezplačno, 24 ur na dan, vse dni v letu
  Zaposleni pri BMW svetuje stranki

  ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

  Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete dodatne informacije ali želite posebne ponudbe za BMW serije 2 Gran Coupé, se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naše strokovno servisno osebje BMW vam bo z veseljem svetovalo po telefonu ali neposredno na kraju samem.

  Poraba goriva in emisije CO₂.

  BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8–7,2
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 175–162

  BMW 220i xDrive:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4–6,5
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 166–149

  Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023.

  Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

  Preberi več

  Poraba goriva in emisije CO2.

  • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
   Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,8–7,2
   Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 175–162

   BMW 220i xDrive:
   Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4–6,5
   Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 166–149

   Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo vso dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 1. 1. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.