THE NEW

i5

BMW M

BMW i5 M60 xDRIVE. 100 % ELEKTRIČEN.

BMW i5 M60 xDrive: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 20,6–18,2; električni doseg (po WLTP) v km: 455–516

i5 M60 xDrive Limuzina

Najv. moč

442 kW (601 KM)

0–100 km/h

3,8 s

Najv. hitrost

230 km/h

Doseg (do)

516 km

BMW i5 M60 xDrive: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 20,6–18,2; električni doseg (po WLTP) v km: 455–516

BMW i5 M60 xDRIVE LIMUZINA.

  InfoI content placeholder

  ZMOGLJIVOST

  KOT VOŽNJA Z M.

  Zmogljiv motor in športna vozna dinamika: novi BMW i5 M60 xDrive zagotavlja visoko zmogljivost, značilno za BMW M – popolnoma električno. Videoposnetek prikazuje vrednosti, ki niso dejanske.

  OBLIKOVANJE

  VIDETI JE KOT M.

  OBČUTI SE KOT M.

  0:00
  0:00 /  0:00

  DOSEG IN POLNJENJE

  POPOLNOMA ELEKTRIČEN.

  Preprosto polnjenje. Vedno in povsod. Z rešitvami BMW Charging za novi BMW i5 M60 xDrive.

  DOSEZITE SVOJ CILJ

  ENOSTAVNO: VOŽNJA IN
  POLNJENJE Z BMW i5 M60 xDRIVE.

  Izvedite več

   Doseg od

  Potrebni so postanki za polnjenje

  To je verjetno število postankov za polnjenje, ki jih boste potrebovali na svoji poti.

  Upoštevajo se le dejansko obstoječa polnilna mesta (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno stopnjo napolnjenosti 100 %.

  Zaželene so visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz omrežja IONITY), ker napolnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

  Skupni čas polnjenja

  To je skupni čas, ki ga boste verjetno potrebovali za polnjenje na vaši poti. Upoštevajo se le dejansko obstoječa polnilna mesta (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno stopnjo napolnjenosti 100 %.

  Zaželene so visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz omrežja IONITY), ker napolnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

  Kako so bile izračunane te vrednosti?

  Vzorčne poti vam podajo oceno pričakovanega časa vožnje, vključno z morebitnimi potrebnimi postanki za polnjenje z začetno napolnjenostjo baterije 100 %. Predvidevajo, da so polnilne postaje proste in da delujejo ter prikazujejo najhitrejšo možnost poti brez zastojev v prometu ali drugih zamud. Informacije o postankih za polnjenje in njihovem trajanju predpostavljajo, da se za postanke odločite pri najmanj 10-odstotni preostali napolnjenosti baterije.

   

  Druge pomembne informacije: Zmogljivost polnjenja je odvisna od napolnjenosti baterije, temperature okolice, posameznega profila vožnje in uporabe pomožnih porabnikov električne energije. Čas polnjenja velja za temperaturo okolice 23 °C po predhodni vožnji in lahko odstopa glede na način uporabe.

  Skupni čas potovanja vklj. Polnjenje

  Navedeni čas potovanja je vsota predvidenega časa vožnje in časa polnjenja, če morate na svojo pot vključiti odmore za polnjenje.

  Predpostavlja se, da potujete po najhitrejši poti brez prometnih zastojev ali drugih zamud.

  Skupni čas polnjenja

  Navedeni čas potovanja je vsota predvidenega časa vožnje in časa polnjenja, če morate na svoji poti vključiti postanke za polnjenje.

   

  Predpostavlja se, da potujete po najhitrejši poti brez zastojev v prometu ali drugih zamud.

  Zmogljivost polnjenja je odvisna od stopnje napolnjenosti, temperature okolja, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih naprav ter od dejanskega izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolja 23 °C po predhodnem potovanju in lahko odstopajo glede na značilnosti uporabe. Prikazane vrednosti so primeri za osnovno konfiguracijo izbranega modela. Vrednosti se lahko razlikujejo, če ima isto vozilo različne možnosti opreme.

  Z aplikacijo My BMW ste vedno na tekočem z dosegom in stanjem napolnjenosti kadarkoli in od koder koli. Preprosto načrtujte poti, optimizirane za polnjenje, in jih pošljite svojemu vozilu. Prenesite aplikacijo zdaj in jo preizkusite v predstavitvenem načinu.

  Izvedite več

   Časi polnjenja

  Čas polnjenja za

  Javno polnjenje

  Polnilna postaja visoke moči

  Svoje vozilo lahko še posebej hitro napolnite na polnilni postaji visoke moči (npr. na tistih v mreži IONITY). Enosmerni tok (DC), ki ga zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večjo zmogljivost polnjenja kot izmenični tok (AC), kot je tisti, ki ga napaja domača vtičnica. Zato so zmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje na potovanjih.

   

  Na zaslonu lahko vidite minimalni čas, potreben za polnjenje od 10 % do 80 % stopnje napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. Znotraj tega razpona je polnjenje najhitrejše in tudi ohranja baterijo.

   

  Pogled na zemljevid vam pokaže vse zmogljive polnilne postaje znotraj mreže BMW Charging. (Velja od 22.3.2023

  Hitra polnilna postaja

  Če morate hitro ukrepati v mestu ali na potovanju, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerni tok (DC), ki ga zagotavljajo te postaje, nudi večjo zmogljivost polnjenja kot izmenični tok (AC), kot je tisti, ki ga napaja domača vtičnica. Zato so takšne hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje na poti.

   

  Na zaslonu lahko vidite minimalni čas, potreben za polnjenje od 10 do 80 % nivoja napolnjenosti baterije z močjo do 50 kW. Znotraj tega razpona je polnjenje najhitrejše in tudi ohranja baterijo.

   

  Pogled na zemljevid vam pokaže vse hitre polnilne postaje znotraj mreže BMW Charging. (Velja od 22.3.2023)

  AC polnilna postaja

  Javne polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljših časovnih obdobjih – na primer čez noč ali med delom. Na zaslonu boste našli najkrajši čas polnjenja od 0-100% nivoja napolnjenosti baterije z največjo močjo 22 kW. Učinkovitost polnjenja je odvisna od možnosti opreme vozila.

   

  Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom v mreži BMW Charging. (Velja od 22.3.2023)

  Polnjenje doma

  Wallbox/prilagodljiv hitri polnilnik

  Doma lahko svoje vozilo BMW i5 M60 xDrive napolnite z Wallboxom ali prilagodljivim hitrim polnilnikom. Za oboje se uporablja izmenični tok (AC). Wallbox glede na vozilo, posebno opremo in trg zagotavlja največjo moč polnjenja 22 kW, prilagodljivi hitri polnilnik pa največ 11 kW.

   

  Na zaslonu je prikazan najkrajši čas polnjenja od 0 do 100 % napolnjenosti baterije z izhodno močjo 11 kW.

  Gospodinjska vtičnica

  Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox, da boste hitro, varno in priročno napolnili svoje vozilo doma, kadar koli želite.

   Filtrirajte polnilne postaje

  Zmogljivost polnjenja je odvisna od stopnje napolnjenosti, temperature okolja, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih naprav ter od dejanskega izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolja 23 °C po predhodnem potovanju in lahko odstopajo glede na značilnosti uporabe.

   

  Uporabite aplikacijo My BMW za iskanje polnilnih postaj ter za načrtovanje, preverjanje in upravljanje postopkov polnjenja – tako doma kot na potovanju. Izkusite celotno paleto funkcij iz aplikacije My BMW v predstavitvenem načinu.

  MOŽNOSTI POLNJENJA.

  0:00
  0:00 /  0:00

  TRAJNOST PRI BMW i5 M60 xDRIVE.

  BMW i5 M60 xDrive prispeva svoj delež na poti k bolj trajnostni prihodnosti. Z uporabo drugotnih materialov in uporabo zelene električne energije v proizvodnem procesu že optimiziramo ogljični odtis BMW i5 M60 xDrive, še preden vam ga izročimo. Med vožnjo inovativne tehnologije EfficientDynamics zagotavljajo popolno ravnovesje med učinkovitostjo in zmogljivostjo. Poleg tega pa BMW i5 M60 xDrive prvič ponuja možnost usnjenega oblazinjenja veganskega sintetičnega izvora za notranjost.

  Tehnologije

  INTELIGENTEN PRISTOP.

  Vedno na pravem pasu in na pravi razdalji.

  Driving Assistant Professional varno ohranja vaše vozilo na voznem pasu in na razdalji do hitrosti do 210 km/h. Dodatna prednost – predvsem v zgoščenem prometu. V nujnem primeru bo vaš BMW zaviral do mirovanja in znova samodejno speljal.

  Vaš BMW poskrbi za parkiranje namesto vas.

  Parkiranje, ne da bi bili v svojem vozilu. Parking Assistant Professional samodejno parkira in odparkira vaš BMW. Enkrat izvedite manever do 200 m in ga nato shranite.

  Poglejte več kot je pred vami.

  BMW Live Cockpit Professional projicira najpomembnejše informacije neposredno v vaše vidno polje, ne da bi morali umakniti pogled s ceste. Razširjeni pogled obogati cesto pred vami z grafičnimi signali za lažjo navigacijo.

  Več kot le ključ.

  Z BMW Digital Key Plus svoj pametni telefon uporabljate kot ključ za vozilo in ga digitalno delite z do 5 osebami. Takoj, ko se približate svojemu BMW-ju, se samodejno odpre in ga spremlja svetlobni zaslon. Odvisno od izbranega osebnega profila se notranjost prilagodi vašim željam.

  FINANCIRANJE IN LIZING

  BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW i5 M60 xDRIVE.

  Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam.

  SVETOVANJE IN SERVISNE STORITVE

  PROACTIVE CARE PRI BMW i5 M60 xDRIVE.

  Storitev – točno takrat, ko jo potrebujete.

  Vedno korak naprej. Ne glede na to, ali je potreben servis ali so pnevmatike obrabljene: pravočasno vas kontaktiramo. Za termin se lahko dogovorite neposredno preko sporočila v aplikaciji My BMW. In potem se sprostite, ko nadaljujete pot.

  POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O BMW i5 M60 xDRIVE.