NOVI

i5

PRVI BMW i5. 100 % ELEKTRIČEN.

BMW i5: poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km:  18.8 - 16; električni doseg (po WLTP) v km: 499 - 579

TEHNIČNI PODATKI

RAZLIČICE.

Modeli

Optional Label
  Optional Label

   M modeli

   Optional Label
    Optional Label
     BMW i5 eDrive40
     Najv. moč
     340 kW (hp)
     0–100 km/h
     6 s
     Najv. hitrost
     193 km/h
     Doseg
     do 582 km
     BMW i5: poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 18.8 - 16; električni doseg (po WLTP) v km: 499 - 579

     KONFIGURACIJA

     VAŠ NOVI BMW i5 LIMUZINA.

      Označba mesta za vsebino InfoI
      [1] Kovinska barva Fire Red bo predvidoma na voljo od meseca novembra 2023.

      Shop the Look

      IZBERITE SVOJ VIDEZ ZA BMW BMW i5.

      BMW i5 eDrive40
      BMW i5 eDrive40
      BMW i5 eDrive40

      BMW i5 eDrive40

      SIGNATURE • M Sport Pro • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 KM)

      BMW i5 eDrive40

      ESSENCE • M Sport • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 KM)

      BMW i5 eDrive40

      BALANCE • M Sport • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 KM)

      DOSEG IN POLNJENJE

      ELEKTRIČNA VOŽNJA V NOVEM BMW i5.

      DOSEZITE CILJ Z LAHKOTO: VOŽNJA IN POLNJENJE Z BMW i5.

      Čas polnjenja za

      Javno polnjenje

      Visokozmogljiva polnilna postaja

      Vozilo lahko še posebej hitro polnite na visokozmogljivi polnilni postaji (npr. v polnilnem omrežju IONITY). Enosmerni tok (DC), ki je na voljo na teh postajah, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenični tok (AC), na primer tisti, ki ga napaja gospodinjska vtičnica. Zato so visokozmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje med potovanjem.

       

      Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo.

       

      Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse visokozmogljive polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

      Hitra polnilna postaja

      Če morate hitro ukrepati v mestu ali med potovanjem, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerni tok (DC), ki je na voljo na teh postajah, ponuja višje zmogljivosti polnjenja kot izmenični tok (AC), kot je tisti, ki ga napaja gospodinjska vtičnica. Zato so hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje med potovanjem.

       

      Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja do 50 kW. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo.

       

      Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse hitre polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

      Polnilna postaja AC

       

      Javne polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljšem časovnem obdobju, na primer čez noč ali med delovnim časom. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW.

       

      Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

       

      Polnjenje doma

      Wallbox/prilagodljivi hitri polnilnik

      Doma lahko vozilo polnite s stensko polnilno postajo Wallbox ali prilagodljivim hitrim polnilnikom.

       

      Pri obeh se uporablja izmenični tok (AC). Odvisno od vozila, posebne opreme in trga Wallbox zagotavlja zmogljivost polnjenja največ 22 kW, prilagodljivi hitri polnilnik pa največ 11 kW.

       

      Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 11 kW.

      Gospodinjska vtičnica

      Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox za hitro, varno in udobno polnjenje doma, kadar koli želite.

      Zmogljivost polnjenja je odvisna od stopnje napolnjenosti, temperature okolja, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih naprav ter od dejanskega izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolja 23 °C po predhodnem potovanju in lahko odstopajo glede na značilnosti uporabe.

       

      Uporabite aplikacijo My BMW za iskanje polnilnih postaj ter za načrtovanje, preverjanje in upravljanje postopkov polnjenja – tako doma kot na potovanju. Izkusite celotno paleto funkcij iz aplikacije My BMW v predstavitvenem načinu.

      MOŽNOSTI POLNJENJA.

      0:00
      0:00 /  0:00

      TRAJNOST.

      BMW i5 prispeva svoj delež na poti k bolj trajnostni prihodnosti. Z uvedbo drugotnih materialov in uporabo zelene električne energije v proizvodnem procesu že optimiziramo ogljični odtis BMW i5, še preden vam ga izročimo. Med vožnjo inovativne tehnologije EfficientDynamics zagotavljajo popolno ravnovesje med učinkovitostjo in zmogljivostjo. Poleg tega pa BMW i5 premierno ponuja možnost usnjenega oblazinjenja veganskega sintetičnega izvora za notranjost.

      Oblika

      POUDARKI NA ZUNANJOSTI.

      OBLIKA NOTRANJOSTI.

      POUDARKI V NOTRANJOSTI.

      Tehnologije

      SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST.

      FINANCIRANJE IN LIZING

      BMW FINANCIAL SERVICES ZA NOVI BMW i5.

      Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam.

      Svetovanje in servisne storitve

      PROACTIVE CARE V NOVEM BMW i5.

      POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O NOVEM BMW i5.