BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, tričetrtinski pogled od strani

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ PODROBNO: MODELI IN OPREMA

Sploh prvi BMW M235i xDrive Gran Coupé ni prišel razširiti segmenta, ampak ga voditi. Pridobite vse informacije o izjemni vozni dinamiki, zmogljivem 4-valjnem bencinskem motorju TwinPower Turbo in izzivalnem oblikovanju z ekskluzivnimi M-poudarki, ki so vidni na zunanjosti in se nadaljujejo vse do kokpita, usmerjenega k vozniku.

Preberi več
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ PODROBNO: MODELI IN OPREMA

OBLIKA.

Zunanjost in notranjost vozila BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Navznoter športen, navzven atletski: BMW M235i xDrive Gran Coupé kaže svojo nbrezkompromisno dinamika v vseh podrobnostih. Tudi zaradi paketa M Aerodynamics in ekskluzivnih oblikovnih M komponent v barvi Cerium Grey. Značilni prepoznavni elementi, npr. ledvička BMW mrežaste oblike, prosto oblikovani zaključki izpušnih cevi in zadnji M spojler dopolnjujejo mišičasto postavo in poteze športnega kupeja, medtem ko komponente, kot so M športni sedeži in M pedala, notranjost opremljajo za največjo zmogljivost.
BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, tričetrtinski pogled od zadaj
Ledvička BMW mrežaste oblike BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, povečava

Ledvička BMW mrežaste oblike.

Ledvička BMW mrežaste oblike je v celoti lakirana v barvi Cerium Grey in ima dovršeno oblikovano mrežo v notranjosti. Mrežasta struktura, navdihnjena z dirkanjem, daje globino in dodano vrednost sprednjemu delu ter s podrobnostmi določa visokokakovosten in dinamičen poudarek.
M značilni izpušni sistem BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, pogled z zadnje strani

M značilni izpušni sistem.

S kar najmanjšim protitlakom M značilni izpušni sistem na obeh straneh podpira ogromno moč, ki jo razvije motor. Značilni zvok, ki poudari športno privlačnost vozila, je mogoče spreminjati z vgrajenim izpušnim ventilom. Prosto oblikovani zaključki izpušnih cevi v barvi Cerium Grey vizualno poudarijo vozilo.
M aerodinamični paket BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, pogled s sprednje strani

M aerodinamični paket.

M aerodinamični paket z M značilnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in masko bočnih pragov sporoča čisto dinamiko in poudarja športni značaj vozila. Obloge so lakirane v barvi karoserije in vključujejo vložke v barvi Dark Shadow. Vstavki na BMW M235i so črne barve visokega sijaja.
M zadnji spojler BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, pogled z zadnje strani

M zadnji spojler.

M-zadnji spojler poudarja atletsko silhueto vozila in zmanjšuje neželeno aerodinamično dviganje. S tem ko proizvaja pritisno silo na zadnji premi, zagotavlja vozilu večjo stabilnost vožnje.
M-športni sedeži BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, notranjost

M športni sedeži.

M-športna sedeža z integriranim naslonom za glavo, globoko sedežno ploskvijo ter visokimi stranicami sedežne ploskve in naslonjala zagotavljata vozniku in sovozniku izboljšano oporo, tudi pri hitri vožnji skozi ovinke. Poleg tega je mogoče sedež prilagoditi vašim telesnim meram po zaslugi integrirane nastavitve širine naslonjala.
M-usnjen volan BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, kabina

M-usnjen volan.

M-usnjen volan, z večfunkcijskimi gumbi, M-značko in integrirano zračno blazino za voznika, je zasnovan s tremi kraki. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
Preproge iz velurja BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, notranjost

Preproge iz velurja.

Sprednje in zadnje preproge iz velurja se natančno prilegajo in so odbojne za umazanijo in odporne na vodo. Skladajo se z barvo oblazinjenja, ki ga obenem ščitijo, zato olajšajo čiščenje vozila in skrbijo za visoko kakovosten videz vozila.
Notranje okrasne letve v barvi Illuminated Brooklyn BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, notranjost

Notranje okrasne obloge v barvi Illuminated Brooklyn.

Notranje okrasne obloge v barvi Illuminated Brooklyn s trikotnim poudarkom na armaturni plošči in oblogi na vratih dajejo notranjosti progresivno ozračje z močnim občutkom vrednosti. Lesketajoči se vzorec diskretno osvetljene obloge ustvarja tako privlačno kot tudi prijetno vzdušje v vozilu.
M varnostni pasovi BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, notranjost

M varnostni pasovi.

M-varnostni pasovi z napenjalniki in omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov se ponašajo z ekskluzivnimi šivi v klasičnih M-barvah in poudarjajo zelo kakovostno in športno vzdušje v notranjosti vozila.
Paket M Performance BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44, tričetrtinski pogled od strani

PAKET M PERFORMANCE.

Paket M Performance dodatno krepi športni potencial vozila in zagotavlja največje pospeške. Poleg tega je masa vozila bistveno manjša, kar znatno poveča vozno dinamiko. Prepoznavni oblikovni elementi v črni barvi in 18’’ lahka kovana platišča prav tako zagotavljajo, da je paket M Performance viden že od zunaj.

BMW M235i xDrive.

4-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Bencinski motor The BMW M TwinPower Turbo vozila BMW M235i xDrive Gran Coupé s 306 konjskimi močmi.

Vrhunski športnik, ki zagotavlja čisti užitek v vožnji: 4-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo v BMW M235i je še posebej zmogljiv, saj je opremljen z novimi bati, večjim turbopolnilnikom, optimizirano napeljavo za zrak, visokozmogljivim sistemom hlajenja in M-izpušnim sistemom z upravljanjem ventilov.

VOZNA DINAMIKA.

Pogonski sklop in tehnologije podvozja vozila BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Absolutno najboljši: Z M športnim krmiljenjem, 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in M športnim podvozjem BMW M 235i xDrive Gran Coupé prevzema prvo mesto v svojem segmentu. Z nadzorom zmogljivosti in funkcijami, kot je inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, postaneta dinamika in bočno pospeševanje otipljiva izkušnja pri vseh hitrostih. V kombinaciji z močnimi in skrajno učinkovitimi bencinskimi 4-valjnimi motorji BMW TwinPower Turbo se zlahka razlikuje od drugih avtomobilov in na vsaki poti daje izjemno samozavest.
M športno krmiljenje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44, kabina

M športno krmiljenje.

M-športno krmiljenje s sistemom Servotronic zagotavlja neposreden in okreten odziv krmilnega sistema ter zmanjšuje fizični napor, ki je potreben za sukanje volana. Vaše vozilo se lahko krmili bolj natančno, kar zagotavlja zelo športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.
8-stopenjski športni menjalnik Steptronic BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
Inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive BMW M235i Gran Coupé F44, povečava zadnjega dela

xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
M športno podvozje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M športno podvozje.

M športno podvozje zniža vozilo za približno deset milimetrov. Ima krajše vzmeti in bolj togo nastavitev blažilnikov, kot tudi in trše stabilizatorje. V kombinaciji dobimo še bolj neposredno zasnovo podvozja, ki omogoča posebej dinamičen slog vožnje.
BMW M235i Competition Gran Coupé, s prilagodljivim podvozjem

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vozni situaciji in združijo udobje vožnje in vozno dinamiko z najboljšo možno varnostjo. Prek stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko izbirate med standardnim načinom COMFORT ali načinom SPORT.
M športne zavore BMW M235i xDrive Gran Coupé v kovinski barvi Black Sapphire F44

M športne zavore.

M športne zavore z večbatnimi zavornimi sedli v temno modri barvi in z M oznako zagotavljajo izvrstno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so zelo visokemu dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje ter odlično zaviranje na mokrih površinah.
BMW M235i xDrive Gran Coupé z nadzorom zmogljivosti v kovinski barvi Black Sapphire F44, tričetrtinski pogled od spredaj

Nadzor zmogljivosti.

Nadzor zmogljivosti posreduje s kontroliranim zaviranjem pogonskih koles na notranji strani ovinka. Tako se več pogonske moči prenese na zunanja kolesa. To usmeri vztrajnostni moment vozila v zavoj in poveča okretnost ter smerno stabilnost.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Podatek trenutno še ni na voljo.