Vi in piškotki.

Kaj in zakaj

Kaj in zakaj

Nastavitve

Nastavitve

Podrobno

Podrobno

Kaj so piškotki?

Piškotki in tehnologije spletne shrambe, kot sta lokalna hramba in shranjevanje seje ("piškotki"), omogočajo lažjo in nemoteno interakcijo na našem spletnem mestu – brez dodatnega napora z vaše strani. Na primer, gre za majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik naloži na vašo napravo, ko obiščete naše spletno mesto. Medtem ko komunicirate s tehnologijami naših spletnih strani pri ponudnikih tretjih oseb, kot so skripti, piksli in oznake, ki jih na naše spletno mesto integriramo za oglaševalske namene, na vaši napravi nastavite tudi piškotke. V naslednjih razdelkih boste v ustreznih seznamih našli informacije in posebne podrobnosti o tem, čemu uporabljamo te tehnologije in kako lahko spremenite svoje nastavitve, da ustrezajo vašim zahtevam.

Preberi več

Kako vam lahko s piškotki zagotavljamo boljše storitve.

Brezhibna izkušnja.

Piškotki opravljajo veliko različnih opravil, ki pomagajo, da je vaša spletna izkušnja veliko bolj tekoča in bolj interaktivna. To predpostavlja, da uporabljate isto napravo in isti brskalnik kot prej.  Nekateri posebni piškotki so bistvenega pomena za delovanje in vzdrževanje spletnega mesta BMW in nam omogočajo, da: 

 

 • vam zagotavljamo dostop do storitev, ki ste jih zahtevali, 24 ur na dan, 7 dni v tednu
 • vam ponujamo dosledne in natančne informacije
 • vam zagotavljamo, da boste uživali v brezhibni in priročni izkušnji.
Preberi več

Prepoznavanje in odziv.

Piškotki nam tudi pomagajo razumeti, kako uporabljate in komunicirate z našim spletnim mestom, tako da nam tega ni treba več povedati. Na primer, uporabljajo se, da si zapomnijo vaše nastavitve in vaš uporabniški ID, ko obiščete naše spletno mesto. Če poznamo vaše nastavitve in vemo, kaj vam je všeč, lahko: 

 

 • zagotovimo bolj prilagojeno izkušnjo BMW, tako da vam pomagamo nadaljevati in učinkoviteje krmariti do najbolj pomembnih spletnih strani
 • si zapomnimo nekatere vaše osebne nastavitve, kot so jezikovne nastavitve, želeni trgovec in konfiguracije
 • vas usmerimo h koristnim vsebinam ali spletnim mestom, ki jih upravljajo trgovci ali izbrani partnerji.  
Preberi več

Nenehno izboljševanje.

Piškotki nam omogočajo, da izboljšujemo svoje spletno mesto tako, da pogledamo, kako ga uporabljajo naši obiskovalci. Analiziramo, katera vsebina je priljubljena, in oblikujemo zaključke o tem, kaj bi jih še lahko zanimalo ali se jim zdelo koristno. This helps us to:

 

 • Understand how visitors use the BMW site so we can make it better and enhance their experience
 • Try out different ideas and display content that is most relevant to individidual visitors
Preberi več

Oglaševanje in ponovno ciljanje.

BMW lahko uporablja oglasne in ciljane piškotke za namene ponovnega ciljanja. Ti piškotki shranjujejo informacije iz vaše zgodovine brskanja, da beležijo vaše interese in krmarjenje na našem spletnem mestu. To nam ali našim partnerjem omogoča: 
 

 • ciljano oglaševanje izdelkov BMW na drugih spletnih mestih, ki temelji na vaših obiskih na našem spletnem mestu
 • primerjati in združiti ustreznejše informacije s ciljanimi informacijami, tako da spletni oglasi BMW, ki jih vidite, resnično ustrezajo vam in vašim interesom. 
Preberi več

Kategorije piškotkov.

BMW razdeli piškotke v kategorije glede na njihovo funkcijo in namen. Uporaba kategorij je opisana in jo je mogoče upravljati kot sledi.

Preberi več

Podrobno.

 • Kaj morate vedeti o piškotkih?

  Piškotki pomagajo zagotoviti boljšo in hitrejšo uporabniško izkušnjo. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Piškotek prenese vaš spletni brskalnik, ko prvič obiščete spletno mesto. 

  Ob naslednjem obisku tega spletnega mesta z isto napravo spletno mesto, ki je prvotno sprožilo nastavitev piškotka, nato prepozna, da ste tukaj bili že prej, v nekaterih primerih pa prilagodi prikaz vsebine, ki upošteva to dejstvo.   Na ta način se lahko vsebina bolj prilagodi vašim osebnim interesom in potrebam.    

  Piškotki, navedeni v nadaljevanju, so sinonim za spletne hrambe seje HTML5 Session Web Storages in lokalne spletne hrambe HTML5 Local Web Storages.     

 • Piškotki prve osebe.

  Piškotki prve osebe so piškotki, ki jih bmw.si uporabljamo na spletnem mestu, ki ga trenutno obiščete in s katerim boste komunicirali, če boste nadaljevali svoje krmarjenje na naših spletnih mestih (npr. domena konfiguratorja).

 • Piškotki tretjih oseb.

  Naša spletna mesta lahko vsebujejo tudi vsebino drugih spletnih mest, ki lahko uporabljajo svoje piškotke. Teh piškotkov ne nastavi lastnik spletnega mesta, ki ga obiščete. Takšni tretji ponudniki lahko nastavijo piškotke, medtem ko obiščete spletno mesto BMW in tako dobijo informacije, kot je dejstvo, da ste si naložili spletno mesto BMW. Obiščite spletna mesta tretjih ponudnikov, če želite prejeti več informacij o njihovi rabi piškotkov. Informacije o zadevni tretji osebi, ki upravlja takšen piškotek tretje osebe, najdete v podrobnem opisu zgoraj.  Če ste se odločili, da ne želite sprejeti piškotkov tretjih oseb, se lahko z njimi ne strinjate ali umaknete svoje soglasje za takšne piškotke z uporabo ustrezne funkcije na našem spletnem mestu, da prekličete svoje soglasje. Če se ne strinjate z vsemi piškotki tretje osebe, vam bodo na našem spletnem mestu na voljo le tiste funkcije, za katere lahko zagotavljamo, da bodo delovale brez teh piškotkov. Razdelki našega spletnega mesta, ki imajo potencialno tehnična sredstva za vključitev vsebin tretjih oseb in s tem nastavljene piškotke tretjih oseb, vam v tem primeru ne bodo na voljo. O tem boste obveščeni z ustreznim obvestilom. Če v takšnem primeru kljub temu želite uporabljati vsebino spletnega mesta, bo to mogoče le, če se strinjate z uporabo piškotkov, ki zahtevajo soglasje.  

  Če želite to storiti, uporabite funkcijo, ki je zagotovljena na ustreznem mestu našega spletnega mesta, da podate svoje soglasje. Za več podrobnosti si oglejte seznam piškotkov, ki podrobno navaja vse integrirane kode tretjih oseb (npr. oznake, skripte, slikovne pike).

 • Kaj se zgodi, če zavrnete piškotke?

  Če se odločite, da zavrnete piškotke, ki zahtevajo soglasje, bomo spoštovali vašo odločitev in ne bomo uporabljali takšnih piškotkov. Če se odločite, da umaknete svoje soglasje, ne bomo več uporabljali niti piškotkov, ki so bili aktivno nastavljeni, ko ste prvič obiskali naše spletno mesto, niti piškotkov, ki zahtevajo soglasje. Izbrisali jih bomo, če so piškotki prve osebe. To pa pomeni, da v primeru funkcionalnih piškotkov ne boste mogli izkoristiti vseh vsebin in funkcij našega spletnega mesta. Podobno je možno tudi, da se ne strinjate z izvedbenimi piškotki. S tem pa nam preprečite, da bi lahko izvedeli, kaj vam je všeč ali česa ne marate na našem spletnem mestu, da bi ga lahko izboljšali. 

  Prosimo, upoštevajte, da ne moremo izbrisati piškotkov tretjih oseb. Če želite izbrisati vse piškotke tretjih oseb, morate to storiti v nastavitvah brskalnika. 

  Upoštevajte, da če želite umakniti svoje soglasje za piškotke za namene trženja, to ne pomeni, da boste videli manj oglasov. To samo pomeni, da oglasi, ki jih vidite, ne bodo prilagojeni vašim potrebam. 

 • Upravljanje piškotkov vašega brskalnika

  Nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu lahko upravljate (omogočite ali onemogočite in izbrišete) prek zgornjih funkcij, pa tudi s spreminjanjem nastavitev svojega brskalnika.  Večina brskalnikov vam omogoča, da piškotke upravljate tako, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke ali sprejmete samo nekatere vrste piškotkov. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov najdete v integrirani funkciji pomoči brskalnika.


  Pomembno je opozoriti, da če spremenite svoje nastavitve in blokirate nekatere piškotke, morda ne boste mogli v celoti izkoristiti nekaterih funkcij našega spletnega mesta in morda ne bomo mogli zagotoviti nekaterih vsebin, ki ste jih prej že videli ali uporabljali.