POLITIKA PIŠKOTKOV BMW.

Kaj je piškotek

Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Prenese se z vašim internetnim brskalnikom ob prvem obisku spletnega mesta. Naslednjič, ko obiščete to spletno mesto z isto terminalno napravo, se piškotek s shranjeno informacijo bodisi pošlje nazaj na spletno mesto, kjer je bil ustvarjen (piškotek prve osebe), bodisi na drugo spletno mesto, ki mu pripada (piškotek tretje osebe). To spletnemu mestu omogoča, da zazna, da ste ga prej odprli s tem brskalnikom, in v nekaterih primerih, da spreminja prikazano vsebino.
 

Nekateri piškotki so zelo koristni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo pri odpiranju spletnega mesta, ki ste ga že večkrat obiskali. Pod pogojem da uporabite isto terminalno napravo in isti brskalnik kot prej, si piškotki na primer zapomnijo vaše nastavitve, kako uporabljate spletno mesto, in prilagodijo prikazane ponudbe, da bolj ustrezajo vašim osebnim interesom in potrebam.
 

Piškotke lahko glede na njihovo funkcijo in namen razdelimo v štiri kategorije*: bistveni piškotki, izvedbeni piškotki, funkcionalni piškotki, piškotki za namene trženja.

Preberi več

PIŠKOTKI, KI NE ZAHTEVAJO SOGLASJA NA TEM SPLETNEM MESTU.

Bistveni piškotki, imenovani tudi "nujno potrebni" piškotki, zagotavljajo funkcije, brez katerih ne bi mogli uporabljati tega spletnega mesta, kot je bilo predvideno. Te piškotke uporablja izključno BMW, zato se imenujejo piškotki prve osebe. Shranjeni so samo na vaši terminalni napravi med trenutno sejo brskalnika. Bistveni piškotki na primer zagotavljajo, da se pri odpiranju konfiguratorja vozila prikaže različica, kjer količina podatkov, povezana s širokopasovno povezavo, ustreza internetni povezavi, ki jo uporabljate. Takšni piškotki pri preklapljanju med spletnimi mesti zagotavljajo tudi funkcionalnost spremembe iz http v https in s tem skladnost z večjimi varnostnimi zahtevami za prenos podatkov. In nenazadnje piškotek, kot je ta, prav tako shrani vašo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu.

Vaša privolitev ni potrebna za uporabo bistvenih piškotkov.


Bistvenih piškotkov ni mogoče onemogočiti z nastavitvami tega spletnega mesta. Na splošno lahko kadarkoli onemogočite piškotke v svojem brskalniku.

 

Primeri piškotkov, ki ne zahtevajo soglasja, oz. seznam piškotkov, ki ne zahtevajo soglasja

Preberi več

Omogočanje/onemogočanje vseh piškotkov.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete s spremembo nastavitev v svojem brskalniku. Vendar pa ne boste mogli uporabljati vseh interaktivnih funkcij spletne strani, če piškotki ne bodo omogočeni.


Najnovejši spletni brskalniki omogočajo nadzor nad piškotki, ki so se shranili, s pomočjo nastavitev brskalnika. Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno s tem kateri piškotki so se shranili ter kako jih upravljati in izbrisati, obiščite spletno stran

Preberi več

Omogočanje/onemogočanje določenih piškotkov.

Skupina BMW Group si vam prizadeva zagotoviti možnost, da upravljate svoje nastavitve piškotkov v okviru naše spletne strani, vendar pa je to še v postopku razvoja. Kot vmesni korak vam spodaj navajamo podrobnosti vseh piškotkov, ki se shranjujejo na naših spletnih straneh, njihov namen in podrobnosti o tem, kako jih onemogočiti, kjer je to mogoče.
Podrobnosti piškotkov na tej spletni strani temeljijo na priročniku Mednarodne trgovinske zbornice za naslednje kategorije piškotkov: nujno potrebni, učinkovitost delovanja, funkcionalnost ali ciljanje.


V tabelah spodaj je razlaga piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj jih uporabljamo. Informacije se redno posodabljajo, vendar pa vas prosimo, da nas v primeru, da zasledite neskladje, o tem obvestite.

 

Možno je, da so bili piškotki shranjeni v vaši napravi pred vašim preklicem. Zaradi tehničnih razlogov lahko izbrišemo dele piškotkov – zlasti tiste, ki smo jih določili sami – ne pa vseh piškotkov, ki so shranjeni v vaši napravi. Vaš brskalnik vam daje možnost, da izbrišete piškotke v nastavitvah zasebnosti svojega brskalnika.

Preberi več

Ime
Namen
Datum izteka
Kategorija

PIŠKOTKI, KI ZAHTEVAJO SOGLASJE NA TEM SPLETNEM MESTU, TEMELJIJO BODISI NA NAŠEM ZAKONITEM INTERESU BODISI NA VAŠI PRIVOLITVI.

Piškotki, ki niso nujni za uporabo spletnega mesta v skladu z zgornjo definicijo, opravljajo pomembne naloge.

Brez teh piškotkov funkcije, ki omogočajo udobno brskanje na našem spletnem mestu, kot so vnaprej izpolnjeni obrazci, niso več na voljo. Nastavitev, ki ste jih izvedli, ni mogoče shraniti in jih je zato treba znova poizvedovati na vsaki strani.


Poleg tega nimamo možnosti, da vam ponudimo individualno prilagojene ponudbe.


BMW na tem spletnem mestu vključuje tudi vsebine tretjih oseb. Primer tega je vključitev videoposnetkov YouTuba.


Ti tretji ponudniki lahko teoretično nastavijo piškotke, ko obiščete spletno mesto BMW, pri čemer dobijo informacije, da ste na primer odprli spletno mesto BMW. Obiščite spletna mesta tretjih ponudnikov, če želite prejeti več informacij o njihovi uporabi piškotkov. Če ste se v okviru splošnega načela odločili, da ne dovolite uporabe piškotkov, ki zahtevajo privolitev, prekličete soglasje, ki ste ga dali, ali onemogočite piškotke, ki temeljijo na našem zakonitem interesu, da se izvedejo ob vašem prvem ogledu strani (prim. "izvedbeni piškotki"). Na voljo so vam samo funkcionalnosti našega spletnega mesta, kjer lahko zagotovimo uporabo brez teh piškotkov. Področja našega spletnega mesta, ki potencialno ponujajo tehnično možnost za vključitev vsebine tretjih oseb in zato tudi za nastavitev piškotkov tretjih oseb, v tem primeru niso na voljo. O tem ste obveščeni z ustreznim pozivom. Če kljub temu želite uporabiti vsebino spletnega mesta v takem primeru, je to mogoče le, če se strinjate z uporabo piškotkov, ki zahtevajo soglasje. Omogočite funkcijo soglasja, ki je na voljo na ustreznem mestu na našem spletnem mestu.


Seznam piškotkov, ki zahtevajo soglasje ali temeljijo na našem zakonitem interesu, ki ga je mogoče kadarkoli onemogočiti:

Preberi več

Ime
Namen
Datum izteka
Kategorija

* Kategorije

Piškotke lahko glede na njihovo funkcijo in namen razdelimo v štiri kategorije*: bistveni piškotki, izvedbeni piškotki, funkcionalni piškotki, piškotki za namene trženja.

 

Bistveni piškotki

Bistveni piškotki so potrebni, da lahko krmarite na spletnem mestu in uporabljate njegove funkcije. Brez teh piškotkov funkcionalnosti ni mogoče zagotoviti, na primer da so dejanja, izvedena med obiskom (vnos besedila ali konfiguracija vozila), ohranjena, tudi ko krmarite med posameznimi stranmi spletnega mesta.


Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo spletnemu mestu shranjevanje že zagotovljenih podrobnosti (npr. izbiro dodatne opreme v konfiguraciji vozila) in uporabniku ponujajo izboljšane, bolj osebne funkcije. Funkcionalni piškotki se na primer uporabljajo za omogočanje zahtevanih funkcij, kot je predvajanje videoposnetkov. Ti piškotki zbirajo anonimne informacije; na drugih spletnih mestih ne morejo slediti vašemu krmarjenju.


Izvedbeni piškotki

Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o tem, kako se uporablja spletno mesto – na primer katere strani odpre obiskovalec najbolj pogosto in ali prejema sporočila o napakah s strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih informacij, ki dovoljujejo identifikacijo uporabnika. Zbrane informacije bodo združene in bodo zato analizirane v nepripisljivi obliki do določene osebe. Ti piškotki se uporabljajo izključno za izboljšanje delovanja spletnega mesta in s tem uporabniške izkušnje.


Piškotki za namene trženja

Piškotki za namene trženja se uporabljajo za pridobivanje oglasov, ki so pomembni za določene uporabnike in prilagojeni njihovim interesom. Uporabljajo se tudi za omejitev pogostosti pojavljanja oglasa in merjenje učinkovitosti oglaševalskih akcij. Registrirajo, ali ste obiskali spletno mesto ali ne. Te informacije se lahko posredujejo tretjim osebam, na primer oglaševalcem. Piškotki za izboljšanje stika s ciljno skupino in oglaševanje so pogosto povezani s funkcijami strani tretjih oseb.


Preberi več

Uporaba piškotkov na www.bmw.si

Na enak način kot večina spletnih mest, ki jih obiščete, www.bmw.si uporablja piškotke tudi za izboljšanje uporabniške izkušnje za enkratne in ponavljajoče obiske spletnega mesta. Tako lahko na primer hitro in preprosto preklapljate med stranmi, da shranite konfiguracijo vozila in uporabljate storitve Google Maps.


Piškotki so nastavljeni ali na našem spletnem mestu (piškotki prve osebe) ali na drugih spletnih mestih, katerih vsebina se pojavlja na našem spletnem mestu (piškotki tretje osebe). Ti tretji ponudniki lahko nastavijo piškotke, ko ste prijavljeni na njihovih spletnih straneh in obiščete naše spletno mesto. BMW AG nima nobenega vpliva na nastavitve piškotkov teh spletnih mest. Obiščite spletna mesta tretjih ponudnikov, če želite prejeti več informacij o njihovi uporabi piškotkov.

Preberi več

Upravljanje in brisanje piškotkov

Zgornji gumb vam ponuja možnost, da zavrnete ali sprejmete piškotke, ki zahtevajo soglasje. Piškotke lahko tudi blokirate in izbrišete, tako da spremenite nastavitve brskalnika. Za upravljanje piškotkov večina brskalnikov omogoča, da zavrnete ali sprejmete vse piškotke ali le sprejmete določene vrste piškotkov. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov lahko najdete v funkciji pomoči, ki je vključena v brskalniku. Če želite omejiti uporabo piškotkov, ne boste mogli uporabljati vseh interaktivnih funkcij našega spletnega mesta.

Preberi več

Izvedbeni piškotki: sledenje uporabnikom

Naše spletno mesto uporablja tehnologijo Adobe za zbiranje informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto in njegovo vsebino.


Izvedbeni piškotki se določijo ob prvem priklicu spletnega mesta in temeljijo na našem zakonitem interesu, da bolje razumemo uporabo spletnega mesta svojih obiskovalcev za nadaljnje namene prilagajanja in spreminjanja. Te piškotke lahko onemogočite kadarkoli v razdelku noge spletnega mesta ali nastavitvah brskalnika.
 

V okviru aplikacije Adobe se podatki zbirajo s pomočjo programov Adobe Analytics in Adobe Dynamic Tag Management ter so anonimni, obdelani in shranjeni v podatkovnih centrih Adobe v Evropi. Če želite ugovarjati popolni pridobitvi podatkov s strani podjetja Adobe, lahko to storite z zgornjim gumbom ali sprožitvijo postopka zavrnitve na spletnem mestu Adobe in tako podate svoj ugovor: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html Če želite popolno Adobovo izključitev izvedbenih piškotkov, lahko to storite z zgornjim gumbom.


Če izbrišete vse piškotke, boste morali ponovno zagnati postopek zavrnitve, še posebej za Adobove izvedbene piškotke, saj v tem primeru funkcija zavrnitve, ki ste jo izbrali, ni več dokumentirana. To velja tudi, če obiščete to spletno mesto iz drugih terminalnih naprav. Če so vaše varnostne nastavitve previsoke in je piškotek blokiran, ne moremo ukrepati glede vaše zahteve po zavrnitvi. V tem primeru boste na to opozorjeni in lahko ponovite postopek zavrnitve z nižjimi varnostnimi nastavitvami.

Preberi več

Uporaba Facebookovih socialnih vtičnikov na www.bmw.si

V okviru spletnega mesta BMW Vertriebs GmbH na domeni www.bmw.si se uporabljajo tako imenovani vtičniki socialnega omrežja www.facebook.com. To upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Ti vtičniki so označeni s Facebookovim logotipom.


Če omogočite neaktivni Facebookov vtičnik na spletni strani BMW Vertriebs GmbH pod domeno www.bmw.si, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo do strežnikov Facebooka. Vsebino vtičnika Facebook prenese neposredno v brskalnik in se nato vključi v spletno mesto.

 

Vključitev vtičnikov pomeni, da Facebook prejme informacije, da ste odprli ustrezno stran spletnega mesta BMW Vertriebs GmbH. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebooku dodelite obisk svojega Facebookovega računa. Takoj ko vzpostavite interakcijo z vtičniki, na primer tako da kliknete gumb "Všeč mi je", se ustrezne informacije z brskalnika pošljejo neposredno v Facebook in se tam shranijo. Namen in obseg pridobivanja podatkov ter druge obdelave in uporabe podatkov s strani Facebooka ter vaše pravice in možnosti nastavitev v zvezi s tem za varovanje zasebnosti je mogoče najti v podatkih o varstvu osebnih podatkov, ki jih zagotavlja Facebook: http://www.facebook.com/policy.php.


Če ne želite, da bi Facebook uporabljal naše spletno mesto za zbiranje podatkov o vas, ne smete omogočiti neaktivnega socialnega vtičnika Facebooka ob obisku spletne strani BMW Vertriebs GmbH na domeni www.bmw.si.

Preberi več