VPOKLIC ZA VOZILA BMW E46 SERIJE 3 IZDELANA V OBDOBJU MED NOVEMBROM 1997 IN JUNIJEM 2000

Nedavno so bila odpoklicana vozila različnih proizvajalcev vozil zaradi potrebe po zamenjavi voznikovega modula sprednje zračne blazine TAKATA (tipa NADI), ki lahko eksplodira in povzroči resne telesne poškodbe ali smrt.

Vpoklicana vozila

BMW serije 3
Model E46
Obdobje izdelave: november 1997 – junij 2000
 

Če je bilo vaše vozilo BMW serije 3 proizvedeno v zgoraj omenjenem obdobju, ima morda okvarjeno zračno blazino TAKATA.

Ključnega pomena je, da se nujno obrnete na enega izmed pooblaščenih servisov BMW, da preverite, ali je vaše vozilo prizadeto in ali so potrebni nadaljnji koraki.

Prosimo, da upoštevate, da je morebitna naknadno vgrajena varnostna blazina, nameščena v vašem vozilu po trku ali drugem incidentu, lahko tudi okvarjena.

Preberi več

Podrobno

Analiza kvalitete modulov zračnih blazin pri BMW je pokazala, da obstajajo znaki, da lahko ta vrsta generatorja plina dolgoročno pušča. Naš dobavitelj nas je obvestil o natančnem obdobju proizvodnje generatorjev na plin, pri katerih se lahko pojavi ta napaka.
 

To puščanje omogoča, da prožilnik v generatorju plina absorbira vlago. Glede na to domnevo lahko velika absorpcija vlage in po potrebi ponovno sušenje v daljšem časovnem obdobju v kombinaciji z mehansko obremenitvijo (na primer grobe cestne površine) lahko privedejo do razpada pogonskega generatorja. V tem primeru se lahko v primeru proženja zračne blazine pojavi zelo visok notranji tlak v generatorju plina, v najslabšem primeru pa lahko poruši generator plina, kovinski deli pa lahko povzročijo resne poškodbe, tudi smrtne.

Preberi več