BMW serije 8 Cabrio: športni avtomobil v luksuznem razredu BMW in pionir nove svobode. Izpopolnjen do zadnje podrobnosti izraža svoj potencial z neverjetno eleganco. Njegov dizajn: močan in estetski. Njegov pogonski sistem: izjemno agilen in neverjetno močan. Ta avtomobil na izredno čustven način na novo določa koncept luksuznega športnega vozila. Absolutno udobje se srečuje s tehnološkimi inovacijami – ambiciozna športnost z neomejenim užitkom v vožnji.

BMW serije 8 Gran Coupé je osupljiv športni avtomobil s štirimi bočnimi vrati in velikodušnim občutkom prostora. Njegovo oblikovanje temelji na popolnoma novem oblikovalskem jeziku za luksuzne športne avtomobile, ki odražajo nebrzdano moč in impresivno okretnost. BMW serije 8 Gran Coupé drži to brezkompromisno športno obljubo na vsakem metru asfalta s svojimi nadvse živahnimi motorji. Na vseh štirih sedežih – v zelo privlačnem, ekskluzivnem in hkrati impresivno športnem vzdušju.

Preberi več

PREGLED BMW SERIJE 8.

Konec 80. let je naslednik BMW serije 6 (E24) presenetil strokovnjake. Zdaj se coupé imenuje BMW serija 8. Je bistveno večji, ima popolnoma novo obliko karoserije in se ponaša z najnovejšo tehnologijo. BMW serije 8 coupé združuje tehnični napredek z maksimalno vozno dinamiko in zmogljivostjo z ekskluzivnostjo luksuznega avtomobila višjega razreda.
Skoraj 20 let pozneje sedanja generacija temelji na istem principu. Popolnoma prenovljena zasnova z revolucionarnim stilom ustreza najnovejšemu razvoju inženiringa – vključno z najmočnejšim motorjem doslej v serijskih vozilih BMW. To natančno, neprekosljivo dinamiko je mogoče opaziti v pogonu, nadzoru in zmogljivosti. Estetika, udobje in moč so v celoti prikazani v treh oblikah karoserije – Coupé, Cabriolet in Gran Coupé.

Preberi več

5 ZNAČILNOSTI BMW SERIJE 8.

 • 01 Brezkompromisna vozna dinamika
 • 02 Dizajn, ki združuje slog in popolnost
 • 03 Ekskluzivni materiali, izjemne barve: vsaka BMW serija 8 je edinstvena
 • 04 prepričljive izdaje vozil: BMW serije 8 Coupé, serije 8 Cabriolet ali serije 8 Gran Coupé
 • 05 Razkošje napredka: Vedno v ospredju varnostnih in asistenčnih sistemov
BMW serije 8 Coupé (G15) tričetrtinski pogled od spredaj BMW serije 8 kabriolet (G14) tričetrtinski pogled spredaj BMW serije 8 Gran Coupé (G16) 7/8 stranski pogled, vse stoje

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE 8.

Odkrijte zgodovino modelov BMW serije 8 in spoznajte najnovejše kupeje – skupaj z izvorom teh elegantnih, zmogljivih luksuznih športnih avtomobilov.

Preberi več

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE 8.

PRVA GENERACIJA BMW SERIJE 8.

BMW 8er Coupé (E31) 7/8 stranski pogled vožnja

(E31)

Ob predstavitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Nemčiji leta 1989 je bil dejanski naslednik serije BMW 6 (E24) tako dobro sprejet, da je bilo prednaročenih že 5000, preden je bil prvi BMW 850i sploh dostavljen. Klinasto karoserijo z dolgim ​​pokrovom in strmim zadnjim delom je oblikoval Klaus Kapitza. Njegova ravna sprednja stran spominja na BMW M1. Tekoče, izjemno elegantne linije obljubljajo zmogljivost, ki jo zlahka zagotovi V12-valjni motor s svojo 5-litrsko prostornino in močjo 220 kW (300 KM).

Zaradi številnih tehničnih inovacij je ta avto tudi najsodobnejše vozilo, ki ga je BMW izdelal konec 80. let. Posodobitve vključujejo opcijsko samokrmilno zadnjo os in nove asistenčne sisteme, kot so stabilnostni sistem DSC, servo krmiljenje s spremenljivo hitrostjo in elektronski nadzor blažilnikov (EDC), ki so na voljo pri BMW 850i. Serija 8 je prvi BMW, ki ima vrednost Cd manj kot 0,3 in multipleksni sistem za povezovanje različnih krmilnih sistemov.

Leta 1992 je predstavljena še močnejša različica – 850Csi – s 380 kW (280 KM) moči s 5,6-litrsko prostornino. Leto pozneje 4,0-litrski 8-valjni motor z izhodno močjo 210 kW (286 KM) dopolnjuje ponudbo motorjev. Druga različica 12-valjnega agregata, BMW 850Ci, je na voljo leta 1994 in proizvede 240 kW (326 KM) s prostornino 5,4 litra. BMW 840 je na voljo tudi v različici Ci leta 1995. BMW serije 8 združuje najboljše tehnologije, aerodinamike in dizajna. Avantgardna eleganca in ekskluzivni luksuz združujeta izjemne zmogljivosti – funkcije, ki jih oživlja serija BMW 8 iz leta 2018 (G14, G15, G16). Do konca proizvodnje leta 1999 je s tekočega traku zapeljalo več kot 30.000 enot luksuznega kupeja.

Obdobje izdelave: 1989–1999
Motorji: 4,0–5,6 litra (160–280 kW, 218–380 KM), 8- in 12-valjni
Dolžina / širina / višina: 4.780 mm / 1.885 mm / 1.340 mm

DRUGA GENERACIJA BMW SERIJE 8.

BMW serije 8 Coupé, G15, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

(G15)

Naslednik BMW serije 6 (F13) je idealna kombinacija najvišje kakovosti in največje zmogljivosti. Edinstven dizajn že kaže na ambicioznost luksuznega športnega kupeja. Ploščati žarometi z opcijsko lasersko osvetlitvijo poudarjajo ravno, nizko ležečo silhueto in predstavljajo novo estetsko obliko. Jasno začrtane linije, mišičasti predeli ramen in ravna linija strehe združujejo značaj športnega avtomobila s težnjo luksuznega razreda BMW.

Notranjost navdušuje s svojim progresivnim stilom, v katerem je vse usmerjeno v eno smer: naprej. Razkošni materiali v notranjosti, kot so notranje obloge iz visokokakovostnega lesa in posamezna oprema iz usnja BMW, obljubljajo izjemen občutek. In množica edinstvenih premazov barv pomeni, da odlično izraža individualne želje.

Digitalni kokpit športnega avtomobila zagotavlja zanesljiv nadzor nad močjo vozila, BMW serije 8 pa vedno vsebuje inovativne tehnologije, kot so najnovejši varnostni in asistenčni sistemi.

Brezkompromisna vozna dinamika je vzeta neposredno iz motošporta, prav tako sistem štirikolesnega pogona XDrive, športni diferencial M in elektromehanska stabilizacija nagiba. Skupaj z značilnimi visoko učinkovitimi in zmogljivimi pogonskimi sistemi BMW serije 8 Coupé zagotavlja največjo moč – do 390 kW (530 KM) pri M850i xDrive Coupé – iz 8-valjnega motorja z dvojnim turbopolnilnikom. 

Obdobje izdelave: 2018 – danes
Motorji: 3,0–4,4 litra (245–390 kW, 333–530 KM), 6- in 8-valjni
Dolžina/širina/višina: 4.851 mm/1.902 mm/1.346 mm

BMW serije 8 Cabrio (G14) tričetrtinski bočni stoječi pogled

(G14)

BMW serije 8 Cabrio, ki je na voljo od leta 2019, ponuja edinstveno izkušnjo na prostem. Tkanina se zloži kot coupe in traja manj kot 15 sekund, da se odpre, medtem ko deflektor vetra zagotavlja nemoten užitek v vožnji. Zahvaljujoč  BMW M850i xDrive Cabrio pospeši od speljevanja do 100 km/h v samo 4,1 sekunde. Natančno nastavljeno podvozje z aktivno samokrmilno zadnjo osjo olajša dinamično zavijanje. Samozavestna zasnova vozila govori sama zase in s svojo elegantno silhueto in močnim repom obljublja osupljivo, čutno športnost.

Notranjost, popolna simbioza razkošja in zmogljivosti, je izdelana iz izvrstnih materialov, kot je izbirno usnjeno oblazinjenje "Merino" s kontrastnimi prešiti. Še en poudarek je izbirna aplikacija za steklo "Crafted Clarity". Njegovi ročno izdelani stekleni elementi na izbirniku prestav, krmilniku iDrive in gumbu za vklop/izklop povzdigujejo videz in občutek notranjosti.

BMW serije 8 Cabrio je vedno neprimerljiva, ekskluzivna izkušnja. Na voljo je bodisi kot BMW M850i xDrive Cabrio z 8-valjnim motorjem BMW TwinPower Turbo ali kot možnost 6-valjnega motorja.

Obdobje izdelave: 2019 – danes
Motorji: 3,0–4,4 litra (245–390 kW, 333–530 KM), 6- in 8-valjni
Dolžina/širina/višina: 4.851 mm/1.902 mm/1.345 mm

BMW serije 8 Gran Coupé (G16) tričetrtinski pogled od zadaj

(G16)

Od leta 2019 na voljo tudi štirivratni BMW serije 8 Gran Coupé, ki združuje ekstravagantno razkošje in senzacionalne vozne zmogljivosti kupejev serije 8 z impresivno količino prostora. Dolga medosna razdalja in rahlo dvignjena linija strehe zagotavljata veliko prostora za glavo in noge. Panoramska steklena streha omogoča veliko svetlobe in po potrebi svež zrak v vozilo s funkcijo drsenja in dviganja. Še več, ustvarja neoviran pogled od sprednjega do zadnjega okna.

V notranjosti prvovrstna končna obdelava in visokokakovostno usnje – ki ga je mogoče ročno sešiti na zahtevo – razveseljujeta čute. Notranjost je mogoče prilagoditi do najmanjših podrobnosti, kot je BMW Live Cockpit Professional, ki ima zaslon z instrumenti visoke ločljivosti, nadzorni zaslon na sredinski konzoli in BMW Head-Up Display. Upravljate jih lahko z dotikom ali prek krmilnika iDrive, pa tudi s kretnjami ali glasovnimi ukazi.

Od zunaj luksuzni športni kupe revolucionira stil v svojem razredu z atletsko sprednjo stranjo, tekočo silhueto in vpadljivim repom. Elegantni stranski deli kažejo na izjemne zaključne barve, ki imajo poseben sijaj in bleščeče učinke.

Zmogljivi turbo bencinski motorji z dvojno močjo in dizelski motor s skupnim vodom z dvojnim turbopolnilnikom dajejo BMW-ju serije 8 Gran Coupé edinstveno okretnost in vozno dinamiko, zaradi katere je vozilo v ospredju svojega razreda. Te poudarjata nizko težišče in visoka togost telesa.

BMW serije 8 Gran Coupé zagotavlja vrhunsko vožnjo v mestu, po avtocesti in po zavitih podeželskih cestah. In je idealen partner za dolga potovanja in potovanja.

Obdobje izdelave: 2019 – danes
Motorji: 3,0–4,4 litra (245–390 kW, 333–530 KM), 6- in 8-valjni
Dolžina/širina/višina: 5.082 mm/1.932 mm/1.407 mm

BMW rabljeni avtomobili pred BMW uradnim trgovcem

BMW RABLJENI AVTOMOBILI.

BMW M8 Cabriolet (F91) tričetrt stranski stojelči pogled

BMW SERIJE 8 CABRIO M AVTOMOBILI.

BMW 8er Coupé (G15) tričetrtinski stoječi pogled od spredaj

BMW SERIJA 8 COUPÉ.

BMW serije 8 Gran Coupé (G16) tričetrtinski pogled od zadaj

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ.

BMW M8 Gran Coupé (F93) three-quarter side view standing with model

BMW SERIJE 8 COUPÉ M AVTOMOBILI.

BMW M8 Gran Coupé (F93) tričetrt stranski stoječi pogled z modelom

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ M AVTOMOBILI.

BMW 8er Cabrio (G14) tričetrtinski bočni stoječi pogled

BMW SERIJE 8 CABRIO.

Poraba goriva in elmisije CO₂.

 

BMW serije 8 Coupé:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 10,8–6,5

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 245–170

 

BMW M850i Coupé:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,4–11,0

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 260–251

 

BMW serije 8 kabriolet:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–6,7

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 249–175

 

BMW M850i kabriolet:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,6–11,2

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 264–255

 

BMW serije 8 Gran Coupé:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–6,7

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 251–174

 

BMW M850i Gran Coupé:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,6–11,2

Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 265–256

 

Uradni podatki za porabo goriva, emisije CO2, porabo električne energije in električni doseg so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in v skladu z Uredbo (EU) 715/2007 s spremembami. Številke WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru razponov. Za vozila, ki so bila na novo homologirana od 01.01.2021, veljajo uradne specifikacije samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih metodah NEDC in WLTP najdete na http://www.bmw.de/wltp

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW serije 8 Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 10,8–6,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 245–170

  BMW M850i Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 10,8–10,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 245–239

  BMW serije 8 kabriolet:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–6,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 249–175

  BMW M850i kabriolet:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–10,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 249–243

  BMW serije 8 Gran Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–6,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 251–174

  BMW M850i Gran Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 11,0–10,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 251–243

  Uradni podatki za porabo goriva, emisije CO2, porabo električne energije in električni doseg so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in v skladu z Uredbo (EU) 715/2007 s spremembami. Številke WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru razponov. Za vozila, ki so bila na novo homologirana od 01.01.2021, veljajo uradne specifikacije samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih metodah NEDC in WLTP najdete na http://www.bmw.de/wltp