THE NEW

i4

BMW i

NOVI BMW i4 GRAN COUPÉ.

i4 eDrive40 Gran Coupe[1][2]: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 18,6 - 15,4; e-domet, WLTP v km: 491 - 600

 

[1] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

 

[2] Podatki so začasni; morebitne manjkajoče številke niso bile na voljo v času objave.

UŽITEK V VOŽNJI.

Na cesto se boste podali s športnim videzom in 100-% močjo baterije v novem BMW i4 Gran Coupé. Pustite trajni vtis, ne emisije. Ponovno zasnovan sprednji del poudarja športno naravo vozila. Elegantne zadnje luči nudijo prijetno estetiko na zadku vozila. Sodobno ozračje je posredovano prek nove zasnove volana in razsvetljave v slogu slapa v notranjosti vozila. Odkrijte vse modelne različice novega BMW serije 4 Gran Coupé, njegove možnosti opreme in tehnične podatke, pa tudi številne možnosti lizinga in financiranja.

Tehnični podatki

RAZLIČICE.

    {model.description}
    {model.description}

    Najv. moč[2]

    {model.power} kW ({model.horsePower} KM)

    0–100 km/h[2]

    {model.acceleration} s

    Najv. hitrost[2]

    {model.topSpeed} km/h

    doseg[1][2]

    {techdata.electricRangeWltpCombined} km

    {model.description}[1][2]: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: {techdata.electricConsumption}; e-domet, WLTP v km: {techdata.electricRangeWltpCombined}

     

    [1] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

     

    [2] Podatki so začasni; morebitne manjkajoče številke niso bile na voljo v času objave.

    Zunanjost BMW i4 Gran Coupé v oblikovnem jeziku

    ELEKTRIČNO. EDINSTVENO. ELEGANTNO.

    Vsak predel novega i4 eDrive40 Gran Coupe razkriva njegov športni značaj. Njegov zmogljiv električni pogon pospeši od 0 do 100 km/h v 5,6 sekundah[2]. Njegov doseg 491 - 600 km pa vam omogoča udobno doseganje vašega cilja[1][2]. Zasnova platišča z dvema odtenkoma in sprednje luči slimline zagotavljajo, da izstopa v množici. V notranjosti športni sedeži M PerformTex v črni barvi zagotavljajo podporo, medtem ko ponovno zasnovani zračniki ohranjajo ozračje prijetno in sveže. Ostanite povezani na poti s pomočjo digitalnih storitev, ko npr. BMW Intelligent Personal Assistant.

    i4 eDrive40 Gran Coupe[1][2]: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 18,6 - 15,4; e-domet, WLTP v km: 491 - 600

     

    [1] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

     

    [2] Podatki so začasni; morebitne manjkajoče številke niso bile na voljo v času objave.

    VAŠ NOVI BMW i4 GRAN COUPÉ.

    PREPROSTO POLNJENJE. KADARKOLI.

    Izvedite več

    Primer poti

    Dodatni primeri poti
     Postanki

     POTREBNI SO POSTANKI ZA POLNJENJE

     To je verjetno število postankov za polnjenje, ki jih boste potrebovali na svoji poti.

      

     Upoštevajo se samo dejansko obstoječe polnilne postaje (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno napolnjenostjo 100 %.

      

     Visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz polnilnega omrežja IONITY) so najprimernejše, ker polnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

     Kako so bile izračunane te vrednosti?

     Vzorčne poti vam podajo oceno pričakovanega časa vožnje, vključno z morebitnimi potrebnimi postanki za polnjenje z začetno napolnjenostjo baterije 100 %. Predvidevajo, da so polnilne postaje proste in da delujejo ter prikazujejo najhitrejšo možnosti poti brez zastojev v prometu ali drugih zamud. Informacije o postankih za polnjenje in njihovem trajanju predpostavljajo, da se za postanke odločite pri najmanj 10-odstotni preostali napolnjenosti baterije.

      

     Druge pomembne informacije: Zmogljivost polnjenja je odvisna od napolnjenosti baterije, temperature okolice, posameznega profila vožnje in uporabe pomožnih porabnikov električne energije. Čas polnjenja velja za temperaturo okolice 23 °C po predhodni vožnji in lahko odstopa glede na način uporabe.

     h

     Skupni čas polnjenja

     To je skupni čas, ki ga boste verjetno potrebovali za polnjenje na poti. Upoštevajo se samo dejansko obstoječe polnilne postaje (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno napolnjenostjo 100 %.

      

     Visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz polnilnega omrežja IONITY) so najprimernejše, ker polnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

     h

     Skupni čas vožnje, vklj. s polnjenjem

     Navedeni čas potovanja je vsota predvidenega časa vožnje in časa polnjenja, če morate na svoji poti vključiti postanke za polnjenje.

      

     Predpostavlja se, da potujete po najhitrejši poti brez zastojev v prometu ali drugih zamud.

     Zmogljivost polnjenja je odvisna od ravni napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje, uporabe pomožnih porabnikov električne energije in izbranega modela vozila. Čas polnjenja velja za temperaturo okolice 23 °C po predhodni vožnji in lahko odstopa glede na način uporabe. Prikazane vrednosti so primeri za osnovno konfiguracijo izbranega modela. Vrednosti se lahko razlikujejo, če ima isto vozilo različne možnosti opreme.

      

     Z aplikacijo My BMW ohranite pregled nad vašim dosegom in stanjem napolnjenosti v katerem koli trenutku in na kateri koli lokaciji. Preprosto načrtujte poti, optimizirane za polnjenje, in jih pošljite svojemu vozilu. Prenesite aplikacijo zdaj in jo doživite v predstavitvenem načinu.

     Izvedite več

     Loading Time

     Čas polnjenja za

     Javno polnjenje

     Visokozmogljiva polnilna postaja

     Vaš BMW i4 Gran Coupé lahko še posebej hitro polnite na visokozmogljivi polnilni postaji (npr. v polnilnem omrežju IONITY). Enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so visokozmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse visokozmogljive polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023) (Velja od 22. 03. 2023)

     Hitra polnilna postaja

     Če morate hitro ukrepati v mestu ali med potovanjem, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja do 50 kW. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse hitre polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023) (Velja od 22. 03. 2023)

     Polnilna postaja AC

     Javno polnilno postajo z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljšem časovnem obdobju, na primer čez noč ali med delovnim časom. Diagram podaja minimalni čas polnjenja baterije od 0 do 100 % z največjo močjo 11 kW. Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

     Polnjenje doma

     Wallbox/prilagodljivi hitri polnilnik

     Doma lahko vaš BMW i4 Gran Coupé udobno polnite s stensko polnilno postajo Wallbox ali prilagodljivim polnilnikom (način 2). Za oba način se uporablja izmenični tok (AC). Stenska polnilna postaja Wallbox nudi največjo moč polnjenja 22 kW, odvisno od vozila, izbirne opreme in trga, prilagodljivi polnilnik (način 2) pa nudi največ 11 kW. Diagram podaja minimalni čas polnjenja baterije od 0 do 100 % z 11 kW moči.

     Gospodinjska vtičnica

     Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox, da boste hitro, varno in priročno napolnili svoje vozilo doma, kadar koli želite.

     Filter charging stations

     Moč polnjenja je odvisna od napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje, uporabe pomožnih porabnikov električne energije in izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolice 23 stopinj Celzija po predhodni vožnji in se lahko razlikuje glede na vedenje pri uporabi. Prikazane številke predstavljajo predlagane številke za osnovno konfiguracijo izbranega modela. Te številke se lahko razlikujejo za vozila z drugačno različico opreme.

      

     Aplikacija My BMW vam hitro sporoča doseg in stanje napolnjenosti v katerem koli trenutku, kjer koli se nahajate. Poleg tega lahko enostavno načrtujete poti s postanki za polnjenje in jih pošljete v vaše vozilo. Prenesite aplikacijo zdaj in jo preizkusite v predstavitvenem načinu.

     POLNITE. KADARKOLI IN KJERKOLI ŽELITE.

     OBLIKA ZUNANJOSTI.

     DINAMIČNOST V VSAKEM POGLEDU.

     BMW i4 Gran Coupé, paket M Sport

     RAZKOŠJE OPREME. RAZKOŠJE M.

     Paket M Sport daje vašemu BMW bolj dirkalni videz in tudi njegova vožnja je bolj natančna. Združuje paket M Aerodynamics z razločno športno opremo M.

     NOTRANJOST

     SEDITE V STILU NA VSAKEM SEDEŽU.

     0:00
     0:00 /  0:00
     BMW i4 Gran Coupé, vrata prtljažnika in prtljažnik

     JASNA ORGANIZACIJA ZA DOBER PREGLED.

     Vse je shranjeno in hitro pri roki. Inovativen dodatek odlagalnih predalov v prtljažniku je popolna rešitev za shranjevanje dodatkov. S takšno urejeno razporeditvijo nikoli več ne boste ničesar izgubili.

     TEHNOLOGIJE

     INOVATIVNA POMOČ VOZNIKU.

     BMW i4 Gran Coupé BMW iDrive OS 8.5

     DO VSEH FUNKCIJ DOSTOPAJTE ŠE BOLJ NEPOSREDNO.

     Nov začetni zaslon s hitrim seznamom QuickSelect. Z operacijskim sistemom BMW 8.5 so vam razvedrilo in stiki oddaljeni samo en dotik.

     BODITE BOLJ POVEZANI.

     Vedno na pravem voznem pasu in na varni razdalji.

     Driving Assistant Professional ohranja vaše vozilo varno na svojem voznem pasu in vzdržuje varnostno razdaljo pri hitrostih do 190 km/h. Očitna prednost, predvsem v gostem prometu. V izrednih razmerah bo vaš BMW zaviral do popolnega mirovanja in nato samodejno znova speljal.

     Več kamer za lažje parkiranje.

     Parkirni asistent Plus zagotavlja obsežen pregled med parkiranjem. Dodatne kamere oddajajo 3D-pogled okolice vozila na nadzorni zaslon. Tako takoj vidite, koliko manevrskega prostora imate na voljo.

     Dolge luči v katerem koli trenutku.

     Vaš model BMW s pomočjo funkcije BMW Selective Beam samodejno zagotovi, da drugi udeleženci v cestnem prometu niso zaslepljeni zaradi vaših dolgih luči. Ni vam treba ročno preklapljati žarometov. Vi pa imate vedno optimalen pogled na cesto pred vami.

     Svoje avtomobilske ključe pustite doma.

     Združljive mobilne naprave postajajo BMW Digital Key. Lahko odklenete in zaženete vaš model BMW na svojem pametnem telefonu ali pametni uri. Vaš Digital Key lahko tudi delite z do pet osebami.

     Naenkrat lahko vidite več.

     Projektor BMW Head-Up projicira navigacijske napotke in podatke o vožnji neposredno v vaše vidno polje. Nadgrajeni pogled prikazuje informacije glede vodenja po poti prek slik videa v živo na nadzornem zaslonu in kombiniranem instrumentu.

     Financiranje in lizing BMW serije 4 Gran Coupé

     FINANCIRANJE IN SERVISNE STORITVE

     VAŠ NOVI BMW i4 GRAN COUPÉ.

     Naj gre za financiranje ali lizing – vsaka naša ponudba je individualno prilagojena vašim potrebam in željam.

      

     Vse skupaj. Enostavno pametno. BMW Financial Services

     POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O BMW i4.

     Poraba in emisije CO₂.

     i4 eDrive40 Gran Coupe[1][2]: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 18,6 - 15,4; e-domet, WLTP v km: 491 - 600

      

     [1] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

     [2] Podatki so začasni; morebitne manjkajoče številke niso bile na voljo v času objave.

     (3) Zmogljivost polnjenja je odvisna od napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje in uporabe pomožnih porabnikov električne energije. Prikazani dosegi temeljijo na merilnem postopku WLTP. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolice 23 stopinj Celzija po predhodni vožnji in se lahko razlikuje glede na način uporabe.

      

     Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023. Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

      

     Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.