NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novo vozilo BMW i8 Coupé.

Cena

Bencin Priključni hibrid

Tip goriva

NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novo vozilo BMW i8 Coupé.

Cena

Bencin Priključni hibrid

Tip goriva

NOVA GENERACIJA VIZIJE.Novo vozilo BMW i8 Coupé.

Prihodnost dobiva podobo – v obliki novega vozila BMW i8 Coupé. Navdušujoče, izjemno in pripravljeno, da na novo interpretira mobilnost. Z brezpogojni užitek v vožnji, kolikor sega cesta. Že sam pogled na ikonsko obliko začne dvigati raven adrenalina. Enako hitro se kvišku požene tudi merilnik vrtljajev: inovativni priključni hibridni motor povzroči 374 konjskih moči in 570 Nm navora. In pospeši novo vozilo BMW i8 Coupé od 0 do 100 km/h v 4,4 sekunde. S tem boste v novo obdobje prispeli v najboljšem času.

Preberi več
BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey, tričetrtinski pogled od spredaj
Platišča iz lahke zlitine E-Copper, BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, zunanjost
Oblikovanje notranjosti Accaro E-Copper, BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, notranjost

BMW i8 COUPÉ ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Izjemen v vseh pogledih: BMW i8 Ultimate Sophisto Edition pomika inovativno zmogljivost in pompozno oblikovanje na naslednjo skupno raven. Posebna izdaja, omejena na 200 vozil po vsem svetu, je na voljo tako za BMW i8 Coupé kot BMW i8 Roadster in prepričljivo izstopa iz množice v barvi Sophisto Grey s posebnimi poudarki, pa tudi z ekskluzivnimi platišči iz lahke zlitine v obliki E-Copper. Lakirana zavorna sedla dodatno poudarjajo športni značaj vozila. Notranjost podobno poudarja ekskluzivnost dinamičnega priključnega hibridnega športnega avtomobila s svojim oblikovanjem Accaro E-Copper, posebnostmi, kot so keramične prevleke na upravljalnih elementih in izrazitimi podrobnostmi, kot je vstopna letev na pragu vrat z logotipom Edition ali značka z zaporedno številko "1 od 200" na sredinski konzoli, ki se sklicuje na zelo omejeno izdajo. Hkrati projekcijski zaslon Head-Up te posebne izdaje zagotavlja, da boste ves čas popolnoma obveščeni, medtem ko uživate v vzdušju paketa luči in premijskem prostorskem zvoku HiFi-ozvočenja znamke Harman Kardon.

BEŽEN POGLED V PRIHODNOST.

Vozilo BMW i8 Coupé se predstavlja futuristično vse do najmanjše podrobnosti. Njegove progresivne poteze govorijo oblikovni jezik, ki bi težko bil bolj dinamičen. Najmarkantnejša značilnost so veličastna galebja vrata iz lahkega karbona, ki se odpirajo zelo udobno. Atletski sprednji del nadaljuje individualni značaj vozila in ponosno predstavlja dvojno ledvičko BMW, ki se stika z LED žarometoma, ter prenovljena oblikovna elementa Air Curtain. Nadaljnji oblikovni poudarek je Black Belt v obliki črke V, ki se razteza od pokrova motorja prek celotnega vozila in čudovito poudarja njegovo plosko silhueto. Izjemno oblikovanje Streamflow pa izpopolni zračni tok in povzroči aerodinamiko brez primere. S tem je vozilo BMW i8 Coupé popolna simbioza oblike in funkcije, ki pozna le en cilj: naprej.

„BMW i8 Coupé je že danes najbolje prodajano hibridno športno vozilo na svetu – in prepričan sem, da bomo zelo uspešni tudi s tem avtom.“
KLAUS FRÖHLICH, ČLAN UPRAVNEGA ODBORA PRI BMW AG

NADZORNO SREDIŠČE PRIHODNOSTI.

Tudi notranjost vozila BMW i8 Coupé poudarja njegovo neponovljivost. Z ekskluzivno izvedbo opreme Accaro Amido/E-Copper je to jasno že na prvi pogled. Notranjost prav tako odraža dinamične poteze oblike zunanjosti, kar povzroči občutek futuristične dinamike v celotnem kokpitu. Sredinska konzola je nagnjena k vozniku, upravljalni elementi pa so razporejeni zelo intuitivno – za največjo usmerjenost k vozniku in najboljšo preglednost. Nova električno nastavljiva sedeža nudita optimalno bočno oporo in najvišje udobje. Ob mraku pa LED notranja razsvetljava ustvari izjemen ambient dobrega počutja. Obrisi vrat, instrumente plošče, sredinske konzole in volana se lahko po izbiri in izmenično potopijo v različnih barvah, kot so EfficientDynamics Blue, Amber Yellow in bela.

NOVA OPREDELITEV DINAMIKE.

Vozilo BMW i8 Coupé vzame sapo celo čelnemu vetru. Ne le zaradi svojega atletskega videza, ampak predvsem po zaslugi aerodinamične karoserije, ekstremne lahke konstrukcije in oblike plastenja LED enot zadnjih luči, skozi kateri se vije zračni tok.

Preberi več

NOVA OBLIKA LAHKOSTI.

NOVA OBLIKA LAHKOSTI.

Prevzemite vodstvo. Z vozilom BMW i8 Coupé je to zelo enostavno. Eden od razlogov je njegov izjemni koncept lahke konstrukcije: arhitektura LifeDrive. Sestavljena je iz modulov Drive – podvozja iz aluminija – in Life – ultra lahke potniške celice iz karbona visoke trdnosti. Oba sestavna dela sta optimizirana vse do zadnjega grama, da se lahko premišljena trajnost učinkovito prenaša na cesto v obliki dovršene športnosti.

ŽE DANES POVEZANO ZA PRIHODNOST.

BMW ConnectedDrive ponuja rešitve, ki zagotavljajo visoko povezljivost novega vozila BMW i8 Coupé – za brezmejno inteligentno in trajnostno obliko mobilnosti. Zahvaljujoč BMW Teleservices je, na primer, agent BMW i vedno obveščen, ko je potreben servis vozila.

 • Send to Car

  Kam se boste odpravili zdaj? Poiščite nove cilje s pomočjo aplikacije BMW Connected in jih pošljite neposredno v navigacijski sistem svojega vozila BMW. Ko boste v vozilu in se bo vzpostavila povezava Bluetooth z vašim pametnim telefonom, lahko z enim tapom zaženete vodenje do cilja.

VARNO NAPREJ.

VARNO NAPREJ.

Kamor koli se odpravite: vozilo BMW i8 Coupé je zahvaljujoč množici asistenčnih sistemov za voznika pripravljeno na vse. Tako se, na primer, na mokri cesti zavore občasno očistijo s funkcijo sušenja zavor, da se čim bolj zmanjša vlažnost. In to brez zaznavnega zavornega tlaka. Speljevanje je v neugodnih vremenskih razmerah veliko lažje z dinamičnim nadzorom oprijema (DTC), ki zmanjša spodrsavanje pogonskih koles in skrbi za največjo trakcijo. Med vožnjo prevzame to vlogo sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki omogoča odličen oprijem v vsaki situaciji. Sistem, ki se aktivira v hibridnem načinu delovanja, spremenljivo in glede na situacijo porazdeljuje pogonske sile obeh načinov pogona na vsa štiri kolesa.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW i8 Coupé :
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.7 / 6.8
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.2 / 20.4
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 153 / 155

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html