NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novo vozilo BMW i8 Coupé.

NOVA GENERACIJA VIZIJE.

Novo vozilo BMW i8 Coupé.

NOVA GENERACIJA VIZIJE.Novo vozilo BMW i8 Coupé.

Prihodnost dobiva podobo – v obliki novega vozila BMW i8 Coupé. Navdušujoče, izjemno in pripravljeno, da na novo interpretira mobilnost. Z brezpogojni užitek v vožnji, kolikor sega cesta. Že sam pogled na ikonsko obliko začne dvigati raven adrenalina. Enako hitro se kvišku požene tudi merilnik vrtljajev: inovativni priključni hibridni motor povzroči 374 konjskih moči in 570 Nm navora. In pospeši novo vozilo BMW i8 Coupé od 0 do 100 km/h v 4,4 sekunde. S tem boste v novo obdobje prispeli v najboljšem času.

Read more
BMW i

BEŽEN POGLED V PRIHODNOST.

Vozilo BMW i8 Coupé se predstavlja futuristično vse do najmanjše podrobnosti. Njegove progresivne poteze govorijo oblikovni jezik, ki bi težko bil bolj dinamičen. Najmarkantnejša značilnost so veličastna galebja vrata iz lahkega karbona, ki se odpirajo zelo udobno. Atletski sprednji del nadaljuje individualni značaj vozila in ponosno predstavlja dvojno ledvičko BMW, ki se stika z LED žarometoma, ter prenovljena oblikovna elementa Air Curtain. Nadaljnji oblikovni poudarek je Black Belt v obliki črke V, ki se razteza od pokrova motorja prek celotnega vozila in čudovito poudarja njegovo plosko silhueto. Izjemno oblikovanje Streamflow pa izpopolni zračni tok in povzroči aerodinamiko brez primere. S tem je vozilo BMW i8 Coupé popolna simbioza oblike in funkcije, ki pozna le en cilj: naprej.

„BMW i8 Coupé je že danes najbolje prodajano hibridno športno vozilo na svetu – in prepričan sem, da bomo zelo uspešni tudi s tem avtom.“
KLAUS FRÖHLICH, ČLAN UPRAVNEGA ODBORA PRI BMW AG

NADZORNO SREDIŠČE PRIHODNOSTI.

Tudi notranjost vozila BMW i8 Coupé poudarja njegovo neponovljivost. Z ekskluzivno izvedbo opreme Accaro Amido/E-Copper je to jasno že na prvi pogled. Notranjost prav tako odraža dinamične poteze oblike zunanjosti, kar povzroči občutek futuristične dinamike v celotnem kokpitu. Sredinska konzola je nagnjena k vozniku, upravljalni elementi pa so razporejeni zelo intuitivno – za največjo usmerjenost k vozniku in najboljšo preglednost. Nova električno nastavljiva sedeža nudita optimalno bočno oporo in najvišje udobje. Ob mraku pa LED notranja razsvetljava ustvari izjemen ambient dobrega počutja. Obrisi vrat, instrumente plošče, sredinske konzole in volana se lahko po izbiri in izmenično potopijo v različnih barvah, kot so EfficientDynamics Blue, Amber Yellow in bela.

NOVA OPREDELITEV DINAMIKE.

Vozilo BMW i8 Coupé vzame sapo celo čelnemu vetru. Ne le zaradi svojega atletskega videza, ampak predvsem po zaslugi aerodinamične karoserije, ekstremne lahke konstrukcije in oblike plastenja LED enot zadnjih luči, skozi kateri se vije zračni tok.

Read more

NOVA OBLIKA LAHKOSTI.

NOVA OBLIKA LAHKOSTI.

Prevzemite vodstvo. Z vozilom BMW i8 Coupé je to zelo enostavno. Eden od razlogov je njegov izjemni koncept lahke konstrukcije: arhitektura LifeDrive. Sestavljena je iz modulov Drive – podvozja iz aluminija – in Life – ultra lahke potniške celice iz karbona visoke trdnosti. Oba sestavna dela sta optimizirana vse do zadnjega grama, da se lahko premišljena trajnost učinkovito prenaša na cesto v obliki dovršene športnosti.

ŽE DANES POVEZANO ZA PRIHODNOST.

BMW ConnectedDrive ponuja rešitve, ki zagotavljajo visoko povezljivost novega vozila BMW i8 Coupé – za brezmejno inteligentno in trajnostno obliko mobilnosti. Zahvaljujoč BMW Teleservices je, na primer, agent BMW i vedno obveščen, ko je potreben servis vozila.

VARNO NAPREJ.

VARNO NAPREJ.

Kamor koli se odpravite: vozilo BMW i8 Coupé je zahvaljujoč množici asistenčnih sistemov za voznika pripravljeno na vse. Tako se, na primer, na mokri cesti zavore občasno očistijo s funkcijo sušenja zavor, da se čim bolj zmanjša vlažnost. In to brez zaznavnega zavornega tlaka. Speljevanje je v neugodnih vremenskih razmerah veliko lažje z dinamičnim nadzorom oprijema (DTC), ki zmanjša spodrsavanje pogonskih koles in skrbi za največjo trakcijo. Med vožnjo prevzame to vlogo sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki omogoča odličen oprijem v vsaki situaciji. Sistem, ki se aktivira v hibridnem načinu delovanja, spremenljivo in glede na situacijo porazdeljuje pogonske sile obeh načinov pogona na vsa štiri kolesa.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42

  Kot osnova za določanje porabe velja vozni cikel ECE. Slike prikazujejo dodatno opremo.


  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.


  Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO2, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO2 v skladu z Direktivo 1999/94/ES.