BMW M

BMW M135i xDrive postavlja standarde v kompaktnem segmentu. Opremljen s 4-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo z visokim številom vrtljajev, BMW M 135i xDrive ponuja čisti užitek v vožnji že od prve sekunde. Interakcija popolnoma uglašenih tehnologij podvozja, kot so M športni diferencial, BMW xDrive, športni menjalnik Steptronic in M športno krmiljenje, omogočajo visoko okretnost in najboljšo možno izkušnjo pri vožnji skozi ovinek. Zunanjost poudarja atletski značaj z značilnimi podrobnostmi, kot so posebna dvojna ledvička M135i xDrive mrežaste zasnove, M zadnji spojler in dve izpušni cevi s 100 mm zaključkoma.
 

Zasnova in zamisel v ozadju avtomobilov BMW M2 Coupé izvirata iz zgodovinskih korenin BMW M GmbH. Vozila združujejo visoko zmogljivost in klasičen zadnji pogon z natančnostjo in okretnostjo sodobnih M avtomobilov. Značilna podaljšana odbijača spredaj in zadaj optimizirata pretok zraka in aerodinamiko. Športno uglašeno podvozje in močan vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo pa zagotavljata zmogljivost, ki jemlje dih.
 

Tudi ko miruje, BMW M4 Coupé uteleša vse, kar razlikuje M avtomobile od drugih: močno dinamiko, okretno športnost in razburljivo DNK iz sveta motošporta. Opremljen z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo, 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic in orodji za največjo natančnost, kot so M Servotronic, aktivni M diferencial in prilagodljivo M podvozje, je pripravljen za vstop v ring. Njegov nasprotnik: fizikalne meje. Njen adut: vozni značaj, ki združuje človeka in stroj, kot še nikoli prej.
 

Odprt za največjo intenzivnost. Opremljen s 431 KM močnim vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo in inovacijami iz sveta motošporta, BMW M4 Cabrio jamči najbolj neposredno povezavo med adrenalinsko visoko zmogljivostjo in neomejenim užitkom v vožnji. Medtem ko M motor po zaslugi 7-stopenjskega M menjalnika z dvojno sklopko pospeši vozilo s svojo potisno silo brez prekinitve do mejnega območja, omogočajo aktivni M diferencial, prilagodljivo M podvozje in M Servotronic zmogljivo in natančno vožnjo. Izkušnja, ki je brez konkurence, ne le pri odprti trdi strehi. In katapultira M vozno navdušenje na povsem novo raven.
 

Vznemirljivo in elegantno oblikovan. Močnejši kot kdajkoli prej. BMW M5 nove generacije je odraz vrhunskega inženirskega znanja in inovativne vozne inteligence. Za doslej neslutene razsežnosti vozne dinamike vse do mejnega območja.
 

Izjemna moč, posebna nastavitev podvozja, ki vključuje tudi vse ustrezne nadzorne sisteme, in značilni črni poudarki visokega sijaja – s temi značilnostmi ima BMW M5 Competition samo en cilj: narediti največjo razliko pred tekmeci. BMW M550i xDrive in BMW M550d xDrive navdušita s športnostjo, udobjem in izjemno primernostjo za vsakodnevno uporabo. BMW M550, ki je opremljen s 390 kW (530 KM), pričara ogromno dinamičnih voznih izkušenj. BMW M550d pa navdušuje z 294 kW (400 KM), 760 Nm in še posebej visoko učinkovitostjo. Popolnoma prilagojene komponente, kot so inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive in prilagodljivo M podvozje Professional, zagotavljajo optimalno raven vozne stabilnosti in okretnosti.
 

Vrhunec razkošne vožnje: BMW M8 Competition Coupé z M xDrive je najmočnejše in najbolj zapeljivo vozilo serije BMW M8 Coupé.Njegov visokozmogljivi 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo razvije izjemnih 460 kW (625 KM) moči. V kombinaciji s številnimi vrhunsko razvitimi komponentami pogona in podvozja, ki izvirajo iz motošporta, zagotavlja edinstveno doživetje vožnje. S svojo motošportno DNA predstavlja bistvo inženirske dovršenosti serije BMW M in zagotavlja najvišjo raven adrenalinskega užitka v vožnji.
 

BMW M8 Coupé s pogonom M xDrive nudi razkošno okolje s poudarjenim motošportnim občutkom in premika meje dinamične vožnje. Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo prinaša mogočnih 441 kW (600 PS) moči z navorom 750 Nm. Križni izpušni kolektor nad vrsto valjev optimizira odzivnost, medtem ko dva dvostopenjska turbinska polnilnika povečata moč motorja. Motor M, ki se v podobni različici uporablja tudi v motošportu, zagotavlja odlično zmogljivost in popolno interakcijo z 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic z Drivelogic, prilagodljivim M podvozjem in aktivnim M diferencialom – ter prinaša vrhunski užitek vsako sekundo vožnje z M.
 

BMW M850i xDrive Coupé nudi izjemno sintezo udobja, zmogljivosti in učinkovitosti. Njegov močan 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo s prostornino 4,4 litra, 390 kW (530 KM) in 750 Nm navora v vsakem trenutku zagotavlja vozne užitke z navdihom. Sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive s športnim M diferencialom, prilagodljivim M podvozjem in elektromehansko aktivno bočno stabilizacijo prinaša izjemno vozno dinamiko, idealen oprijem podlage in optimalno stabilnost vozila na cesti. Slednje omogoča še posebej dinamično vožnjo skozi ovinke – in v kombinaciji z ostalimi zmogljivimi komponentami vodi do večjih adrenalinskih užitkov.
 

Vrhunec BMW serije 8 Cabrio M predstavlja model BMW M8 Competition Cabrio z M xDrive. Izjemni visokozmogljivi kabriolet nudi optimalno kombinacijo udobne vsakodnevne uporabe in motošportne moči motorja, edinstvenih oblikovnih poudarkov in razkošne notranjosti. Opremljen je z visokozmogljivim 8-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo s 460 kW (625 KM) in optimiziranimi visokozmogljivimi komponentami, ki izvirajo iz motodirkanja in vožnjo ob odprti strehi v razkošnem športnem kabrioletu popeljejo na povsem novo raven z izjemno zmogljivostjo. Hkrati ima tudi številne inovativne tehnologije, s katerimi je vsako potovanje skrajno udobno.
 

Poln adrenalina in proti soncu: Z brezkompromisnim delovanjem in neustavljivo razkošnim okoljem je BMW M8 Cabrio z M xDrive visoko zmogljiv športni avtomobil, ki simbolizira izjemen užitek v vožnji z odprto streho. Poleg visokozmogljivega 8-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo s 441 kW (600 KM) to zagotavljajo tudi številne komponente pogonskega sklopa in vozne dinamike, ki so nastale po navdihu motošporta, npr. 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic, prilagodljivo M podvozje in aktivni M diferencial. Športni avtomobil z odprto streho ima izjemen potencial in je prav posebej agilen ter vodljiv – idealen za hitra pospeševanja in ozke ovinke najlepših cest na svetu. Opremljen je tudi z revolucionarno tehnologijo za povezljivost in asistenco vozniku, ki zagotavlja sodobno in najudobnejšo mobilnost.
 

BMW M850i xDrive Cabrio ima avantgardno zasnovo, visoko raven ekskluzivnosti ter sijajno uravnoteženo udobje, dinamično moč in učinkovito delovanje. Njegov močan 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo s prostornino 4,4 litra, 390 kW (530 KM) in 750 Nm navora nudi vrhunsko moč. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive s športnim M diferencialom, prilagodljivim M podvozjem in 20'' visokozmogljivimi gumami zagotavlja razburljiv vozniški užitek in visoko raven voznega udobja. Tako uravnotežen celotni koncept vozila BMW M850i xDrive Cabrio zaokrožajo številne inovativne tehnologije in asistenčni sistemi za voznika, s katerimi postane vsaka vožnja čisti užitek.


Avtomobili BMW X3 M združujejo pustolovski duh BMW X3 z ekskluzivno športno naravnanostjo BMW M. BMW X3 M s svojo DNK iz sveta motošporta ponuja vozno dinamiko najvišjega kalibra – BMW X3 M Competition pa gre še korak višje, kar se kaže s preprosto vznemirljivostjo na vseh cestah in dirkališčih z najvišjo ravnjo zmogljivosti in ekskluzivnosti. Modela BMW X3 M40i in BMW X3 M40d zagotavljata impresivno ravnovesje zmogljivosti, udobja in učinkovitosti.


BMW X3 M Competition poganja izredno močan in visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. S 375 kW (510 KM) in 600 Nm navora pospeši vozilo od 0 do 100 km/h v osupljive 4,1 sekunde. Vzajemno delovanje med M xDrive in aktivnim M diferencialom, M specifičnim podvozjem in krmiljenjem M Servotronic skupaj z 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic zagotavlja največjo vozno dinamiko vožnje in okretnost.


BMW X3 M ima vgrajen visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo, ki razvije impresivnih 353 kW (480 KM). 600 Nm navora omogoča bliskovito pospeševanje do znamke 100 km/h v le 4,2 sekunde. Opremljen z M xDrive in aktivnim M diferencialom, M specifičnim podvozjem in krmiljenjem M Servotronic ter 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic, BMW X3 M ponuja vozno dinamiko najvišjega kalibra.


BMW X3 M40i poganja močan 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. Agregat razvije 260 kW (354 KM) in zagotavlja največji navor 500 Nm. Interakcija med prilagodljivim M podvozjem, spremenljivim športnim krmiljenjem, standardnimi zavorami M Sport, BMW xDrive in 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic optimizira prečne in vzdolžne dinamične lastnosti ter zagotavlja intenziven športni užitek.


V osrčju BMW X3 M40d je 6-valjni dizelski motor M TwinPower Turbo z dvema turbopolnilnikoma TwinScroll in neposrednim vbrizgavanjem prek skupnega voda. Motor razvije 240 kW (326 KM) in izjemen navor 680 Nm. Nastavitev, ki vključuje prilagodljivo M podvozje, spremenljivo športno krmiljenje, standardne zavore M Sport, BMW xDrive in 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, pomeni zagotavljanje optimalnih rezultatov vozne dinamike.


Modeli BMW X4 M imajo močan značaj. So kombinacija atletskih vozil M in izrazitega temperamenta modela BMW X4. Rezultat: štirje izjemno vznemirljivi modeli z največjo mero strasti in adrenalina. Model BMW X4 M s svojim športnim DNA nudi vozno dinamiko največjega kalibra. Hkrati model BMW X4 M Competition vozno dinamiko še izboljšuje z največjo zmogljivostjo in ekskluzivnostjo vožnje na vsaki cesti ali dirkališču. Modela BMW X4 M40i in BMW X4 M40d nudita odlično ravnotežje zmogljivosti, udobja in učinkovitosti.


BMW X4 M Competition poganja izredno močan in visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. Agregat z visoko vrtilno frekvenco razvije 375 kW (510 KM) in pospeši vozilo od 0 do 100 km/h s približno 600 Nm navora v samo 4,1 sekunde. V tem procesu popolno medsebojno delovanje M xDrive in aktivnega M diferenciala, M specifičnega podvozja in krmiljenja M Servotronic skupaj z 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic zagotavlja največjo vozno dinamiko in okretnost.


BMW X4 M ima vgrajen visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo, ki razvije impresivnih 353 kW (480 KM). 600 Nm navora omogoča bliskovito pospeševanje do znamke 100 km/h v le 4,2 sekunde. Opremljen z M xDrive in aktivnim M diferencialom, M specifičnim podvozjem in krmiljenjem M Servotronic ter 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic, BMW X4 M ponuja vozno dinamiko najvišjega kalibra.


BMW X4 M40i poganja močan 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. Agregat razvije 260 kW (354 KM) in zagotavlja največji navor 500 Nm. Interakcija med prilagodljivim M podvozjem, spremenljivim športnim krmiljenjem, standardnimi zavorami M Sport, BMW xDrive in 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic optimizira prečne in vzdolžne dinamične lastnosti ter zagotavlja intenziven športni užitek.


V osrčju BMW X4 M40d je 6-valjni dizelski motor M TwinPower Turbo z dvema turbopolnilnikoma TwinScroll in neposrednim vbrizgavanjem prek skupnega voda. Motor razvije 240 kW (326 KM) in izjemen navor 680 Nm. Nastavitev, ki vključuje prilagodljivo M podvozje, spremenljivo športno krmiljenje, standardne zavore M Sport, BMW xDrive in 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, pomeni zagotavljanje optimalnih rezultatov vozne dinamike.


S svojo osupljivo obliko, atletskimi sorazmerji športnih avtomobilov in M-značilnimi oblikovnimi poudarki, BMW M850i xDrive Gran Coupé odraža brezkompromisno dinamiko in dokazuje potencial tega luksuznega športnega avtomobila s štirimi bočnimi vrati. Njegov zmogljivi 8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo z delovno prostornino 4,4 litra, največjo močjo 390 kW (530 KM) in največjim navorom 750 Nm pospeši od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde. Ob spremljavi polnega zvoka osemvaljnika, ki povzroča kurjo polt.


Nova oblika razvoja moči – nova BMW X6 M50i in M50 navdušujeta z doslej nedosegljivo avtoriteto. Posebne M-značilne podrobnosti in funkcije odlično dopolnjujejo že tako izjemno športno, dominantno obliko. Avtomobila, ki ju poganjata izjemno močna motorja BMW TwinPower Turbo v kombinaciji z izvrstno vozno dinamiko in tehnologijami, usmerjenimi v prihodnost, sta idealna vodilna sila, ki utira lastno pot.


Popolnoma novi BMW M340i xDrive Touring* popestri vaše vsakdanje življenje z razburljivim občutkom motošporta. Njegov močan vrstni 6-valjni motor BMW M TwinPower Turbo, ki zagotavlja do 375 KM (275 kW), in M-komponente podvozja, ki so zasnovane za največjo dinamiko, zagotavljajo izjemno vlečno silo. In v nekaj sekundah oživijo strast do motošporta. V kombinaciji z impresivno prostornino prtljažnega prostora do 1510 litrov in številnimi inovativnimi rešitvami za shranjevanje prtljage, BMW M340i xDrive Touring* nesporno dokazuje svoje sposobnosti ali na prehitevalnem pasu ali dolgih potovanjih.

* Na voljo od 11/2019. Podatki so predhodni.

Ali iščete novo ali rabljeno vozilo BMW M – tukaj boste našli vse informacije, testna poročila ter ponudbe za financiranje in zakup trenutnih modelov BMW X. In seveda tudi trgovca z vozili BMW za testno vožnjo.

Preberi več