BMW M

Oblika in zasnova čisto prvega BMW M2 Coupé se lahko izpeljeta iz zgodovinskih korenin BMW M GmbH. Vozilo združuje visoko zmogljivost in klasičen zadnji pogon s preciznostjo in agilnostjo modernega M avtomobila. Značilna podaljšana odbijača spredaj in zadaj izpopolnita zračni tok in aerodinamiko. Športno uglašeno podvozje in močan vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo pa omogočata zmogljivost, ki jemlje dih.

BMW M3 Limuzina: 4-vratni športni avtomobil z visoko zmogljivostjo. Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo s 431 KM, nudi spontan razvoj moči pri vsaki vrtilni frekvenci. Inovacije, ki izvirajo iz sveta motošporta, kot so aktivni M diferencial, prilagodljivo M podvozje, M Servotronic ali 7-stopenjski M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic, definirajo meje mogočega na novo. V kokpitu vlada perfektna ergonomija. Nova M sedeža s školjkasto obliko nudita bočno oporo in ustvarjata popolno povezavo z vozilom. Vse je usmerjeno k enemu samemu cilju: vozniku. Močna zmogljivost BMW M3 Limuzina se nadaljuje na zunanjosti. Markantni oblikovni elementi, kot so črno lakirane dvojne prečke na rešetki hladilnika v obliki ledvičke z emblemom črke M, črna karbonska streha ali dinamični LED enoti zadnjih luči v obliki črke L, posredujejo brezkompromisno športnost.

Tudi v mirovanju vozilo BMW M4 Coupé pooseblja vse, kar razlikuje M avtomobile od drugih: močno dinamiko, agilno športnost in navdušujoč dirkalni DNK. Opremljen z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo s 431 KM, 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic in orodji za največjo natančnost, kot so M Servotronic, aktivni M diferencial in prilagodljivo M podvozje, je ikona hiše BMW M pripravljena, da stopi v ring. Njegov nasprotnik: fizikalne meje. Njegovo zmagoslavje: vozni značaj, ki dosega enost človeka in stroja nezaslišanih razsežnosti.

Odprt za največjo intenzivnost. Opremljen s 431 KM močnim vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo in inovacijami iz sveta motošporta, BMW M4 Cabrio jamči najbolj neposredno povezavo med adrenalinsko visoko zmogljivostjo in neomejenim užitkom v vožnji. Medtem ko M motor po zaslugi 7-stopenjskega M menjalnika z dvojno sklopko pospeši vozilo s svojo potisno silo brez prekinitve do mejnega območja, omogočajo aktivni M diferencial, prilagodljivo M podvozje in M Servotronic najpreciznejše vozne manevre. Izkušnja, ki ni neprekosljiva le pri odprti trdi strehi. In katapultira M vozno navdušenje na povsem novo raven.

BMW M5 vedno pusti samozavesten vtis. Silhueta klasične limuzine se združi s silhueto športnega avtomobila visoke zmogljivosti. M zadnji spojler in dvojni končni izpušni cevi čudovito zaokrožujejo videz. Dva turbopolnilnika neumorno poganjata motor M TwinPower. Inovativne tehnologije, kot je BMW EfficientDynamics, pa zagotavljajo najnižje možne vrednosti porabe.

Kako je izražena strast? Lahko poskusite s številkami. 560 KM in 4,2 sekunde za 0-100 km/h razkrival le delček tistega, kar tvori fascinacijo v podobi BMW M6 Coupé. Bežen pogled na izpopolnjeno aerodinamiko vzbudi idejo o mojstrstvu inženirjev oddelka M. S svojo impozantno navzočnostjo nazorno demonstrira, koliko dirkaške DNK se skriva v tem športnem avtomobilu. To se odraža tudi v kokpitu. Z ekskluzivnimi materiali iz kolekcije BMW Individual, po želji, izžareva športnost vse do najmanjše podrobnosti. BMW M6 Coupé zaseda prvi startni položaj, ko gre za občudovanja vredno inženirstvo. Enako velja za agilen 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. S tehnologijami, kot sta aktivni M diferencial in zelo precizno M vzmetenje, je ta osrednji del popolno uglašena enota. Medtem pa BMW M6 Coupé z dodatnim paketom Competition dobi še več dirkaškega občutka. S povečanjem moči do 575 KM in izpopolnjeno vozno dinamiko je pomikanje meja bolj mikavno, kot kadar koli prej.

Individualne podrobnosti so impresivne, kombinacija je neizmerna: BMW M6 Gran Coupé veliko več kot perfektno uglašena mešanica visokozmogljivih tehnologij. Je utelešenje doživetja in mojstrstva inženirjev BMW M. Z energičnim, veličastnim značajem, ki ga enostavno morate doživeti sami. Po možnosti na enem izmed petih, odlično oblikovanih sedežev – in po želji obdani z najboljšimi materiali iz kolekcije BMW Individual. Brutalen zvok iz nezamenljivih dvojnih končnih izpušnih cevi naznanja veličastno moč 8-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo s 560 KM. S svojo simbiozo tehnologij, kot so M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic in dodatne M karbonsko-keramične zavore, BMW M6 Gran Coupé ponovno uporablja buren odraz filozofije črke M. In tudi to doživetje se lahko še intenzivira: dodatni paket Competition poveča zmogljivost in pulz voznika v kokpitu močno oblikovane karoserije.

Najboljše sanje so tiste, ki jih sanjate z odprtimi očmi – in z odprto zložljivo platneno streho. Kot v BMW M6 Cabrio. Kjer se nezamenljive kvalitete M GmbH združijo, da ustvarijo popolno simbiozo osupljive zmogljivosti in izpopolnjenega kabrioleta. V samo 19 sekundah, se zložljiva platnena streha odpre in razkrije po meri narejen kokpit, ki ga sestavljajo najimenitnejši materiali iz kolekcije BMW Individual.

Z brutalnim zvokom se 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo s 560 KM požene v akcijo. Vrhunski agregat, ki iz mirujočega starta doseže znamko 100 km/h v 4,3 sekunde. Da bi se njegova moč na cesto prenašala s skrajno preciznostjo, je BMW M6 Cabrio opremljen z aktivnim M diferencialom, krmilnim mehanizmom M Servotronic in M menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic za maksimalno agilnost. Po zaslugi dodatnih M karbonsko-keramičnih zavor, se BMW M6 Cabrio ustavi malone v trenutku. In takrat je ravno pravi čas, da se udobno naslonite in pošteno zaužijete močno, izklesano obliko zunanjosti tega kabrioleta.

BMW X5 M združuje temperament športnega avtomobila s tradicijo M in visoko funkcionalnost modela X. 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo z velikim navorom, 8-stopenjski menjalnik M Steptronic in M specifičen xDrive omogočajo užitek v vožnji na meji. Fascinanten videz zagotavljajo osnovna 20" lita alu. platišča in dinamično oblikovana podaljšana odbijača. V velikodušni notranjosti SAV nudi prefinjene materiale, športno oblikovane sedeže z višjim položajem sedenja in karakteristične oblikovne značilnosti BMW M. BMW X5 M združuje najboljše iz dveh svetov: izvrsten v zmogljivosti in legi na cesti, hkrati pa funkcionalen in primeren za vsak dan.

BMW X6 M združuje zmogljivost športnega avtomobila s fleksibilnostjo modela X. Temperamenten 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo, 8-stopenjski menjalnik M Steptronic in M specifičen xDrive so jamstvo za ekstremen užitek v vožnji. Osnovna 20" ali dodatna 21" lita alu. platišča in močno oblikovana podaljšana odbijača skrbijo za impozanten videz. V velikodušni notranjosti SAC navdušuje s prefinjenimi materiali, športno oblikovanimi sedeži z višjim položajem sedenja in množico optičnih podrobnosti v nezamenljivem oblikovanju BMW M. Avtomobil visoke zmogljivosti – spektakularen po videzu in v legi na cesti, udoben in brez kakršnih koli omejitev.

Bodisi iščete novo ali rabljeno vozilo z oznako M – tukaj boste našli vse informacije, testna poročila in ponudbe za financiranje ter leasing aktualnih M avtomobilov. In seveda trgovca z vozili BMW za testno vožnjo. M Power World nudi ekskluzivne informacije o M visokozmogljivih avtomobilih – in predstavlja mesto srečanja za vse, ki jih povezuje skupna strast: fascinacija do najmočnejše črke na svetu.