BMW M

Oblika in zasnova prvega vozila BMW M2 Coupé se lahko izpeljeta iz zgodovinskih korenin BMW M GmbH. Vozilo združuje visoko zmogljivost in klasičen zadnji pogon s preciznostjo in agilnostjo modernega M avtomobila. Značilna podaljšana odbijača spredaj in zadaj izpopolnita zračni tok in aerodinamiko. Športno uglašeno podvozje in močan vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo pa omogočata zmogljivost, ki jemlje dih.

BMW M3 Limuzina: 4-vratni športni avtomobil z visoko zmogljivostjo. Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo nudi spontan razvoj moči pri vsaki vrtilni frekvenci. Inovacije, ki izvirajo iz sveta motošporta, kot so aktivni M diferencial, prilagodljivo M podvozje, M Servotronic ali 7-stopenjski M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic, definirajo meje mogočega na novo. V kokpitu vlada popolna ergonomija. M sedeža za voznika in sovoznika školjkaste oblike nudita bočno oporo in ustvarjata brezhibno povezavo z vozilom. Vse je usmerjeno k enemu samemu cilju: vozniku. Močna zmogljivost vozila BMW M3 Limuzina se nadaljuje na zunanjosti. Markantni oblikovni elementi, kot so črno lakirane dvojne prečke na rešetki hladilnika v obliki ledvičke z emblemom črke M, črna karbonska streha ali dinamični LED enoti zadnjih luči v obliki črke L, posredujejo brezkompromisno športnost.

Tudi med mirovanjem uteleša BMW M4 Coupé vse, kar razlikuje M avtomobil od drugih: močno dinamiko, agilno športnost in navdušujočo dirkaško DNK. Opremljen z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo s 431 KM, 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic in orodji za največjo natančnost, kot so M Servotronic, aktivni M diferencial in prilagodljivo M podvozje, je pripravljen, da stopi v ring. Njegov nasprotnik: fizikalne meje. Njegovo zmagoslavje: vozni značaj, ki dosega enost človeka in stroja nezaslišanih razsežnosti.

Odprt za največjo intenzivnost. Opremljen s 431 KM močnim vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem M TwinPower Turbo in inovacijami iz sveta motošporta, BMW M4 Cabrio jamči najbolj neposredno povezavo med adrenalinsko visoko zmogljivostjo in neomejenim užitkom v vožnji. Medtem ko M motor po zaslugi 7-stopenjskega M menjalnika z dvojno sklopko pospeši vozilo s svojo potisno silo brez prekinitve do mejnega območja, omogočajo aktivni M diferencial, prilagodljivo M podvozje in M Servotronic najpreciznejše vozne manevre. Izkušnja, ki ni neprekosljiva le pri odprti zložljivi trdi strehi. In katapultira M vozno navdušenje na povsem novo raven.

Vznemirljiv in elegantno oblikovan. Močnejši kot kadar koli prej. BMW M5 nove generacije je odraz vrhunskega inženirskega znanja in inovativne vozne inteligence. Za doslej neslutene razsežnosti vozne dinamike vse do mejnega območja.

Z visoko zmogljivostjo po meri in nastavitvami vozila M Drive s poljubno konfiguracijo uteleša BMW M6 Coupé atletsko obliko luksuzne elegance. Fascinantno vozilo High Performance, ki postavlja nova merila z osupljivo dinamiko, ekstravagantnim videzom, najsodobnejšo tehnologijo in zgledno učinkovitostjo. Značilno BMW M GmbH: vse podrobnosti nove generacije so brezkompromisno prilagojene visoki zmogljivosti, medtem ko se vse funkcije dosledno prilagajajo vozniku.

Z BMW M6 Gran Coupé je oblikovalcem in inženirjem oddelka BMW M na izjemen način uspelo povezati atletsko obliko, tehnologije iz sveta motošporta in luksuzno opremo. To vozilo ne sledi nobenim pravilom, ampak s svojo močjo in eleganco postavlja povsem lastna merila.

Od dirkališča do visoke zmogljivosti pod milim nebom: BMW M6 Cabrio nove generacije navdušuje s še bolj atletskim oblikovnim jezikom, izvrstno dinamiko in progresivno eleganco s klasično športno platneno streho. V8 bencinski motor M TwinPower Turbo se že na rahel stik s pedalom za plin odzove s silovito potisno silo in suvereno odzivnostjo.

BMW X5 M združuje temperament tipičnega M avtomobila z visoko funkcionalnostjo modela X. 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo z velikim navorom, 8-stopenjski menjalnik M Steptronic in M-specifičen xDrive omogočajo užitek v vožnji na meji. Fascinanten videz jamčijo serijska 20-palčna lita alu. platišča in dinamično oblikovana podaljšana odbijača. V svoji velikodušni notranjosti nudi izvedenka SAV prefinjene materiale, športno oblikovane sedeže z višjim položajem sedenja in karakteristične oblikovne značilnosti BMW M. BMW X5 M združuje najboljše iz dveh svetov: izvrsten pri zmogljivosti in legi na cesti, hkrati pa funkcionalen in popolnoma primeren za vsakodnevno uporabo.

BMW X6 M združuje zmogljivost športnega avtomobila s fleksibilnostjo modela X. Temperamenten 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo, 8-stopenjski menjalnik M Steptronic in M-specifičen xDrive so jamstvo za ekstremen užitek v vožnji. Serijska 20 ali dodatno razpoložljiva 21-palčna lita alu. platišča in markantno oblikovana podaljšana odbijača skrbijo za impozanten videz. V svoji velikodušni notranjosti navdušuje izvedenka SAC s prefinjenimi materiali, športno oblikovanimi sedeži z višjim položajem sedenja in množico optičnih podrobnosti v nezamenljivem oblikovanju BMW M. Avtomobil visoke zmogljivosti – spektakularnega videza in z odlično lego na cesti ter udoben in brez kakršnih koli omejitev.

Bodisi iščete novo ali rabljeno vozilo BMW M – tukaj boste našli vse informacije, testna poročila in ponudbe za financiranje ter leasing aktualnih modelov BMW M. In seveda trgovca z vozili BMW za testno vožnjo.