JAVNO
POLNJENJE ELEKTRIČNIH VOZIL.

VAŠA ZANESLJIVA POLNILNA INFRASTRUKTURA.

BMW i5 eDrive40: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,9–15,9 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 498–582

PREDNOSTI
POLNJENJA NA POTI.

BMW Public Charging, polnilna postaja

BODITE PRILAGODLJIVI
UPORABLJAJTE JAVNE POLNILNE POSTAJE.

Ko se naslednjič odpravite v mesto, udobno parkirajte in napolnite avtomobil. Javno polnjenje električnih vozil in priključnih hibridov vam omogoča popolno prilagodljivost. Na daljših razdaljah ali med potovanjem boste svoje popolnoma električno vozilo napolnili izjemno hitro na visokozmogljivih polnilnih postajah. Polnilni kabli in kartica BMW Charging za javno polnilno omrežje so že priloženi ob nakupu električnega ali priključno-hibridnega modela BMW.

BMW Public Charging, polnilna postaja

OBSEŽNA POLNILNA INFRASTRUKTURA.

Izkoristite tarifo Active za polnjenje po pregledni in privlačni fiksni ceni v enem izmed največjih in nenehno rastočih polnilnih omrežij v Evropi. V enem največjih evropskih polnilnih omrežij, ki se nenehno širi. Javne polnilne postaje za svoje električno vozilo v bližini lahko enostavno poiščete na zemljevidih BMW, v aplikaciji My BMW ali svojem vozilu. Druga možnost pa je, da načrtujete svojo pot, optimizirano za polnjenje, bodisi udobno prek aplikacije My BMW bodisi neposredno v vozilu. 

BMW Public Charging, hitro polnjenje

POLNITE HITRO IN DOSEZITE CILJ HITREJE.

Prihranite dragoceni čas z izjemno hitrim polnjenjem. Na poti na visokozmogljivih polnilnih postajah, kot so tiste, ki jih upravlja naš partner IONITY, in izkoristite stroškovno učinkovitost v omrežju BMW Charging. Pot, optimizirana za polnjenje, v navigacijskem sistemu električnega vozila BMW vam omogoča, da si vnaprej ogledate polnilne postaje. Ta možnost pomaga skrajšati daljša potovanja, saj lahko v zelo kratkem času pridobite veliko dosega.

OGLEJTE SI POLNILNE POSTAJE ZA SVOJE ELEKTRIČNO VOZILO.

Izvedite več

 Časi polnjenja

Čas polnjenja za

Javno polnjenje

Visokozmogljiva polnilna postaja

Vozilo lahko še posebej hitro polnite na visokozmogljivi polnilni postaji (npr. v polnilnem omrežju IONITY). Enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so visokozmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse visokozmogljive polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Hitra polnilna postaja

Če morate hitro ukrepati v mestu ali med potovanjem, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerna napetost (DC), ki jo zagotavljajo te postaje, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenična napetost (AC), kot jo na primer zagotavlja gospodinjska vtičnica. Zato so hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje med potovanjem. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja do 50 kW. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo. Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse hitre polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Polnilna postaja AC

Javne polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljšem časovnem obdobju, na primer čez noč ali med delovnim časom. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW. Zmogljivost polnjenja je odvisna od vgrajene opreme vozila. Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

Polnjenje doma

Wallbox/prilagodljivi hitri polnilnik

Doma lahko vozilo polnite s stensko polnilno postajo Wallbox ali prilagodljivim hitrim polnilnikom. Pri obeh se uporablja izmenični tok (AC). Odvisno od vozila, posebne opreme in trga, stenska polnilna postaja (Wallbox) zagotavlja zmogljivost polnjenja največ 22 kW, prilagodljivi hitri polnilnik pa največ 11 kW. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 11 kW.

Gospodinjska vtičnica

Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox, da boste hitro, varno in priročno napolnili svoje vozilo doma, kadar koli želite.

 Filtrirajte polnilne postaje

Zmogljivost polnjenja je odvisna od ravni napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje, uporabe pomožnih porabnikov električne energije in izbranega modela vozila. Čas polnjenja velja za temperaturo okolice 23 °C po predhodni vožnji in lahko odstopa glede na način uporabe.


Uporabite aplikacijo My BMW za iskanje polnilnih postaj ter načrtovanje, preverjanje in upravljanje postopkov polnjenja – tako doma kot na poti. Doživite celoten nabor funkcij aplikacije My BMW v predstavitvenem načinu.

ISKANJE
POLNILNIH POSTAJ JE PREPROSTO.

0:00
0:00 /  0:00


Najbližjo polnilno postajo in podrobne informacije o polnjenju lahko preprosto najdete v aplikaciji My BMW ali pa jih navigacijski sistem prikaže neposredno v vozilu, ne glede na to, kje ste.

BMW i4 Gran Coupé: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 22,5–15,8 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 406–590

BMW i4 M50 Gran Coupé: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 22,5–18,0 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 415–520

KARTICA ZA POLNJENJE IN POLNILNI KABEL

DODATKI ZA POLNJENJE, PRILOŽENI VAŠEMU ELEKTRIČNEMU VOZILU.

MOŽNOSTI IN STORITVE
POLNJENJA NA KRATKO

PREPROSTO POLNJENJE.

BMW Public Charging, Plug & Charge
BMW Public Charging, polnilne postaje
BMW Public Charging, visokozmogljivo polnjenje

Plug & Charge. Napolnite in se odpeljite.

Več kot samo tehnologija polnjenja. BMW Plug & Charge vas popelje v prihodnost elektromobilnosti. Sistem samodejno zazna in potrdi pristnost vašega vozila takoj, ko ga priključite na polnilno postajo. Zaradi funkcije večkratnega pogodbenega razmerja lahko izberete eno od več shranjenih pogodb za polnjenje različnih ponudnikov. Na primer za zasebno ali poslovno rabo. Izbira je vaša.

Na voljo vam je več kot 510.000 polnilnih postaj.

Ali potujete ali se samo vozite po mestu. Z več kot 510.000 polnilnimi postajami po vsej Evropi boste vedno našli pravo možnost polnjenja zase. Pa še polnilno omrežje se ves čas širi. BMW Charging vam omogoča preprosto in enostavno uporabo teh polnilnih postaj.

Polnjenje na visokozmogljivih postajah.

Omrežje BMW visokozmogljivih polnilnih postaj vam omogoča izjemno hitro polnjenje svojega BMW z zmogljivostjo do 350 kW. Zdaj lahko s paketom IONITY Plus uporabljate hitre polnilne postaje IONITY po ugodnih cenah po vsej Evropi. Kot stranka novega vozila pa ste 12 mesecev oproščeni plačila osnovne pristojbine zanj.

 [1] Zmogljivost polnjenja vašega vozila je odvisna od njegovega stanja napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje in uporabe porabnikov električne energije, kot je klimatska naprava. Prikazani dosegi temeljijo na najboljših možnih scenarijih vožnje po WLTP. Časi polnjenja veljajo pri okoljskih temperaturah 23 °C po predhodni vožnji in se lahko razlikujejo glede na način uporabe. Prikazani dosegi temeljijo na najboljših možnih scenarijih vožnje po WLTP. Časi polnjenja veljajo pri okoljskih temperaturah 23 °C po predhodni vožnji in se lahko razlikujejo glede na način uporabe.

BMW Public Charging, polnilni kabel načina 3
BMW Public Charging, kartica BMW Charging

Polnilni kabel (način 3).

Petmetrski polnilni kabel BMW načina 3 za javno polnjenje nudi prilagodljivo polnjenje na javnih polnilnih postajah po vsej Evropi, zahvaljujoč standardiziranemu vtiču tipa ECE. Ta polnilnik je združljiv z vsemi popolnoma električnimi vozili in priključnimi hibridi BMW ter vam omogoča polnjenje doma in na poti.

Kartica BMW Charging.

Vaša osebna kartica BMW Charging je vaš ključ do polnilnega omrežja BMW. Zdaj boste zlahka prepoznani in lahko polnite na poti na javnih polnilnih postajah s pomočjo kartice BMW Charging. Druga možnost pa je, da digitalno potrdite pristnost prek aplikacije My BMW ali opcije Plug & Charge.

OD STRANK ZA STRANKE: ELEKTRIČNA MOBILNOST V VSAKDANU.

"Kjer sploh ni parkirnih mest za vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, lahko najdem polnilno postajo."

V videoposnetku izvedite več o prednostih javnega polnjenja v mestnem središču. Ne glede na to, ali gre izključno za parkirna mesta, ali sposobnosti organizacije opravkov med postopkom polnjenja. Poročilo naših strank.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Public Charging, polnjenje doma

VAŠA ALTERNATIVA: POLNJENJE DOMA.

 Napolnite svoje električno vozilo ali priključni hibrid čez noč ali med vožnjami. Začnite dan s polno napolnjenostjo in udobno prilagodite polnjenje svojega električnega BMW vsakdanjemu življenju.

BMW Public Charging, električno vozilo, stroški

STROŠEK ELEKTRIČNEGA VOZILA.

Koliko stane polnjenje električnega vozila? Prihranite denar z nižjimi stroški vzdrževanja in davčnimi olajšavami. Ali so na voljo subvencije ali spodbude za električna vozila? Ugotovite, ali je električno vozilo smiselno za vas.

Pregled dosega

PRIMERJAVA CEN ELEKTRIČNIH VOZIL.

BMW i5 eDrive40 Touring
BMW i5 eDrive40
i4 eDrive40 Gran Coupe
i7 xDrive60 Limuzina
  • BMW i5 eDrive40 Touring

  • Od € 73.900

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   483–560 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:30 min

  • BMW i5 eDrive40

  • Od € 71.850

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   498–582 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:30 min

  • i4 eDrive40 Gran Coupe

  • Od € 60.050

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   491–600 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:30 min

  • i7 xDrive60 Limuzina

  • Od € 114.150

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   589–624 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:34 min

BMW i4 eDrive40 Gran Coupé: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 19,1–16,1

BMW i5 eDrive40 Touring: Poraba energije, kombiniran WLTP v kWh/100 km[1]: 19,3–16,5

BMW i5 eDrive40 Sedan: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,9–15,9

BMW i7 xDrive60 Limuzina: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 19,6–18,5

iX2 xDrive30
iX xDrive40
iX1 eDrive20
iX3
  • iX2 xDrive30

  • Od € 57.599,99

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   417–449 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:29 min

  • iX xDrive40

  • Od € 84.300

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   403–435 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:31 min

  • iX1 eDrive20

  • Od € 46.600

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   430–474 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   0:29 min

  • iX3

  • Od € 73.950

   Ilustracije prikazujejo dodatno opremo ob dodatnih stroških. Navedene cene niso obvezujoče, nimajo kartelnih priporočil proizvajalcev, vključujejo DDV in standardni davek na potrošnjo (NOVA) na podlagi modela brez dodatne opreme, brez stroškov transporta. Napake in izpusti so izvzeti. Informacije o obvezujoči ceni je mogoče pridobiti pri vašem partnerju BMW.

  • Električni doseg (po WLTP)[2]

   461–471 km

  • Čas polnjenja DC (od 10 do 80 % napolnjenost)[3]

   31 min

BMW iX1 eDrive20: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 17,2–15,4

BMW iX2 xDrive30: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 17,8–16,3

BMW iX3: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,0–17,6

BMW iX xDrive40: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 21,4–19,4

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.

VEČ INFORMACIJ.

Javno polnjenje BMW, testna vožnja

PREIZKUSITE MODEL BMW PO LASTNI IZBIRI NA TESTNI VOŽNJI.

Bi želeli na lastni koži doživeti, kakšna je vožnja z vašim sanjskim električnim modelom in kakšni so občutki? Enostavno si lahko uredite termin na spletu za testno vožnjo, ko vam najbolj ustreza. Vaš trgovec z vozili BMW bo stopil v stik z vami z vsemi potrebnimi informacijami.

Javno polnjenje BMW, svetovanje servisnega partnerja BMW

ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

Za dodatna vprašanja, več informacij ali ponudbo se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naša ekipa servisnih strokovnjakov BMW vam bo z veseljem svetovala po telefonu ali osebno.  

Javno polnjenje BMW, podpora za stranke BMW

PODPORA ZA STRANKE BMW.

Podpora za stranke BMW je na voljo, da vam pomaga pri vseh vprašanjih v zvezi z BMW. Dobili boste odgovore na vsa svoja vprašanja, ne glede na to, ali ste že voznik BMW ali pa šele načrtujete nakup novega BMW.

Poraba in emisije CO₂.


BMW i5 eDrive40 Touring: Poraba energije, kombiniran WLTP v kWh/100 km[1]: 19,3–16,5; e-domet, WLTP v km[2]: 483–560

BMW i5 eDrive40 Sedan: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,9–15,9 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 498–582

BMW i4 Gran Coupé: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 22,5–15,8 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 406–590

BMW i4 M50 Gran Coupé: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 22,5–18,0 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 415–520

[1] Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023. Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.


Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

[2] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

[3] Učinkovitost polnjenja je odvisna od stanja napolnjenosti, temperature okolice, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih porabnikov. Prikazani razponi temeljijo na najboljšem primeru WLTP. Čas polnjenja velja za temperaturo okolice 23 stopinj Celzija po predhodni vožnji in se lahko razlikuje glede na način uporabe.