BMW_OstaniDoma

#OSTANIDOMA

7 idej za preživljanje časa doma.

#OSTANIDOMA7 idej za preživljanje časa doma.
24.03.2020

S temi zabavnimi idejamo boste dobili svojo dnevno dozo avtomobilizma, četudi ste notri. Prosimo ostanite doma, ostanite zdravi in pomagajte zajeziti globalno pandemijo.

Ali ostajate doma brez vsakodnevnega stika z vašim avtomobilom? Da se zaščitimo pred koronavirusom in preprečimo nadaljno širjenje okužbe, je bivanje doma najbolj smiselno in logično kar lahko naredimo. V tem času vas nismo želeli pustiti same, zato smo za vas pripravili ideje in aktivnosti, s katerimi bomo ljubitelji znamke in avtomobilov BMW ostali v dobri družbi, čeprav smo v karanteni. Prosimo, ostanite doma in pokažite svojo solidarnost do drugih.
BMW Slovenija

#OSTANIDOMA

Za vas smo izbrali sedem različnih in zanimivih vsebin s katerimi si lahko krajšate čas in še bolj podrobno spoznate svet BMW.

Izberite željeno vsebino.

1. BMW na vaših domačih ekranih
2. Novi BMW Podcast
3. Odkrivanje zgodovine BMWja
4. Dirkanje po virtualnih stezah
5. Peka BMW torte
6. Seznam pesmi za v avto
7. Sestavite svoj sanjski avto

Zavedamo se, da obstajajo pomembnejše tematike kot so avtomobili in mobilnost v tem trenutku. Za BMW, kot globalno znamko je zdravje naših kupcev, oboževalcev in zaposlenih na prvem mestu. Ukrepali bomo skladno z zaupanjem in solidarnostji. Še vedno smo tu, da naredimo tisto, kar znamo najbolje: Ustvariti užitek in polepšanje dneva, tudi v teh časih. Skupaj, bomo prebrodili to krizo. Ostanite varni.

__________

BMW Filmi
24.03.2020

1. BMW NA VAŠEM DOMAČEM ZASLONU

Če ne želite brez izrazitih melodij klasičnega BMW-jevega šestvaljnika ali turbo bencinskega motorja BMW M imamo za vas tudi v teh časih odlično idejo: prebrskajte po spletu in televizijskih programih za filmske klasike, kjer so avtomobili BMW v središču dogajanja - kot na primer serija filmov "Misija Nemogoče", kjer skrivni agent Ethan Hunt (Tom Cruise) ni prav nič prizanesljiv vozilom BMW M. Morda pa vas pritegnejo filmi kot so "Ronin" in "Transporter", morda tudi legendarni filmi o skrivnem agentu 007, James Bond v "Tomorrow Never Dies" ali "Goldeneye". Uživajte ob brskanju in gledanju!

Preberi več

__________

BMW Podcast
24.03.2020

2. NOVI BMW PODCAST.

Poslušate lahko užitek v vožnji. Naslonite se nazaj, sprostite se in se potopite v svet BMW. Novi BMW Podcast je pustolovščina in vizija prihodnosti za vaša ušesa.

 

➜ Spotify
➜ iTunes
➜ Google Podcast
➜ AudioNow
➜ Deezer
➜ Stitcher
➜ Castbox

Preberi več

__________

Zgodovina
24.03.2020

3. ZGODOVINA BMW.

Doma se človek zlahka zamoti, ampak vaše sive celice se nebi smele utapljati v dolgčasu, ker ste doma. Osvežite svoje znanje o BMW-ju! Od pomena logotipa BMWzgodovine imena, različnih vzdevkov in bolj podrobno spoznavanje produktov in še več.

Preberi več

__________

Dirkanje po virtualnih stezah
24.03.2020

4. DIRKANJE PO VIRTUALNIH STEZAH

Ste prvo knjigo že prebrali in iščete spremembo? Ne želite brez znamke BMW? Naše priporočilo: izberite pravo virtualno dirkalno stezo in svoj najljubši model BMW, zategnite varnostne pasove in stopite na plin. Z nasveti tega profesionalnega "gamer-ja" lahko že od štarta lovite dobre rezultate. 

Preberi več

__________

BMW Torta
24.03.2020

5. PEKA BMW TORTE

Vrtci in šola so zaprte - kaj sedaj? Med tem ko številni starši delajo od doma, se pojavlja izziv kako balansirati delo in varstvo otrok. Lahko združite zabavo in pripravo hrane v enem; specite si svojo BMW torto. Za vas imamo popoln recept. 3, 2, 1, gremo!

Preberi več

__________

BMW Playlist
24.03.2020

6. PESMI ZA UŽITEK V VOŽNJI

Glasba je ključni del vožnje, skoraj da nepogrešnjiv člen. Tudi če vaš avto ostane parkiran v garaži in ste na kavču, imate še vedno lahko občutek, da ste na cesti. Sestavili smo 70 najboljših skladb za užitek v vožnji v udobju domačega naslonjača. Seveda, pa lahko preizkusite tudi svoj zvočni sistem. Zato povečajte glasnost in gremo!

Preberi več

__________

BMW Torta
24.03.2020

7. SESTAVITE SI SVOJEGA.

Svoj čas pa seveda lahko namenite tudi temu, da si že danes sestavite svoj sanjski BMW. Vabljeni v naš konfigurator.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Kombinirana poraba goriva za vozila BMW: od 0 do 11,6 l/100 km. Emisije CO2: 0 do 236g/km. Emisijska stopnja: Euro6. Emisije NOx: od 0,0034 do 0,063 g/km. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.


  Ponudbe veljajo za pravne osebe. Za več informacij glede možnosti spremembe motorne različice ali dodatne opreme, povprašajte vašega pooblaščenega BMW trgovca. Ponudbe ne vključujejo stroškov priprave in transporta vozila. Uvoznik si pridržuje pravico do spremembe cen in specifikacije opreme. Cene so v EUR in vključujejo vse zakonsko predpisane dajatve. Slike vozil so simbolne.


  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na  globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti.  Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES,  Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.
  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v  »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

   

  Na porabo goriva, emisije CO2 in emisije onesnaževal zunanjega zraka posameznega osebnega avtomobila poleg njegove učinkovitosti pri porabi goriva vplivajo tudi način vožnje in drugi ne tehnični dejavniki. Vrednosti so določene na podlagi osnovne konfiguracije, ki upošteva izbrano opremo vozila ter določeno velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe vkonfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti. Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj