VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.

BMW eDrive.

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.BMW eDrive.

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

PIONIRSKA MOBILNOST PO ZASLUGI BMW EDRIVE.

Pogonski koncept BMW eDrive navduši z osupljivo dinamiko. S svojo kombinacijo elektromotorja, litij-ionske visokonapetostne baterije in inteligentnega upravljanja energije skrbi za navdušujoče agilno vozno doživetje in osupljiv pospešek. Pri izključno električni vožnji je lokalno popolnoma brez emisij.

 • Elektromotor

  Elektromotor predstavlja inovativen razvojni dosežek podjetja BMW Group in je integralen sestavni del vseh električno gnanih modelov BMW. Pri povsem napolnjeni bateriji omogoča, npr. BMW serije 7 iPerformance največji doseg48 km v povsem električnem režimu vožnje. S tem je možno, da večino poti vsakdana prevozite lokalno brez emisij. Glede na potrebo se elektromotor lahko uporabi tudi, da se s pomočjo funkcije za povečanje navora kratkotrajno doseže posebej močan pospešek – npr. pri prehitevanjih.

 • Litij-ionska visokonapetostna baterija

  Vsa vozila s tehnologijo BMW eDrive črpajo svojo energijo za električno vožnjo iz visokonapetostne baterije. Litij-ionske visokonapetostne baterije so kombinirane s hladilnim sistemom, ki baterijo vedno ohranja na optimalni obratovalni temperaturi in s tem poveča njeno zmogljivost in življenjsko dobo. Polnjenje je možno povsod, kjer je električni tok: zadostuje že običajna 230-voltna gospodinjska vtičnica.

 • Inteligentno upravljanje energije

  Najboljša možna učinkovitost in zmogljivost, ki je na voljo v vsakem trenutku – zagotoviti oboje je ključna naloga inteligentnega upravljanja energije. Poleg tega upravlja nadaljnje ukrepe iz BMW EfficientDynamics, ki so posebej prilagojeni pogonskim enotam s sinhronim elektromotorjem.
  Inteligentno upravljanje energije s tem izpopolni izkoristek električnega pogona in visokonapetostne baterije s predvidljivo strategijo obratovanja. S pomočjo navigacijskih podatkov se vnaprej preračunajo optimalni trenutki obratovanja električnega pogona ali odseki poti in vozne situacije, ki so najbolj primerne za ponovno polnjenje baterije. Na ta način se privarčuje do 10 % energije – kar pomeni večji doseg vožnje v povsem električnem režimu.
  Kinetična energija, ki se sprosti pri zaviranju ali upočasnjevanju, se s pomočjo regeneracije zavorne energije shrani v litij-ionsko visokonapetostno baterijo. Tam je vedno na voljo za povečanje skupne zmogljivosti.
  V kombinaciji z načinom ECO PRO zadostuje pritisk gumba, da se vsi sistemi vozila dosledno usmerijo na učinkovitost – in inteligentno izkoristijo energijske rezerve. Inteligentno upravljanje energije za to po potrebi omeji delovanje komfortnih funkcij. Hkrati voznik preko nadzornega prikazovalnika prejme nasvete za posebej učinkovito vožnjo, da doseže maksimalen domet.

VSI MODELI S TEHNOLOGIJO BMW EDRIVE.

MODELI BMWi

BMW i8.

BMW i8 je pripravljen, da korenito spremeni svoj razred vozil. Kot prvo športno vozilo z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta. Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9

BMW i3.

BMW i3 definira trajnostno mobilnost na novo: s svojim povsem električnim pogonom ne navduši le z užitkom v vožnji brez emisij, ampak tudi s svojo izvrstno agilnostjo. Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0 Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

MODELI BMW iPERFORMANCE

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Kombinacija BMW eDrive in 3-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo proizvede 165 kW (224 KM) največje moči pri kombiniranih emisijah CO₂ 49 do 46 g/km in porabi goriva 2,1 do 2,0 l/100 km.

BMW 330e iPerformance Limuzina.

135 kW (184 KM) močan 4-valjni bencinski motor BMW TwinPower obratuje v kombinaciji s 65 kW (88 KM) močnim elektromotorjem. Kombinirane emisije CO₂ znašajo 49 do 44 g/km, poraba goriva pa 2,1 do 1,9 l/100 km.

BMW 530e iPerformance Limuzina.

Jedrne komponente pogona vključujejo 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo z močjo 135 kW (184 KM), elektromotor z močjo 70 kW (95 KM) in visokonapetostno litij-ionsko baterijo s kapaciteto 9,2 kWh. Pri izključno električnem režimu vožnje ima vozilo doseg pribl. 45 km, medtem ko znaša največja električna hitrost 140 km/h.*

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

Modeli BMW serije 7 iPerformance.

Modele BMW iPerformance, kot so 740e, 740Le in 740Le xDrive, poganja 4-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo z močjo 240 KM v kombinaciji z zelo učinkovitim elektromotorjem eDrive.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 xDrive40e iPerformance se predstavlja kot brezmejen in revolucionaren v vsakem pogledu. Kljub njegovi največji moči 180 kW (245 KM) znašajo kombinirane emisije CO₂ le 78 do 77 g/km. Poraba goriva znaša 3,4 do 3,3 l/100 km.

POLNJENJE.

Koncept polnjenja proizvajalca BMW spremeni električno vožnjo v udobno doživetje in absoluten užitek za vsak dan.

 • Polnjenje doma

  Električna vozila imajo veliko prednosti v primerjavi z običajnimi vozili – na primer, vsako jutro imajo „polno posodo za gorivo“. Kajti čisto enostavno in udobno se lahko doma polnijo s priloženim standardnim polnilnim kablom. Še hitreje in udobneje poteka polnjenje z BMW i Wallbox: polnilna postaja z montažo na steno poveča polnilno moč, s tem zmanjša čas polnjenja in je idealna oblikovna dopolnitev za vozila BMW.

Poraba goriva in emisije CO₂.

Podatki za BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 2,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 46
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,0
 

Podatki za BMW 330e iPerformance Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,0
 

Podatki za BMW 530e iPerformance Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0*
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46*
 

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.
 

Podatki za BMW 740e iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 do 2,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 50 do 45
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,1 do 12,5
 

Podatki za BMW 740Le iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 do 2,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 51 do 45
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,3 do 12,6
 

Podatki za BMW 740Le xDrive iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 56 do 49
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,9 do 13,2
 

Podatki za BMW X5 xDrive40e iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 3,4 do 3,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 78 do 77
Poraba električne energije v kWh/100km (kombinirana): 15,4 do 15,3
 

Podatki za porabo goriva in emisije CO2 so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.