VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.BMW eDrive.

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

Preberi več

PIONIRSKA MOBILNOST PO ZASLUGI BMW EDRIVE.

Pogonski koncept BMW eDrive navduši z osupljivo dinamiko. S svojo kombinacijo elektromotorja, litij-ionske visokonapetostne baterije in inteligentnega upravljanja energije skrbi za navdušujoče agilno vozno doživetje in osupljiv pospešek. Pri izključno električni vožnji je lokalno popolnoma brez emisij.

 • Elektromotor

  Elektromotor predstavlja inovativen razvojni dosežek podjetja BMW Group in je integralen sestavni del vseh električno gnanih modelov BMW. Pri povsem napolnjeni bateriji omogoča, npr. BMW serije 7 Priključni hibrid največji doseg48 km v povsem električnem režimu vožnje. S tem je možno, da večino poti vsakdana prevozite lokalno brez emisij. Glede na potrebo se elektromotor lahko uporabi tudi, da se s pomočjo funkcije za povečanje navora kratkotrajno doseže posebej močan pospešek – npr. pri prehitevanjih.

 • Litij-ionska visokonapetostna baterija

  Vsa vozila s tehnologijo BMW eDrive črpajo svojo energijo za električno vožnjo iz visokonapetostne baterije. Litij-ionske visokonapetostne baterije so kombinirane s hladilnim sistemom, ki baterijo vedno ohranja na optimalni obratovalni temperaturi in s tem poveča njeno zmogljivost in življenjsko dobo. Polnjenje je možno povsod, kjer je električni tok: zadostuje že običajna 230-voltna gospodinjska vtičnica.

 • Inteligentno upravljanje energije

  Najboljša možna učinkovitost in zmogljivost, ki je na voljo v vsakem trenutku – zagotoviti oboje je ključna naloga inteligentnega upravljanja energije. Poleg tega upravlja nadaljnje ukrepe iz BMW EfficientDynamics, ki so posebej prilagojeni pogonskim enotam s sinhronim elektromotorjem.
  Inteligentno upravljanje energije s tem izpopolni izkoristek električnega pogona in visokonapetostne baterije s predvidljivo strategijo obratovanja. S pomočjo navigacijskih podatkov se vnaprej preračunajo optimalni trenutki obratovanja električnega pogona ali odseki poti in vozne situacije, ki so najbolj primerne za ponovno polnjenje baterije. Na ta način se privarčuje do 10 % energije – kar pomeni večji doseg vožnje v povsem električnem režimu.
  Kinetična energija, ki se sprosti pri zaviranju ali upočasnjevanju, se s pomočjo regeneracije zavorne energije shrani v litij-ionsko visokonapetostno baterijo. Tam je vedno na voljo za povečanje skupne zmogljivosti.
  V kombinaciji z načinom ECO PRO zadostuje pritisk gumba, da se vsi sistemi vozila dosledno usmerijo na učinkovitost – in inteligentno izkoristijo energijske rezerve. Inteligentno upravljanje energije za to po potrebi omeji delovanje komfortnih funkcij. Hkrati voznik preko nadzornega prikazovalnika prejme nasvete za posebej učinkovito vožnjo, da doseže maksimalen domet.

VSI MODELI S TEHNOLOGIJO BMW EDRIVE.

MODELI BMWi

BMW i8

BMW i8.

BMW i8 je pripravljen revolucionirati svoj razred vozil. Je prvi športni avtomobil s porabo in emisijami kompaktnega avtomobila.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW i8 Coupé :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 6.7 / 6.8
Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 20.2 / 20.4
Emisije CO2 v g/km (skupno): 153 / 155

Preberi več
BMW i3

BMW i3.

BMW i3 definira trajnostno mobilnost na novo: s svojim povsem električnim pogonom ne navduši le z užitkom v vožnji brez emisij, ampak tudi s svojo izvrstno agilnostjo.
Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i3 ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.3 / 16.3

Preberi več
BMW i3s

BMW i3s.

Če športna vožnja brez emisij pomeni prihodnost, potem je vozilo BMW i3s že zdavnaj prispelo na cilj. Z osupljive 3,4 sekunde od 0 do 60 km/h, značilnim občutkom vožnje z enim pedalom (One-Pedal-Feeling) in svojo progresivno obliko sprošča dinamiko pravega športnega vozila.
Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i3s ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 16.6

Preberi več
BMW i8 Roadster

BMW i8 Roadster.

Prihodnost se uresničuje - v obliki prvega BMW i8 Roadsterja. Predan, navdušujoč in pripravljen na ponovno interpretacijo svobode. Za brezpogojne užitke pri vožnji, kolikor daleč gre cesta.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW i8 Roadster :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 6.9 / 6.9
Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 20.6 / 20.7
Emisije CO2 v g/km (skupno): 156 / 158

Preberi več

MODELI BMW Priključni hibrid

BMW 225xe iPerformance Active Tourer

BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer.

Kombinacija BMW eDrive in tri-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo proizvede 100 kW (136 KM) moči s skupnimi emisijami CO2 od 165.0 / 177.0g/km in porabo goriva od 7.3 / 7.8l/100 km.

Preberi več
BMW 530e Priključni hibrid Limuzina

BMW 530e Priključni hibrid Limuzina.

Osnovne komponente pogona vključujejo 4-valjni bencinski motor s 135 kW (184 KM) s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, z 185 kW (252 KM) elektromotorjem in visoko napetostno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 9,2 kWh. Pri vožnji s samo električno energijo ima vozilo doseg približno 38.0 / 38.0 km in največjo hitrost 235 km/h.

Preberi več
Modeli BMW serije 7 iPerformance

Modeli BMW serije 7 Priključni hibrid.

Modela vozil BMW Priključni hibrid, kot sta 740e in 740Le xDrive, poganja 4-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo z močjo 258 KM v kombinaciji z zelo učinkovitim elektromotorjem eDrive.

Preberi več

POLNJENJE.

Koncept polnjenja proizvajalca BMW spremeni električno vožnjo v udobno doživetje in absoluten užitek za vsak dan.

 • Polnjenje doma

  Električna vozila imajo veliko prednosti v primerjavi z običajnimi vozili – na primer, vsako jutro imajo „polno posodo za gorivo“. Kajti čisto enostavno in udobno se lahko doma polnijo s priloženim standardnim polnilnim kablom. Še hitreje in udobneje poteka polnjenje z BMW i Wallbox: polnilna postaja z montažo na steno poveča polnilno moč, s tem zmanjša čas polnjenja in je idealna oblikovna dopolnitev za vozila BMW.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.3 / 7.8
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 165.0 / 177.0
  Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 17.7 / 21.4

  Vrednosti za BMW 530e Priključni hibrid Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.0 / 7.7
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 159.0 / 175.0
  Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 19.6 / 22.4

  Vrednosti za BMW 740e Priključni hibrid Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.6 / 8.6
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 173.0 / 195.0
  Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 21.3 / 24.4

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html