VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.

BMW eDrive.

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

VEČ ENERGIJE. MANJ GORIVA.BMW eDrive.

Električen pogonski koncept BMW eDrive nudi maksimalen užitek v vožnji – in to skoraj neslišno in brez emisij. Srce BMW eDrive tvorijo trije sestavni deli: elektromotor, litij-ionska visokonapetostna baterija in inteligentno upravljanje energije.

Read more

PIONIRSKA MOBILNOST PO ZASLUGI BMW EDRIVE.

Pogonski koncept BMW eDrive navduši z osupljivo dinamiko. S svojo kombinacijo elektromotorja, litij-ionske visokonapetostne baterije in inteligentnega upravljanja energije skrbi za navdušujoče agilno vozno doživetje in osupljiv pospešek. Pri izključno električni vožnji je lokalno popolnoma brez emisij.

 • Elektromotor

  Elektromotor predstavlja inovativen razvojni dosežek podjetja BMW Group in je integralen sestavni del vseh električno gnanih modelov BMW. Pri povsem napolnjeni bateriji omogoča, npr. BMW serije 7 iPerformance največji doseg48 km v povsem električnem režimu vožnje. S tem je možno, da večino poti vsakdana prevozite lokalno brez emisij. Glede na potrebo se elektromotor lahko uporabi tudi, da se s pomočjo funkcije za povečanje navora kratkotrajno doseže posebej močan pospešek – npr. pri prehitevanjih.

 • Litij-ionska visokonapetostna baterija

  Vsa vozila s tehnologijo BMW eDrive črpajo svojo energijo za električno vožnjo iz visokonapetostne baterije. Litij-ionske visokonapetostne baterije so kombinirane s hladilnim sistemom, ki baterijo vedno ohranja na optimalni obratovalni temperaturi in s tem poveča njeno zmogljivost in življenjsko dobo. Polnjenje je možno povsod, kjer je električni tok: zadostuje že običajna 230-voltna gospodinjska vtičnica.

 • Inteligentno upravljanje energije

  Najboljša možna učinkovitost in zmogljivost, ki je na voljo v vsakem trenutku – zagotoviti oboje je ključna naloga inteligentnega upravljanja energije. Poleg tega upravlja nadaljnje ukrepe iz BMW EfficientDynamics, ki so posebej prilagojeni pogonskim enotam s sinhronim elektromotorjem.
  Inteligentno upravljanje energije s tem izpopolni izkoristek električnega pogona in visokonapetostne baterije s predvidljivo strategijo obratovanja. S pomočjo navigacijskih podatkov se vnaprej preračunajo optimalni trenutki obratovanja električnega pogona ali odseki poti in vozne situacije, ki so najbolj primerne za ponovno polnjenje baterije. Na ta način se privarčuje do 10 % energije – kar pomeni večji doseg vožnje v povsem električnem režimu.
  Kinetična energija, ki se sprosti pri zaviranju ali upočasnjevanju, se s pomočjo regeneracije zavorne energije shrani v litij-ionsko visokonapetostno baterijo. Tam je vedno na voljo za povečanje skupne zmogljivosti.
  V kombinaciji z načinom ECO PRO zadostuje pritisk gumba, da se vsi sistemi vozila dosledno usmerijo na učinkovitost – in inteligentno izkoristijo energijske rezerve. Inteligentno upravljanje energije za to po potrebi omeji delovanje komfortnih funkcij. Hkrati voznik preko nadzornega prikazovalnika prejme nasvete za posebej učinkovito vožnjo, da doseže maksimalen domet.

VSI MODELI S TEHNOLOGIJO BMW EDRIVE.

MODELI BMWi

BMW i8.

BMW i8 je pripravljen, da korenito spremeni svoj razred vozil. Kot prvo športno vozilo z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta.

Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i8 Coupé ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,0
Read more

BMW i3.

BMW i3 definira trajnostno mobilnost na novo: s svojim povsem električnim pogonom ne navduši le z užitkom v vožnji brez emisij, ampak tudi s svojo izvrstno agilnostjo.

Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i3 ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,6–13,1
Read more

BMW i3s.

Če športna vožnja brez emisij pomeni prihodnost, potem je vozilo BMW i3s že zdavnaj prispelo na cilj. Z osupljive 3,4 sekunde od 0 do 60 km/h, značilnim občutkom vožnje z enim pedalom (One-Pedal-Feeling) in svojo progresivno obliko sprošča dinamiko pravega športnega vozila.

Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i3s ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,3

Read more

BMW i8 Roadster.

Prihodnost dobiva podobo – v obliki sploh prvega vozila BMW i8 Roadster. Navdušujoče, izjemno in pripravljeno, da na novo interpretira svobodo. Z brezpogojni užitek v vožnji, kolikor sega cesta.

Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW i8 Roadster ⁽³⁾:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 2,1
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 46
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,5

Read more

MODELI BMW iPERFORMANCE

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Kombinacija BMW eDrive in 3-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo proizvede 100 kW (136 KM) največje moči pri kombiniranih emisijah CO₂ 61 do 52 g/km in porabi goriva 2,7 do 2,3 l/100 km.
Read more

BMW 530e iPerformance Limuzina.

Jedrne komponente pogona vključujejo 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo z močjo 135 kW (184 KM), elektromotor z močjo 185 kW (252 KM) in visokonapetostno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 9,2 kWh. Pri izključno električnem režimu vožnje ima vozilo doseg okoli 50 km, medtem ko znaša njegova največja električna hitrost 140 km/h.
Read more

Modeli BMW serije 7 iPerformance.

Modela vozil BMW iPerformance, kot sta 740e in 740Le xDrive, poganja 4-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo z močjo 258 KM v kombinaciji z zelo učinkovitim elektromotorjem eDrive.
Read more

POLNJENJE.

Koncept polnjenja proizvajalca BMW spremeni električno vožnjo v udobno doživetje in absoluten užitek za vsak dan.

 • Polnjenje doma

  Električna vozila imajo veliko prednosti v primerjavi z običajnimi vozili – na primer, vsako jutro imajo „polno posodo za gorivo“. Kajti čisto enostavno in udobno se lahko doma polnijo s priloženim standardnim polnilnim kablom. Še hitreje in udobneje poteka polnjenje z BMW i Wallbox: polnilna postaja z montažo na steno poveča polnilno moč, s tem zmanjša čas polnjenja in je idealna oblikovna dopolnitev za vozila BMW.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki za BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,7 do 2,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 61 do 52
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 do 13,4

  Podatki za BMW 330e iPerformance Limuzina (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,0

  Podatki za BMW 530e iPerformance Limousine (1)(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,1 do 13,1

  Podatki za BMW 740e iPerformance (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 do 2,0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 50 do 45
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,1 do 12,5

  Podatki za BMW 740Le xDrive iPerformance (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 56 do 49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,9 do 13,2

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.