Elektromobilnost BMW, BMW Charging

POLNJENJE Z BMW: HITRO, PREPROSTO IN PRILAGODLJIVO.

POLNJENJE Z BMW: HITRO, PREPROSTO IN PRILAGODLJIVO.

Z BMW Charging je polnjenje preprosto.

Ne glede na to, kje ste ali kakšne načrte imate s svojim elektrificiranim BMW, rešitve za polnjenje iz BMW Charging in številne prilagojene ponudbe zagotavljajo, da so vam vedno na voljo vse možnosti za polnjenje doma, na javnem kraju ali delovnem mestu. Raziščite elektromobilnost, tako preprosto, prilagodljivo, individualno in pregledno, kot si lahko le želite.

V osnovni konfiguraciji je vaš BMW vedno opremljen z bistveno opremo za polnjenje doma in na poti, kot je kartica Charging, pa tudi s polnilnim kablom (način 3) za polnjenje na javnem kraju (za evropski trg). Poleg tega lahko iz BMW Charging preprosto izberete tiste izdelke in storitve, ki so vam pisani na koži. Servisni partner BMW vam bo z veseljem svetoval.

Preberi več

SVET BMW CHARGING.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnilna postaja, polnjenje doma

Polnjenje doma.

BMW Charging zagotavlja, da je polnjenje doma za vas preprosto in priročno. V ta namen imate na voljo široko paleto izdelkov in storitev, ki vam omogočajo, da svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW na svojem domu ponovno napolnite z največjo močjo do 22 kW.
Odkrijte vse izdelke
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnilna postaja, javno polnjenje

Javno polnjenje.

Ste na poti in želite napolniti svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW? Z BMW Charging imate dostop do stalno rastočega omrežja javnih polnilnih postaj v mestnih območjih, na parkiriščih in vzdolž pomembnih cestnih povezav.
Odkrijte vse izdelke
Elektromobilnost BMW, električno vozilo, polnilna postaja, polnjenje na delovnem mestu

Polnjenje na delovnem mestu.

Če se vozite v službo s svojim električnim ali priključnim hibridnim vozilom BMW, vam BMW Charging tudi v tem primeru ponuja možnosti polnjenja. Prav tako lahko uporabljate vseskozi rastoče omrežje javnih polnilnih postaj po vsej državi različnih upravljavcev ali polnilne postaje svojega delodajalca.
Odkrijte vse izdelke

POLNJENJE DOMA.

BMW Charging zagotavlja, da je polnjenje doma za vas preprosto in priročno. V ta namen imate na voljo široko paleto izdelkov in storitev, ki vam omogočajo, da svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW na svojem domu ponovno napolnite z največjo močjo do 22 kW. Naša ponudba vključuje tudi storitev namestitve in posebno tarifo za odjem zelene električne energije za polnjenje doma. Trgovec z vozili BMW vam bo z veseljem svetoval, tudi glede prilagojenih paketnih rešitev.
Elektromobilnost BMW, polnjenje doma
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox.

Polnilna postaja za dom. Trajno nameščena BMW Wallbox napolni BMW hitro, zanesljivo in udobno z največjo močjo do 22 kW. Poleg svojih kompaktnih dimenzij za varčevanje s prostorom v zasnovi BMW zagotavlja tudi priročno upravljanje kabla. Na zaslonu lahko kadar koli preverite trenutno stanje BMW Wallbox. Integrirano zaznavanje okvarnega toka pa omogoča preprosto in ekonomično namestitev.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Smart Wallbox

Smart Wallbox (partnerski izdelek).

Smart Wallbox našega partnerja* poleg moči polnjenja do najv. 22 kW ponuja tudi pametne dodatne storitve za inteligentno polnjenje zaradi svoje obsežne povezljivosti. Polnilno postajo lahko vključite v obstoječi domači sistem za upravljanje energije in jo udobno upravljate prek spleta. Mogoče je tudi ločeno evidentiranje in obračunavanje postopkov polnjenja, če jo uporabljajo različni uporabniki. * Vzorčna slika.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, prilagodljivi hitri polnilnik

Prilagodljivi hitri polnilnik.

Ne glede na to, ali ste doma ali na poti – zaradi nepremočljivega ohišja in šestmetrskega kabla je prilagodljivi hitri polnilnik zelo vsestranski in primeren za mobilno uporabo. Z močjo polnjenja do najv. 11 kW je primeren tako za domače električno omrežje kot trifazni tok, dobavi pa so priloženi tudi ustrezni adapterski vtiči. Da bi izkoristili polno zmogljivost, je potreben industrijski vtič z izboljšano zmogljivostjo. Naša storitev namestitve vam je z veseljem na voljo, če boste potrebovali pomoč.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, standardni polnilni kabel

Standardni polnilni kabel.

Standardni polnilni kabel z 2,3 kW najv. moči polnjenja se pogosto dobavlja skupaj z elektrificiranim BMW.* Dolžina petih metrov je na splošno dovolj za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Moč polnjenja 1,3 kW pri 6 A je nastavljena kot privzeta vrednost. To omejitev toka lahko ali izklopite v meniju nastavitev vozila ali nastavite izmenični tok (AC) na natančno jakost skladno s svojo električno napeljavo. * Ponudba, prilagojena glede na trg.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, storitev namestitve

Storitev namestitve.

Skupaj z Wallbox lahko preprosto naročite tudi našo storitev namestitve. Ta zagotavlja, da bo vaša stenska polnilna postaja nameščena in nastavljena varno in strokovno. Mimogrede, storitev lahko naročite tudi za našo učinkovito industrijsko vtičnico, če želite doma uporabljati svoj prilagodljivi hitri polnilnik z ustreznim adapterjem.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, zelena energija

Zelena energija.

Posebne tarife za odjem zelene električne energije vam zagotavljajo, da svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW polnite izključno z energijo iz obnovljivih virov, kar vam omogoča dodatno zmanjšanje ogljičnega odtisa. Takšno tarifno opcijo lahko uporabljate tako za polnjenje svojega BMW kot tudi za pokrivanje celotne domače potrebe po energiji.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilna postaja, paketne ponudbe za polnjenje doma

Paketne ponudbe za polnjenje doma.

Paketi po meri združujejo natančno tiste izdelke in storitve BMW Charging, ki so optimalno prilagojeni posebnim okoliščinam pri vas doma. Na primer, izberete lahko paket, sestavljen iz Wallbox, ustrezne storitve namestitve in tarife za odjem zelene električne energije za posebej trajnostno polnjenje doma. Servisni partner BMW vam bo z veseljem svetoval in zagotovil vse potrebne informacije našim sodelujočim partnerjem, ki bodo nato poskrbeli za vse nadaljnje korake, kot so dobava, namestitev in nastavitev z zagonom.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Connected Charging

Connected Charging.

Z digitalnimi storitvami iz Connected Charging boste hitro in preprosto našli najbližje polnilne postaje na svojem območju. Sistem vas vedno obvešča o njihovi razpoložljivosti in moči polnjenja, ki jo ponujajo. Tako boste prihranili čas in dodatne kilometre, ko boste želeli napolniti svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW.
Elektromobilnost BMW, BMW Charging, podpora, BMW Wallbox druge generacije

Podora pri polnjenju z BMW Wallbox.

Elektromobilnost BMW, BMW Charging, podpora, prilagodljivi hitri polnilnik BMW

Podpora pri polnjenju s prilagodljivim hitrim polnilnikom BMW.

JAVNO POLNJENJE.

Ste na poti in želite napolniti svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW? Z BMW Charging imate dostop do stalno rastočega omrežja javnih polnilnih postaj v mestnih območjih, na parkiriščih in vzdolž pomembnih cestnih povezav, vključno z visokozmogljivimi polnilnimi postajami za izjemno hitro polnjenje svojega električnega vozila. Polnilne postaje so prikazane v navigacijskem sistemu vašega BMW, prek aplikacije, pa tudi na spletu na www.bmw-charging.com in jih je mogoče aktivirati z aplikacijo ali kartico BMW Charging. Kartica BMW Charging in polnilni kabel (način 3) sta priložena standardnemu obsegu dobave vašega električnega vozila ali priključnega hibrida BMW.
Elektromobilnost BMW, javno polnjenje
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, javno polnjenje, kartica BMW Charging

Kartica BMW Charging.

Kartica BMW Charging, ki je že priložena obsegu dobave vašega BMW, ponuja dostop do vsesplošnega in vseskozi rastočega omrežja javnih polnilnih postaj BMW Charging. Vključuje tudi veliko število visokozmogljivih polnilnih postaj za izjemno hitro polnjenje na potovanjih po Evropi, kot jih na primer ponuja naš partner IONITY. Polnilne postaje različnih upravljavcev so prikazane v navigacijskem sistemu BMW, prek aplikacije ali na spletni strani in jih je mogoče aktivirati z aplikacijo ali kartico BMW Charging. V mesečnem obračunu pa so pregledno navedeni vsi postopki, opravljeni z BMW Charging.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje.

Polnilni kabel (način 3) vam omogoča udobno polnjenje baterije vozila na javnih polnilnih postajah. Uporabljate ga lahko za trifazno polnjenje do 11 kW največje moči. Petmetrski kabel je bazaltno sive barve, zraven pa je priložena praktična torba za shranjevanje. Poleg kartice BMW Charging je obsegu dobave za potrebe polnjenja vašega BMW na javnem kraju priložen tudi polnilni kabel (način 3).
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, IONITY

IONITY.

Skupno podjetje IONITY, katerega soustanovitelj je BMW Group, se zavzema za vzpostavitev učinkovitega omrežja za hitro polnjenje električnih vozil v Evropi, kar je pomemben korak k zagotavljanju električne mobilnosti tudi pri potovanjih na dolge razdalje in s tem njene uveljavitve na trgu. Na ta način lahko na primer svoj BMW iX3 napolnite od 0 do 80 % v samo 34 minutah. Visokozmogljive polnilne postaje IONITY so vključene v javno omrežje BMW Charging in jih je mogoče uporabljati po ekskluzivni posebni ceni na podlagi dodatne tarife. BMW Charging ponuja vse bolj privlačne cenovne modele za vsa elektrificirana vozila. Za najnovejše informacije obiščite tudi www.bmw-charging.com. Za najnovejše informacije obiščite tudi www.bmw-charging.com.
Odkrijte
Elektromobilnost BMW, javno polnjenje, tarife

Tarifne opcije.

BMW z BMW Charging ponuja novo tarifno strukturo za polnjenje na javnem kraju s ciljem, da bi bilo javno polnjenje enako preprosto in privlačno kot polnjenje doma, npr. brez osnovne uporabnine v prvem letu za novo nabavljena električna vozila. Dostopate lahko do velikega števila javnih polnilnih postaj različnih ponudnikov v gostem omrežju BMW Charging, zelo preprosto s kartico BMW Charging ali prek aplikacije. Za najnovejše informacije obiščite tudi www.bmw-charging.com.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Connected Charging

Connected Charging.

S storitvami Connected Charging lahko učinkovito izkoriščate doseg svojega električnega ali priključnega hibridnega vozila BMW. Sistem vas obvešča o najbližjih polnilnih postajah na vaši poti in označuje zanimivosti (POI), kot so kavarne ali restavracije, da lahko čas med polnjenjem preživite kar najbolje.

POIŠČITE NAJBLIŽJO JAVNO POLNILNO POSTAJO ZA SVOJE ELEKTRIČNO ALI PRIKLJUČENO HIBRIDNO VOZILO BMW.

POLNJENJE NA DELOVNEM MESTU.

Elektromobilnost BMW, polnjenje na delovnem mestu
Elektromobilnost BMW, polnjenje na delovnem mestu polnjenje, možnosti polnjenja

Rešitve polnjenja za vaše delovno mesto.

Če se vozite v službo s svojim električnim ali priključnim hibridnim vozilom BMW, vam BMW Charging tudi v tem primeru ponuja možnosti polnjenja. Prav tako lahko uporabljate vseskozi rastoče omrežje javnih polnilnih postaj po vsej državi različnih upravljavcev ali polnilne postaje svojega delodajalca. Najboljša rešitev je, da si pomagate s podrobnimi informacijami o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture na www.bmw-charging.com in prek aplikacije BMW Charging, navigacijskega sistema ali aplikacije My BMW*. Z veseljem vam bomo svetovali in podpirali poslovne stranke ali upravljavce voznih parkov, ki želijo vzpostaviti rešitve za polnjenje na lokaciji svojega podjetja. Preprosto se obrnite na svojega svetovalca za poslovne stranke in izkoristite našo ponudbo storitev v zvezi s polnjenjem.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje.

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje, ki je poleg kartice BMW Charging del standardne konfiguracije opreme na številnih trgih, omogoča udobno polnjenje baterije vozila na javnih polnilnih postajah. Uporabljate ga lahko za trifazno polnjenje z največjo močjo polnjenja do 22 kW, vendar je natančna zmogljivost odvisna od vozila in polnilne postaje. 5-metrski polnilni kabel je bazaltno sive barve.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, rešitve polnjenja za delodajalce

Rešitve polnjenja za delodajalce

Polnjenje na delovnem mestu ponuja udobno in preprosto priložnost za polnjenje avtomobila in učinkovito porabo časa. Tukaj poslovna prodaja BMW in naša hčerinska družba Alphabet ponujata številne storitve polnjenja od lizinga do upravljanja voznega parka električnih vozil za podjetja in delodajalce. To vključuje posebno strojno opremo za polnjenje, kot so polnilne postaje AC/DC, stenske polnilne postaje (Wallbox), pa tudi vtičnice, za katere je ustrezna oprema že vključena v obsegu dobave. Poleg tega so na voljo rešitve obračunavanja stroškov za polnjenje službenih avtomobilov doma in na poti, pa tudi številne druge možnosti, zlasti za poslovne stranke. Vse to pomeni, da smo odpravili še zadnje ovire za vašo učinkovito dnevno rutino.
Odkrijte

POPOLNOMA POVEZAN.

Elektromobilnost BMW, aplikacija My BMW

Aplikacija My BMW*.

Aplikacija My BMW* vas virtualno poveže z vašim BMW, kadarkoli in kjerkoli želite, ter vam s svojo sodobno zasnovo, intuitivnim upravljanjem in obsežnimi funkcijami ponuja popolnoma novo izkušnjo mobilnosti. Med njeno uporabo ne samo, da imate stalno pregled nad stanjem svojega vozila, kot je raven napolnjenosti ali razpoložljiv doseg, ampak lahko na svojem pametnem telefonu tudi zelo udobno komunicirate in programirate svoje vozilo. Na pametnem telefonu lahko na primer priročno načrtujete potovanje vnaprej, nato pa preprosto pošljete svoj cilj v navigacijski sistem vozila. Hkrati vam bo aplikacija My BMW* vedno prikazala najbližjo javno polnilno postajo skupaj z njeno razpoložljivostjo. Med postopkom polnjenja lahko ves čas spremljate trenutno napolnjenost in imate možnost predkondicioniranja notranjosti svojega vozila, da pripravite idealne pogoje za naslednjo vožnjo ali pa nastavite ustrezen časovnik, da to stori namesto vas. V aplikaciji My BMW boste našli tudi podrobnosti o vseh prejšnjih postopkih polnjenja in BMW Points, ki ste si jih prislužili. S temi in številnimi drugimi funkcijami ter storitvami vam aplikacija My BMW* zagotavlja brezskrbno mobilnost in še več užitka v električni vožnji, ne glede na to, kje ste.

Elektromobilnost BMW, BMW Connected Charging

Connected Charging.

Recite zbogom zaskrbljenosti zaradi dosega: z BMW Connected Charging boste še posebej učinkovito izkoriščali doseg svojega električnega avtomobila BMW. Načrtovanje poti ste že opravili na pametnem telefonu prek aplikacije My BMW* in jo poslali v svoje vozilo, nakar navigacijski sistem samodejno izračuna optimalno pot in vam jo prikaže. Če je cilj zunaj razpoložljivega električnega dosega vašega vozila, kar lahko kadarkoli preverite z radijem dosega, bo postanek za polnjenje samodejno dodan na pot. To pomeni, da imate vedno vse pomembne informacije na dosegu roke: tip zahtevanega vtiča, razpoložljiv napajalni tok, odpiralni časi in stroški polnjenja, pa tudi zanimivosti (POI) v neposredni okolici, kot je recimo kavarna ali restavracija. Med vožnjo lahko kadarkoli prikličete BMW Intelligent Personal Assistant, ki ga priročno upravljate z glasovnimi ukazi, če želite odgovor na vprašanje in koristne nasvete. Vprašajte ga na primer: »Hej, BMW, kako lahko povečam svoj doseg?«

Elektromobilnost BMW, BMW eDrive Zones in BMW Points.

BMW eDrive Zones in BMW Points.

Po vsem svetu vse več in več mest postavlja območja, kjer je promet ali prepovedan v celoti ali dovoljen le v omejenem obsegu. V nemških mestih, na primer, boste naleteli na tako imenovane okoljske cone, ki zmanjšujejo obremenitev izpušnih plinov in emisij CO2 na lokalni ravni z omejevanjem količin onesnaževal. Da bi v teh okoljskih conah omogočili in v največji možni meri spodbujali vožnjo brez emisij, smo razvili BMW eDrive Zone. Vaš priključni hibrid BMW tako samodejno prepozna, ko vstopi v okoljsko cono in samostojno preklopi v popolnoma električni način vožnje brez lokalnih emisij. Vsak kilometer, ki ga opravite na električno energijo, vam prinese bonus točke, ki jih zbirate v okviru sheme BMW Points, v posebnih mestnih in okoljskih območjih pa se število točk celo podvoji. Ogledate si jih lahko in jih upravljate v aplikaciji My BMW*. BMW Points lahko nato pretvorite v koristne nagrade, kot je dobroimetje pri BMW Charging. BMW Points lahko nato pretvorite v koristne nagrade, kot je dobroimetje pri BMW Charging.

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O POLNJENJU.

 • Kaj je BMW Charging?
  Elektromobilnost BMW, polnjenje doma BMW, FAQ

  BMW Charging je naša vsestranska in brezskrbna rešitev za polnjenje vašega BMW. Izdelki in storitve iz BMW Charging vam ponujajo številne prilagojene ponudbe za polnjenje doma in na javnih polnilnih postajah. Polnilni kabel (način 3) za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartica BMW Charging sta že priložena standardni opremi. Najpozneje v 24 urah po aktiviranju vam omogoča neomejen dostop do zelo razširjenega omrežja javnih polnilnih postaj v mestnih središčih, na parkiriščih in ob glavnih cestah, vključno z visokozmogljivimi polnilnimi postajami za izjemno hitro polnjenje. Prejeli boste še kupon za polnjenje, ki ga lahko glede na vozilo in trg unovčite za izdelke, kot je rešitev za polnjenje doma. Pridobite podrobne informacije o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture. Najlažji način je, da obiščete www.bmw-charging.com ali preprosto prikažete javne polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali aplikacije My BMW.* Mimogrede, aplikacija BMW Charging je na voljo tudi kot portal za javno polnjenje. Naj gre za strojno opremo za polnjenje, digitalne rešitve ali druge storitve, naša ponudba se ves čas dopolnjuje. Vključuje pa še storitev namestitve za vašo zasebno polnilno postajo (Wallbox) ali posebno tarifo za odjem zelene električne energije za polnjenje doma.

 • Kako lahko doma polnim svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW?

  Standardni polnilni kabel z 2,3 kW najv. moči polnjenja se pogosto dobavlja skupaj z električnim BMW.* Dolžina petih metrov je na splošno dovolj za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Moč polnjenja 1,3 kW pri 6 A je nastavljena kot privzeta vrednost. To omejitev toka lahko ali izklopite v meniju nastavitev vozila ali nastavite izmenični tok (AC) na natančno jakost skladno s svojo električno napeljavo.

  Stenska polnilna postaja (Wallbox) je še posebej priročen, hiter in varen način za polnjenje, ki znatno skrajša postopek v primerjavi z gospodinjsko vtičnico. Na voljo sta dva modela:

  BMW WALLBOX ESSENTIAL.

  Do 22 kW najv. moči polnjenja, ohišje v zasnovi BMW, odporno proti vremenskim vplivom, in integrirano upravljanje kabla.

  SMART WALLBOX.

  Smart Wallbox našega partnerja zagotavlja razširjene funkcije za povezljivost in inteligentno upravljanje polnjenja doma.

  Poleg tega lahko povsem preprosto naročite storitev namestitve skupaj z Wallbox ali sklenete posebno pogodbo za odjem zelene električne energije za polnjenje svojega vozila. Trgovec z vozili BMW vam bo z veseljem svetoval, tudi glede prilagojenih paketov, ki so na voljo.

  Na voljo je še prilagodljivi hitri polnilnik z največjo močjo polnjenja do 11 kW in nepremočljivim ohišjem, kar pomeni, da je hkrati vsestranski in primeren za mobilno uporabo. Da bi izkoristili polno zmogljivost, je potreben industrijski vtič z izboljšano zmogljivostjo. Naša storitev namestitve vam je z veseljem na voljo, če boste potrebovali pomoč. Prilagodljivi hitri polnilnik je primeren tudi za polnjenje z močjo 2,3 kW na gospodinjskih vtičnicah.

  * Ponudba, prilagojena glede na trg.

 • Ali lahko vozim električno vozilo, če doma nimam možnosti za polnjenje?

  Seveda. Preprosto uporabite vseskozi rastoče javno omrežje BMW Charging ali druge polnilne postaje, ki so na voljo, na primer pri delodajalcu. Aplikacija My BMW*ali navigacijski sistem v vozilu vam prikazuje javne polnilne postaje v bližini. Zemljevid z javno polnilno infrastrukturo boste našli tudi na www.bmw-charging.com ali prek aplikacije BMW Charging. Privlačne tarife za polnjenje na javnem kraju in prilagojene ponudbe so na voljo izključno strankam BMW.

 • Kje lahko med potovanjem polnim svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW?

  Z javnim polnjenjem stalno rastoče omrežje javnih polnilnih postaj BMW Charging zagotavlja, da nimate na razpolago le polnilnih postaj različnih upravljavcev v mestnih središčih ali parkirnih hišah, ampak tudi visokozmogljive polnilne postaje za hitro polnjenje svojega električnega avtomobila na avtocestah, kot so na primer postaje našega partnerja IONITY v Evropi. Pridobite podrobne informacije o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture. Najlažji način je, da obiščete www.bmw-charging.com ali preprosto prikažete javne polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali aplikacije My BMW.* Mimogrede, aplikacija BMW Charging je na voljo tudi kot portal za javno polnjenje.

 • Kako lahko najdem primerno možnost za polnjenje, ko sem na poti?

  Navigacijski sistem lahko nastavite tako, da filtrira polnilne postaje glede na to, ali ponujajo izmenični (AC) ali enosmerni (DC) tok ali polnjenje z visoko zmogljivostjo (HPC). Ali pa ga nastavite tako, da prikazuje samo javne polnilne postaje s preverjeno kakovostjo in stanjem razpoložljivosti (»prednostno«). Ustrezna polnilna postaja bo prikazana neposredno v navigacijskem sistemu vašega vozila ali prek aplikacije My BMW*, vsakič z identifikacijo polnilnih postaj in razširjenimi funkcijami, kot so lokalne zanimivosti (POI), pa tudi stanje in dodatne informacije o posameznih polnilnih postajah.

 • Kako si zagotovim dostop do javnega polnjenja in kako se zaračunava?

  Dostop do sveta BMW Charging boste pridobili hkrati, ko boste prevzeli svoj električni BMW: v obliki osebne kartice BMW Charging in polnilnega kabla (način 3) za polnjenje na javnem kraju. Vse, kar morate storiti, je, da se s svojim BMW ID in identifikacijsko številko vozila (VIN) prijavite na www.bmw-charging.com, kjer sklenete pogodbo za polnjenje brez osnovne pristojbine, vključno z dostopom do visokozmogljivih polnilnih postaj IONITY v prvem letu, in aktivirate svojo kartico BMW Charging. Najpozneje v 24 urah bo za vas aktivirano obsežno in vsesplošno javno omrežje, tako da lahko s polnjenjem začnete takoj! Polnjenje lahko kadar koli preprosto in priročno rezervirate prek BMW Charging. Kot del mesečnega obračuna prejmete seznam skupnih stroškov, v katerem so podrobno opisani vsi postopki polnjenja.

  Skladno s potrebami naših strank in zmogljivostmi, s katerimi je mogoče polniti naše električne avtomobile in priključne hibride, nenehno preučujemo in optimiziramo privlačnost svoje strukture oblikovanja cen v sektorju polnjenja na javnem kraju. Vse najnovejše informacije o tej temi boste našli na www.bmw-charging.com.

  BMW ponuja novo strukturo oblikovanja cen za celo vrsto storitev polnjenja na javnem kraju prek BMW Charging, s čimer si prizadeva, da bi bilo javno polnjenje enako preprosto in privlačno kot polnjenje doma, npr. brez stalnih prispevkov v prvem letu za novo nabavljena električna vozila. Do velikega števila javnih polnilnih postaj različnih ponudnikov lahko dostopate v gostem omrežju BMW Charging, vse to pa je na voljo prek kartice BMW Charging ali aplikacij BMW Charging in My BMW**. Vse informacije o tem konceptu polnjenja boste našli na www.bmw-charging.com.

   

  Nikar ne pozabite, da si takoj zagotovite visokozmogljivo polnjenje za svoj BMW iX3. Z BMW Charging boste tako na primer imeli na voljo dostop do vseevropskega omrežja IONITY in polnjenje z ekskluzivnimi ugodnostmi.

 • Kako lahko preverim stanje polnjenja svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW?

  To je zelo preprosto z uporabo aplikacije My BMW* na vašem pametnem telefonu, trenutno napolnjenost in razpoložljiv doseg svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW pa lahko preverite tudi v samem vozilu.

 • Kakšne so optimalne ravni napolnjenosti baterije za moj električni avtomobil BMW?

  Idealna raven napolnjenosti je med 20 in 80 odstotki. Čeprav so mogoče nižje ali višje stopnje napolnjenosti, je za optimizacijo življenjske dobe baterije priporočljiva raven med 20 in 80 odstotki. V meniju vozila lahko preprosto in udobno nastavite cilj polnjenje na 80 odstotkov in vam ni treba skrbeti za nič drugega.


  80-odstotni cilj polnjenja bo pokril vse vaše vsakodnevne poti. Če pa kdaj potrebujete večji doseg, lahko preprosto nastavite višjo stopnjo napolnjenosti baterije.

 • Na kaj moram biti pozoren, ko polnim svoj priključni hibrid BMW?

  Kot nakazuje že samo ime, lahko priključni hibrid polnite na gospodinjski vtičnici, zasebni stenski polnilni postaji (Wallbox) ali javni polnilni postaji. Največja učinkovitost priključnega hibrida se doseže s popolnoma napolnjeno baterijo, kar pomeni, da bi moral biti vir napajanja na voljo tako doma kot na delovnem mestu. Svoj priključni hibrid BMW polnite čim pogosteje, da boste lahko vedno v celoti izkoristili dodaten električni pogon.

 • Na kaj moram biti pozoren pri polnjenju na vtičnici?

  Standardni polnilni kabel z 2,3 kW najv. moči polnjenja se pogosto dobavlja skupaj z električnim BMW.* Dolžina petih metrov je na splošno dovolj za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Moč polnjenja 1,3 kW pri 6 A je nastavljena kot privzeta vrednost. To omejitev toka lahko ali izklopite v meniju nastavitev vozila ali nastavite izmenični tok (AC) na natančno jakost skladno s svojo električno napeljavo.

  * Ponudba, prilagojena glede na trg.

 • Kdo bo namestil mojo stensko polnilno postajo (Wallbox) ali industrijsko vtičnico za prilagodljivi hitri polnilnik BMW pri meni doma?

  Skupaj z Wallbox lahko preprosto naročite tudi našo storitev namestitve. Ta zagotavlja, da bo vaša stenska polnilna postaja nameščena in nastavljena varno in strokovno. Mimogrede, storitev lahko naročite tudi za našo učinkovito industrijsko vtičnico, če želite doma uporabljati svoj prilagodljivi hitri polnilnik z ustreznim adapterjem.

 • Kakšna je razlika med polnjenjem z izmeničnim (AC) in enosmernim (DC) tokom ter visokozmogljivo polnilno postajo (HPC)?

  V bistvu gre za trajanje postopka polnjenja. Čas, potreben za polnjenje električnih vozil (odvisno od kabla ali polnilne postaje), je daljši z izmeničnim tokom (AC), medtem ko je polnjenje z enosmernim tokom (DC) bistveno hitrejše. Izjemno hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) je mogoče z visokozmogljivimi polnilnimi postajami (HPC), kot so tiste, ki jih v Evropi upravlja naš partner IONITY. Na njih lahko na primer baterijo BMW iX3 napolnite od 0 do 80 % zmogljivosti z največjo močjo do 150 kW v samo 34 minutah – največja moč polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.


  Prosimo, upoštevajte, da morate v primeru polnjenja na polnilni postaji z enosmernim tokom (DC) ali visoko močjo (HPC) držati vtič na vozilu, dokler se ne zaskoči. Tako lahko zagotovite, da se bo postopek polnjenja začel brez kakršnih koli težav.


  Priključne hibride je mogoče polniti izključno z izmeničnim tokom (AC), torej priročno na vtičnici, stenski polnilni postaji (Wallbox) ali javni polnilni postaji AC.

 • Kako si zagotovim tarifno opcijo za polnjenje z visoko zmogljivostjo?

  Za evropski trg je omrežje javnih visokozmogljivih polnilnih postaj (HPC) ponudnika IONITY vključeno neposredno v paket BMW Charging, kartico BMW Charging pa prejmete skupaj s prevzemom svojega novega vozila. Vse, kar morate storiti, je, da se nato registrirate za BMW Charging, sklenete privlačno pogodbo brezplačne tarifne opcije z novim električnim vozilom BMW* in najpozneje v 24 urah boste že lahko začeli uporabljati storitve polnjenja, na primer z BMW iX3 na polnilni postaji IONITY.
  BMW ponuja novo strukturo oblikovanja cen za celo vrsto storitev polnjenja na javnem kraju prek BMW Charging, s čimer si prizadeva, da bi bilo javno polnjenje enako preprosto in privlačno kot polnjenje doma, npr. brez stalnih prispevkov v prvem letu za novo nabavljena električna vozila. Do velikega števila javnih polnilnih postaj različnih ponudnikov lahko dostopate v gostem omrežju BMW Charging, vse to pa je na voljo prek kartice BMW Charging ali aplikacij BMW Charging in My BMW**. Vse informacije o tem konceptu polnjenja boste našli na www.bmw-charging.com.


  Skladno s potrebami naših strank in zmogljivostmi, s katerimi je mogoče polniti naše električne avtomobile in priključne hibride, nenehno preučujemo in optimiziramo privlačnost svoje strukture oblikovanja cen v sektorju polnjenja na javnem kraju. To velja tudi za omrežje visokozmogljivih polnilnih postaj našega partnerja IONITY. Vse najnovejše informacije o tej temi boste našli na www.bmw-charging.com.


  * Velja v prvem letu za novo električno vozilo BMW.

 • Kakšne so optimalne stopnje napolnjenosti baterije za moj električni avtomobil BMW?

  Idealna raven napolnjenosti je med 20 in 80 odstotki. Čeprav so mogoče nižje ali višje stopnje napolnjenosti, je za optimizacijo življenjske dobe baterije priporočljiva raven med 20 in 80 odstotki. V meniju vozila lahko preprosto in udobno nastavite cilj polnjenje na 80 odstotkov in vam ni treba skrbeti za nič drugega.

  80-odstotni cilj polnjenja bo pokril vse vaše vsakodnevne poti. Če pa kdaj potrebujete večji doseg, lahko preprosto nastavite višjo stopnjo napolnjenosti baterije.

 • Ali lahko s svojim električnim avtomobilom BMW potujem tudi na daljše razdalje?

  Seveda, to sploh ni problem. Kot možnost posebej hitrega polnjenja lahko na primer uporabite visokozmogljive polnilne postaje našega partnerja IONITY ob glavnih povezavah po vsej Evropi, ki vam jih bo prikazala aplikacija My BMW* ali navigacijski sistem v vozilu. Vse, kar morate storiti, je nastaviti ustrezen filter. Nato lahko s svojim BMW iX3, na primer, uživate posebno udobje njihove zmogljivosti polnjenja do 150 kW. Medtem ko boste naredili približno 10-minutni postanek za kavo, lahko svoj doseg dopolnite za kar 100 km. Če si vzamete daljši odmor, bo 34 minut dovolj, da boste s tolikšno močjo dosegli 80-odstotno napolnjenost – največja zmogljivost polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW

Rad bi raziskal električne avtomobile BMW.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW

Rad bi raziskal priključne hibride BMW.

Poraba goriva in emisije CO₂.

* Aplikacija My BMW je združljiva z vsemi vozili BMW od modelskega leta 2014 naprej. Njena uporaba zahteva opcijo ConnectedDrive Services in ustrezen pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW se lahko razlikujejo glede na trg.


BMW iX(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0


BMW iX3:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,8 – 17,5


Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 – 35
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,9 – 13,9


Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 – 38
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,8 – 14,5


Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 50 – 36
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.


Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 1,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,7 – 15,4


BMW X5 xDrive45e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46 – 38
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 23,5 – 21,3


BMW X3 xDrive30e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 48
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,1 – 16,4


BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5


Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 – 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 57 – 48
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,2 – 15,1


BMW X1 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,8


BMW X2 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 – 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 47 – 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 – 13,7


Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.


Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.


Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

 

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • * Aplikacija My BMW je združljiva z vsemi vozili BMW od modelskega leta 2014 naprej. Njena uporaba zahteva opcijo ConnectedDrive Services in ustrezen pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW se lahko razlikujejo glede na trg.

  BMW iX(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

  BMW iX3:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,8 – 17,5

  Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 – 35
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,9 – 13,9

  Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 – 38
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,8 – 14,5

  Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6/2.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 37/49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 21.9/26.4

  Priključni hibridi BMW serije 5 Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 1,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,7 – 15,4

  BMW X5 xDrive45e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46 – 38
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 23,5 – 21,3

  BMW X3 xDrive30e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,1 – 16,4

  BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5

  Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 – 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 57 – 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,2 – 15,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,8

  BMW X2 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 – 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 47 – 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 – 13,7

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.