Elektromobilnost BMW, BMW Charging

POLNJENJE Z BMW: HITRO, PREPROSTO IN PRILAGODLJIVO.

Z BMW Charging je polnjenje preprosto.

POLNJENJE Z BMW: HITRO, PREPROSTO IN PRILAGODLJIVO.Z BMW Charging je polnjenje preprosto.

Ne glede na to, kje ste ali kakšne načrte imate s svojim elektrificiranim BMW, rešitve polnjenja iz BMW Charging in številne prilagojene ponudbe zagotavljajo, da imate vedno na voljo vse možnosti za polnjenje doma ali na poti. Raziščite elektromobilnost, tako preprosto, prilagodljivo, individualno in pregledno, kot si lahko le želite.

Preberi več
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnilna postaja, polnjenje doma

POLNJENJE DOMA.

BMW Charging zagotavlja, da je polnjenje doma za vas zelo preprosto in priročno, saj izkorišča čas parkiranja, ki bi bil tako ali tako predviden za vaše vozilo. Tukaj imate na voljo veliko različnih možnosti: na primer standardni polnilni kabel za gospodinjsko vtičnico. Ali prilagodljivi hitri polnilnik, ki ga lahko prilagodljivo in s pomočjo adapterja uporabljate v kombinaciji z gospodinjsko ali industrijsko vtičnico z močjo polnjenja do najv. 11 kW za še hitrejše polnjenje. Lahko se odločite tudi za BMW Wallbox, ki z močjo polnjenja do najv. 22 kW ponuja najpriročnejšo izkušnjo od vseh. Bogat izbor pa obsega še Smart Wallbox našega partnerja (odvisno od trga) z razširjenimi funkcijami upravljanja in obračunavanja. Naša ponudba vključuje tudi storitev namestitve za vašo zasebno polnilno postajo (Wallbox) ali prilagodljivi hitri polnilnik ter posebno tarifo za odjem zelene električne energije za polnjenje doma. Trgovec z vozili BMW vam bo z veseljem svetoval, tudi glede prilagojenih paketov, ki so na voljo.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnilna postaja, javno polnjenje

JAVNO POLNJENJE.

Ste na poti in želite napolniti svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW med nakupovalnim izletom ali daljšimi potovanji. Z BMW Charging imate dostop do vseskozi rastočega omrežja javnih polnilnih postaj v mestnih območjih, na parkiriščih in vzdolž pomembnih cestnih povezav, vključno z visokozmogljivimi polnilnimi postajami za izjemno hitro polnjenje svojega električnega vozila. Polnilne postaje so prikazane v navigacijskem sistemu vašega BMW, prek aplikacije, pa tudi na spletu na www.bmw-charging.com in jih je mogoče aktivirati z aplikacijo ali kartico BMW Charging. Kartica BMW Charging je priložena standardnemu obsegu dobave vašega električnega vozila BMW ali priključnega hibrida BMW.

Elektromobilnost BMW, električno vozilo, polnilna postaja, polnjenje na delovnem mestu

POLNJENJE NA DELOVNEM MESTU.

Če se vozite v službo s svojim električnim ali priključnim hibridnim vozilom BMW, vam BMW Charging tudi v tem primeru ponuja možnosti polnjenja. Vse več podjetij uporablja naše storitve, da se njihovi zaposleni lahko usedejo v popolnoma napolnjene avtomobile, preden se odpravijo proti domu. Prav tako lahko uporabljate stalno rastoče omrežje javnih polnilnih postaj po vsej državi različnih upravljavcev ali polnilne postaje svojega delodajalca. Najboljša rešitev je, da si pomagate s podrobnimi informacijami o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture na www.bmw-charging.com ali preprosto prikažete javne polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali aplikacije BMW Connected. Z veseljem vam bomo svetovali in podpirali poslovne stranke ali upravljavce voznih parkov, ki želijo vzpostaviti rešitve za polnjenje na lokaciji svojega podjetja. Preprosto se obrnite na svojega svetovalca za poslovne stranke in izkoristite našo ponudbo storitev v zvezi s polnjenjem.

ODKRIJTE IZDELKE IN STORITVE BMW CHARGING.

Elektromobilnost BMW, BMW Charging
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Polnilna postaja za dom. Trajno nameščena BMW Wallbox Essential napolni BMW hitro, zanesljivo in udobno z največjo močjo do 22 kW. Poleg svojih kompaktnih dimenzij za varčevanje s prostorom v zasnovi BMW zagotavlja tudi priročno upravljanje kabla. Na zaslonu lahko kadar koli preverite trenutno stanje BMW Wallbox Essential. Integrirano zaznavanje okvarnega toka pa omogoča preprosto in ekonomično namestitev.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Smart Wallbox

Smart Wallbox (partnerski izdelek).

Smart Wallbox našega partnerja* poleg moči polnjenja do najv. 22 kW ponuja tudi pametne dodatne storitve za inteligentno polnjenje zaradi svoje obsežne povezljivosti. Polnilno postajo lahko vključite v obstoječi domači sistem za upravljanje energije in jo udobno upravljate prek spleta. Mogoče je tudi ločeno evidentiranje in obračunavanje postopkov polnjenja, če jo uporabljajo različni uporabniki. * Vzorčna slika.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, prilagodljivi hitri polnilnik

Prilagodljivi hitri polnilnik.

Ne glede na to, ali ste doma ali na poti – zaradi nepremočljivega ohišja in šestmetrskega kabla je prilagodljivi hitri polnilnik zelo vsestranski in primeren za mobilno uporabo. Z močjo polnjenja do najv. 11 kW je primeren tako za domače električno omrežje kot trifazni tok, dobavi pa so priloženi tudi ustrezni adapterski vtiči. Da bi izkoristili polno zmogljivost, je potreben industrijski vtič z izboljšano zmogljivostjo. Naša storitev namestitve vam je z veseljem na voljo, če boste potrebovali pomoč.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, standardni polnilni kabel

Standardni polnilni kabel.

Standardni polnilni kabel z 2,3 kW najv. moči polnjenja se pogosto dobavlja skupaj z elektrificiranim BMW.* Dolžina petih metrov je na splošno dovolj za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Moč polnjenja 1,3 kW pri 6 A je nastavljena kot privzeta vrednost. To omejitev toka lahko ali izklopite v meniju nastavitev vozila ali nastavite izmenični tok (AC) na natančno jakost skladno s svojo električno napeljavo. * Ponudba, prilagojena glede na trg.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, storitev namestitve

Storitev namestitve.

Skupaj z Wallbox lahko preprosto naročite tudi našo storitev namestitve. Ta zagotavlja, da bo vaša stenska polnilna postaja nameščena in nastavljena varno in strokovno. Mimogrede, storitev lahko naročite tudi za našo učinkovito industrijsko vtičnico, če želite doma uporabljati svoj prilagodljivi hitri polnilnik z ustreznim adapterjem.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, zelena energija

Zelena energija.

Posebne tarife za odjem zelene električne energije vam zagotavljajo, da svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW polnite izključno z energijo iz obnovljivih virov, kar vam omogoča dodatno zmanjšanje ogljičnega odtisa. Takšno možnost tarife lahko uporabljate tako za polnjenje svojega BMW kot tudi za pokrivanje celotne domače potrebe po energiji.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilna postaja, paketne ponudbe za polnjenje doma

Paketne ponudbe za polnjenje doma.

Paketi po meri združujejo natančno tiste izdelke in storitve BMW Charging, ki so optimalno prilagojeni posebnim okoliščinam pri vas doma. Na primer, izberete lahko paket, sestavljen iz Wallbox, ustrezne storitve namestitve in tarife za odjem zelene električne energije za posebej trajnostno polnjenje doma. Servisni partner BMW vam bo z veseljem svetoval in zagotovil vse potrebne informacije našim sodelujočim partnerjem, ki bodo nato poskrbeli za vse nadaljnje korake, kot so dobava, namestitev in nastavitev z zagonom.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Connected Charging

Connected Charging.

Z digitalnimi storitvami iz Connected Charging boste hitro in preprosto našli najbližje polnilne postaje na svojem območju. Sistem vas vedno obvešča o njihovi razpoložljivosti in moči polnjenja, ki jo ponujajo. Tako boste prihranili čas in dodatne kilometre, ko boste želeli napolniti svoje električno ali priključno hibridno vozilo BMW.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, javno polnjenje

Kartica BMW Charging.

Kartica BMW Charging, ki je že priložena obsegu dobave vašega BMW, ponuja dostop do vsesplošnega in vseskozi rastočega omrežja javnih polnilnih postaj BMW Charging. Vključuje tudi veliko število visokozmogljivih polnilnih postaj za izjemno hitro polnjenje na potovanjih po Evropi, kot jih na primer ponuja naš partner IONITY. Polnilne postaje različnih upravljavcev so prikazane v navigacijskem sistemu BMW, prek aplikacije ali na spletni strani in jih je mogoče aktivirati z aplikacijo ali kartico BMW Charging. V mesečnem obračunu pa so pregledno navedeni vsi postopki, opravljeni z BMW Charging.
Odkrijte
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje.

Za posebej hitro polnjenje na polnilnih postajah AC je v vozilu standardno vgrajen polnilnik z največjo močjo polnjenja do 11 kW. To omogoča, da boste električno baterijo napolnili do 100 % zmogljivosti v približno 7,5 ure, odvisno od modela.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, DC-polnjenje

DC-polnjenje.

Polnjenje DC – nova dimenzija polnjenja. Na polnilnih postajah DC je mogoče polnjenje z največjo močjo do 50 kW. To pomeni, da lahko visokonapetostno baterijo napolnite do 80 %zmogljivosti, odvisno od modela, v približno pol ure, ko ste na poti.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, IONITY

IONITY.

Skupno podjetje IONITY, katerega soustanovitelj je BMW Group, se zavzema za vzpostavitev učinkovitega omrežja za hitro polnjenje električnih vozil v Evropi, kar je pomemben korak k zagotavljanju električne mobilnosti tudi pri potovanjih na dolge razdalje in s tem njene uveljavitve na trgu. Na ta način lahko na primer svoj BMW iX3 napolnite od 0 do 80 % v samo 34 minutah. Visokozmogljive polnilne postaje IONITY so vključene v javno omrežje BMW Charging in jih je mogoče uporabljati po ekskluzivni posebni ceni na podlagi dodatne tarife.
Odkrijte
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, Connected Charging

Connected Charging.

S storitvami Connected Charging lahko učinkovito izkoriščate doseg svojega električnega ali priključnega hibridnega vozila BMW. Sistem vas obvešča o najbližjih polnilnih postajah na vaši poti in označuje zanimivosti (POI), kot so kavarne ali restavracije, da lahko čas med polnjenjem preživite kar najbolje.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje.

Polnilni kabel (način 3) za javno polnjenje vam omogoča udobno polnjenje baterije vozila na javnih polnilnih postajah. Uporabljate ga lahko za trifazno polnjenje z največjo močjo polnjenja do 22 kW – natančna moč polnjenja je odvisna od vozila in polnilne postaje. 5-metrski polnilni kabel je bazaltno sive barve.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil, polnjenje, rešitve polnjenja za delodajalce

Rešitve polnjenja za delodajalce

Polnjenje na delovnem mestu ponuja udobno in preprosto priložnost za polnjenje avtomobila in učinkovito porabo časa. Tukaj poslovna prodaja BMW in naša hčerinska družba Alphabet ponujata številne storitve polnjenja od lizinga do upravljanja voznega parka električnih vozil za podjetja in delodajalce. To vključuje posebno strojno opremo za polnjenje, kot so polnilne postaje AC/DC, stenske polnilne postaje (Wallbox), pa tudi vtičnice, za katere je ustrezna oprema že vključena v obsegu dobave. Poleg tega so na voljo rešitve obračunavanja stroškov za polnjenje službenih avtomobilov doma in na poti, pa tudi številne druge možnosti, zlasti za poslovne stranke. Vse to pomeni, da smo odpravili še zadnje ovire za vašo učinkovito dnevno rutino.
Odkrijte

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O POLNJENJU DOMA.

 • Kaj je BMW Charging?
  Elektromobilnost BMW, polnjenje doma BMW, FAQ

  BMW Charging je naša vsestranska in brezskrbna rešitev za polnjenje vašega BMW. Izdelki in storitve iz BMW Charging vam ponujajo številne prilagojene ponudbe za polnjenje doma in na javnih polnilnih postajah. Polnilni kabel (način 3) za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartica BMW Charging sta že priložena standardni opremi. Na voljo boste imeli dostop do omrežja z več kot 450.000 polnilnimi postajami po vsem svetu, tako v mestnih središčih, na parkiriščih kot ob glavnih cestah, vključno z visokozmogljivimi polnilnimi postajami za izjemno hitro polnjenje. Prejeli boste še kupon za polnjenje, ki ga lahko glede na vozilo in trg unovčite za izdelke, kot je rešitev za polnjenje doma. Naj gre za strojno opremo za polnjenje, digitalne rešitve ali druge storitve, naša ponudba se ves čas dopolnjuje. Vključuje pa še storitev namestitve za vašo zasebno polnilno postajo (Wallbox) ali posebno tarifo za odjem zelene električne energije za polnjenje doma.

 • Kako lahko doma polnim svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW?

  Standardni polnilni kabel z močjo polnjenja najv. 2,3 kW je pogosto del standardnega obsega opreme vašega električnega BMW.* Dolžina petih metrov pa običajno zadošča za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba podaljškov in razdelilcev je prepovedana. Privzeta moč polnjenja je nastavljena pri 1,3 kW s tokom 6 A. To tokovno omejitev lahko ali izklopite v meniju z nastavitvami vozila ali nastavite izmenični polnilni tok na natančno jakost in skladno z lastno električno napeljavo. Še posebej priročno, hitro in varno boste polnili z zasebno stensko polnilno postajo (Wallbox), ki znatno skrajša čas polnjenja v primerjavi s polnjenjem na gospodinjski vtičnici. Na voljo sta dva modela: BMW WALLBOX ESSENTIAL. Do 22 kW najv. moči polnjenja; odporna proti vremenskim vplivom zadržane zasnove; integrirano upravljanje kabla SMART WALLBOX. Smart Wallbox našega partnerja ponuja razširjene funkcije povezljivosti in inteligentno upravljanje polnjenja na domu. Poleg tega lahko čisto enostavno naročite storitev namestitve za svojo stensko polnilno postajo ali sklenete posebno pogodbo o odjemu električne energije za polnjenje svojega vozila. Vaš trgovec z vozili BMW vam bo z veseljem svetoval – tudi glede prilagojenih paketnih rešitev. Poleg tega lahko uporabljate tudi prilagodljivi hitri polnilnik z najv. močjo polnjenja do 11 kW in vodotesnim ohišjem, ko ste na poti. Če želite izkoristiti polno zmogljivost, boste potrebovali industrijsko vtičnico s povečano močjo polnjenja. Po potrebi vam tudi v tem primeru ponujamo storitev namestitve. Prilagodljivi hitri polnilnik je prav tako primeren za polnjenje na gospodinjski vtičnici z močjo 2,3 kW.
  * Ponudba glede na trg.

 • Kako lahko preverim stanje napolnjenosti svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW?

  To je zelo preprosto s pomočjo aplikacije BMW Connected na vašem pametnem telefonu, lahko pa preverite tudi trenutno napolnjenost in razpoložljiv doseg svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW v samem vozilu.

   

 • Kakšne so optimalne stopnje napolnjenosti baterije za moj električni avtomobil BMW?

  Idealna napolnjenosti je med 20 in 80 %. Čeprav so mogoče nižje ali višje stopnje napolnjenosti, je za optimizacijo življenjske dobe baterije priporočljiva raven med 20 in 80 %.


  80-odstotna zmogljivost baterije običajno pokrije vse vaše vsakodnevne poti. Če pa kdaj potrebujete večji doseg, lahko preprosto nastavite višjo stopnjo napolnjenosti baterije.

 • Na kaj moram biti pozoren, ko polnim svoj priključni hibrid BMW?

  Kot nakazuje že samo ime, lahko priključni hibrid polnite na gospodinjski vtičnici, zasebni stenski polnilni postaji (Wallbox) ali javni polnilni postaji. Največja učinkovitost priključnega hibrida se doseže s popolnoma napolnjeno baterijo, kar pomeni, da bi moral biti vir napajanja na voljo tako doma kot na delovnem mestu. Svoj priključni hibrid BMW polnite čim pogosteje, da boste lahko vedno v celoti izkoristili dodaten električni pogon.

 • Na kaj moram biti pozoren pri polnjenju na vtičnici?

  Standardni polnilni kabel z 2,3 kW najv. moči polnjenja se pogosto dobavlja skupaj z električnim BMW.* Dolžina petih metrov je na splošno dovolj za dostop do gospodinjske vtičnice. Uporaba kabelskega podaljška in razdelilnikov ni dovoljena. Moč polnjenja 1,3 kW pri 6 A je nastavljena kot privzeta vrednost. To omejitev toka lahko ali izklopite v meniju nastavitev vozila ali nastavite izmenični tok (AC) na natančno jakost skladno s svojo električno napeljavo.


  * Ponudba, prilagojena glede na trg.

 • Kdo bo namestil mojo stensko polnilno postajo (Wallbox) ali industrijsko vtičnico za prilagodljivi hitri polnilnik BMW pri meni doma?

  Skupaj z Wallbox lahko preprosto naročite tudi našo storitev namestitve. Ta zagotavlja, da bo vaša stenska polnilna postaja nameščena in nastavljena varno in strokovno. Mimogrede, storitev lahko naročite tudi za našo učinkovito industrijsko vtičnico, če želite doma uporabljati svoj prilagodljivi hitri polnilnik z ustreznim adapterjem.

 • Ali lahko vozim električno vozilo, če doma nimam možnosti za polnjenje?

  Seveda. Enostavno uporabite stalno rastoče javno omrežje BMW Charging ali druge polnilne postaje, ki so na voljo, na primer pri delodajalcu. Aplikacija BMW Connected ali navigacijski sistem v vozilu vam prikazuje javne polnilne postaje v bližini. Zemljevid z javno polnilno infrastrukturo boste našli tudi na www.bmw-charging.com.

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O JAVNEM POLNJENJU.

 • Kaj je BMW Charging?
  Elektromobilnost BMW, javno polnjenje BMW, FAQ

  Preprosto polnjenje – BMW Charging zagotavlja različne izdelke in storitve, ki olajšajo postopek polnjenja vašega električnega vozila tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za spontane izlete ali daljša potovanja.
  Z BMW Charging ponujamo stalno rastoče omrežje javnih polnilnih postaj po vsej državi, vključno z visokozmogljivimi polnilnimi postajami različnih ponudnikov. Pridobite podrobne informacije o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture. Najlažji način je, da obiščete www.bmw-charging.com ali preprosto prikažete javne polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali aplikacije My BMW*. Mimogrede, aplikacija BMW Charging je na voljo tudi kot portal za javno polnjenje. Polnilni kabel za javno polnjenje in kartica BMW Charging za preprosto, hitro polnjenje sta že vključena v standardno opremo. V 24 urah po aktiviranju vam kartica omogoča neomejen dostop do širokega omrežja javnih polnilnih postaj. Zato naredite postanek in napolnite svojo baterijo!
  * To zahteva opcijo ConnectedDrive Services in združljiv pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW so odvisne od modela vozila in se lahko razlikujejo glede na trg. Podrobne informacije boste našli na www.bmw.si.

 • Kje lahko med potovanjem polnim svoj električni avtomobil ali priključni hibrid BMW?

  Z javnim polnjenjem stalno rastoče omrežje javnih polnilnih postaj BMW Charging zagotavlja, da nimate na razpolago le polnilnih postaj mnogih upravljavcev v mestnih središčih ali parkirnih hišah, ampak tudi visokozmogljive polnilne postaje za hitro polnjenje električnega avtomobila na avtocestah, kot so na primer postaje našega partnerja IONITY. Pridobite podrobne informacije o razpoložljivosti javne polnilne infrastrukture. Najlažji način je, da obiščete www.bmw-charging.com ali preprosto prikažete javne polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali aplikacije BMW Connected. Mimogrede, aplikacija BMW Charging je na voljo tudi kot portal za javno polnjenje.

 • Kako lahko najdem primerno možnost za polnjenje, ko sem na poti?

  Navigacijski sistem lahko nastavite tako, da filtrira polnilne postaje glede na to, ali ponujajo izmenični (AC) ali enosmerni tok (DC) ali polnjenje z visoko zmogljivostjo (HPC). Ali pa ga nastavite tako, da prikazuje samo javne polnilne postaje s preverjeno kakovostjo in stanjem razpoložljivosti ("Prednostno"). Ustrezna polnilna postaja bo prikazana neposredno v navigacijskem sistemu vašega vozila ali prek aplikacije BMW Connected, vsakič z identifikacijo polnilnih postaj in razširjenimi funkcijami, kot so lokalne zanimivosti (POI), pa tudi stanje in dodatne informacije o posameznih polnilnih postajah. Da bi bila ponudba polnilnih storitev še bolj udobna, trenutno potekajo prizadevanja, kako omogočiti rezervacije na javnih polnilnih postajah.

 • Kako si zagotovim dostop do javnega polnjenja in kako se zaračunava?

  Dostop do sveta BMW Charging boste pridobili hkrati, ko boste prevzeli svoj električni BMW: v obliki osebne kartice BMW Charging. Vse, kar morate storiti, je, da se s svojim BMW ID prijavite na www.bmw-charging.com, kjer sklenete pogodbo za polnjenje brez osnovne pristojbine in aktivirate svojo kartico BMW Charging. V 24 urah bo za vas aktivirano obsežno in vsesplošno javno omrežje, polnjenje pa lahko začnete takoj! Polnjenje lahko kadar koli preprosto in priročno rezervirate prek BMW Charging. Kot del mesečnega obračuna prejmete seznam skupnih stroškov, v katerem so podrobno opisani vsi postopki polnjenja. Sami se lahko odločite, ali boste račune prejemali prek spletnega portala, elektronske pošte ali po navadni pošti.


  Nikar ne pozabite, da si takoj zagotovite dodatno lokalno tarifo za visokozmogljivo polnjenje. Z BMW Charging boste tako na primer imeli na voljo dostop do vseevropskega omrežja IONITY in polnjenje z ekskluzivnimi ugodnostmi.

 • Kakšna je razlika med polnjenjem z izmeničnim (AC) in enosmernim (DC) tokom ter visokozmogljivo polnilno postajo (HPC)?

  V bistvu gre za trajanje postopka polnjenja. Čas, potreben za polnjenje električnih vozil (odvisno od kabla ali polnilne postaje), je daljši z izmeničnim tokom (AC), medtem ko je polnjenje z enosmernim tokom (DC) bistveno hitrejše. Izjemno hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) je mogoče z visokozmogljivimi polnilnimi postajami (HPC), kot so tiste, ki jih v Evropi upravlja naš partner IONITY. Na njih lahko na primer baterijo BMW iX3 napolnite od 0 do 80 % zmogljivosti z največjo močjo do 150 kW v samo 34 minutah – največja moč polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.
  Prosimo, upoštevajte, da morate v primeru polnjenja na polnilni postaji z enosmernim tokom (DC) ali visoko močjo (HPC) držati vtič na vozilu, dokler se ne zaskoči. Tako lahko zagotovite, da se bo postopek polnjenja začel brez kakršnih koli težav.

  Priključne hibride je mogoče polniti izključno z izmeničnim tokom (AC), torej priročno na vtičnici, stenski polnilni postaji (Wallbox) ali javni polnilni postaji AC.

 • Kako lahko preverim stanje polnjenja svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW?

  To je zelo preprosto z uporabo aplikacije My BMW* na vašem pametnem telefonu, trenutno napolnjenost in razpoložljiv doseg svojega električnega avtomobila BMW pa lahko preverite tudi v samem vozilu.


  * To zahteva opcijo ConnectedDrive Services in združljiv pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW so odvisne od modela vozila in se lahko razlikujejo glede na trg. Podrobne informacije boste našli na www.bmw.si.

 • Kako lahko poizvem več o stanju polnjenja svojega električnega avtomobila BMW in priključnega hibrida BMW?

  Seveda, to sploh ni problem. Kot možnost posebej hitrega polnjenja lahko na primer uporabite visokozmogljive polnilne postaje našega partnerja IONITY ob glavnih povezavah po vsej Evropi, ki vam jih bo prikazala aplikacija BMW Connected ali navigacijski sistem v vašem vozilu. Vse, kar morate storiti, je nastaviti ustrezen filter. Nato lahko s svojim BMW iX3, na primer, uživate posebno udobje njihove zmogljivosti polnjenja do 150 kW. Medtem ko boste naredili približno 10-minutni postanek za kavo, lahko svoj doseg dopolnite za kar 100 km. Če si vzamete daljši odmor, bo 34 minut dovolj, da boste s takšno močjo dosegli 80-odstotno napolnjenost – največja zmogljivost polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.

 • Ali lahko s svojim električnim avtomobilom BMW potujem tudi na daljše razdalje?

  Seveda, to sploh ni problem. Kot možnost posebej hitrega polnjenja lahko na primer uporabite visokozmogljive polnilne postaje našega partnerja IONITY ob glavnih povezavah po vsej Evropi, ki vam jih bo prikazala aplikacija My BMW* ali navigacijski sistem v vozilu. Vse, kar morate storiti, je nastaviti ustrezen filter. Nato lahko s svojim BMW iX3, na primer, uživate posebno udobje njihove zmogljivosti polnjenja do 150 kW. Medtem ko boste naredili približno 10-minutni postanek za kavo, lahko svoj doseg dopolnite za kar 100 km. Če si vzamete daljši odmor, bo 34 minut dovolj, da boste s tolikšno močjo dosegli 80-odstotno napolnjenost – največja zmogljivost polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.


  * To zahteva opcijo ConnectedDrive Services in združljiv pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW so odvisne od modela vozila ter se lahko razlikujejo glede na trg. Podrobne informacije boste našli na www.bmw.si.

 • Ali lahko s svojim BMW električnim avtomobilom prevozim daljšo razdaljo?

  Seveda, to sploh ni problem. Kot možnost posebej hitrega polnjenja lahko na primer uporabite visokozmogljive polnilne postaje našega partnerja IONITY ob glavnih povezavah po vsej Evropi, ki vam jih bo prikazala aplikacija BMW Connected ali navigacijski sistem v vašem vozilu. Vse, kar morate storiti, je nastaviti ustrezen filter. Nato lahko s svojim BMW iX3, na primer, uživate posebno udobje njihove zmogljivosti polnjenja do 150 kW. Medtem ko boste naredili približno 10-minutni postanek za kavo, lahko svoj doseg dopolnite za kar 100 km. Če si vzamete daljši odmor, bo 34 minut dovolj, da boste s takšno močjo dosegli 80-odstotno napolnjenost – največja zmogljivost polnjenja vozila je odvisna od infrastrukture posameznega trga.

Elektromobilnost BMW, pregled elektromobilnosti BMW

Rad bi se vrnil k pregledu.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW

Rad bi raziskal električne avtomobile BMW.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW

Rad bi raziskal priključne hibride BMW.

Elektromobilnost BMW, trajnost BMW

Rad bi raziskal temo o trajnosti.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW iX3
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,5 / 18,5

 

Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

 

Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 18.3

 

Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

 

Priključni hibrid BMW serije 5 Touring(1)*:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.

 

BMW X5 xDrive45e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.2 / 1.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 27 / 39
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24.3 / 27.7

 

BMW X3 xDrive30e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 59
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.6 / 20.4

 

BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.5 / 15.1

 

Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.0 / 2.3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 / 53
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.3

 

BMW X1 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 39 / 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.0 / 15.3

 

BMW X2 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 41
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.9 / 15.2

 

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

 

* BMW 530e Touring bo predvidoma na voljo od 11/20.

 

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW iX3(1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,5 / 18,5

  BMW 330e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

  BMW 330e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 37
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.6

  BMW 330e Touring priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 18.3

  BMW 330e xDrive Touring priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6 / 2.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 35 / 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.3 / 19.3

  BMW 530e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

  BMW 530e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6 / 2.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 36 / 46
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.9

  BMW 530e Touring(1) priključni hibrid*:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.

  BMW X5 xDrive45e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.2 / 1.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 27 / 39
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24.3 / 27.7

  BMW X3 xDrive30e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 59
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.6 / 20.4

  BMW 225xe Active Tourer:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.5 / 15.1

  BMW 745e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.0 / 2.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 / 53
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.3

  BMW 745Le Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 53
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.5 / 18.3

  BMW 745Le xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.3 / 2.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 53 / 63
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.0 / 19.2

  BMW X1 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 39 / 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.0 / 15.3

  BMW X2 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 41
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.9 / 15.2

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  * BMW 530e Touring bo predvidoma na voljo od 11/20.

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html