PRIDITE NA PLANO.

xDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW.

Tudi če se spremenijo vreme ali razmere na cesti – užitek v vožnji ostane. Z BMW xDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona se v delčkih sekunde prilagodi novim pogojem in porazdeli pogonske sile tja, kjer so potrebne. Rezultat: optimalna trakcija, ohranjanje smeri vožnje in stabilnost. Zato: pridite na plano in doživite užitek!

Preberi več
PRIDITE NA PLANO.xDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW.

EVOLUCIJA REVOLUCIJE.

Vsekolesni pionir

Vsekolesni pionir.

1985: Ob predstavitvi BMW 325i Allrad na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, vozilo svojih kvalitet ni razkrilo takoj. Šele na testni progi je novinec z vsekolesnim pogonom pokazal, koliko užitka v vožnji se skriva v njem: z izpopolnjeno trakcijo in boljšo vozno dinamiko v ovinkih je navdušil športne novinarje. „Auto Zeitung“ je takrat zapisal: „Pri voznih lastnostih smo dobili novega prvaka, ki mu je ime BMW“.

Preberi več
Elektronika za večjo varnost

Elektronika za večjo varnost.

1991: Tudi BMW serije 5 dobi model z vsekolesnim pogonom: pri BMW 525iX se porazdelitev moči prvič krmili elektronsko. Sistem se zato odziva posebej hitro, precizno in zlasti na mokri ali zasneženi cesti skrbi za varno obnašanje vozila med vožnjo. Premišljen koncept, ki je navdušil od samega začetka.

Preberi več
Nov razred

Nov razred.

1999: Na prelomu tisočletja BMW prvič predstavi BMW X5. Ta navduši s svojo vozno dinamiko, ki ji na področju terenskih vozil ni para. Po zaslugi inovativnih elektronskih regulacijskih sistemov, kot je DSC (dinamični nadzor stabilnosti), pušča tekmece za seboj – na asfaltu in terenu.

Preberi več
Vsekolesni pogon postane inteligenten

Vsekolesni pogon postane inteligenten.

2003: Odgrnitev zavese za BMW xDrive: na novo razvit pogonski sistem s spremenljivo porazdelitvijo navora med sprednjo in zadnjo premo doživi leta 2003 svojo premiero v novem BMW X3 in BMW X5. Ta trenutek pomeni rojstvo edinega inteligentnega štirikolesnega pogona na svetu.

Preberi več
Športnost z močjo X

Športnost z močjo X.

2008: BMW je ponovno uspelo, da je oblikoval popolnoma nov razred vozil: z BMW X6 pride leta 2008 na trg prvi športni terenski kupe (SAC) na svetu – najbolj športen model BMW X vseh časov. Dinamični nadzor zmogljivosti (DPC), ki je bil razvit ekskluzivno za BMW X6, podari temu športniku edinstveno stabilnost smeri vožnje in preciznost v vsaki vozni situaciji.

Preberi več
Užitek v vožnji v kompaktni obliki

Užitek v vožnji v kompaktni obliki.

2009: Tudi novega BMW X1, ki je dolgo časa veljal za edinega predstavnika svoje vrste v premijskem kompaktnem segmentu, poganja BMW xDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona se lahko odslej kombinira s sistemom Performance Control. Rezultat: še bolj natančno krmiljenje in obnašanje vozila med vožnjo brez primere.

Preberi več
Luksuz, ki navduši, kjer se pojavi

Luksuz, ki navduši, kjer se pojavi.

2015: V mesecu septembru 2015 se je na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu odvila svetovna premiera šeste generacije BMW serije 7. V novem najprestižnejšem modelu zgornjega razreda BMW tiči množica inovacij – med katerimi je tudi BMW xDrive, ki je na voljo že od začetka prodaje. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona je prvič kombiniran z integralnim aktivnim krmiljenjem, kjer se krmilita tudi kolesi na zadnji premi.

Preberi več

PRIDITE NA PLANO! KAKO? VI ODLOČITE!

Bodisi dinamično, športno ali elegantno: z enim od več kot 100 modelov z BMW xDrive doživite neustavljiv užitek v vožnji.

PRIDITE NA PLANO! KAKO? VI ODLOČITE!

Bodisi dinamično, športno ali elegantno: z enim od več kot 100 modelov z BMW xDrive doživite neustavljiv užitek v vožnji.

DOŽIVITE SVOJO SNEŽNO PRAVLJICO. IN ŠE KAKŠNO VEČ.

Z BMW Mountains odkrijte najlepše in najvznemirljivejše destinacije v Alpah. Vedno vaš zanesljivi spremljevalec: BMW xDrive, inteligentni sistem štirikolesnega pogona.

IN KDAJ PRIDETE VI NA PLANO?

Izvedite, kako se občuti užitek v vožnji: preizkusite BMW xDrive na testni vožnji zdaj.

IN KDAJ PRIDETE VI NA PLANO?

Izvedite, kako se občuti užitek v vožnji: preizkusite BMW xDrive na testni vožnji zdaj.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW 225i xDrive Active Tourer:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,3-8,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 152–148

  Podatki o porabi električne energije/goriva, emisijah CO2 in razredih učinkovitosti so odvisni od izbranih setov pnevmatik/platišč. Kot osnova za določanje porabe velja merilni cikel vožnje ECE. Slike prikazujejo dodatno opremo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO2, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO2 v skladu s smernico 1999/94/ES.