Učinkovitost, BMW i5, Limuzina, G60, BEV

OKOLJSKI ODTIS VOZILA BMW

UČINKOVITOST.

IZBOLJŠANA PORABA IN DOSEG.

BMW EfficientDynamics je za mnoge generacije vozil sinonim za inovativne rešitve pri izboljšanju porabe in dosega. Je ključen element trajnostne strategije BMW. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na večji užitek v vožnji ob manjši porabi in daljšem dosegu, vključujejo lahko konstrukcijo z optimizirano mešanico materialov iz visokotrdnostnega jekla skupaj z aluminijastimi vrati in pokrovi.

Poleg tega ugodne aerodinamične lastnosti s količnikom zračnega upora 0,23 povečujejo učinkovitost s pomočjo aerodinamičnih platišč, inteligentnega krmiljenja zračnih loput in gladkega podvozja vozila. Ti dejavniki optimizirajo porabo električne energije BMW i5 eDrive40 na 18,9–15,9 kWh/100 km in pozitivno vplivajo na njegov doseg.

Inteligentno upravljanje toplote s toplotno črpalko in način Max Range pri BMW i5 prav tako vodita k večji učinkovitosti. Slednji lahko poveča doseg do 25 % v primerjavi z načinom Personal, odvisno od voznih razmer.

Kot vedno pa ste tudi vi, voznik, ključni dejavnik, ki vpliva na varčnost. Z učinkovitim slogom vožnje boste prihranili energijo, seveda odvisno od poti in prometnih razmer.