IKONA NOVEGA OBDOBJA.

Prvo vozilo BMW i8 Roadster.

Cena

Bencin Priključni hibrid

Tip goriva

IKONA NOVEGA OBDOBJA.

Prvo vozilo BMW i8 Roadster.

Cena

Bencin Priključni hibrid

Tip goriva

IKONA NOVEGA OBDOBJA.Prvo vozilo BMW i8 Roadster.

Prihodnost dobiva podobo – v obliki sploh prvega vozila BMW i8 Roadster. Navdušujoče, izjemno in pripravljeno, da na novo interpretira svobodo. Z brezpogojni užitek v vožnji, kolikor sega cesta. Že sam pogled na ikonsko obliko začne dvigati raven adrenalina. Enako hitro se kvišku požene tudi merilnik vrtljajev: inovativni priključni hibridni motor povzroči 374 konjskih moči in 570 Nm navora. In pospeši vozilo BMW i8 Roadster od 0 do 100 km/h v 4,6 sekunde. S tem boste doživeli novo obliko svobode v najboljšem času.

Preberi več
BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey, stranski pogled
Platišča iz lahke zlitine E-Copper, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, zunanjost
Oblikovanje notranjosti Accaro E-Copper, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, notranjost
Odprta galebja vrata, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey

BMW I8 ROADSTER ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Izjemen v vseh pogledih: BMW i8 Ultimate Sophisto Edition pomika inovativno zmogljivost in pompozno oblikovanje na naslednjo skupno raven. Posebna izdaja, omejena na 200 vozil po vsem svetu, je na voljo tako za BMW i8 Coupé kot BMW i8 Roadster in prepričljivo izstopa iz množice v barvi Sophisto Grey s posebnimi poudarki, pa tudi z ekskluzivnimi platišči iz lahke zlitine oblike E-Copper. Lakirana zavorna sedla dodatno poudarjajo športni značaj vozila. Notranjost podobno poudarja ekskluzivnost dinamičnega priključnega hibridnega športnega avtomobila s svojim oblikovanjem Accaro E-Copper, posebnostmi, kot so keramične prevleke na upravljalnih elementih in izrazitimi podrobnostmi, kot je vstopna letev na pragu vrat z logotipom Edition ali značka z zaporedno številko "1 od 200" sredinski konzoli, ki se sklicuje na zelo omejeno izdajo. Hkrati projekcijski zaslon Head-Up te posebne izdaje zagotavlja, da boste ves čas popolnoma obveščeni, medtem ko uživate v vzdušju paketa luči in premijskem prostorskem zvoku HiFi-ozvočenja znamke Harman Kardon.

ULTIMATIVNA NAVZOČNOST.

Vozilo BMW i8 Roadster se predstavlja futuristično vse do najmanjše podrobnosti. Njegove progresivne poteze govorijo oblikovni jezik, ki bi težko bil bolj dinamičen. Najmarkantnejša značilnost: veličastna galebja vrata iz lahkega karbona, ki se odpirajo zelo udobno. Atletski sprednji del nadaljuje individualni značaj vozila in ponosno predstavlja dvojno ledvičko BMW, ki se stika z LED žarometoma, ter prenovljena oblikovna elementa Air Curtain. Nadaljnji oblikovni poudarek, to je Black Belt, v obliki črke V, ki se razteza od pokrova motorja prek celotnega vozila, čudovito poudarja njegovo plosko silhueto. Izjemno oblikovanje Streamflow pa izpopolni zračni tok in povzroči aerodinamiko brez primere. S tem je vozilo BMW i8 Roadster popolna simbioza oblike in funkcije, ki pozna le en cilj: skrajno svobodo.

„To je čista oblika odprte električne mobilnosti. S tem dvosedežnikom z odprto streho smo si zagotovili prvi štartni položaj v segmentu hibridnih športnih avtomobilov.“
KLAUS FRÖHLICH, ČLAN UPRAVNEGA ODBORA PRI BMW AG

SVOBODNI. PROSTOR.

Tudi notranjost vozila BMW i8 Roadster dokazuje absolutno neponovljivost. Z ekskluzivno izvedbo opreme Accaro Amido/E-Copper je to jasno že na prvi pogled. Notranjost prav tako odraža značilne poteze oblike zunanjosti, kar povzroči občutek futuristične dinamike v celotnem kokpitu. Sredinska konzola je nagnjena k vozniku, upravljalni elementi pa so razporejeni zelo intuitivno – za največjo usmerjenost k vozniku in najboljšo preglednost. Nova električno nastavljiva sedeža s funkcijo spomina nudita optimalno varnost in najvišje udobje. Za njima se nahajata odlagališči kot dodatni možnosti za shranjevanje. Pri dodatno razpoložljivem paketu Travel so na voljo zložljivi ločilni elementi in žep za zemljevid iz usnja Nappa.
Ob mraku pa LED notranja razsvetljava ustvari izjemen ambient dobrega počutja. Obrisi vrat, instrumente plošče, sredinske konzole in volana se lahko po izbiri in izmenično potopijo v različnih barvah, kot so EfficientDynamics Blue, Amber Yellow in bela.

BMW SHADOW LINE.

The exterior features in black high-gloss give the vehicle an even more athletic and elegant character. The particularly high-quality design details include the C-pillar trims and the insert in the tailgate.

OMEJENO LE V IZDAJI.

Vozilo BMW i8 Roadster First Edition.

Prva izbira v prvi izdaji: vozilo BMW i8 Roadster First Edition*. Ekskluziven model posebne izdaje je po vsem svetu omejen na 200 vozil.Odlikujejo ga zelo kakovostni, usklajeni oblikovni elementi za notranjost in zunanjost ter podpisana knjižica z ekskluzivnim slikovnim gradivom in dragocenimi informacijami iz zakulisja. Prepričajte se sami!

* Na voljo samo na izbranih trgih.

Preberi več

Veličastna platišča.

Čudovito zaokrožujejo briljanten videz vozila: 20" lita alu. platišča 516 v barvi Jet Black mat. Značilna oblika platišč se neposredno ne nanaša le na avtentičnost znamke BMW i, ampak idealno ustreza ikonskemu videzu vozila BMW i8 Roadster.
Preberi več

Jasen znak.

Znaka roadsterja ni mogoče spregledati. Ponosno izstopa na izrazito oblikovanih bočnih maskah in markantni letvi na zadku, v obeh primerih v črnem matiranem videzu. Zgleden primer, kako se posreduje jasno sporočilo.
Preberi več

Striktno omejena.

Vključena ekskluzivnost: okrasna značka v notranjosti dokazuje že pri vstopu, kar obljublja zunanjost. Čudovito krasi sredinsko konzolo na voznikovi strani in vključuje, poleg napisa "First Edition", tudi omejeno izdajo „1 of 200“.
Preberi več

NADGRADNJA V STILU.

NADGRADNJA V STILU.

Torba Weekender za vozilo BMW i8 Roadster.

Bodisi za spontano potovanje ob koncu tedna, izlet s prijatelji ali prenašanje prenosnega računalnika in drugih naprav: prečudovita torba Weekender v barvi, ki se lepo ujema z lakom zunanjosti E-Copper, vam nudi prostor za vse vaše načrte. Oblikovana je bila ekskluzivno za vozilo BMW i8 Roadster in navdušuje z izjemno obliko, zelo kakovostnimi in trpežnimi materiali ter najboljšo izdelavo. Kot nalašč za prostor za shranjevanje v okviru dodatnega potovalnega paketa.

REVOLUCIONARNI DIRKALNIK.

Vozilo BMW i8 Roadster vzame sapo celo čelnemu vetru. Ne le zaradi svojega atletskega videza, ampak predvsem po zaslugi aerodinamične karoserije, ekstremne lahke konstrukcije in oblike plastenja LED enot zadnjih luči, skozi kateri se vije zračni tok.

Preberi več

PIONIR. IZ KARBONA.

PIONIR. IZ KARBONA.

Prevzemite vodstvo. Z vozilom BMW i8 Roadster je to zelo enostavno. Eden od razlogov je njegov izjemni koncept lahke konstrukcije: arhitektura LifeDrive. Sestavljena je iz modulov Drive – podvozja iz aluminija – in Life – ultra lahke potniške celice iz karbona visoke trdnosti. Oba sestavna dela sta optimizirana vse do zadnjega grama, da se lahko premišljena trajnost učinkovito prenaša na cesto v obliki dovršene športnosti.

SVOBODA, DA DOSEŽETE VSAK CILJ.

SVOBODA, DA DOSEŽETE VSAK CILJ.

 

ŽE DANES POVEZANO ZA PRIHODNOST.

BMW ConnectedDrive ponuja rešitve, ki zagotavljajo visoko povezljivost vozila BMW i8 Roadster – za brezmejno inteligentno in trajnostno obliko mobilnosti. Zahvaljujoč BMW Teleservices je, na primer, agent BMW i vedno obveščen, ko je potreben servis vozila

VARNO NAPREJ.

VARNO NAPREJ.

Kamor koli se odpravite: vozilo BMW i8 Roadster je zahvaljujoč množici asistenčnih sistemov za voznika pripravljeno na vse. Tako se, na primer, na mokri cesti zavore občasno očistijo s funkcijo sušenja zavor, da se čim bolj zmanjša vlažnost. In to brez zaznavnega zavornega tlaka. Speljevanje je v neugodnih vremenskih razmerah veliko lažje z dinamičnim nadzorom oprijema (DTC), ki zmanjša spodrsavanje pogonskih koles in skrbi za največjo trakcijo. Med vožnjo prevzame to vlogo sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki omogoča odličen oprijem v vsaki situaciji. Sistem, ki se aktivira v hibridnem načinu delovanja, spremenljivo in glede na situacijo porazdeljuje pogonske sile obeh načinov pogona na vsa štiri kolesa.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW i8 Roadster :
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.7 / 6.8
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.2 / 20.4
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 153 / 155

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html