Zaprtje prodajnih salonov BMW in MINI v Sloveniji.

BMW Group jemlje svojo odgovornost v zajezitvi širjenja korona virusa (COVID-19) izjemno resno. Tako zaposleni BMW Group Slovenija delajo od doma, uporabljajo vse možnosti digitalnih kanalov za nadaljevanje dela in skrbi za stranke, poslovne partnerje in druge deležnike podjetja.

 

Pooblaščeni trgovci in servisi prav tako sprejemajo preventivne ukrepe v skladu z navodili države in lokalnih oblasti z namenom, da bi v največji možni meri zaščitili ter poskrbeli za svoje zaposlene in stranke. Tako so prodajni saloni do nadaljnjega zaprti. Kljub vsemu pa je v izrednih časih treba poskrbeti za nujne storitve. Sedaj, ko je javni prevoz začasno prepovedan, so avtomehanične in servisne storitve nujno potrebne, zato te lahko še naprej izvajajo svoje storitve. Namreč, servis oziroma popravilo vozila je lahko nujna storitev za zagotavljanje mobilnosti posameznikov ali nujnih služb, zato je te storitve potrebno v omejenem obsegu še naprej zagotavljati. Ob tem pa seveda omejiti medčloveške stike, zagotoviti čim bolj nestično poslovanje in zagotoviti varnost zaposlenih v servisnih delavnicah in strank.

 

Funkcionalno vozilo je ključno v kriznih in nujnih situacijah.

 

BMW Slovenija svetuje strankam, da se v zvezi z obratovanjem in možnostmi obrnejo na izbranega pooblaščenega trgovca oziroma servis. 

 

SEZNAM NUJNIH KONTAKTOV SE NAHAJA SPODAJ.

 

Obenem svetujemo strankam, da ostanejo še naprej v digitalnem stiku prek kanalov družbenih medijev, spletnih strani, klicnega centra in drugih indirektnih oblik komunikacije.

 

S tem v mislih, držite #VarnostnaRazdalja #OstaniDoma #BodimoOdgovorni

 

Preberi več

POOBLAŠČENI SERVIS BMW.

Vedno na uslugo: po zaslugi naše svetovne mreže je naslednji pooblaščeni servis BMW le redko daleč stran. In zaradi povezave s centralo in stalnim prenosom znanja je vsepovsod zagotovljen optimalen servis. 
Pri svojem pooblaščenem servisu BMW vedno točno veste, na kaj se lahko zanesete: kakovost in kompetenca pri vzdrževanju, popravilo in svetovanje z odlično usposobljenim strokovnim osebjem ter informacije in diagnostične naprave z računalniško podporo.

Pomembni kontakti

POMOČ NA CESTI (24h na dan):

 • BMW / BMW I - 080 10 38 (Klic s tujine: +386 8 200 29 11)
 • MINI - 080 10 36 (Klic s tujine: +386 8 200 29 12)
 • BMW Motorrad - 080 10 34 (Klic s tujine: +386 8 200 29 13)

 

KLICNI CENTER (09:00 - 17:00):

 • Telefon: +386 1 777 45 40
 • e-Mail: info.si@bmw.com

 

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA.

 • Kako BMW ravna z okuženimi zaposlenimi?

  Zdravje in varnost zaposlenih sta naši glavni prioriteti. V skladu s trenutnim razvojem dogodkov je BMW Group nemudoma sprožila ustrezne ukrepe za zaščito svojih zaposlenih. Hkrati smo ves čas v stiku z našo zdravstveno službo in ustreznimi javnimi organi ter redno obveščamo zaposlene o najnovejšem razvoju dogodkov.

 • Boste podružnice BMW zaprli?

  Po telefonu ali prek spleta se obrnite na svojega partnerja BMW/MINI ter se pozanimajte o trenutnih razmerah in delovnem času svojega partnerja BMW/MINI. Zastopniki so na mnogih lokacijah zaprli svoje salone, vendar svoje storitve še naprej ponujamo v preko telefona ali elektronske pošte in v delavnicah, tako da tudi v teh težkih razmerah zagotavljamo potrebno mobilnost. Za vas smo v polni meri dosegljivi preko telefona ali elektronske pošte.

 • Kako se lahko zaščitim?

  Bodite na tekočem z najnovejšimi informacijami glede bolezni COVID-19, ki so na voljo na spletnem portalu Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in na straneh domačih lokalnih zdravstvenih organov. Upoštevajte vsa tam navedena priporočila glede vedenja in vse higienske ukrepe.

 • Je prizadeto tudi podjetje BMW?

  Skupina BMW je na različnih lokacijah potrdila več okužb s COVIDOM-19. Skupina BMW je nemudoma uvedla dodatne ukrepe za zaščito svojih zaposlenih. Zdravje in varnost zaposlenih sta seveda naši glavni prioriteti.

 • Pri pooblaščenem trgovcu sem rezerviral testno vožnjo/sestanek. Kaj naj storim zdaj?

  Obrnite se neposredno na svojega partnerja BMW/MINI. Za svoje stranke smo še vedno na voljo po telefonu in prek spleta.

 • Ali lahko svoje vozilo BMW še vedno zapeljem do pooblaščenega trgovca z vozili BMW / MINI?

  Na mnogih lokacijah še naprej ponujamo storitve v delavnicah, tako da lahko tudi v teh težkih razmerah zagotavljamo potrebno mobilnost. Po telefonu ali prek spleta se obrnite na svojega partnerja BMW/MINI ter se pozanimajte o trenutnih razmerah in delovnem času svojega servisnega partnerja BMW/MINI.

 • Naročil sem novo vozilo BMW – ali bo dobavljeno z zamudo?

  Prosimo, obrnite se neposredno na svojega partnerja BMW/MINI. Za svoje stranke smo še vedno na voljo po telefonu in prek spleta.

 • Zaprtje evropskih tovar

  Na podlagi zadnjih ocen smo se odločili, da prilagodimo tudi proizvodnjo motornih koles Skupine BMW v Berlinu. Proizvodnjo bomo ustavili po zadnji izmeni v petek, 20. marca 2020. Ta ukrep bo obveljal predvidoma do 19. aprila.

  Odločali bomo tudi glede proizvodnje zavornih kolutov. Zavorni koluti spadajo med komponente, ki jih proizvajamo za vse svoje proizvodne obrate vozil drugje po svetu, zato bomo v prihodnjih dneh sprejeli odločitev o tem, kako nadaljevati njihovo proizvodnjo.

 • Zaprtje tovarne BMW Motorrad v Berlinu

  Na podlagi zadnjih ocen smo se odločili, da prilagodimo tudi proizvodnjo motornih koles Skupine BMW v Berlinu. Proizvodnjo bomo ustavili po zadnji izmeni v petek, 20. marca 2020. Ta ukrep bo obveljal predvidoma do 19. aprila.

  Odločali bomo tudi glede proizvodnje zavornih kolutov. Zavorni koluti spadajo med komponente, ki jih proizvajamo za vse svoje proizvodne obrate vozil drugje po svetu, zato bomo v prihodnjih dneh sprejeli odločitev o tem, kako nadaljevati njihovo proizvodnjo.

 • Proizvodni obrat Skupine BMW San Luis Potosi (Mehika)

  Proizvodnja v našem obratu Skupine BMW San Luis Potosi poteka v skladu s programom proizvodnje. Kot je bilo prvotno načrtovano, bomo proizvodnjo nadaljevali do 28. marca 2020, nato sledi velikonočna prekinitev delovanja, ki bo podaljšana do 19. aprila 2020. Po tem obdobju bomo nadaljnje odločitve sprejemali na podlagi trenutnih razmer.

 • Obrat Skupine BMW na avstrijskem Štajerskem (Avstrija)

  Kot je bilo napovedano, se Skupina BMW na padanje povpraševanja na svetovnih avtomobilskih trgih odziva s prilagoditvijo proizvodnje. Glede na trenutne načrte naj bi bilo obdobje prekinitve proizvodnje v največjem obratu podjetja za proizvodnjo motorjev na avstrijskem Štajerskem krajše kot v evropskih obratih za proizvodnjo vozil, saj pogonske sklope in komponente še naprej potrebujemo za lokacije in trge po vsem svetu, kjer je proizvodnja prekinjena za krajši čas ali sploh ne.

  Glavni deli proizvodnje bodo prekinjeni po zadnji izmeni 20. marca 2020.
  – Na nekaterih področjih bodo veljale izjeme za zagotavljanje operativnosti obrata in vzdrževanje zalog znotraj omrežja.
  – Proizvodnja se bo nadaljevala v 15. koledarskem tednu.
  – Potrebne rekonstrukcije ter vzdrževalna in projektna dela za zagon bodo potekala tudi med prekinitvijo proizvodnje, da ne ogrožamo napredka pri implementaciji projektov in določenih rokov.
  – To vključuje tudi razvojne in projektne poslovne dejavnosti, potrebne za zagotavljanje zmogljivosti proizvodnje in postopka odobritve po koronavirusu.
  – Podjetje in svet delavcev si trenutno prizadevata najti primerno rešitev za vse, ki jih bo obdobje prekinitve proizvodnje prizadelo.
  – Zaposleni bodo o sprotnem dogajanju obveščeni prek nadrejenih in naših komunikacijskih kanalov.
  – Vzpostavili smo tudi posebno dežurno telefonsko številko in elektronski naslov za koronavirus, na katerih lahko zaposleni kadar koli pridobijo najnovejše informacije.

 • Kaj lahko storim, da v svoje vozilo BMW/MINI ne prinašam virusa?

  Predlagamo, da vse površine, ki se jih dotaknete, očistite z vlažno krpo in manjšo količino milnice. Gumbe in ročaje vrat lahko prav tako očistite z manjšo količino razkužila. Na zunanjih površinah avtomobila in v notranjosti ne uporabljajte nobenih agresivnih (npr. klor itn.), abrazivnih ali protikorozijskih čistil. Širjenje okužbe v notranjosti vozila lahko tudi zmanjšate tako, da si umijete roke, preden sedete v svoje vozilo BMW/MINI.

 • Trenutne in prihodnje razmere v Skupini BMW

  Trenutna situacija je za vse izjemno težavna, vendar vemo, da bomo s svojo močno kulturo in timskim duhom uspeli prestati to težko obdobje. Skupaj smo v tem in skupaj bomo to tudi prestali!

 • Obrat MINI Oxford: Ali še vedno deluje?

  V svetovni krizi brez primere poskušamo kar najbolje zaščititi svoje poslovanje in zaposlene. Večina naših zaposlenih bo dobila izplačano celotno plačo, za začasne delavce pa smo sprejeli ukrepe, s katerimi bomo čim bolj prilagodili njihove delovne ure in dopust. Seveda se razmere ves čas spreminjajo in še vedno se dogovarjamo glede podrobnosti, kaj to pomeni za vse vpletene in naše poslovanje v prihodnje.

 • Obrat Skupine BMW Spartanburg

  Zdravje in varnost zaposlenih sta naši glavni prioriteti. Hkrati dinamičen razvoj pandemije novega koronavirusa močno vpliva na globalno povpraševanje po avtomobilih. Zato pri sprejemanju odločitev ostajamo fleksibilni in primerno prilagajamo tudi obseg proizvodnje. 29. marca bomo zaustavili proizvodnjo obrata v Spartanburgu v Južni Karolini. Prekinitev proizvodnje bo trajala načeloma do 12. aprila.

Spremljajte naša družbena omrežja.

Facebook

FACEBOOK.

Obiščite naš Facebook profil.
Instagram

INSTAGRAM.

Obiščite naš Instagram profil.
Twitter

TWITTER.

Obiščite naš Twitter profil.