BMW PERSONAL COPILOT: AVTONOMNA VOŽNJA.

Na vaši strani, ko se odločite.

BMW PERSONAL COPILOT: AVTONOMNA VOŽNJA.

Na vaši strani, ko se odločite.

BMW PERSONAL COPILOT: AVTONOMNA VOŽNJA.Na vaši strani, ko se odločite.

V prihodnosti boste uživali v vsaki vožnji v svojem vozilu BMW še bolj kot danes. Ker boste imeli na izbiro, ali vozite sami in pustite, da vam pomaga sistem za pomoč vozniku ali pa se prepustite avtonomni vožnji. Pri podjetju BMW so vse inovativne tehnologije za pomoč vozniku in avtomatizirano vožnjo združene pod eno streho: sistemi za pomoč vozniku BMW Personal CoPilot vam že danes dajejo na pokušino tisto, kar lahko pričakujete v prihodnosti. V prihodnosti, kjer bo vožnja z vozilom BMW postala še varnejša, bolj učinkovita in bolj pustolovska, boste sleherni trenutek preživljali zelo sproščeno.

Read more

AVTONOMNA VOŽNJA BO SPREMENILA NAŠA ŽIVLJENJA.

Strokovnjak znamke BMW Elmar Frickenstein o prihodnosti individualne mobilnosti.

AVTONOMNA VOŽNJA BO SPREMENILA NAŠA ŽIVLJENJA.

Strokovnjak znamke BMW Elmar Frickenstein o prihodnosti individualne mobilnosti.

"Vidimo se v pionirski vlogi popolnoma novega pristopa k revoluciji v avtomobilski industriji."
Elmar Frickenstein, vodja področja popolnoma avtomatizirane vožnje, pomoč za voznika

AVTONOMNA VOŽNJA – RESNIČNO NEPOZABNO DOŽIVETJE.

Risba notranjosti samovozečega avtomobila v prihodnosti.

NOTRANJOST PRIHODNOSTI BREZ VOZNIKA.

Prihodnost bo postala dom – ker avtonomna vožnja ne bo korenito spremenila samo mobilnosti, temveč bo bistveno vplivala tudi na notranjost vozila prihodnosti. Poleg lastnega doma in delovnega mesta bo vozilo postalo tretji največji življenjski prostor, ki privlači vseh pet čutov.

Kako bi lahko izgledala notranjost prihodnosti, so udeleženci študije, ki jo je naročil BMW, opisali v podrobnih skicah: ko vstopite, izberete svoj osebni profil in s tem med nastavitvami »delo«, »sprostitev« ali »družina in družabno omrežje«. Notranjost se nato prilagodi vašim individualnim željam z vsemi svojimi funkcijami, vključno z osvetlitvijo, zvočno kuliso in klimatizacijo.

Poleg razkošne opreme z velikodušnimi prostorskimi razmerji, ki vas vabijo k sprostitvi in delu v enaki meri, vas pričaka inteligentna notranjost brez gumbov in stikal. Navsezadnje boste s svojim samovozečim vozilom BMW preprosto komunicirali z glasom, pogledom in kretnjami. In ne glede na to, ali si želite ogledati najnovejše novice, opraviti zdravstveni pregled ali se potopiti v popolnoma drugačen svet z uporabo virtualne resničnosti.

Avtonomna vožnja že danes.

Avtonomna vožnja že danes.

Avtonomni testni vozni park BMW deluje po vsem svetu.

Skupni cilj: vizionarska sprememba. Podjetje BMW Group že nekaj časa uspešno deluje na razvoju, ki vodi k avtonomni vožnji. V središču raziskave in razvoja je testi vozni park, ki obsega skupno 40 preskusnih vozil BMW serije 7, ki pokrivajo na tisoče preskusnih kilometrov na različnih lokacijah po vsem svetu, da bi lahko obvladala zelo zapletene zahteve na poti do serijske proizvodnje.

Naša preskusna vozila so trenutno že sposobna, da vozijo v visoko in popolnoma avtomatiziranem stanju, kar pomeni prevzem popolnega nadzora nad vozilom, medtem ko se vozniki lahko posvetijo drugim stvarem.

Cilj podjetja BMW je, da do leta 2021 omogoči avtonomno vožnjo pilotskemu voznemu parku v urbanih območjih in da na trg pripelje prvo visoko avtomatizirano serijsko vozilo znamke BMW: BMW iNext. To vozilo bo lahko vozilo popolnoma avtonomno.

Prihodnost vozi avtonomno.

Prihodnost vozi avtonomno.

Vaše vozilo BMW utira pot. S pomočjo umetne inteligence.

Prazne roke, pa vendar vse pod nadzorom – vaše vozilo BMW se bo lahko varno, zanesljivo in razumljivo odzivalo za druge udeležence v prometu v vseh možnih voznih situacijah. Z uporabo umetne inteligence z najsodobnejšo strojno in programsko opremo, bo imelo možnost samostojno obvladovati prometne razmere. Predvidljiva vožnja pomeni, da bo vsako avtonomno vozeče vozilo BMW znatno zmanjšalo verjetnost nesreč, v končni fazi pa se jim bo izognilo v celoti. Navsezadnje se bo vaše vozilo BMW sposobno učiti in vas bo na zelo sproščen način vodilo skozi zastoje ter počasi premikajoč se promet, medtem ko bo porabilo bistveno manj energije.

Tričetrtinski pogled sprednjega dela vozila BMW serije 5 Limuzina bele barve.

IZKUSITE SVOBODO JUTRIŠNJEGA DNE ŽE DANES.

IZKUSITE SVOBODO JUTRIŠNJEGA DNE ŽE DANES.

V mnogih modelih BMW lahko že danes uživate v svobodi jutrišnjega dne, saj imajo že na voljo veliko inovativnih in polavtomatskih sistemov za pomoč vozniku, ki vam nudijo večjo varnost in naredijo vaše življenje bolj udobno. In to med vožnjo in parkiranjem. Odkrijte prednosti teh inteligentnih sistemov za pomoč vozniku in ugotovite, koliko prihodnjih tehnologij je že na voljo v vozilu BMW.

Read more

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU BMW.

Sistemi za pomoč vozniku vam omogočajo 100-odstotno zanesljivost pri vsakem potovanju. Z njimi bo vaše vozilo BMW še pametnejše. Uživajte v večji sprostitvi in varnosti – v vseh voznih razmerah, pri manevriranju in parkiranju. Okusite občutek, da ste v najvarnejših rokah: s pomočjo za voznika BMW Personal CoPilot na svoji strani.

Read more
Človek vozi vozilo BMW in opazuje sistem za pomoč vozniku BMW Personal CoPilot.

Inteligentna vožnja.

Inteligentna vožnja – skoraj neodvisna. Sistemi za pomoč vozniku BMW Personal CoPilot vam omogočajo varno in udobno doseganje cilja z najnovejšo tehnologijo. Funkcije Driving Assistant Plus, kot so npr. asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu vključno z asistentom pri zastoju, asistent pri menjavi voznega pasu in Speed Limit Assist, prevzamejo pomembne funkcije stabilnosti in vam olajšajo potovanje. Tudi vožnja v temi ni nobena težava z BMW Night Vision.
Read more
Človek sedi v parkiranem vozilu BMW in upravlja parkirnega asistenta BMW Personal CoPilot.

Inteligentno parkiranje.

Nič več stresa pri parkiranju. S sistemom za pomoč pri daljinskem nadzoru parkiranja dovolite, da vozilo opravlja delo namesto vas. Potem, ko ste že izstopili, vaše vozilo BMW popolnoma samodejno parkira na tesna parkirna mesta. Medtem ko ste zunaj vozila, preprosto tapnite gumb ključa z zaslonom BMW, da zaženete postopek parkiranja. S parkirnim asistentom bo vaše vozilo BMW parkiralo tudi na parkirišča, ki so vzporedno ali prečno glede na cesto. Surround View s 3D View vam zagotavlja največjo vidljivost pri manevriranju prek prikazovalnika.
Read more
Človek vozi vozilo BMW na avtocesti in upravlja aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.

Inteligentna varnost.

Varnost najprej – medtem ko vozite, asistent pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom preprečuje, da bi nenamerno zapustili vozni pas. Vaše vozilo BMW tudi preveri stanje, ki je pred vami: opozorilo v križišču ter opozorilo o zaznanem pešcu in pred naletom s funkcijo zaviranja pomagata preprečiti trčenja. Aktivni PDC pa vas in vaše vozilo BMW varuje pred parkirnimi poškodbami.
Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah)(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,6–13,1
  Električni doseg v km (kombiniran): 300-290
  Električni doseg v praksi v km: do 200

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14-13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9–11,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 235–225
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 330

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah)(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,3
  Električni doseg v km (kombiniran): 280
  Električni doseg v praksi v km: do 200

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) z Range Extender(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 220
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 330

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.