BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, krožno oblikovanje, trajnost, stranski pogled

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i VISION CIRCULAR.

  BMW i Vision Circular predstavlja projekt BMW Group, da postane najtrajnostnejši proizvajalec individualne premijske mobilnosti. Skozi celoten proces oblikovanja, razvoja in proizvodnje je konceptno vozilo naše vizije prihodnosti zasnovano skladno z načeli krožnega gospodarstva. Ustvarjalna vizija prikazuje pogled na kompaktno, popolnoma električno vozilo s poudarkom na trajnosti in razkošju za leto 2040.

  Preberi več
  RE:BMW Circular Lab, trajnost, krožno oblikovanje

  RE:BMW CIRCULAR LAB – MISIJA TRAJNOST.

  Pridružite se nam na čudovitem potovanju v trajnostno prihodnost z RE:BMW CIRCULAR LAB. Raziščite podrobnosti in dodatne informacije, povezane s krožnim oblikovanjem (angl. Circular Design) ter njegova osnovna načela, kot so Re:think, Re:duce, Re:use in Re:cycle.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblikovni poudarki, videoposnetek

  VIZIONARSKA ZASNOVA BMW i VISION CIRCULAR.

  VIZIONARSKA ZASNOVA BMW i VISION CIRCULAR.

  POUDARKI ZUNANJOSTI BMW i VISION CIRCULAR.

  Oblika zunanjosti BMW i Vision Circular uteleša privlačno estetiko trajnosti. Njegova enoprostorna zasnova zajema le nekaj delov, število materialov pa je skrčeno na minimum. Oblikovalski jezik je jasen in dostopen. Čiste materialne strukture in preprosta površinska obdelava ustvarijo sodoben občutek s pridihom razkošja.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika zunanjosti
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od spredaj

  Klasične ikone, interpretirane na novo – sprednji del.

  S svojo jasno enoprostorno zasnovo, izrazito ramensko linijo in široko držo je BMW i Vision Circular zelo športen in eleganten ter prežet z močnimi čustvi. Sprednji del BMW i Vision Circular purističnega videza simbolizirana krožno oblikovanje. Stopnja zapletenosti se je pri njem sistematično zmanjševala, okrasni elementi, kot so okvir in prečke ledvičke ter značke, pa so bili opuščeni. Nezamenljivi poudarek še naprej ostaja dobro znana ledvička, ki je bila oblikovana na novo in združena s prepoznavnimi žarometi v ikoničnem videzu. Digitalna površina postane vidna šele, ko vklopite vozilo in vzpostavi grafični uporabniški vmesnik, ki popelje ikone BMW v digitalno dobo.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika, stranski pogled

  Nova silhueta za BMW – stranski pogled.

  Linija BMW i Vision Circular se neprekinjeno razteza od sprednje do zadnje preme in ponuja velikodušno notranjosti na manjšem tlorisu. Hofmeistrov pregib v smislu animirane površine ne deluje le kot stilistični element, ampak tudi kot interaktivna površina. Dvobarvni koncept vozila poudarja njegovo privlačnost do estetike in trajnosti na dveh ravneh. Pri konstrukciji karoserije se uporabljajo sekundarne surovine, kot sta aluminij in jeklo. V hipu postane jasno, da na zunanjosti ni bila uporabljena nobena od klasičnih barv. Medtem ko eloksirani aluminij bronastega odtenka poudarja eleganco, jeklo, obdelano pri različni temperaturi, povzroči edinstveni videz pri pogledu od zadaj.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od zadaj

  Monoliten in sodoben – zadnji del.

  Zadnji del BMW i Vision Circular je s svojo jasno in puristično zasnovo popolnoma skladen z našimi načeli krožnega oblikovanja. Zasloni in svetlobne funkcije, ki so kot digitalna površina vključeni v zadnji del, lepo posnemajo pristop, viden od spredaj. Tekoče površine brez spojev iz odpadnega stekla, ki segajo od strehe prek zadnjega dela do digitalne površine, poudarjajo zadržano, monolitno izražanje, nadalje podkrepljeno z učinkom tehnologije Black Panel. Minimalistična in aerodinamično optimizirana črna odbijača iz reciklirane plastike zaokrožita obliko zadka, ki se najbolj približa cesti. Pnevmatike so iz trajnostno gojenega naravnega kavčuka in rahlo prozornega videza. Gumeni zmesi so dodani dodatno obarvani majceni deli kavčuka za krepitev strukture in ustvarjanje posebnega monolitnega učinka.

  POUDARKI NOTRANJOSTI BMW i VISION CIRCULAR.

  V svoji notranjosti poskuša BMW i Vision Circular ustvariti razkošno vzdušje z uporabo materialov in proizvodnih procesov, ki označujejo odgovoren pristop do okolja in njegovih virov.  

  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika notranjosti
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika notranjosti, pionirska estetika materialov

  Pionirska estetika materialov.

  V BMW i Vision Circular je mogoče v hipu opaziti dosledno zmanjšanje števila sestavnih delov, materialov in površinskih obdelav. Uporaba zajema izključno reciklate ali obnovljive surovine, kot je les, ne da bi bilo pri tem treba žrtvovati občutek razkošja ali kakovosti. Usnje je na primer čudovito nadomestil tekstil, vključene pa so tudi površine, ki navdušujejo s svojo estetiko in pripovedujejo zanimive zgodbe. Notranjost BMW i Vision Circular nazorno kaže, kaj prinaša prihodnost, kjer bosta pomembno vlogo odigrala krožnost in namenski izbor materialov, iz česar bi lahko nastala nova vrsta privlačne estetike.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika notranjosti, lebdeča armaturna plošča kot skulptura

  Lebdeča skulptura kot inteligentni poudarek.

  Armaturna plošča v BMW i Vision Circular, ki se pojavlja kot lebdeča skulptura v obliki črke V, sega v potniški prostor, sestavlja pa jo le nekaj materialov. Njeno bistvo je 3D-natisnjena kristalna struktura v smislu živčnega centra, kjer se po živčnih vlaknih prenašajo signali v obliki električnega impulza. Poleg nadvse privlačnega poudarka v notranjosti je armaturna plošča tudi območje za interakcijo naslednje generacije, ki ponazarja inteligenco vozila.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika notranjosti, pritrditve za hitro sprostitev, preprosta demontaža

  Preprosta demontaža.

  Eden ključnih vidikov BMW i Vision Circular je besedna zveza »joyful fusion«, ki zavestno poudarja razgradnjo. Razstavljive pritrditve omogočajo hitro in enostavno demontažo različnih sestavnih delov vozila v posamezne komponente iz enega materiala in njihovo vračanje v trajnostne cikle materialov. Vendar pa niso pomembne le ob koncu življenjskega kroga izdelkov. Pritrditve za hitro sprostitev poenostavijo tudi zamenjavo materialov in sestavnih delov, medtem ko so izdelki še vedno v uporabi.
  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, oblika notranjosti, Shy Tech

  Shy Tech nove generacije.

  Vse pomembne informacije se projicirajo na spodnji del zaslona po celotni širini vozila. Podatke je nato mogoče premikati neposredno v vidno polje uporabnika ali jih skriti. Vetrobransko steklo postane najpomembnejše informacijsko območje in odpravlja potrebo po drugih zaslonih skladno s pristopom Re:duce. To je naša razlaga Shy Tech, nevidne inteligence, ki ostane v ozadju, dokler je ne potrebujete ali izrecno zahtevate.

  SMART TRAFFIC – INTELIGENTNA PRIHODNOST MOBILNOSTI V MESTIH.

  BMW Smart Traffic, prihodnost mobilnosti

  VEČ TEM V ZVEZI Z BMW i VISION CIRCULAR IN TRAJNOSTJO PRI BMW.

  BMW i Vision Circular, 2021, konceptno vozilo, članek BMW.com

  MOČNA ZMOGLJIVOST ZA ODLIČNO VIZIJO.

  Izvedite še več podrobnosti o BMW i Vision Circular in revolucionarnem procesu krožnega oblikovanja.
  Elektromobilnost BMW

  ELEKTROMOBILNOST BMW.

  Izvedite več o pionirskem konceptu elektromobilnosti BMW ter o prednostih in možnostih, ki vam jih prinaša. Pridobite informacije o elektromobilnosti, priključnih hibridih, BMW i, polnjenju, dosegu in še veliko več.
  Trajnost BMW

  ZA TRAJNO PRIHODNOST.

  Odkrijte, kako okolju prijazen je BMW že danes. Ponujamo vam pregled celostnih ukrepov od zmanjšanja emisij CO₂ in elektromobilnosti do recikliranja in krepitve vodikove tehnologije.
  BMW JOYTOPIA, virtualni svet o mobilnosti jutrišnjega dne

  JOYTOPIA – VIZIJA JUTRIŠNJEGA DNE.

  Obiščite JOYTOPIJO, virtualni svet pustolovščin, kjer boste izvedeli več o viziji mobilnosti v prihodnosti skozi oči BMW in poti do trajnostne prihodnosti.