MOJ NAJLJUBŠI KOTIČEK.

BMW Vision iNEXT.

Najlepši prostor za vožnjo je notranjost BMW Vision iNEXT. Predstavlja vizijo vozila prihodnosti, ki mu vozniki lahko zaupajo, zato so lahko sproščeni na kateri koli cesti, kot da bi sedeli doma. Električen, visoko avtomatiziran in popolnoma povezan BMW Vision iNEXT odpira vrata novi izkušnji potovanja. Avtonomna vožnja in tudi notranjost sta opredeljeni povsem na novo. Ta avtomobil je več kot le inovativen in estetski. Je prostor, kjer se lahko sprostiš in sam izbereš, kako boš preživljal čas. BMW predstavlja vizionarsko izkušnjo vožnje, ki pot spremeni v vaš najljubši cilj.

Preberi več
MOJ NAJLJUBŠI KOTIČEK.BMW Vision iNEXT.

4 VIZIONARSKA SPOROČILA

  • 01 Individualna povezana mobilnost - osredotočena na posameznika
  • 02 Moj najljubši prostor – nov kraj za kakovost življenja
  • 03 Čisto električen, visoko avtomatiziran in popolnoma povezan
  • 04 Shy Tech – intuitivna tehnologija, ki premisli dvakrat

PROSTOR, KI PRIVLAČI.

Notranjost zamišljena na novo: BMW Vision iNEXT obrača hrbet tradiciji, da bi na novo interpretiral kakovost življenja. Notranjost je še posebej privlačna s prepletanjem prefinjenih vrst lesa in ročno tkanega žakarda ter Alcantare v Purus Rosé, barvi, ki čudovito dopolnjuje odprto oblikovanje različnih elementov. Odlagalna mizica, za katero se zdi, kot da lebdi, ponuja poseben poudarek. Njena fina lesena površina odprtoporne strukture z žakardno tkanino je pritrjena na svetli lupini kristalnega videza, ki se razteza do zadnjega dela potniškega prostora in prinaša dodaten pridih salonskega vzdušja.

Sodobno povzemanje tradicije

OBLIKOVANJE VIZIJE.

Potreben je le en pogled, da se zaveste, da je BMW Vision iNEXT pred svojim časom. Zaradi velikih površin in natančnih linij, med katerimi nekatere vključujejo modre poudarke, se zdi, kot da je avtomobil izdelan iz enega kosa. Njegov zadržani oblikovalski jezik je v popolnem kontrastu s prefinjenim barvnim odtenkom in privlačnimi podrobnostmi: zunanjost v barvi Liquid Greyrose Copper se postopno spreminja, ko nanjo pade senca, od toplega bakrenega odtenka do odtenka temne vrtnice, in daje vozilu dinamičen pridih, tudi ko miruje. Vetrobransko steklo se brezhibno združi v veliko panoramsko streho, s čimer dobi karoserija vozila zelo lahkoten videz, notranjost pa deluje še bolj odprta. Veliki, med seboj povezani rešetki v obliki dvojnih ledvičk, ikonična grafika stranskih oken in modri poudarki pa jasno kažejo, da v sebi nosi gensko zasnovo BMW i.

OD HIGH-TECH DO SHY TECH.

Pionirske tehnologije BMW Vision iNEXT.

Praktično nevidni, ampak vedno na voljo. Na prvi pogled sta edina zaslona na območju voznika, drugih prikazovalnikov ali gumbov sploh ni. V prihodnosti tehnologija ne bo več v središču pozornosti, vsa pozornost bo usmerjena na ljudi. Površine, kot je les ali tkanine, je mogoče upravljati s pomočjo kretenj ali glasovnega upravljanja, zato digitalne tehnologije postanejo vidne šele, ko jih voznik ali potniki želijo uporabljati. Inteligenten korak v prihodnost.

Preberi več

Inteligentni material.

BMW Vision iNEXT vaše potrebe razbere s konic vaših prstov. Med vožnjo v načinu "Boost" lahko nadzorni upravljalnik upravljate s funkcijo na dotik. V načinu "Ease" lahko namesto tega uporabite leseno površino sredinske konzole, podobno kosu pohištva. Kadarkoli vnesete ukaz, svetlobne točke dosledno sledijo prstu kot čarovnija in s tem zagotavljajo vizualne povratne informacije. Žakardna tkanina tudi v zadnjem delu potniškega prostora zaživi z dotikom prsta in omogoča predvajanje glasbe, ki jo lahko upravljate z različnimi kretnjami, vizualno poudarjenimi z LED-svetili, ki osvetljujejo ozadje tkanine. Zahvaljujoč Shy Tech pa se lahko nepričakovane površine v trenutku spremenijo v osupljive uporabniške vmesnike.

Preberi več

Intelligent Personal Assistant

Vedno na vaši strani: Intelligent Personal Assistant, ki ga upravljate z glasovnimi ukazi, vas podpira, kamorkoli greste. Vizionarska tehnologija pozna vse zmožnosti vozila in vam zagotavlja interaktivni nasvet. Hkrati pa se sčasoma uči od vas in se prilagaja vašemu vedenju. Intelligent Personal Assistant je brezhibno tesno povezan z digitalnim ekosistemom BMW, kar vam omogoča, da lahko nadzorujete svoje sisteme pametnega doma. V prihodnosti bodo vozniki s svojimi avtomobili sodelovali v popolni harmoniji.

Preberi več

Intelligent Beam.

Projiciranje prihodnosti: Intelligent Beam v BMW Vision iNEXT je revolucionarno novo odkritje sodobnega zaslona. Tehnologija, ki ustvarja interaktivne projicirane površine v notranjosti, bo morda prav kmalu nadomestila standardne zaslone. Inteligentna svetloba prepozna predmete in jim sledi. Besedilo v tiskani obliki je na primer mogoče dopolniti s slikami, gibljivimi vsebinami in interaktivnimi grafikami, vse skupaj pa lahko upravljate na dotik. Dinamična projekcija preslikavanja zagotavlja, da je vsebina vedno prikazana pravilno, tudi ko je površina v gibanju.

Preberi več

OBČUTENJE RAZLIKE.

Načina vožnje "Ease" in "Boost" v BMW Vision iNEXT.

Ko se usedete v BMW Vision iNEXT, se lahko zahvaljujoč inovativni tehnologiji BMW Personal CoPilot odločite, ali želite voziti sami ali prepustiti volan avtonomni vožnji. V načinu "Boost" imate vi nadzor nad volanom. Na drugi strani način "Ease" omogoča, da vaš BMW Vision iNEXT samostojno obvladuje ceste z visoko avtomatizirano vožnjo. V tem primeru se notranjost preoblikuje z glasovnim ukazom ali dotikom logotipa BMW na volanu. Pomakne se nazaj, da bi zagotovila več prostora, medtem ko se pedali ugreznejo, da ustvarijo ravno površino na tleh. Voznik in sovoznik se lahko obrneta proti potnikom na zadnjih sedežih. Poleg tega pa vam bodo zasloni podajali podrobne informacije o neposredni okolici.

TEKMOVANJE ZA PRIHODNOST.

Plod različnih vizij: BMW Vision iNEXT je rezultat sanj o stvaritvi popolnoma novega vozila, ki bi usklajevalo futuristične tehnologije v sodobnem življenjskem prostoru. Njegovo oblikovanje je posledica internega natečaja. Z ročnimi skicami in vizualizacijami so se med seboj pomerili kar oblikovalci BMW. V več krogih so se izbirala najboljša dela, dokler za končno izvedbo ni bilo izbrano najboljše. Od idejne faze do končnega konceptnega avtomobila je preteklo 18 mesecev. Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik pri BMW Group Design: »BMW i obstaja zato, da poraja ustvarjalne, pionirske ideje, ki preoblikujejo naš način razmišljanja o mobilnosti. BMW Vision iNEXT označuje naslednji velik korak na poti preobrazbe, ki kaže, kako lahko bolj inteligentna vozila naredijo naše življenje lažje in lepše.«