DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.

Nabrušena oblika, močan pogon, fascinantna vozna dinamika.

Vozila M Performance, ekskluzivna ponudba BMW M GmbH, združujejo najboljše lastnosti iz svojih serij BMW z dinamično genetiko BMW M in tako tvorijo lasten razred. Brezkompromisne kombinacije športnega značaja, vsakodnevne uporabnosti in udobja so izpopolnjene v vsakem vozilu M Performance: prav vsako, od kompaktnega BMW M135i xDrive in vsestranskih X modelov do edinstvenega BMW M760Li xDrive, izstopa s svojimi neodvisnimi interpretacijami poudarjenega užitka pri vožnji.

Preberi več
DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.Nabrušena oblika, močan pogon, fascinantna vozna dinamika.

Vrednosti za BMW M140i 5-vratni (3) :
Skupna poraba goriva: 8.7 / 8.8 l/100 km
Skupne emisije CO2: 198.0 / 200.0 g/km


Vrednosti za BMW M140i 3-vratni :
Skupna poraba goriva: 8.7 / 8.8l l/100 km
Skupne emisije CO2: 198.0 / 200.0 g/km

Preberi več

RAZRED ZASE.

M Performance je popolna sinteza čiste športnosti, absolutne visoke zmogljivosti in edinstvenega udobja. Rezultat je brezkompromisno športno vozno doživetje avtomobilov M Performance, navdihnjeno s strani BMW M, ki je polno adrenalina. Doživite razburljiv občutek M Performance v filmu – nikoli več ga ne boste pozabili.

Preberi več

Vrednosti za BMW M240i Coupé:
Skupna poraba goriva: 8.7 / 8.7l/100 km
Skupne emisije CO2: 197.0 / 198.0 g/km


Vrednosti za BMW X4 M40i:
Skupna poraba goriva: 10.5 / 11.0l/100 km
Skupne emisije CO2: 237.0 / 249.0 g/km


** Najnižja vrednost se doseže z dodatno opremo SA 2AM 17" lita alu. platišča Streamline 306 proti doplačilu.

Preberi več

OBLIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance so opremljeni s serijskim paketom M Sport. Poleg M športnega podvozja obsega oprema tudi paket M Aerodynamics. Slednji med drugim nudi večje vstopne odprtine za zrak v podaljšanem sprednjem odbijaču, ki učinkoviteje hladijo motor, in kontrasten difuzorski vstavek na zadku. Vendar avtomobili M Performance nudijo še veliko več: zunaj in znotraj imajo na voljo ekskluzivno opremo, ki jih jasno loči od serijskih modelov. Optično in tehnično odlično opravljajo svojo vlogo kot avtomobili, ki so primerni za vsakodnevno uporabo in imajo velike rezerve adrenalina. S tem zapolnijo vrzel med najmočnejšimi serijskimi modeli in avtomobili z visoko zmogljivostjo oddelka BMW M GmbH.

STILSKO DOVRŠENE IN ŠPORTNE. EKSKLUZIVNE PODROBNOSTI.

Oblikovni poudarki na sprednji strani.

Med nezamenljive oblikovne podrobnosti avtomobilov M Performance se štejejo dodatki na podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak v akcentni barvi.
Preberi več

Ledvička v značilni barvi.

Značilna barva na izbranih elementih sprednje ledvičke je ekskluzivna paša za oči. Pri BMW M760Li xDrive je ledvička poudarjena z barvo, pri BMW M550i xDrive je elegantno obrobljena, medtem ko so pri BMW X4 M40i poudarjene prečke ledvičke.
Preberi več

Ekskluzivna lita alu. platišča.

Izbrani avtomobili M Performance so opremljeni z ekskluzivno oblikovanimi platišči v značilni barvi. S svojimi izjemnimi dimenzijami so posebej razvita platišča M Performance največja v posameznih programih ponudbe.
Preberi več

M logotip na bočni steni.

Z M logotipom v kromu ali barvi Cerium Grey, odvisno od modela, se elegantno poudari, da gre za avtomobil M Performance.
Preberi več

Ohišja zunanjih ogledal v značilni barvi.

Ukrivljena ohišja zunanjih ogledal so, odvisno od modela, na voljo v barvi Ferric Grey ali Cerium Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.
Preberi več

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi.

Avtomobili M Performance so takoj razpoznavni po obojestranskih zaključkih končnih izpušnih cevi, ki so izdelani posebej za posamezni model. Rezultat je viden v močnem zadku.
Preberi več

Označba modela na zadku.

Specifična označba modela v posebni barvi z integriranim “M” na zadku poudarja sorodno vez avtomobilov M Performance z modeli BMW M.
Preberi več

Vstopne letve z označbo modela.

Vstopni letvi z označbo modela pričakata voznika in sovoznika v vseh avtomobilih M Performance. Pri BMW M760Li xDrive se ta sprejem odrazi še posebej ekskluzivno: napis “V12” nadomesti označbo modela.
Preberi več

Označba modela v kokpitu.

Pokušino pričakovanega užitka v vožnji nudi kombinirani instrument z označbo modela. Pri BMW M760Li xDrive na sliki je oznaka M Performance dopolnjena z ekskluzivnim merilnikom hitrosti s prikazom do 330 km/h.
Preberi več

MOTORJI AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance imajo na voljo močne motorje, ki spadajo med najzmogljivejše v posamezni seriji. Vsak izmed njih poudarja edinstvene značilnosti vsakega modela: v BMW serije 1 in serije 2 pride v rabo edinstven vrstni 6-valjnik. Z osmimi valji in veličastnim pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekundah se BMW M550i xDrive spremeni v izjemnega atleta. To pa še ni vse: s 4 turbopolnilniki, ki so vgrajeni prvič, nudi BMW M550d xDrive z vrstnim 6-valjnim dizelskim motorjem M Performance TwinPower Turbo zelo športne vrednosti pospeška. Brezmejno vozno dinamiko jamči tudi BMW X3 M40i, kjer vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo nove generacije razvije 265 kW (360 KM) pri največjem navoru 500 Nm. Aluminijast motor v BMW X4 M40i se podaja na štartno črto s kovano jekleno ročično gredjo in sestavnimi deli iz visokozmogljivega agregata aktualnih modelov BMW M3 in M4. Edinstven bencinski motor V12 s 610 KM pa je rezerviran za BMW M760Li xDrive. Zares osupljivi agregati, kjer vozne lastnosti zaradi čustvenega zvoka zlezejo pod kožo še bolj intenzivno.

Vrednosti za BMW X5 M50d
Skupna poraba goriva: 8.4 / 9.1 l/100 km
Skupne emisije CO2: 220.0 / 238.0 g/km


Vrednosti za BMW X6 M50d
Skupna poraba goriva: 9.2 / 9.7 l/100 km
Skupne emisije CO2: 240.0 / 253.0 g/km

Preberi več

Vrednosti za BMW X3 M40i:
Skupna poraba goriva: 10.6 / 11.0 l/100 km
Skupne emisije CO2: 240.0 / 250.0 g/km


Vrednosti za BMW M550d xDrive Limuzina(1):
Skupna poraba goriva: 7.2 / 7.7l/100 km
Skupne emisije CO2: 190.0 / 200.0 g/km


Vrednosti za BMW M550d xDrive Touring:
Skupna poraba goriva: 7.5 / 7.9l/100 km
Skupne emisije CO2: 197.0 / 208.0 g/km

Preberi več

VOZNA DINAMIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Edinstvena vozna dinamika in visoka primernost za vsakodnevno uporabo – kar zveni sicer protislovno, avtomobili M Performance združijo v brezkompromisno vozno doživetje. Obsežno strokovno znanje in moč inovacij BMW M GmbH se v razvojni fazi združita v korist absolutne preciznosti vožnje. Za posamezen značaj vozila so bile vozno dinamične lastnosti avtomobilov M Performance razvite bistveno bolj športno. Rezultat se meri v nasmeških na izhod iz ovinka.

 • Več trakcije: BMW xDrive
 • Športno uglašeno: podvozje
 • Za precizno manevriranje: krmiljenje
 • Čista zmogljivost: pnevmatike in zavore

OPREMA BMW M PERFORMANCE.

Čeprav so strokovnjaki oddelka BMW M GmbH celostno zasnovali avtomobile M Performance kot ekskluzivna in posebej dinamična vozila, so dodatne komponente BMW M Performance prav tako ločeno dobavljive za številne modele BMW in BMW M v kategorijah aerodinamike, pogona, kokpita in podvozja. Od posebej športnega zvoka do programske opreme za izboljšanje moči lahko z vsako dodatno komponento jasno izrazite svoje stališče za najbolj športen užitek v vožnji.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html