ZGODBE Z VOZILI BMW.

Neprekosljiv užitek v vožnji.

ZGODBE Z VOZILI BMW.

Neprekosljiv užitek v vožnji.

Z bogato ponudbo zmogljivih in tehnološko naprednih vozil BMW piše najrazličnejše zgodbe. Svoje so razkrili tudi zadovoljni uporabniki, ki so izbrane modele vozil pobližje spoznali. Preberite si njihove vtise, še več zanimivih zgodb pa poiščite na družbenih omrežjih pod oznako #bmwstories.

Zgodbe z vozili BMW.Neprekosljiv užitek v vožnji.

Z bogato ponudbo zmogljivih in tehnološko naprednih vozil BMW piše najrazličnejše zgodbe. Svoje so razkrili tudi zadovoljni uporabniki, ki so izbrane modele vozil pobližje spoznali. Preberite si njihove vtise, še več zanimivih zgodb pa poiščite na družbenih omrežjih pod oznako #bmwstories.

URŠA DROFENIK.

Fotografinja in avtorica bloga ursha.si

URŠA DROFENIK.

Fotografinja in avtorica bloga ursha.si

Ko sem razmišljala o svojem bodočem prevoznem sredstvu, sem nihala med okretnostjo športnika in uporabnostjo prostornejšega vozila. Zanihala sem v racionalno smer in sedaj me na mojih vsakodnevnih poteh vedno spremlja moj mali mestni terenec. Vanj lahko naložim kolo, smučke, psa, pohodniško obutev in oblačila ter vso ostalo robo. Tako sem za nekaj dni postala dama, ki v sebi oz. konkretneje, v prtljažniku svojega BMW vozila, skriva neustavljivo pohodnico in pustolovko, v katero se lahko prelevim kjerkoli in kadarkoli. Presenetilo me je, da je kljub prostornosti in uporabnosti vožnja zelo dinamična, pot od Ljubljane do Münchna in nazaj je bila navdušujoča in za tisti čas sem popolnoma pozabila, da je vožnja včasih lahko tudi stresna. Zelo mi je všeč branje in projekcija prometnih znakov na vetrobransko steklo, moj naslednji avto mora to vsekakor imeti. S težkim srcem tokrat priznam, da sem kot zaprisežena uporabnica Google zemljevidov, tokrat uporabila kar navigacijo v vozilu, ki se poleg aktualne omejitve hitrosti projicira na vetrobransko steklo. Natančno pokaže na kateri pas naj se postavim in v katerem odcepu moram zaviti levo ali desno. Vsekakor super izkušnja.

EVA ANA KAZIČ.

Avtorica bloga ALLAROUNDEVE

EVA ANA KAZIČ.

Avtorica bloga ALLAROUNDEVE

Čim manjša je dama, tem večja je njena zver, sem pomislila, ko sem se z novim X5 odpravila na športni sprehod po Istri. Nič se mi ni bilo potrebno pripraviti, saj je najprepoznavnejši med X-i poskrbel prav za vse. Prtljago sem položila v prtljažnik, ki se odpira na mnogotere načine, navigacijo pa sem naravnala kar med potjo. Zaradi BMW Head Up projektorja, ki samostojno bere cestne omejitve in usmerja vožnjo, sem se na cesti počutila samozavestno in varno. Vožnja je zato navkljub zahtevnim istrskim potem ostala sprostitev in ne delo, s čimer me je avtomatik po dolgoletnih dvomih le prepričal. In končna razsodba glede velikosti in bočnega parkiranja? Zaradi številnih kamer, ki omogočajo pogled okoli vozila 360° se mi je zdelo, kot da z mezincem obračam malo damo – in nikakor ne zver.

URŠKA AHAC.

Aktivna športnica, Zavod KinLab

URŠKA AHAC.

Aktivna športnica, Zavod KinLab

Stil, zmogljivost, eleganca in kompaktnost so prve besede, ki se mi porajajo ob pogledu na zapeljivega BMW serije 3 xDrive Touring. S športnim paketom opreme BMW M me je očarala že sama zunanjost, ki je polna kričečih detajlov, vse od večjih koles in zatemnjenih stekel do vrste razgibanih oblik. Notranjost je le nadaljevanje zapeljive zunanjosti, kjer se kvaliteta izdelave le še potrjuje. Kakovost materialov in posebna pozornost do detajlov se hitro občuti, tudi če v avtu le sediš. Ob pritisku na gumb START pa se pravo poslanstvo šele prične. Vožnja je vedno dinamična, avto pa daje občutek popolnega nadzora v vseh pogojih. S štirikolesnim pogonom je trdno prilepljen na cesto, kar vlije dodatne samozavesti za osvajanje bolj vijugastih in zahtevnejših cest, ki jih v Sloveniji ne manjka. 8-stopenjski avtomatski menjalnik poskrbi za odlične pospeške v vseh prestavah, izvrstne vozne lastnosti in vsestranska prilagodljivost pa omogočajo nepopisen užitek v vožnji. 

 

 

 

MATJAŽ KLEMENČIČ.

Izkušeni jadralni zmajar

MATJAŽ KLEMENČIČ.

Izkušeni jadralni zmajar

Kakšna sreča, da se je za ta vikend sprostil ravno BMW X5. Ker nas narava našega športa velikokrat popelje na stranpota, je bila ta izvedenka BMW-ja kot nalašč za našo vikend dogodivščino. Istra s Cresom je ponudila ravno pravšnjo raznolikost poti, da sem dodobra spoznal, kaj pomeni vožnja v takem prestižu. Sem človek, ki na bencinski črpalki rad preživi čim manj časa, tako da me je teža 2,7 ton od začetka kar skrbela. No, kilometri so dali vedeti, da je BMW naredil nekaj res izjemnega, saj se je X5 izkazal za čisto povprečnega porabnika goriva, s svojo vožnjo pa je naravnost očaral. Zamujen trajekt je poskrbel tudi za spoznavanje lege na cesti. Ni kaj, kot bi sedel v športnem avtomobilu, ki poskrbi da je slušni del čutil prav tako lepo zadovoljen. Na koncu smo ga preizkusili še na podlagi izven urejenih poti. Mehka, a ravno prav direktna vožnja je dodobra pospešila utrip in nas tako pripravila na nove dogodivščine pod nebom. 

 

 

 

KATJA KOSELJ.

Oblikovalka unikatnega nakita Katja Koselj Jewellery

KATJA KOSELJ.

Oblikovalka unikatnega nakita Katja Koselj Jewellery

Več kot 10 let se ukvarjam z unikatnim oblikovanjem nakita. Moje delo je zelo dinamično in takšen je tudi moj življenjski slog. Večopravilnost, hitrost, organiziranost in prilagodljivost so stalnice mojega življenja. Vikend razvajanje z BMW X4 na Bledu je bilo točno to, kar sem potrebovala, da sem za hip ubežala vsakdanu.Nežne, a hkrati mogočne oblike so me vizualno takoj pritegnile. Dokončno pa me je BMW X4 osvojil z občutkom vožnje, ki je lahkotna in dinamična. Vozilo sem zelo hitro osvojila, saj je opremljeno moderno in praktično. Njegova uporaba je tako rekoč intuitivna, preprosta in prijetna.

 

 

 

MARKO GRILC.

Profesionalni deskar na snegu

MARKO GRILC.

Profesionalni deskar na snegu

BMW X3 xDrive je popoln avto za zimskega športnika, kot sem jaz. Pomemben del našega življenja je iskanje na novo zapadlega snega in tiste dni, ko ga najdemo in se odpravimo na snemanje, nam še kako prav pride, da se lahko enostavno in brez težav zapeljemo na izbrano lokacijo. Zjutraj nam ni treba izgubljati časa s kidanjem snega s ceste, ampak ga raje porabimo za vožnjo po svežem pršiču. Avto ima tudi neverjeten stil, ki je v deskanju najpomembnejši člen športa, in mi je zato še posebej blizu.

 

 

 

PUNCE PO SVOJE.

Spletna skupnost

PUNCE PO SVOJE.

Spletna skupnost

BMW 320d xDrive Touring nam pomeni uživaško svobodo, saj omogoča, da na izlet pobegnemo v vsem udobju in z dovolj prostora za vse dekliške in tudi manj dekliške potrebščine. Je športno eleganten, kar odlično sovpada z nami in našim stilom. Pripravljen je na vse scenarije, tako na damski večer kot športno jutro. Ima krasno ozvočenje, zato ga je ob navdušenem prepevanju svojih najljubših pesmi včasih kar težko zapustiti. V vožnji smo neizmerno uživale in ker se avto neizmerno lepo prilagaja cesti, nas niso presenetili niti ovinki. Volan je na otip mehek kot kašmir in vozni občutek je res fantastičen. BMW serije 3 je poskrbel tudi za konstanten nasmeh na naših obrazih, saj smo vzbudile pozornost številnih mimoidočih, ki v takšnem avtomobilu niso pričakovali razposajenih gospodičen. Ja, tudi punce znamo uživati v močnih mašinah.

RONI KORDIŠ.

Avtor priljubljenega bloga had.si

RONI KORDIŠ.

Avtor priljubljenega bloga had.si

V okviru projekta #shareistria (v sodelovanju z BMW Slovenija in Istra.hr) sem se z avtomobilom BMW 320d lani pripeljal v Istro, kjer smo skupaj s tujimi blogerji raziskovali Istro, odkrivali lokalno kulinariko in čudovite kraje. Vozilo me je navdušilo z več kot 160 konjskimi močmi, M paketom opreme in veliko elektronike, predvsem pa z avtomatskim menjalnikom, s katerim je bila vožnja v koloni povsem znosna. Že od nekdaj sem bil zaljubljen v skrite kotičke Istre, ob tej priložnosti pa je bilo veselje še večje.

 

 

 

TJAŠA KOKALJ JERALA.

Voditeljica, modna novinarka in stilistka

TJAŠA KOKALJ JERALA.

Voditeljica, modna novinarka in stilistka

Kot voznica zaradi narave svojega dela – delujem kot novinarka, priložnostno še vedno kot model in manekenka, blogerka in voditeljica – letno naredim veliko kilometrov in se zavedam pomena dobre in varne vožnje, ki jo omogoča BMW. Na znamke avtomobilov sicer ne dam veliko, ampak tukaj razliko v kakovosti vožnje hitro občutiš. Kot voznica starejšega modela BMW Serije 5 sem s svojim avtom zelo zadovoljna, saj mi omogoča zelo udobno in varno vožnjo na dolge razdalje, a me je vseeno zanimalo, kaj ponuja in prinaša podmladek. Kljub temu, da ga nekateri označujejo za grdega račka, se je Gran Turismo pred fotografskim aparatom odlično izkazal, pri sami vožnji pa še bolje.

 

 

 

ANŽE FRANTAR.

Bloger in start-up podjetnik

ANŽE FRANTAR.

Bloger in start-up podjetnik

Tako poslovno kot zasebno življenje danes zahtevata dobro mero prilagodljivosti in prav s slednjim me je v enem samem vikendu prepričal BMW X3. Ker sem prav vsak teden v letu razpet med Ljubljano in kozjanskimi griči, mi udobje in užitek v vožnji pomenita zelo veliko. Jekleni konjiček mora obvladovati dvoje: mestno vožnjo in bolj zahtevne terene, ki pomenijo tudi nepredvidljive razmere na manj obljudenih in slabše vzdrževanih cestah. BMW me je brez težav zapeljal na božično večerjo v glavnem mestu, dan zatem pa po zasneženi lokalni gozdni poti na najbližje smučišče. Vožnja v vozilu s priponko xDrive mi je zato vzbudila simpatijo do snežnih razmer na cesti, ki sem se jih pred tem raje izogibal.

 

 

 

KATJA GRUDNIK.

Avtorica bloga Viva la vida

KATJA GRUDNIK.

Avtorica bloga Viva la vida

BMW serije 3 GT mi predstavlja razkošje. Dokler ga ne preizkusiš, ne veš, kaj zamujaš. Gre za avtomobil, pri katerem doživiš izjemen luksuz, tako glede udobja kot vožnje same. Name je naredil odličen vtis. Očaral me je s številnimi premišljenimi detajli, ki se povežejo v edinstveno oblikovano celoto in poskrbijo za ekskluzivno podobo. V notranjosti te objamejo nadvse udobni sedeži, ki skupaj s športnim volanom, kamero za vzvratno vožnjo in menjalnikom, ki daje občutek znamenitih menjalnikov F1, zagotavljajo prvovrstno vozno izkušnjo. Najboljši del vožnje pa sta nedvomno moč in občutek, ki ju doživiš ob pritisku na plin. Fantastično.