VEČ AGILNOSTI. MANJ UPORA.

Aerodinamika.

Dobre ideje niso nujno vedno komplicirane: s ciljnimi aerodinamičnimi ukrepi, kot je krmiljenje zračnih loput, aktiven zadnji spojler ali Air Curtain v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak, doseže vaše vozilo BMW izboljšan količnik zračnega upora. To se pozitivno odrazi na učinkovitosti in stabilnosti vožnje ter hkrati zmanjša stopnjo hrupa v notranjosti.

VEČ AGILNOSTI. MANJ UPORA.Aerodinamika.

Dobre ideje niso nujno vedno komplicirane: s ciljnimi aerodinamičnimi ukrepi, kot je krmiljenje zračnih loput, aktiven zadnji spojler ali Air Curtain v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak, doseže vaše vozilo BMW izboljšan količnik zračnega upora. To se pozitivno odrazi na učinkovitosti in stabilnosti vožnje ter hkrati zmanjša stopnjo hrupa v notranjosti.

Preberi več

LEDVIČKA ACTIVE AIR STREAM.

Ledvička Active Air Stream ve, kdaj motor, zavore in druge komponente potrebujejo zrak in avtomatsko odpre zračne lopute. Ko dotok hladnega zraka ni več potreben, jih ponovno zapre. S tem se izboljša aerodinamika in zniža poraba.

AIR CURTAIN.

Vi imate nadzor nad svojim vozilom, Air Curtain pa nadzira zračni tok. Kajti ta na neverjetno enostaven, toda zelo učinkovit način zmanjša zračni upor karoserije. Zoženi zračni kanali pospešijo dotekajoč zračni tok in ga ciljno vodijo mimo sprednjih koles To zmanjša zračne turbulence na zunanjem delu okrovov koles, zniža zračni upor karoserije in s tem tudi porabo goriva z emisijami CO2.

AIR BREATHER.

Dodate plin in ste vedno hitrejši – vendar kljub temu ne občutite zračnega upora vozila. Kajti Air Breather kanalizira zračni tok na sprednjih kolesih, skrbi za nižje turbulence na zunanjem delu okrovov koles in zmanjša vrtinčenja zraka. S tem se znižajo emisije CO2 in poraba goriva.

AKTIVEN ZADNJI SPOJLER.

Z naraščajočo hitrostjo vožnje se povečajo sile, ki učinkujejo na karoserijo vozila. Pri hitrosti 110 km/h se aktiven zadnji spojler avtomatsko izvleče. S tem se zmanjša zračni upor, izpopolni se oprijem s cestiščem in zmanjša se vzgon na zadnji premi. Dodatno se zniža tudi poraba goriva in z njo emisije CO2. Pri hitrosti 70 km/h se zadnji spojler ponovno avtomatsko uvleče nazaj.

AERO BLADE.

Aero Blade je podaljšek C-stebrička z ostrim robom, ki loči dotok zraka od površine. S tem se zmanjšajo zračne turbulence za vozilom. In zračni upor na zadku. To pa posledično zniža porabo in emisije CO2.

PLATIŠČA AERO.

Lahko delo z vetrom: aerodinamično izpopolnjena platišča Aero v obliki turbine vodijo zrak optimalno vzdolž boka vašega vozila BMW in s tem izboljšajo aerodinamiko vozila.

AERODINAMIKA PRI BMW i8.

Poenostavljena karoserija, presenetljiva stožčasta oblika, nizka teža - BMW i8 se jasno ponaša s svojim značajem čistokrvnega športnega avtomobila. Nabor aerodinamično optimiziranih funkcij zagotavlja, da hkrati dosega največjo dinamiko in optimalno učinkovitost. Primer teh vrednot je razviden iz zadnjih luči LED, ki so izdelane po principu plastnega oblikovanja in sestavljene kot kanali, po katerih teče zračni tok.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW i8 Coupé (3):
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 6.7 / 6.8
Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 20.2 / 20.4
Emisije CO2 v g/km (skupno): 153 / 155

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html