Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW

NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV.

Priključni hibridi BMW.

NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV. Priključni hibridi BMW.

Priključni hibridi BMW s svojo kombinacijo bencinskega motorja in elektromotorja zagotavljajo največjo prilagodljivost, zato popolnoma ustrezajo individualnim zahtevam in potrebam vašega vsakdanjega življenja. Znanje in izkušnje s področja povsem električne tehnologije BMW eDrive podznamke BMW i omogočajo izključno električni doseg več kot 70 km (odvisno od modela) – z električnim pogonskim sistemom brez lokalnih emisij, ki je idealen za mestni promet, vsakodnevno vožnjo na delo ali najobsežnejši nakupovalni izlet. Na daljših potovanjih ali avtocestah boste še vedno uživali udoben doseg motorja z notranjim zgorevanjem. Zaradi inteligentne porazdelitve energije priključni hibrid BMW samodejno preklaplja med pogonoma skladno s potrebami in s tem zagotavlja največjo učinkovitost ves čas. Vseskozi naraščajoči vozni park hibridnih vozil BMW z desetimi različnimi modeli v serijah 2, 3, 5, 7 in X ponuja največ raznolikosti in individualnosti za vsak življenjski slog. Pridružite se nam pri raziskovanju sveta priključnih hibridov BMW in poiščite točno tisti model, ki vam najbolj ustreza!

Preberi več
Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, hibridni avtomobil, priključni hibrid

RAZIŠČITE SVET PRIKLJUČNIH HIBRIDOV BMW.

RAZIŠČITE SVET PRIKLJUČNIH HIBRIDOV BMW.

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O NAŠIH PRIKLJUČNIH HIBRIDIH.

 • Kaj je priključni hibrid?
  Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW, FAQ

  Priključno hibridno vozilo (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) združuje bencinski motor, elektromotor in visokonapetostno baterijo – in tako ponuja najboljše iz dveh svetov. To omogoča zmanjšanje porabe goriva, kot tudi emisij CO2. Preplet obeh sistemov prav tako ponuja dodatno zmogljivost in moč med pospeševanjem.
  Kot nakazuje že samo ime, lahko priključni hibrid polnite na gospodinjski vtičnici, zasebni stenski polnilni postaji (Wallbox) ali javni polnilni postaji. Največja učinkovitost priključnega hibrida se doseže s popolnoma napolnjeno baterijo, kar pomeni, da bi moral biti vir napajanja na voljo tako doma kot na delovnem mestu.


  Električni doseg za izključno električno vožnjo s popolnoma napolnjeno baterijo v BMW 530e, na primer, sega do 66 kilometrov. Kot velja za vsa vozila, ki imajo visokonapetostno baterijo, pa bo tehnološki napredek v prihodnjih letih še povečal električni doseg. Med rekuperacijo, kar pomeni, vsakič ko dvignete nogo s pedala za vožnjo, se kinetična energija pretvori v električno in sistem z njo napaja baterijo – vi pa pridobite dodatne kilometre za električni doseg.
  Kot del strategije »Power of Choice« / »moč izbire« BMW svojim kupcem ponuja bogato izbiro priključnih hibridov kot zavestno odločitev v korist tega posebej učinkovitega pogonskega sistema.


  Priključni hibrid je idealen za voznike, ki iščejo največjo mogočo vsestranskost: na eni strani omogoča električno vožnjo za vsakodnevno uporabo, kot je stroškovno optimiziran in trajnosten prevoz na delo. Optimalna uporaba gre namreč z roko v roki z redno ponavljajočimi se srednjimi razdaljami prevoza na delo, pri katerih prevladujejo prevoženi kilometri na električni pogon. Na drugi strani pa vozilo ponuja največji doseg in prilagodljivost za dolge razdalje, kot je izlet ob koncu tedna z družino.

 • Katere prednosti ponuja priključni hibrid?

  Med glavnimi prednostmi za voznika priključnega hibrida sta skoraj neslišna vožnja v izključno električnem načinu in dodatna moč pospeševanja, ki prihaja od elektromotorja.
  Mnogi lastniki priključnih hibridov že uspejo pokriti večino svojih poti z električno energijo. Konec koncev so dnevno prevožene razdalje običajno krajše kot 50 kilometrov. Glede na individualno tarifo za odjem električne energije to že prinaša znatne prihranke v primerjavi s klasičnim vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem. Pri tem pa v primeru priključnega hibrida sploh ni treba žrtvovati udobja dosega slednjega. Če napolnjenost ali zmogljivost baterije ni zadostna, se motor z notranjim zgorevanjem samodejno vklopi za zadostitev potrebe.
  Za to kategorijo vozil obstajajo tudi posebne finančne ugodnosti za posamezne države: neposredno prek subvencij za električna vozila in posredno z ugodno obdavčitvijo zaradi manjših emisij CO2.

 • Kateri dejavniki vplivajo na zmogljivost visokonapetostne baterije v mojem priključnem hibridu?

  Pomemben zunanji dejavnik, ki vpliva na delovanje in zmogljivost baterije, je temperatura. Kot verjetno poznate pri bateriji svojega mobilnega telefona, je njena zmogljivost pri nizkih in visokih temperaturah omejena. Zato je še posebej pozimi pomembno, da med polnjenjem vozilo »predkondicionirate«, z drugimi besedami, da ogrejete baterijo in notranjost vozila. Ali ju ohladite poleti. To pomeni, da ne boste le prihranili energije za potovanje, ampak imate z optimalno temperaturo baterije na voljo dodatno mero učinkovitosti že od samega začetka. Optimizirane operativne strategije v vašem vozilu v veliki meri zmanjšujejo tudi vpliv temperature. Ali ste vedeli, da zmogljivost baterije prav tako posreduje informacije o vašem razpoložljivem dosegu? Poleg temperature pa obstajajo še drugi dejavniki, ki vplivajo na doseg, npr. porabniki energije, kot je klimatska naprava, obremenitev in vaš slog vožnje.

 • Kako čim bolj izkoristim svoj priključni hibrid?

  V priključnem hibridu so znani načini vožnje BMW dopolnjeni z načinom vožnje HYBRID ECO PRO. Ta povzroči optimizacijo učinkovitosti v smislu pogonskega sistema, udobja, razsvetljave in funkcij klimatske naprave. Posebnost tega načina je funkcija aktivne navigacije, ki jo vsekakor morate izkoristiti, čeprav že poznate pot. Za samo navigacijsko funkcijo se skriva funkcija, znana kot anticipativni hibridni pogon, ki uravnava uporabo razpoložljive električne energije inteligentno in skladno z vašo potjo. V zvezi s situacijo vam neposredno v vidnem polju prek projektorja Head-Up ali na instrumentni plošči prikazuje tudi nasvete za učinkovit slog vožnje – lahko vam na primer priporoča, da sprostite pedal za plin, ko se bližate odseku z omejitvijo hitrosti. Naslednja koristna funkcija je analiza sloga vožnje, ki v meniju vozila proučuje učinkovitost vašega sloga vožnje in vam ponuja koristne nasvete za še učinkovitejšo vožnjo. Poleg tega se med rekuperacijo, kar pomeni, vsakič ko dvignete nogo s pedala za plin, se kinetična energija pretvori v električno in sistem z njo napaja baterijo – kot rezultat pridobite dodatne kilometre za električni doseg.

 • Na kaj moram paziti, če moj priključni hibrid miruje ali je parkiran daljše časovno obdobje?

  Če pustite svoje vozilo parkirano dlje časa, kot npr. med svojim dopustom, poskusite vzdrževati raven napolnjenosti med 30 in 50 %. Poleg tega naj vozilo ne bo priključeno na vir napajanja, če ga pustite mirovati daljše časovno obdobje.

 • Na kaj moram biti pozoren, ko polnim svoj priključni hibrid?

  Kot nakazuje že samo ime, lahko priključni hibrid polnite na gospodinjski vtičnici, zasebni stenski polnilni postaji ali javni polnilni postaji. Največja učinkovitost priključnega hibrida se doseže s popolnoma napolnjeno baterijo, kar pomeni, da bi moral biti vir napajanja na voljo tako doma kot na delovnem mestu. Svoj priključni hibrid polnite čim pogosteje, da boste lahko vedno v celoti izkoristili dodaten električni pogon.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW, subvencija

DAVČNE OLAJŠAVE IN PROGRAMI BONUSOV ZA PRIKLJUČNE HIBRIDE BMW.

100-odstotno POVEZAN. 100-odstotno UDOBJE. 100-odstotno POVEZANO POLNJENJE.

Vse informacije o digitalnih izdelkih BMW Charging na kratko.

Kako daleč lahko potujem s svojo trenutno napolnjenostjo? Kje lahko najdem polnilno postajo na svoji poti? Naše digitalne storitve Connected Charging in BMW Intelligent Personal Assistant ne puščajo odprtih vprašanj. Izdelki in storitve BMW Charging, ki so zasnovani za zagotavljanje, da sta vožnja in polnjenje vašega BMW čim bolj preprosta, samoumevna in predvidljiva, ponujajo vse potrebne informacije in odgovore.

Elektromobilnost BMW, BMW Charging
Elektromobilnost BMW, BMW Connected Charging

Connected Charging.

S storitvami Connected Charging boste kar najbolje izkoristili električni doseg svojega priključnega hibridnega modela. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient.
Odkrijte ConnectedDrive
Elektromobilnost BMW, BMW eDrive Zones in BMW Points.

BMW eDrive Zones in BMW Points.

Po vsem svetu vse več in več mest postavlja območja, kjer je promet ali prepovedan v celoti ali dovoljen le v omejenem obsegu. V nemških mestih, na primer, boste naleteli na tako imenovane okoljske cone, ki zmanjšujejo obremenitev izpušnih plinov in emisij СО₂ na lokalni ravni z omejevanjem količin onesnaževal. Da bi v teh okoljskih conah omogočili in čim bolj spodbujali vožnjo brez emisij, smo razvili BMW eDrive Zones. Vaš priključni hibrid BMW tako samodejno prepozna, ko vstopi v okoljsko cono, in samostojno preklopi v popolnoma električni način vožnje brez emisij. Vsak kilometer, ki ga opravite na električno energijo, vam prinese bonus točke, ki jih zbirate v okviru sheme BMW Points, v posebnih mestnih in okoljskih območjih pa se število točk celo podvoji. Te točke je nato mogoče pretvoriti v koristne nagrade, kot je brezplačno polnjenje na javnih polnilnih postajah.
Odkrijte BMW eDrive Zones
Elektromobilnost BMW, aplikacija BMW Connected

Načrtujte svoje potovanje doma.

Edino, o čemer morate razmišljati, je vaš cilj. Za vse ostalo poskrbita Connected Charging in aplikacija BMW Connected. S svojim pametnim telefonom lahko udobno preverite stanje svojega priključnega hibrida, preden se podate na pot: poglejte napolnjenost in razpoložljiv doseg, aktivirajte različne funkcije, kot je prezračevanje, ali analizirajte zgodovino polnjenja.
Odkrijte ConnectedDrive
Elektromobilnost BMW, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej, BMW! Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Ali ne bi bilo fantastično, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim asistentom? Komunicirajte s svojim vozilom prek BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. »Hej, BMW, kako lahko povečam svoj doseg?« – BMW Intelligent Personal Assistant bo na zahtevo odgovoril na to in še veliko drugih vprašanj o vašem priključnem hibridu BMW.
Odkrijte BMW Intelligent Personal Assistant
Elektromobilnost BMW, BMW Efficient Dynamics

Rad bi raziskal temo o BMW Efficient Dynamics.

Elektromobilnost BMW, poslovna prodaja BMW

Rad bi raziskal program poslovne prodaje BMW za podjetja.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW

Rad bi raziskal električne avtomobile BMW.

Elektromobilnost BMW, trajnost BMW

Rad bi raziskal temo o trajnosti.

Elektromobilnost BMW, pregled elektromobilnosti BMW

Rad bi se vrnil k pregledu.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

 

Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 18.3

 

Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

 

Priključni hibrid BMW serije 5 Touring(1)*:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.

 

BMW X5 xDrive45e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.2 / 1.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 27 / 39
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24.3 / 27.7

 

BMW X3 xDrive30e:

Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 59
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.6 / 20.4

 

BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.5 / 15.1

 

Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.0 / 2.3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 / 53
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.3

 

BMW X1 xDrive25e

Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 39 / 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.0 / 15.3

 

BMW X2 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 41
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.9 / 15.2

 

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

 

* BMW 530e Touring bo predvidoma na voljo od 11/20.

 

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW 330e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

  BMW 330e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 37
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.6

  BMW 330e Touring priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 18.3

  BMW 330e xDrive Touring priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6 / 2.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 35 / 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.3 / 19.3

  BMW 530e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

  BMW 530e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6 / 2.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 36 / 46
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.9

  BMW 530e Touring(1) priključni hibrid*:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.

  BMW X5 xDrive45e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.2 / 1.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 27 / 39
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24.3 / 27.7

  BMW X3 xDrive30e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 59
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.6 / 20.4

  BMW 225xe Active Tourer:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.5 / 15.1

  BMW 745e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.0 / 2.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 / 53
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.3

  BMW 745Le Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.9 / 2.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 44 / 53
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.5 / 18.3

  BMW 745Le xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2.3 / 2.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 53 / 63
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 18.0 / 19.2

  BMW X1 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 39 / 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.0 / 15.3

  BMW X2 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.7 / 1.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 38 / 41
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14.9 / 15.2

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  * BMW 530e Touring bo predvidoma na voljo od 11/20.

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html