DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika.

DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika.

DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika.

V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH, avtomobili M Performance združijo najboljše iz vsake serije z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred. Brezkompromisna kombinacija športnosti, primernosti za vsakodnevno uporabo in udobja je bila v vsakem avtomobilu M Performance razvita do popolnosti: od kompaktnega BMW M140i in vsestranskih modelov X do edinstvenega BMW M760Li xDrive se vsi odlikujejo s samostojno interpretacijo intenzivnega užitka v vožnji.

BMW M

Podatki za BMW M140i, 3-vratni
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Podatki za BMW M140i, 5-vratni
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Podatki za BMW M760Li xDrive
Poraba goriva (kombinirana): 12,6* l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 299* g/km

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

RAZRED ZASE.

M Performance je popolna sinteza čiste športnosti, absolutne visoke zmogljivosti in edinstvenega udobja. Rezultat je brezkompromisno športno vozno doživetje avtomobilov M Performance, navdihnjeno s strani BMW M, ki je polno adrenalina. Doživite razburljiv občutek M Performance v filmu – nikoli več ga ne boste pozabili.

Podatki za BMW M240i Coupé
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Podatki za BMW M240i Cabrio
Poraba goriva (kombinirana): 8,3 do 7,4 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 189 do 169 g/km

Podatki za BMW X4 M40i
Poraba goriva (kombinirana): 8,6** l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 199** g/km

** Najnižja vrednost se doseže z dodatno opremo SA 2AM 17" lita alu. platišča Streamline 306 proti doplačilu.

OBLIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance so opremljeni s serijskim paketom M Sport. Poleg M športnega podvozja obsega oprema tudi paket M Aerodynamics. Slednji med drugim nudi večje vstopne odprtine za zrak v podaljšanem sprednjem odbijaču, ki učinkoviteje hladijo motor, in kontrasten difuzorski vstavek na zadku. Vendar avtomobili M Performance nudijo še veliko več: zunaj in znotraj imajo na voljo ekskluzivno opremo, ki jih jasno loči od serijskih modelov. Optično in tehnično odlično opravljajo svojo vlogo kot avtomobili, ki so primerni za vsakodnevno uporabo in imajo velike rezerve adrenalina. S tem zapolnijo vrzel med najmočnejšimi serijskimi modeli in avtomobili z visoko zmogljivostjo oddelka BMW M GmbH.

STILSKO DOVRŠENE IN ŠPORTNE. EKSKLUZIVNE PODROBNOSTI.

Oblikovni poudarki na sprednji strani.

Med nezamenljive oblikovne podrobnosti avtomobilov M Performance se štejejo dodatki znotraj podaljšanega sprednjega odbijača z odprtinami za zrak v značilni barvi.

Ledvička v značilni barvi.

Značilna barva na izbranih elementih sprednje ledvičke je ekskluzivna paša za oči. Pri BMW M760Li xDrive je ledvička poudarjena z barvo, pri BMW M550i xDrive je elegantno obrobljena, medtem ko so pri BMW X4 M40i poudarjene prečke ledvičke.

Ekskluzivna lita alu. platišča.

Izbrani avtomobili M Performance so opremljeni z ekskluzivno oblikovanimi platišči v značilni barvi. S svojimi izjemnimi dimenzijami so posebej razvita platišča M Performance največja v posameznih programih ponudbe.

M logotip na bočni steni.

Z M logotipom v kromu ali barvi Cerium Grey, odvisno od modela, se elegantno poudari, da gre za avtomobil M Performance.

Ohišja zunanjih ogledal v značilni barvi.

Ukrivljena ohišja zunanjih ogledal so, odvisno od modela, na voljo v barvi Ferric Grey ali Cerium Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi.

Avtomobili M Performance so takoj razpoznavni po obojestranskih zaključkih končnih izpušnih cevi, ki so izdelani posebej za posamezni model. Rezultat je viden v močnem zadku.

Označba modela na zadku.

Specifična označba modela v posebni barvi z integriranim “M” na zadku poudarja sorodno vez avtomobilov M Performance z modeli BMW M.

Vstopne letve z označbo modela.

V avtomobilih M Performance voznika in sovoznika pričakata vstopni letvi z označbo modela. Pri BMW M760Li xDrive se sprejem odrazi posebej ekskluzivno: napis “V12” nadomesti označbo modela.

Označba modela v kokpitu.

Pokušino pričakovanega užitka v vožnji nudi kombinirani instrument z označbo modela. Pri BMW M760Li xDrive na sliki je oznaka M Performance dopolnjena z ekskluzivnim merilnikom hitrosti s prikazom do 330 km/h.

Podatki za BMW M550d xDrive Limuzina
Poraba goriva (kombinirana): 9,2 do 8,9* l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 209 do 204* g/km

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

MOTORJI AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance so opremljeni z najmočnejšo serijsko motorizacijo. Vsak izmed motorjev poudarja edinstvene značilnosti posameznega modela: v BMW serije 1 in serije 2 pride v rabo edinstven 6-valjnik. Z osmimi valji in veličastnim pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekundah se BMW M550i xDrive spremeni v izjemnega atleta*. BMW X5 M50d in BMW X6 M50d pospešujeta po zaslugi tristopenjskega turbinskega polnjenja posebej dinamično. Aluminijast motor v X4 M40i se podaja na štartno črto s kovano, jekleno ročično gredjo in sestavnimi deli iz visokozmogljivega agregata aktualnih modelov BMW M3 in M4. Edinstven bencinski motor V12 s 610 KM pa je rezerviran za M760Li xDrive. Zares osupljivi agregati, kjer vozne lastnosti zaradi čustvenega zvoka zlezejo pod kožo še bolj intenzivno.

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

Podatki za BMW X5 M50d
Poraba goriva (kombinirana): 6,6 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 173 g/km

Podatki za BMW X6 M50d
Poraba goriva (kombinirana): 6,6 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 174 g/km

 

 

VOZNA DINAMIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Edinstvena vozna dinamika in visoka primernost za vsakodnevno uporabo – kar zveni sicer protislovno, avtomobili M Performance združijo v brezkompromisno vozno doživetje. Obsežno strokovno znanje in moč inovacij BMW M GmbH se v razvojni fazi združita v korist absolutne preciznosti vožnje. Za posamezen značaj vozila so bile vozno dinamične lastnosti avtomobilov M Performance razvite bistveno bolj športno. Rezultat se meri v nasmeških na izhod iz ovinka.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  Avtomobili M Performance so serijsko ali dodatno opremljeni z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Ta stalno deli pogonski moment glede na aktualne torne količnike na vsa štiri kolesa. Dinamika, trakcija in agilnost se bistveno izboljšajo v vseh voznih situacijah. Za posebne zahteve vozne dinamike je bil sistem pri avtomobilih M Performance zasnovan z večjim poudarkom na zadnjih kolesih in s tem še bolj športno.

 • Športno uglašeno: podvozje

  Da se izjemna moč motorja suvereno pretvori v vozno dinamiko, so avtomobili M Performance opremljeni s posebnimi nastavitvami podvozja. Sem se prištevajo individualno konfigurirana sistema vzmetenja in blaženja ter specifična elastokinematika za sprednjo premo. Pri BMW X5 M50d in BMW X6 M50d skrbi prilagodljivo podvozje z integriranim dinamičnim nadzorom blažilnikov za natančno obvladljive vozne lastnosti. BMW M760Li xDrive je opremljen s sistemom podvozja Executive Drive Pro, ki je posebej prilagojen športnemu značaju vozila: elektromehanska stabilizacija nihanja okoli vzdolžne osi serijsko opremi prestižno limuzino s poudarjenimi športnimi voznimi lastnostmi.

 • Za precizno manevriranje: krmiljenje

  V avtomobilu M Performance je občutek krmiljenja edinstven. Precizna povratna informacija pri vsakem krmilnem manevru in suveren občutek krmiljenja v ozkih ovinkih zbudita poželenje po še bolj športnem voznem doživetju. Podpora krmilne sile in krmilna odzivnost sta bili individualno spremenjeni pri vseh modelih. Pri BMW M760Li xDrive pride v rabo tudi serijsko integralno aktivno krmiljenje, ki izboljša agilnost in varno vožnjo. Po drugi strani pa je BMW X4 M40i eden tistih avtomobilov M Performance, ki ima posebej prilagojeno spremenljivo športno krmiljenje, s čimer se prek natančnih povratnih informacij s ceste še izpopolni preciznost krmiljenja.

 • Čista zmogljivost: pnevmatike in zavore

  Avtomobili M Performance so opremljeni z največjimi razpoložljivimi platišči BMW M. Za izbrane modele se uporabljajo posebej prilagojene pnevmatike Performance. Ekstremno vzdržljiva, visokozmogljiva vlakna skrbijo za največjo možno stabilnost tekalne površine in optimalen oprijem tudi pri dinamičnih vožnjah skozi ovinke. Z zavornimi oblogami in največjimi možnimi zavornimi koluti se izpopolnijo že tako izvrstne lastnosti zaviranja. Del modelov M Performance, kot je npr. BMW M240i ali BMW M550i xDrive, serijske M športne zavore odločno zavirajo do popolne ustavitve.

 

 

OPREMA BMW M PERFORMANCE.

Čeprav so strokovnjaki oddelka BMW M GmbH celostno zasnovali avtomobile M Performance kot ekskluzivna in posebej dinamična vozila, so dodatne komponente BMW M Performance prav tako ločeno dobavljive za številne modele BMW in BMW M v kategorijah aerodinamike, pogona, kokpita in podvozja. Od posebej športnega zvoka do programske opreme za izboljšanje moči lahko z vsako dodatno komponento jasno izrazite svoje stališče za najbolj športen užitek v vožnji.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.