DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.

Nabrušena oblika, močan pogon, fascinantna vozna dinamika.

DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.

Nabrušena oblika, močan pogon, fascinantna vozna dinamika.

DRUŽINA M PERFORMANCE. INTENZIVIRAN UŽITEK V VOŽNJI.Nabrušena oblika, močan pogon, fascinantna vozna dinamika.

V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH, avtomobili M Performance združijo najboljše iz vsake serije z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred. Brezkompromisna kombinacija športnosti, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo je bila v vsakem avtomobilu M Performance razvita do popolnosti: od kompaktnega BMW M140i in vsestranskih modelov X do edinstvenega BMW M760Li xDrive se vsi odlikujejo s samostojno interpretacijo intenzivnega užitka v vožnji.

Read more
BMW M

Podatki za BMW M140i 3-vratni (1):
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Podatki za BMW M140i 5-vratni (1):
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Read more

RAZRED ZASE.

M Performance je popolna sinteza čiste športnosti, absolutne visoke zmogljivosti in edinstvenega udobja. Rezultat je brezkompromisno športno vozno doživetje avtomobilov M Performance, navdihnjeno s strani BMW M, ki je polno adrenalina. Doživite razburljiv občutek M Performance v filmu – nikoli več ga ne boste pozabili.

Read more

Podatki za BMW M240i Coupé (1):
Poraba goriva (kombinirana): 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Podatki za BMW M760Li xDrive (1):
Poraba goriva (kombinirana): 12,8 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 294 g/km

Podatki za BMW X4 M40i (2)(3):
Kombinirana poraba goriva: 8,6 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 199 g/km

** Najnižja vrednost se doseže z dodatno opremo SA 2AM 17" lita alu. platišča Streamline 306 proti doplačilu.

Read more

OBLIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance so opremljeni s serijskim paketom M Sport. Poleg M športnega podvozja obsega oprema tudi paket M Aerodynamics. Slednji med drugim nudi večje vstopne odprtine za zrak v podaljšanem sprednjem odbijaču, ki učinkoviteje hladijo motor, in kontrasten difuzorski vstavek na zadku. Vendar avtomobili M Performance nudijo še veliko več: zunaj in znotraj imajo na voljo ekskluzivno opremo, ki jih jasno loči od serijskih modelov. Optično in tehnično odlično opravljajo svojo vlogo kot avtomobili, ki so primerni za vsakodnevno uporabo in imajo velike rezerve adrenalina. S tem zapolnijo vrzel med najmočnejšimi serijskimi modeli in avtomobili z visoko zmogljivostjo oddelka BMW M GmbH.

STILSKO DOVRŠENE IN ŠPORTNE. EKSKLUZIVNE PODROBNOSTI.

Oblikovni poudarki na sprednji strani.

Med nezamenljive oblikovne podrobnosti avtomobilov M Performance se štejejo dodatki na podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak v akcentni barvi.
Read more

Ledvička v značilni barvi.

Značilna barva na izbranih elementih sprednje ledvičke je ekskluzivna paša za oči. Pri BMW M760Li xDrive je ledvička poudarjena z barvo, pri BMW M550i xDrive je elegantno obrobljena, medtem ko so pri BMW X4 M40i poudarjene prečke ledvičke.
Read more

Ekskluzivna lita alu. platišča.

Izbrani avtomobili M Performance so opremljeni z ekskluzivno oblikovanimi platišči v značilni barvi. S svojimi izjemnimi dimenzijami so posebej razvita platišča M Performance največja v posameznih programih ponudbe.
Read more

M logotip na bočni steni.

Z M logotipom v kromu ali barvi Cerium Grey, odvisno od modela, se elegantno poudari, da gre za avtomobil M Performance.
Read more

Ohišja zunanjih ogledal v značilni barvi.

Ukrivljena ohišja zunanjih ogledal so, odvisno od modela, na voljo v barvi Ferric Grey ali Cerium Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.
Read more

Obojestranska zaključka končnih izpušnih cevi.

Avtomobili M Performance so takoj razpoznavni po obojestranskih zaključkih končnih izpušnih cevi, ki so izdelani posebej za posamezni model. Rezultat je viden v močnem zadku.
Read more

Označba modela na zadku.

Specifična označba modela v posebni barvi z integriranim “M” na zadku poudarja sorodno vez avtomobilov M Performance z modeli BMW M.
Read more

Vstopne letve z označbo modela.

Vstopni letvi z označbo modela pričakata voznika in sovoznika v vseh avtomobilih M Performance. Pri BMW M760Li xDrive se ta sprejem odrazi še posebej ekskluzivno: napis “V12” nadomesti označbo modela.
Read more

Označba modela v kokpitu.

Pokušino pričakovanega užitka v vožnji nudi kombinirani instrument z označbo modela. Pri BMW M760Li xDrive na sliki je oznaka M Performance dopolnjena z ekskluzivnim merilnikom hitrosti s prikazom do 330 km/h.
Read more

MOTORJI AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Avtomobili M Performance imajo na voljo močne motorje, ki spadajo med najzmogljivejše v posamezni seriji. Vsak izmed njih poudarja edinstvene značilnosti vsakega modela: v BMW serije 1 in serije 2 pride v rabo edinstven vrstni 6-valjnik. Z osmimi valji in veličastnim pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekundah se BMW M550i xDrive spremeni v izjemnega atleta. To pa še ni vse: s 4 turbopolnilniki, ki so vgrajeni prvič, nudi BMW M550d xDrive z vrstnim 6-valjnim dizelskim motorjem M Performance TwinPower Turbo zelo športne vrednosti pospeška. Brezmejno vozno dinamiko jamči tudi BMW X3 M40i, kjer vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo nove generacije razvije 265 kW (360 KM) pri največjem navoru 500 Nm. Aluminijast motor v BMW X4 M40i se podaja na štartno črto s kovano jekleno ročično gredjo in sestavnimi deli iz visokozmogljivega agregata aktualnih modelov BMW M3 in M4. Edinstven bencinski motor V12 s 610 KM pa je rezerviran za BMW M760Li xDrive. Zares osupljivi agregati, kjer vozne lastnosti zaradi čustvenega zvoka zlezejo pod kožo še bolj intenzivno.

Podatki za BMW M550i xDrive Limuzina (1):
Kombinirana poraba goriva: 9,1 do 8,9 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 209 do 204 g/km

Podatki za BMW X5 M50d (3):
Poraba goriva (kombinirana): 7,9–7,8 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 209–205 g/km

Podatki za BMW X6 M50d (3):
Poraba goriva (kombinirana): 7,9–7,8 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 209–205 g/km

Read more

Podatki za BMW X3 M40i (2)(3):
Kombinirana poraba goriva: 8,4 do 8,2 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 193 do 188 g/km

Podatki za BMW M550d xDrive Limuzina (3):
Kombinirana poraba goriva: 6,6 do 6,5 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 173 do 171 g/km

Podatki za BMW M550d xDrive Touring (3):
Kombinirana poraba goriva: 6,8–6,7 l/100 km
Kombinirane emisije CO2: 178–176 g/km

Read more

VOZNA DINAMIKA AVTOMOBILOV M PERFORMANCE.

Edinstvena vozna dinamika in visoka primernost za vsakodnevno uporabo – kar zveni sicer protislovno, avtomobili M Performance združijo v brezkompromisno vozno doživetje. Obsežno strokovno znanje in moč inovacij BMW M GmbH se v razvojni fazi združita v korist absolutne preciznosti vožnje. Za posamezen značaj vozila so bile vozno dinamične lastnosti avtomobilov M Performance razvite bistveno bolj športno. Rezultat se meri v nasmeških na izhod iz ovinka.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  Avtomobili M Performance so serijsko ali dodatno opremljeni z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Ta stalno deli pogonski moment glede na aktualne torne količnike na vsa štiri kolesa. Dinamika, trakcija in agilnost se bistveno izboljšajo v vseh voznih situacijah. Za posebne zahteve vozne dinamike je bil sistem pri avtomobilih M Performance zasnovan z večjim poudarkom na zadnjih kolesih in s tem še bolj športno.

 • Športno uglašeno: podvozje

  Da se izjemna moč motorja suvereno pretvori v vozno dinamiko, so avtomobili M Performance opremljeni s posebnimi nastavitvami podvozja. Sem se prištevajo individualno konfigurirana sistema vzmetenja in blaženja ter specifična elastokinematika za sprednjo premo. Pri BMW X5 M50d in BMW X6 M50d skrbi prilagodljivo podvozje z integriranim dinamičnim nadzorom blažilnikov za natančno obvladljive vozne lastnosti. BMW M760Li xDrive je opremljen s sistemom podvozja Executive Drive Pro, ki je posebej prilagojen športnemu značaju vozila: elektromehanska stabilizacija nihanja okoli vzdolžne osi serijsko opremi prestižno limuzino s poudarjenimi športnimi voznimi lastnostmi.

 • Za precizno manevriranje: krmiljenje

  V avtomobilu M Performance je občutek krmiljenja edinstven. Precizna povratna informacija pri vsakem krmilnem manevru in suveren občutek krmiljenja v ozkih ovinkih zbudita poželenje po še bolj športnem voznem doživetju. Podpora krmilne sile in krmilna odzivnost sta bili individualno spremenjeni pri vseh modelih. Pri BMW M760Li xDrive pride v rabo tudi serijsko integralno aktivno krmiljenje, ki izboljša agilnost in varno vožnjo. Po drugi strani pa je BMW X4 M40i eden tistih avtomobilov M Performance, ki ima posebej prilagojeno spremenljivo športno krmiljenje, s čimer se prek natančnih povratnih informacij s ceste še izpopolni preciznost krmiljenja.

 • Čista zmogljivost: pnevmatike in zavore

  Avtomobili M Performance so opremljeni z največjimi razpoložljivimi platišči BMW M. Za izbrane modele se uporabljajo posebej prilagojene pnevmatike Performance. Ekstremno vzdržljiva, visokozmogljiva vlakna skrbijo za največjo možno stabilnost tekalne površine in optimalen oprijem tudi pri dinamičnih vožnjah skozi ovinke. Z zavornimi oblogami in največjimi možnimi zavornimi koluti se izpopolnijo že tako izvrstne lastnosti zaviranja. Del modelov M Performance, kot je npr. BMW M240i ali BMW M550i xDrive, serijske M športne zavore odločno zavirajo do popolne ustavitve.

OPREMA BMW M PERFORMANCE.

Čeprav so strokovnjaki oddelka BMW M GmbH celostno zasnovali avtomobile M Performance kot ekskluzivna in posebej dinamična vozila, so dodatne komponente BMW M Performance prav tako ločeno dobavljive za številne modele BMW in BMW M v kategorijah aerodinamike, pogona, kokpita in podvozja. Od posebej športnega zvoka do programske opreme za izboljšanje moči lahko z vsako dodatno komponento jasno izrazite svoje stališče za najbolj športen užitek v vožnji.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.