VAŠE PREDNOSTI.

Sodelovanje z varnostnimi vozili BMW.

Koliko zaščite potrebujete je odvisno od okoliščin – kjer živite in delate, kakšno delo opravljate in kako visok je vaš javni profil. BMW je edini proizvajalec, ki upošteva različne potrebe, s tem da nudi tri stopnje varnosti, pri tem pa se opira na več kot 30-letne izkušnje izdelovanja oklepnih vozil. Kot takšen nudi BMW obsežno paleto rešitev za varno vožnjo – kar pomeni, vsakdo lahko dobi kar potrebuje, da se počuti varno.

Preberi več

BREZ KOMPROMISA.

Z varnostnimi vozili BMW vam ni potrebno pristajati na kompromise pri stvareh, ki vam kaj pomenijo. BMW ima več kot 30 let izkušenj pri razvoju in izdelovanju oklepnih vozil – in se nenehno izpopolnjuje, da zaščiti ne le vas, ampak tudi občutek čistega užitka v vožnji. Lahko ste absolutno prepričani, da ste dobili najboljšo možno zaščito in pri tem niste pristali na nobene kompromise. Ker je od prvih skic do končnega postopka poliranja laka, vse naše lastno delo. Osebna varnost je preveč pomembna, da bi se zaupala komurkoli drugem, razen pravim strokovnjakom. Vsako vozilo BMW je izdelano z enormno natančnostjo in pazljivostjo, hkrati pa se v okviru globalne proizvodne mreže BMW izpolnjujejo najstrožji kakovostni standardi. Zato le BMW nudi maksimalno zaščito – narejeno od BMW.

 • Vozna dinamika

  Da bi se odlična zaščita združila z izvrstno vozno dinamiko, so si inženirji pri BMW morali izmisliti edinstveno rešitev: inteligentno kombinacijo materialov, ki izpolnjujejo najstrožje varnostne zahteve in hkrati prispevajo čim nižjo maso ter ne ogrožajo odzivnosti in agilnosti, ki sta tako značilni lastnosti za BMW.

 • Funkcionalnost in udobje

  Gumbi z možnostjo individualnega programiranja nudijo hiter dostop do varnostnih funkcij in le BMW nudi funkcijske zaznamke v okviru osnovne opreme. Vozniki lahko dodelijo bližnjice do funkcij po svoji izbiri in v trenutku nevarnosti se lahko te izkažejo kot neprecenljive; na primer, s pritiskom gumba lahko pokličete pomoč ali pa vam navigacijski sistem prikaže najhitrejšo pot domov.

DISKRETNOST.

Zaščita je bolj učinkovita, če drugi ne vedo, da jo imate. Anonimnost je močan varnostni ukrep. Zato BMW posveča toliko napora zaščiti svojih vozil na način, da drugi tega ne opazijo.

BMW CONNECTEDDRIVE IN VARNOSTNI SISTEMI.

BMW ConnectedDrive odraža filozofijo integracije vozila, voznika in okolja v inteligentno mrežo. Majhne oddaljenosti se premostijo z ultrazvokom, medtem ko se mobilna radijske tehnologija uporablja za večje. Inteligentna interakcija med spletnimi storitvami, asistenčnimi sistemi za voznika, storitvami klicnega centra in rešitvami za pametne telefone podpira voznike BMW na številne načine – bodisi z zagotavljanjem večjega udobja, prave informacije ob pravem času bodisi občutka, da ste varno na poti.

 • Alarm v primeru napada in sistem intercom

  Vedno na dosegu rok za voznika in sovoznika, vendarle daleč od radovednih oči: alarm v primeru napada in sistem intercom se upravljata preko varnostnega stikala na sredinski konzoli.

 • Night Vision

  BMW Night Vision z Dynamic Light Spot zazna osebe in večje živali na večji oddaljenosti − in jih selektivno osvetli. Toplotna kamera na rešetki hladilnika z dometom do 300 m prenese slike oseb in živali neposredno na nadzorni prikazovalnik. Dodatna opozorila se posredujejo, ko se toplotna slika aktivira na multifunkcijskem instrumentnem zaslonu. V primeru resne nevarnosti zadoni tudi opozorilni pisk in zavore se nastavijo na najvišjo stopnjo pripravljenosti.

DODATNA OPREMA ZA POSEBNE ZAHTEVE.

Včasih potrebujete več kot le zaščito. Za naloge, kot so prevažanja dostojanstvenikov ali obveznosti varnostnega spremstva, mora imeti vozilo možnost, da v hipu razkrije svojo uradno dolžnost in s tem opravi svoje delo. BMW že več kot 50 let proizvaja uradna vozila in tesno sodeluje z uradnimi organi ter vladnimi agencijami po celem svetu. Utripajoče luči, opozorilni sistemi z različnimi učinki siren, signalne naprave, radiji in celo držala za zastavice za uradne prevoze.

 • Oprema za uradne osebe

  LED utripajoče luči se lahko diskretno namestijo za rešetko hladilnika v obliki ledvičke BMW in ostanejo neopazne, razen če naloga zahteva posebno signalizacijo. Za uradno uporabo se rotacijska luč s pomočjo magnetne pritrditve lahko namesti na streho. Držalo se nahaja v prtljažniku ali, po potrebi, v žepu na voznikovih vratih, da je med vožnjo enostavno in hitro na dosegu roke.

 • Držalo za zastavico za diplomatske in uradne prevoze

  Držalo se lahko diskretno namesti na obeh straneh pokrova motorja. Na formalnih in uradnih vožnjah je za vozila, ki pripadajo uradnim organom, vladam ali ambasadam, pogosto obvezno, da imajo pritrjene zastavice. Držalo za tovrstne uradne zastavice je na voljo na zahtevo.

 • Ohranitev mobilnosti

  Varnostno plastno steklo s polikarbonatnim slojem zagotavlja odlično zaščito pred drobci, pnevmatike runflat pa poskrbijo, da ostanete mobilni, ko je to najbolj pomembno. Odvisno od modela sta del varnostne opreme tudi izklop zračne blazine in samotesnilna posoda za gorivo.

USPOSABLJANJE ZA VOZNIKE BMW.

Usposabljanje za scenarij v najslabšem primeru je dobra priložnost, da se zagotovi, da nikoli ne pride do tega. Pristop BMW do varnosti presega samo vozilo. V okviru usposabljanja voznikov so na voljo tudi posebej prilagojeni poligoni, kjer se vozniki naučijo koristnih spretnosti, in demonstracije, kako iztisniti maksimum iz vozil BMW X5 Security in BMW X5 Security Plus. Pri treh različnih vrstah usposabljanj je voznikom dana možnost, da preizkusijo najboljše rešitve za izhod iz nevarnih situacij – da na ta način, upajmo, nikoli ne bo prišlo do tovrstnih situacij. Prosimo, da si več informacij o treh tečajih usposabljanja za voznike BMW, ki jih izvajamo, preberete v brošuri.

 • Osnovno usposabljanje BMW za poklicne voznike

  Poudarek je na osnovah vozne dinamike in upravljanja vozila, kakor tudi soočanju z vsakdanjo prometno varnostjo, s teoretičnimi in praktičnimi elementi. Ta modul usposabljanja se izvaja v standardnih vozilih.

  Trajanje:
  1 dan + 1 nočitev (prihod in teorija večer prej)
  Št. udeležencev:
  maks. 8 na skupino (2 udeleženca na vozilo)
  Lokacija:
  BMW Driving Academy Maisach
  Vozilo:
  BMW serije 3
  Zahteve:
  nobene
  Cena vključuje:
  Teorijo vozne dinamike, praktične vaje vožnje, 1 nočitev s polnim penzionom v enoposteljni sobi, ekipno podporo in zavarovanje.

 • Intenzivno usposabljanje BMW za poklicne voznike

  Z nadgradnjo znanja, ki so ga vozniki pridobili na osnovnem usposabljanju, ta modul poglobi teoretično in praktično poznavanje udeležencev pri vozni dinamiki in upravljanju vozila. Prav tako pokriva več zahtevnih manevrov pri visokih hitrostih, kot so dvojne menjave voznega pasu in obračanja pri pobegu, ki jih udeleženci izvajajo v oklepnih vozilih.

  Trajanje:
  2 dni + 2 nočitvi (prihod in teorija večer prej)
  Št. udeležencev:
  maks. 8 na skupino (2 udeleženca na vozilo)
  Lokacija:
  Driving Center Groß Dölln
  Vozilo:
  BMW serije 3, varnostna vozila BMW
  Zahteve:
  nobene
  Cena vključuje:
  Teorijo vozne dinamike, praktične vaje vožnje, 2 nočitvi s polnim penzionom v enoposteljni sobi, ekipno podporo in zavarovanje.

 • Izpopolnjeno usposabljanje BMW za poklicne voznike

  V tem primeru se znanje modula naprednega usposabljanju dvigne na naslednjo raven, ponovno z uporabo mešanice prakse in teorije. Med drugim obravnava tudi vidike, ki določajo vožnjo z varnostnim poudarkom, vključno oblike prepoznavanja in reagiranja na potencialno nevarne situacije. Praktične vaje segajo od vzvratnega slalomiranja do usklajenih taktičnih obračanj med več vozili, ki vozijo v konvoju.

  Trajanje:
  3 dni + 3 nočitve (prihod in teorija večer prej)
  Št. udeležencev:
  maks. 8 na skupino (2 udeleženca na vozilo)
  Lokacija:
  Driving Center Groß Dölln
  Vozilo:
  BMW serije 3, varnostna vozila BMW
  Zahteve:
  1 x intenzivno usposabljanje BMW za poklicne voznike
  Cena vključuje:
  Teorijo vozne dinamike, praktične vaje vožnje, 3 nočitve s polnim penzionom v enoposteljni sobi, ekipno podporo in zavarovanje.