Stage

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.

Priključni hibrid BMW 530e.

BMW iPerformance

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.

Priključni hibrid BMW 530e.

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.Priključni hibrid BMW 530e.

Razmišljajte kreativno. Ostanite v koraku s časom. To sta dva bistvena koncepta za trajnostni uspeh. BMW 530e iPerformance odlično udejanja oba pristopa in s tem vozi pred svojim časom. Stavi na naelektren užitek v vožnji in se po zaslugi priključnega hibridnega pogona veseli svetle prehodnosti.BMW 530e iPerformance (1)(3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1–1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49–44
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,1–13,1

KONCEPT VOZILA.

KONCEPT VOZILA.

BMW 530e iPerformance, ki združuje elektromotor in 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo, poganja zelo učinkovit priključni hibridni pogon BMW eDrive. Ta omogoča povsem električno vožnjo brez emisij na kratkih razdaljah z dinamično vozno zmogljivostjo in ‒ v kombinaciji s 4-valjnim bencinskim motorjem ‒ zmožnost vožnje na dolge razdalje.

POGON.

POGON.

Jedrne komponente pogona vključujejo 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo z močjo 135 kW (184 KM), elektromotor z močjo 70 kW (95 KM) in visokonapetostno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 9,2 kWh. Pri izključno električnem režimu vožnje ima vozilo doseg okoli 45 km, medtem ko znaša njegova največja električna hitrost 140 km/h.INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

Inteligentno upravljanje energije izpopolni izkoristek hibridnega pogona s predvidljivo izbiro ustreznega pogona. Na primer, razpoložljivi navigacijski podatki se uporabijo za vnaprejšnje identificiranje odsekov poti in voznih situacij, ki so najbolj primerne za elektromotor ali polnjenje visokonapetostne baterije.

VOZNO DOŽIVETJE.

VOZNO DOŽIVETJE.

BMW 530e iPerformance ima na voljo različne režime pogona, s katerimi lahko voznik pomembno vpliva na realno porabo. Ta je po eni strani odvisna od izbire načina vožnje – po drugi pa od osebnega sloga voznika.

OBLIKA.

BMW 530e iPerformance s svojim samozavestnim videzom v značilni poslovni obleki: prečke rešetke hladilnika v obliki ledvičke v tipični modri barvi BMW i. Modri pokrovi kolesnih pest. Logotip BMW i na bočni steni spredaj. Logotip eDrive na Hofmeistrovem pregibu in vstopnih letvah.

POVEZLJIVOST.

Aplikacija My BMW Remote (za priključne hibride) za operacijska sistema iOS in Android kaže podrobne informacije o aktualnem statusu BMW 530e iPerformance – npr. napolnjenost baterije in preostali doseg. Postopek polnjenja se lahko nadzoruje daljinsko prek časovnega regulatorja.

UDOBNO POLNJENJE.

Vozilo BMW 530e iPerformance se lahko polni na gospodinjskih vtičnicah s priloženim polnilnim kablom ali med potjo na javnih polnilnih postajah s kablom, ki je na voljo v ponudbi originalne opreme BMW. Navigacijski sistem in aplikacija BMW Remote posredujeta informacije o lokaciji in razpoložljivosti primernih polnilnic. Obračunavanje se lahko izvaja npr. prek kartice BMW ChargeNow.

Poraba goriva in električne energije ter emisije CO₂.

  • Disclaimer reference invalid