BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, tričetrtinski pogled od zadaj, BMW M550d Touring

THE 5

BMW M

BMW M550d xDRIVE TOURING: MODELI IN OPREMA

Popoln razvoj moči se združi s športno karizmo in izjemno vsestranskostjo: navzočnost BMW M550d xDrive Touring povzroči mravljince po celem telesu. S širokim naborom ekskluzivne opreme in oblikovnih poudarkov, inteligentnih sistemov za pomoč vozniku in inovativnih digitalnih storitev pa ponuja vse, kar potrebujete na prehitevalnem pasu.

Preberi več
THE 5BMW M550d xDRIVE TOURING: MODELI IN OPREMA

OBLIKA IN VOZNA DINAMIKA BMW M550d xDRIVE TOURING.

Visoka zmogljivost v vrhunski formi.

BMW M550d xDrive Touring navdušuje s svojo atletsko karizmo, izjemno športnim potencialom moči in edinstveno vsestranskostjo. Odkrijte privlačno opremo na področjih oblikovanja, pogonskega sklopa in podvozja.
Paket M Aerodynamics pri BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, bližnji pogled na ledvičko BMW

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics poudarja športnost vozila in spreminja njegov količnik zračnega upora. Paket vključuje podaljšan sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, posebna bočna pragova in zadnji odbijač z difuzorskim vložkom. Zaključki izpušnih cevi so kromirani.
M lita alu. platišča Double-spoke 664 M pri BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, bližnji pogled na platišče

M lita alu. platišča Double-spoke 664 M.

19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 664 M v barvi Cerium Grey, stružena visok sijaj, s kombiniranimi pnevmatikami, velikost spredaj 8 J x 19 s pnevmatikami 245/40 R19, velikost zadaj 9 J x 19 s pnevmatikami 275/35 R19.
M-usnjen volan v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

M-usnjen volan.

M-usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi in vgrajeno zračno blazino za voznika ima trikrako obliko. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
Prilagodljivi LED-žarometi BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, bližnji pogled na žaromet

Prilagodljivi LED-žarometi.

Prilagodljivi LED-žarometi vključujejo BMW Selective Beam, luči, ki aktivno sledijo ovinku, in prilagodljive žaromete. Barva svetlobe je podobna dnevni svetlobi in zagotavlja popolno, enakomerno osvetlitev ceste za izboljšanje vidljivosti in zmanjšanje utrujenosti zaradi vožnje v temi. Ikonična oblika luči s štirimi svetilnimi elementi omogoča, da je vozilo prepoznavno kot BMW tudi ponoči.
Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW M TwinPower Turbo v BMW M550d xDrive Touring G31, BMW M550d Touring, motor v BMW serije 5 Touring M Performance

Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW M TwinPower Turbo.

Vrstni 6-valjni dizelski motor M TwinPower Turbo v BMW M550d je izjemen v vseh pogledih. Najsodobnejša tehnologija, kot sta večstopenjsko polnjenje s štirimi turbopolnilniki in sistem skupnega voda z visokotlačnim vbrizgavanjem, zagotavlja impresivno moč v vseh voznih razmerah vse do 760 Nm.
Prilagodljivo M-podvozje Professional v BMW M550d xDrive Touring G31, BMW serije 5 Touring M Performance

Prilagodljivo M-podvozje Professional.

Prilagodljivo M-podvozje Professional združuje tehnologijo prilagodljivega M-podvozja, stabilizacije nihanja okoli vzdolžne osi in integralnega aktivnega krmiljenja. Rezultat: vrhunska stabilnost in vozna dinamika BMW M550i xDrive Limuzina in M550d xDrive Limuzina.
BMW xDrive v BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, bližnji pogled od zadaj

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
M-športne zavore pri BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black, bližnji pogled na kolo

M-športne zavore.

M-športne zavore z večbatnimi zavornimi sedli v temno modri barvi z M-oznako zagotavljajo izvrstno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so izjemno dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje in odlično zaviranje na mokrih površinah.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST V BMW M550d xDRIVE TOURING.

Inteligentno in varno na cesti – tudi na prehitevalnem pasu. Z inteligentnimi sistemi za pomoč vozniku BMW, kot je varnostni paket Driving Assistant Plus, vključno z opozorilom in zaščito pred naletom ali parkirnim asistentom Plus z asistentom za samodejno parkiranje in zapuščanje parkirnega prostora, užitek v vožnji zaznamuje edinstveno udobje. Poleg tega boste z inovativnimi in vsestranskimi rešitvami povezljivosti vedno povezani kjerkoli ste: zahvaljujoč dostopni točki Wi-Fi, na primer, ima vaš BMW dostop do interneta s hitrostjo mobilnega omrežja LTE. Concierge Service pa ima odgovore na vaša vprašanja 365 dni v letu in vas samodejno vodi do najboljših restavracij v vaši okolici.
Driving Assistant Plus v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Driving Assistant Plus.

Oprema Driving Assistant Plus vam omogoča, da vozite bolj udobno in varno v monotonih in nevarnih razmerah, kot so prometni zastoji, gost promet ali daljša potovanja. V dobrih rokah pa boste tudi med menjavanjem voznih pasov.
Parkirni asistent Plus v BMW M550d xDrive Touring, kokpit

Parkirni asistent Plus s 3D View.

Paket opreme parkirnega asistenta Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Obsega Surround View, vključno s funkcijami Top View, Remote 3D View in PDC ter parkirnim asistentom s smernim vodenjem, ki povsem samodejno parkira vozilo vzporedno ali navpično s cestiščem. Sistem deluje tako, da meri potencialna parkirna mesta med počasno vožnjo mimo njih.
Daljinski nadzor parkiranja za BMW M550d xDrive Touring G31, ključ z zaslonom BMW

Daljinski nadzor parkiranja.

Funkcija daljinskega nadzora parkiranja omogoča vozniku, da udobno izstopi iz vozila, preden ga s pomočjo daljinskega upravljalnika parkira naprej na ozek parkirni prostor ali v garažo ali pri vzvratnem zapuščanju parkirnega prostora. Funkcijo daljinskega nadzora parkiranja aktivira voznik prek ključa z zaslonom BMW, ko se nahaja zunaj avtomobila.
Projektor BMW Head-Up v BMW M550d xDrive Touring G31, projektor BMW Head-Up

Projektor BMW Head-Up.

Polno barvni BMW Head-Up projektor projicira vse informacije, pomembne za potovanje, neposredno v voznikovo vidno polje, kar mu omogoča, da se v celoti osredotoči na vožnjo. Prikažejo se informacije, kot so trenutna hitrost, navigacijski napotki in informacije o omejitvi hitrosti, vklj. s prikazom prepovedi prehitevanja, skupaj s telefonskimi in razvedrilnimi seznami.
Telefonija z brezžičnim polnjenjem v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem vključuje brezžično polnilno postajo in dodatne vmesnike USB. Povezava s strešno anteno izboljša sprejem mobilnega signala. Prek povezave Bluetooth lahko hkrati povežete dva mobilna telefona in avdio predvajalnik. Oprema vključuje tudi: Bluetooth Office in tehnično zmogljivost za dostopno točko Wi-Fi.
Predpriprava za Apple CarPlay® BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Predpriprava za Apple CarPlay®.

Zakaj ne bi uporabljali funkcij svojega iPhona v BMW, ko pa jih lahko še naprej uporabljate kot običajno? Predpriprava za Apple CarPlay® vam omogoča oddaljen dostop do telefonije in aplikacij, kot so iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify in Apple Music. Za dostop do Siri, Applove glasovne pomočnice, lahko uporabite tudi gumb za glasovni nadzor na volanu.
Concierge Service v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Concierge Service.

Ali bo jutri v Rimu sončno? Kdaj imam let? Storitev Concierge Service vam pomaga med potovanjem in vam lahko nudi podporo pri kakršnikoli zahtevi s pritiskom gumba. Ali je to rezervacija v restavraciji, hotelu ali kinu. Lahko jo uporabite tudi za plačila. Kjerkoli že ste, karkoli potrebujete, vam storitev Concierge Service vedno stoji ob strani.
Dostopna točka Wi-Fi v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Dostopna točka Wi-Fi.

Sodelujte v videokonferenčnih klicih na tabličnem računalniku ali pretočno predvajajte zadnjo epizodo svoje priljubljene serije na pametnem telefonu. Z dostopno točko Wi-Fi lahko dostopate do interneta s hitrostjo LTE (če je na voljo) s pomočjo kartice SIM, ki je vgrajena v vašem vozilu. Vi in vaši sopotniki lahko odslej brskate po spletu na do desetih napravah.
On-Street Parking Information v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

On-Street Parking Information.

On-Street Parking Information poenostavi iskanje prostega parkirnega mesta na ulici v velikih mestih, s tem, da določi njegovo verjetnost na zaslonu navigacijskega sistema BMW. Ulice na navigacijskem zemljevidu se označijo z modro barvo, ki odraža verjetnost uspešnega iskanja prostega parkirišča, voznik pa se sam odloči, v katero ulico bo zapeljal, da bi našel parkirno mesto.
Microsoft Office 365 v BMW M550d xDrive Touring G31, kokpit

Microsoft Office 365.

Nadaljujte z delom v svojem avtomobilu, kot če bi bili v svoji pisarni z Microsoft Office 365. Narekujte elektronsko pošto, sodelujte na sestankih prek Skype for Business, upravljajte stike in srečanja ter ustvarjajte opravila in opomnike. Vse neposredno prek pametnega telefona in s svojim naravnim glasom. Takoj lahko začnete s svojim obstoječim računom Microsoft Office 365 Business.
BMW M550d xDrive Touring G31, kovinska barva Azurite Black Blue, tričetrtinski stranski pogled

BMW M550d xDRIVE TOURING: MOTORJI IN TEHNIČNI PODATKI.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M550d xDrive Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.3 / 7.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 191 / 205

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.bmw.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.