Polnjenje BMW, BMW i3s, moški pred polnilno postajo

POLNJENJE NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

POLNJENJE NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

VSE INFORMACIJE IN NASVETI O NAŠIH MOŽNOSTIH POLNJENJA.

Da bi zagotovili, da boste lahko enostavno in udobno našli prave možnosti polnjenja za svoj priključni hibrid ali električni avtomobil, smo zbrali bistvene informacije za zasebno in javno polnjenje, kot tudi ustrezne vrste kablov. Tukaj boste prav tako našli koristne nasvete.

Preberi več

MOŽNOSTI POLNJENJA.

Javno polnjenje BMW, hibridna vozila BMW na polnilni postaji pred stavbo

Javno polnjenje električnih avtomobilov in priključnih hibridov.

Za polnjenje v javnosti so na voljo različne polnilne postaje. Trenutno je v Nemčiji več kot 22.000 javnih polnilnih postaj, od katerih jih je nekaj manj kot 2000 za polnjenje z visoko močjo in uporabljajo enosmerni tok (polnilne postaje DC). Eden izmed ponudnikov teh postaj je omrežje IONITY, ki sodeluje z BMW in ima svoje postaje nameščene predvsem na avtocestah ter omogoča hitro in udobno polnjenje, še posebej na dolgih potovanjih. V mestnih središčih je na voljo mreža polnilnih postaj z izmeničnim tokom (polnilne postaje AC), kar zagotavlja idealno rešitev za polnjenje čez noč ali na primer, ko se odpravite po nakupih. Med njimi so številne polnilne postaje, ki jih je mogoče uporabljati s pomočjo ChargeNow, hkrati pa ponuja pribl. 125.000 polnilnih točk AC in DC po vsem svetu. Storitve mobilnosti ChargeNow še posebej olajšajo upravljanje energije in vam prav tako pomagajo poiskati polnilne postaje na vseh potovanjih. Poleg tega so vsa električna vozila BMW opremljena s standardnim polnilnim kablom za javno polnjenje na polnilnih postajah AC.
Zasebno polnjenje BMW, BMW i3 na polnilni postaji pred zasebnim domom

Zasebno polnjenje električnih avtomobilov in priključnih hibridov.

Še posebej, ko ste doma, mora biti polnjenje baterije čim bolj udobno. Zato ponujamo različne možnosti polnilnih postaj, tako imenovane BMW Wallboxes, pa tudi polnilni kabel, ki ga lahko priklopite v katero koli vtičnico. To vam omogoča, da prilagodite čase polnjenja in zadevne dosege, da ustrezajo vašim natančnim okoliščinam. Poleg tega pa imate na voljo tudi montažno službo BMW, ki vam pomaga pri namestitvi in zagonu polnilne postaje BMW Wallbox.
Polnjenje BMW na delovnem mestu, hibridno vozilo BMW na polnilni postaji pred poslovno stavbo

Polnjenje električnih avtomobilov in priključnih hibridov na delovnem mestu.

Polnjenje na delovnem mestu ponuja udobno in enostavno priložnost za polnjenje avtomobila in učinkovito porabo časa. Ker elektromobilnost spremljajo posebne davčne olajšave za uporabnike, polnilno infrastrukturo pogosto zagotavljajo delodajalci v kombinaciji z električnimi avtomobili ali priključnimi hibridi kot službenimi vozili – in jih je zato mogoče uporabljati na parkirišču na delovnem mestu. Podjetje Alphabet v zvezi s tem ponuja številne rešitve mobilnosti, od zakupa do upravljanja voznega parka za podjetja in delodajalce. Večinoma vključuje posebne polnilne postaje z ustreznimi polnilnimi kabli. Lahko pa vključuje tudi Wallboxes ali celo običajne vtičnice, za katere je v vozilu priložen primeren kabel. In to odpravi še zadnje ovire za vašo učinkovito dnevno rutino.

BMW WALLBOXES.

Najlažji način za polnjenje električnih avtomobilov je, da to storite doma. Z BMW i Wallbox lahko to opravite hitro in enostavno. Polnilna postaja je na voljo v dveh različicah – preverite opise izdelkov spodaj in izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. In če potrebujete pomoč pri namestitvi, so naši montažni partnerji z veseljem pripravljeni pomagati.*

* Razpoložljivi montažni partnerji se lahko razlikujejo glede na trg.

BMW Wallbox Original na temno sivi podlagi

BMW Wallbox Original.

BMW Wallbox Original ne le, da je videti bolje od običajne vtičnice, ampak je tudi bolj praktična. Opremljena je z enofazno in trifazno tehnologijo ter ima integriran polnilni kabel. Ta naprava vam omogoča bistveno hitrejše polnjenje kot pri običajni vtičnici – na primer, baterijo BMW i3 lahko napolnite do 80 % zmogljivosti v samo treh urah, kar običajno pomeni zmanjšanje časa polnjenja do 85 % v primerjavi s standardnim kablom. Pomembno je opozoriti, da lahko na čas polnjenja vplivajo dostopna električna omrežja in funkcije vozila.
BMW Wallbox Plus na temno sivi podlagi

BMW Wallbox Plus.

BMW Wallbox Plus ima enake lastnosti izdelka kot BMW Wallbox. Za razliko od slednje pa je BMW Wallbox Plus mogoče dodeliti več posebnih kartic RFID, tako da lahko BMW Wallbox Plus uporabljajo različni uporabniki ali so upravičeni do njenega upravljanja. To je še posebej prednost za polnilne postaje, nameščene v stavbah z več stanovanji, kot so stanovanjski bloki. Poleg tega je mogoče povezavo LAN z vašim električnim števcem nastaviti tako, da Wallbox uravnava svojo lastno porabo električne energije in ne preobremenjuje oskrbe z električno energijo za stavbo.

POLNILNI KABEL ZA ELEKTRIČNE AVTOMOBILE IN PRIKLJUČNE HIBRIDE.

Polnilni kabli se razlikujejo glede na tip in jakost napajanja. Za zasebno polnjenje se skupaj z vozilom dobavi standardni kabel, tako imenovani polnilni kabel načina 2 in ga je mogoče uporabljati v kombinaciji z običajnimi gospodinjskimi vtičnicami z izmeničnim tokom (AC). Za javno polnjenje pa je priporočljiv polnilni kabel za javne polnilne postaje AC ali tudi polnilni kabel načina 3. Ker so hibridna in električna vozila zasnovana za določene polnilne zmogljivosti, se hitrost polnjenja razlikuje glede na vozilo. Naši priključni hibridi imajo največjo hitrost polnjenja 3,7 kW. Za popolnoma električna vozila so na voljo večje hitrosti polnjenja z izmeničnim (AC) in enosmernim tokom (DC), vključno s polnjenjem z visoko zmogljivostjo.

Standardni kabel BMW na sivi podlagi

Standardni kabel.

Standardni kabel je priložen vašemu električnemu avtomobilu ali priključnemu hibridu. Lahko se uporablja za polnjenje doma in, če je potrebno, na delovnem mestu, pod pogojem, da je za polnjenje na voljo običajna gospodinjska vtičnica. Kabel je dolg 5 metrov in zasnovan za oskrbo z električno energijo z napetostjo 230 voltov.
Polnilni kabel BMW AC na sivi podlagi

Polnilni kabel BMW AC.

Polnilni kabel za javne polnilnice AC se uporablja za polnjenje na običajnih javnih polnilnih postajah. Na obeh koncih ima vtič tipa 2 in je na voljo v dveh različnih različicah. Za priključne hibride BMW uporabite enofazni kabel z največjo močjo 3,7 kW. Za električna vozila imate tudi na voljo enofazni kabel z močjo 7,4 kW ali trifazni kabel z močjo 22 kW, od tega so se naša električna vozila BMW doslej lahko napajala z do 11 kW izhodne moči. Vendar pa bo BMW iX3, katerega prihod na trg je predviden v prihodnjem letu, že lahko izkoriščal polnih 22 kW.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O POLNJENJU ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV.

 • Kje lahko polnim električni avtomobil?

  Svoj električni avtomobil lahko polnite povsod – ali doma ali na delovnem mestu, z običajne vtičnice ali BMW Wallbox za hitrejše polnjenje. Ko ste na poti, imate na voljo javne polnilne postaje AC različnih ponudnikov, kot je ChargeNow, ali visokozmogljive polnilne postaje, kot so postaje ponudnika IONITY, ki so prav tako povezane z omrežjem ChargeNow.

 • Koliko stane polnjenje električnega avtomobila v povprečju?

  Povprečni stroški za polnjenje električnega avtomobila se razlikujejo in so odvisni od lokalnih cen električne energije in/ali ponudnika polnilne postaje.

 • Kakšen je pravi način polnjenja električnega avtomobila?

  Pravilno polnjenje električnega avtomobila preprosto vključuje vstavljanje vtiča. Barvni zaslon za vratci polnilnega priključka vam pove, ali polnjenje poteka pravilno. Postopek polnjenja se samodejno prekine, ko je baterija popolnoma napolnjena, kar ščiti baterijo. Na javnih polnilnih postajah upoštevajte navodila na posameznih polnilnih postajah.

 • Ali zagotovo potrebujem kartico za polnjenje, da napolnim svoj električni avtomobil na polnilnih postajah?

  Ali je za polnjenje električne energije potrebna kartica za polnjenje ali aplikacija, je odvisno od posamezne polnilne postaje. Običajno BMW Wallbox je mogoče uporabljati brez tako imenovane kartice RFID, medtem ko imata BMW Wallbox Plus in BMW Wallbox Connect funkcijo nadzora z zaščitenim dostopom, ki uporablja priloženo kartico RFID. Ko ste na poti, lahko na primer uporabljate kartico BMW Charging/ChargeNow ali aplikacijo za ChargeNow ali IONITY.

 • Kako dolgo traja polnjenje električnega avtomobila ali priključnega hibrida?

  Čas, potreben za polnjenje električnih avtomobilov (odvisno od kabla ali polnilne postaje) traja dlje z izmeničnim tokom (AC), medtem ko je enosmerni tok (DC) bistveno hitrejši. Novi BMW i3 se na primer napolni od 0 do 80 % po pribl. 40 min pri polnjenju z močjo 50 kW na visokozmogljivi polnilni postaji postaji (DC). Za postajo tipa DC potrebujete aplikacijo ali kartico za polnjenje, odvisno od ponudnika. Z BMW Wallbox traja polnjenje 3 h 12 min. Ker lahko priključni hibridi BMW trenutno uporabljajo le največ 3,7 kW, traja polnjenje dalj časa. Točne čase polnjenja boste našli v dokumentaciji svojega vozila.

 • Ali obstaja način, da pospešim postopek polnjenja električnega avtomobila?

  Da, obstaja. Postopek polnjenja električnega avtomobila lahko med drugim pospešite z uporabo visokozmogljive polnilne postaje (DC), kot jo na primer ponuja IONITY. Za domače namene ima uporaba BMW Wallbox jasne prednosti pred običajno vtičnico. Vendar pa vtiči priključnih hibridov BMW niso združljivi z visokozmogljivimi polnilnimi postajami, kar pomeni, da tukaj ni na voljo možnosti za hitro polnjenje.

Uslužbenec BMW Services svetuje stranki pred hišo

MONTAŽNA SLUŽBA BMW.

Da bi zagotovili, da je vaša BMW Wallbox pravilno nameščena, priporočamo svojo montažno službo. Storitev lahko naročite skupaj z BMW Wallbox pri pooblaščenem trgovcu BMW. Naš uradni montažni partner (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) vam nato svetuje ter poskrbi za montažo in zagon vaše zasebne polnilne postaje. Če je za priključitev vaše polnilne postaje potrebno kakršno koli dodatno delo, vam bo usposobljeni električar z veseljem priskrbel individualno in pregledno ponudbo s predračunom.

 


Pregled vaših prednosti:
• Pregled zahtev za električni priključek v vaših prostorih
• Priporočilo o primernih mestih za namestitev na podlagi lokacije vašega osebnega parkirnega prostora
• Namestitev, priključitev in zagon na želenem mestu, vključno s polaganjem največ 2 m površinsko napeljanih kablov
• Navodila za postopek polnjenja
• 24-mesečno jamstvo
 

Električni avtomobili BMW, BMW i3 na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

Električni avtomobili.

Priključni hibridi BMW, hibridno vozilo BMW na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

Priključni hibridi.

Doseg BMW, BMW i3 pred mestnim ozadjem z žensko in otrokom

Doseg naših električnih avtomobilov in priključnih hibridov.