BMW serije X, vozila BMW X na parkirni ploščadi pred stavbami

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE X.

Serija BMW X je edinstvena v svoji odločnosti in želji, da bi izstopala od drugih s samostojnimi vozili, ki nosijo tipične X-gene: brezkompromisni s športnim, robustnim videzom in visoko zmogljivostjo. Seveda pa je treba upoštevati še vozno dinamiko in okretnost, ki sta bili vedno razpoznavni značilnost znamke BMW.

Preberi več

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE X.

BMW X1.

Ali v mestu, gorah ali na plaži, BMW X1 je doma povsod in je vaš elegantni, vrhunski sopotnik za vsako priložnost. To je denimo razvidno tudi iz dejstva, da je bil kompaktni športni terenec leta 2018 najbolje prodajani BMW po vsem svetu.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X1, E84, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj na cesto

(BMW E84)

Ko je BMW X1 leta 2009 ugledal luč sveta, je hitro postal vodilni kompaktni športni terenec v premijskem segmentu. Robustna vsestranskost ga loči od tekmecev, športna naravnanost pa zagotavlja dinamiko in odzivnost v vseh pogojih. Z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive dosežeta oprijem in vozna dinamika vznemirljivo izkušnjo vožnje, saj se pogonski moment ves čas spremenljivo razporeja med sprednjo in zadnjo premo. To zagotavlja užitek v vožnji v vsakem trenutku. Privlačno obliko zaznamuje močan videz atleta. Hkrati notranjost visoke kakovosti lepo poudarjajo barvno usklajene notranje obloge in vložki iz nerjavečega jekla.

X1 v kompaktnem SUV-ju združuje klasične vrednote BMW, kot so dinamika, okretnost in superiornost.

Obdobje proizvodnje: 2009 – 2015

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (85 – 225 kW/116 – 306 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4,454 mm/1,798 mm/1,545 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X1, F48, druga generacija, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem pred mestom

(BMW F48)

Druga generacija BMW X1 (F48) ima dinamičnejši in športnejši videz od svojega predhodnika, nenazadnje tudi zaradi zaobljenega roba, ki se vzpenja v smeri proti zadku in poševne strešne linije. Drugo generacijo odlikujejo inovativne tehnologije, kot so projektor Head-Up ali opcijski LED-žarometi s prilagodljivo funkcijo osvetlitve. Nova paleta dizelskih in bencinskih motorjev s turbopolnilnikom omogoča vozilu izjemno kombinacijo učinkovitosti in športnosti. Od meseca marca 2020 je BMW X1 kupcem na voljo tudi kot priključni hibrid. Poleg okretnega BMW xDrive ga je zdaj mogoče kombinirati še s pogonom na sprednji kolesi.

Z osvežitvijo iz leta 2019 je druga generacija dobila dominantnejši videz, predvsem zaradi znatno izrazitejše ledvičke in širših odprtin za dovod zraka na obeh straneh podaljšanega sprednjega odbijača.

Obdobje proizvodnje: 2015 – danes

Motorji: 1,5- do 2,0-litrski (85 – 170 kW/116 – 231 KM), 3- in 4-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.439 – 4.447 mm/1.821 mm/1.582 – 1.612 mm

TRETJA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X1, U11, tretja generacija, tričetrtinski pogled od spredaj na cesto

(BMW U11)

Leta 2022 je predstavljen X1. Je mojstrska kombinacija samozavesti, vsestranskosti in funkcionalnosti. X1, ki je na voljo z bencinskim, priključnim hibridom ali popolnoma električnim motorjem, ima zmogljivo in brezhibno obliko. Samozavesten sprednji del s prepoznavno skoraj kvadratno dvojno ledvičko, monolitni oblikovni elementi in skoraj kvadratni blatniki, značilni za X modele, mu dajejo močno navzočnost V kontrastu s tem so ozki prilagodljivi LED-žarometi, ki segajo daleč v bok, in pokončna sorazmerja.

Kombinacijo moči in dinamike lepo poudarjajo tehnične funkcije. BMW X1 je na voljo z zadnjim in štirikolesnim pogonom ali okretnim BMW xDrive, ki združuje izjemno vozno dinamiko z izjemnim oprijemom in varnostjo vožnje. Avtomatski 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko zagotavlja hitro pretikanje in natančen nadzor, hkrati pa ohranja najmanjšo možno porabo. Priključni hibrid ima povsem električni doseg (po WLTP) do 89 km.

Obdobje proizvodnje: 2022 – danes

Motorji: 1,5- do 2,0-litrski (100 – 150 kW/136 – 204 KM), 3- in 4-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.500 mm/1.845 mm/1.630 – 1.642 mm

BMW X2.

Kombinacija kupeja in SUV-ja je predvsem: edinstvena. Športen, nadvse izrazit značaj in odzivna zmogljivost BMW X2 sta impresivna. Zelo kakovostna notranjost in številne premišljene tehnične podrobnosti pa lepo poudarjajo elegantni videz.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW X2

(BMW F39)

Konceptni avtomobil na platformi X1, ki je bil prvič predstavljen leta 2016, je s svojo izrazno obliko in tehnološko odličnostjo navdušil avtomobilsko javnost. Skoraj kvadratni izrezi karoserije nad blatniki, zaobljeni robovi in bočna pragova, skupaj s plosko strešno linijo poudarjajo značaj izrazitega ekstroverta. Ledvička se spušča daleč proti dnu, medtem ko se odprtine za dovod zraka skladno zlijejo v sprednji del in signalizirajo neponovljivo samozavest.

Sodobni turbomotorji v kombinaciji z menjalniki Steptronic zagotavljajo živahno potisno silo v vseh razmerah. Z opcijskim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive se športni terenski kupe počuti domače tudi daleč od mestnega okolja. Značilna vozna dinamika znamke BMW zagotavlja užitek v vožnji na vseh površinah. Nenazadnje pa logotipa BMW na C-stebričkih obujata spomin na legendarne modele BMW, kot sta 2000 CS in 3.0 CSL.

Obdobje proizvodnje: 2018 – danes

Motorji: 1,5- do 2,0-litrski (100 – 170 kW/136 – 231 KM), 3- in 4-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.360 mm/1.824 mm/1.512 – 1.526 mm

BMW X3.

SUV, ki se počuti kot doma tako na brezpotju kot v mestu ali na avtocesti: BMW X3 že od leta 2003 igra pomembno vlogo pri doseganju vaših ciljev. Odločilno piko na i pa prispevata vozna dinamika in notranjost najvišje kakovosti.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X3, E83, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo na cesti

(BMW E83)

Na 60. mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu leta 2003 je BMW X3 gladko pometel z vsemi tekmeci. Takrat je bil predstavljen novi inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki omogoča neprekinjeno in spremenljivo porazdelitev moči med sprednjo in zadnjo premo. Naslednja med novostmi je bila mišičasta in atletska oblika z osupljivim sprednjim delom z dvojnima ksenonskima žarometoma, ki se naslanjata na ledvičko. Odlikujejo ju značilni korona obroči s funkcijo parkirnih luči, zaradi katerih postanejo vozila BMW jasno prepoznavna že od daleč, tudi v temi.

Prenova modela iz leta 2006 je zajemala izboljšave na maski hladilnika, zadnjih lučeh in sprednjem podaljšanem odbijaču. Prenovljena je bila tudi večina motorjev, tako da so proizvajali bistveno več moči in bili znatno učinkovitejši pri porabi goriva.

Obdobje proizvodnje: 2003 – 2010

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (105 – 210 kW/143 – 286 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.565 mm/1.853 mm/1674 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X3, F25, druga generacija, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo na cesti

(BMW F25)

Po šestih uspešnih letih je zdaj na voljo popolnoma prenovljen naslednik modela. SUV, ki se ponaša z množico novosti, je samozavesten, zanesljiv in sproščen. Med drugim ima elektronsko krmiljene blažilnike, ki se aktivno prilagajajo površini cestišča. Ali stikalo za uravnavanje vozne dinamike, ki prilagaja blažilnike, odzivnost motorja, dinamiko pretikanja menjalnika, pa tudi občutljivost krmilnega sistema in ESP skladno z voznikovimi željami. Cela vrsta sistemov za pomoč vozniku, kot je sistem, ki opozarja na zapustitev voznega pasu ali projektor Head-Up, omogoča povsem novo izkušnjo vožnje, ne da bi bilo za to treba žrtvovati običajne vrednote, po katerih slovi BMW.

Nadgradnja modela iz leta 2014 je prinesla novo zasnovo žarometov in bočna smernika v pokrovih zunanjih ogledal. Več kromiranih poudarkov, standardni volan iz usnja in bistveno več opcij za prilagajanje BMW X3 pa so zaznamovali notranjost.

Obdobje proizvodnje: 2010 – 2017

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (105 – 230 kW/143 – 313 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.648 mm/1.881 mm/1.661 mm

TRETJA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X3, G01, tretja generacija, stranski pogled med mirovanjem

(BMW G01)

Tretja generacija športnega terenskega vozila se je na trgu pojavila leta 2017. Kljub nekoliko večjim meram je razvijalcem uspelo občutno zmanjšati skupno maso vozila, kar se odraža v njegovi okretnosti. Žarometi, maska hladilnika v obliki dvojne ledvičke in zadnje luči poudarjajo široko držo tako zadaj kot spredaj. S širšo ledvičko v primerjavi s predhodnikom in odprtinami za dovod zraka, BMW X3 izžareva samozavest dobro pripravljenega športnika. Mišičasta zunanjost daje slutiti na moč, ki samo čaka na ukaz. Sisteme za pomoč vozniku je užitek uporabljati v sodobnem, animiranem kokpitu z upravljanjem s kretnjami. Model izpolnjuje premijske standarde in lahko na primer samodejno prehiteva. Športna nastavitev podvozja, menjalnika in motorja zagotavlja, da je užitek v vožnji vedno ključni dejavnik. Seveda je X3 na voljo tudi z BMW xDrive, inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona. Zaradi tega bo avtomobil vedno najboljša izbira tako za mestno okolje kot za vse druge terene.

Obdobje proizvodnje: 2017 – danes

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (110 – 210 kW/150 – 286 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.708 – 4.734 mm/1.891 – 1.897 mm/1.667 – 1.676 mm

BMW X4.

Ko se X-geni srečajo z linijami kupeja – tako šarmantno združuje BMW X4 estetiko in moč. Motorji z delovno prostornino do največ treh litrov zagotavljajo natanko tisto, kar obljublja zunanji videz vozila.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X4, F26, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

(BMW F26)

Leta 2014 je napočil čas: BMW je javnosti predstavil športni terenski kupe v razredu avtomobilov srednje velikosti. Vozilo, ki si je tehnično platformo izposodilo pri BMW X3, izstopa zaradi svoje poševne strešne linije, skupaj z dvojnima zaobljenima robovoma pa lepo poudarja športni videz vozila tudi pri pogledu s strani. Sprednji in zadnji del krepita vtis široke drže vozila: ploska zasnova ledvičke, žarometa, ki se raztezata v bok, in zadnje luči določajo dinamične poudarke.

Široka paleta učinkovitih in zmogljivih motorjev zagotavlja, da se BMW X4 izkaže z največjo okretnostjo in dinamiko v vseh razmerah. Standardni štirikolesni pogon pa pomeni, da lahko ves čas računate na edinstveno vozno dinamiko ne glede na pogoje, ki vas pričakajo na cesti.

Obdobje proizvodnje: 2014 – 2018

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (135 – 225 kW/184 – 306 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4,671 mm/1,881 mm/1,624 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X4, G02, druga generacija, tričetrtinski stranski pogled med vožnjo na cesti

(BMW G02)

Športna eleganca BMW X4 postane z drugo generacijo še bolj očitna. Robustni blatniki in široka kolotečina v kombinaciji s strešno linijo kupeja poudarjajo tipične značilnosti modela X, kot so moč, suverenost in športnost. Ozke zadnje luči-LED vizualno razširijo zadek, tako kot značajska linija nad zadnjima blatnikoma. Na sprednji strani prevladujejo dvodelna ledvička in ozka LED-žarometa, ki dajejo športnemu terenskemu kupeju atletski in dinamični videz.

Standardni inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive omogoča neprimerljivo vozno dinamiko v kombinaciji z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je prav tako vgrajen v vseh BMW X4. Notranjost vozila zdaj zajema večje zaslone na dotik, upravljanje s kretnjami in sodobne sisteme za pomoč vozniku.

Obdobje proizvodnje: 2018 – danes

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (135 – 210 kW/184 – 286 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.733 – 4.758 mm/1.918 – 1.938 mm/1.618 – 1.621 mm

BMW X5.

Z vsestranskim X5 je BMW leta 1999 uvedel novo tržno nišo v pravem pomenu besede. SUV že od samega začetka samozavestno združuje veličastnost, eleganco in športnost, odtlej pa ima tudi vodilni položaj v tem segmentu.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X5, E53, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo na cesti

(BMW E53)

Ob koncu leta 1999 je BMW predstavil nič drugega kot revolucionarno novost: proizvajalčevo prvo terensko vozilo. Športno terensko vozilo (SUV) s standardnim štirikolesnim pogonom združuje ekskluzivnost s športnostjo in udobjem. SUV premijskega razreda z okretnostjo, značilno za BMW, nenazadnje zaradi vrhunske nastavitve podvozja in zmogljivih motorjev s šestimi ali osmimi valji.

Osvežitev iz leta 2003 prinese znatno izrazitejši videz zaradi prenovljene ledvičke in opaznih tehničnih izboljšav, kot je na primer novi BMW xDrive. Bistveno izboljšan oprijem in hitrejše odzivanje pomenita očitne prednosti pri voznih lastnostih in dinamiki. Leta 2004 vstopi na trg BMW X5 4.8is z najmočnejšim osemvaljnikom, ki ima 4,8-litrsko delovno prostornino in razvije 265 kW (360 KM) največje moči. S proizvodnega traku je zapeljalo več kot 500.000 vozil modela E53.

Obdobje proizvodnje: 1999 – 2006

Motorji: 3,0- do 4,8-litrski (135 – 265 kW/184 – 360 KM), 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.667 mm/1.872 – 1.925 mm/1.707 – 1.715 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X5, E70, druga generacija, stranski pogled med vožnjo na cesti

(BMW E70)

Leta 2006 je BMW dokazal, kako je mogoče uspešen koncept še izboljšati. Naslednik BMW X5 se ponaša s tehničnimi novostmi, kot je Adaptive Drive, ki zajema stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi in aktivno vpliva na delovanje blažilnikov. Zaradi prenovljene oblike, na primer blatnikov, je avtomobil videti bolj športen in okreten. Žarometi imajo vgrajene parkirne in zasenčene luči v obliki korona obročev, zaradi česar je vozilo takoj prepoznano kot BMW tudi v mraku in ponoči. Opcijska tretja vrsta sedežev zdaj omogoča prevoz do šestih potnikov, če je to potrebno.

V okviru nadgradnje modela iz leta 2010 je X5 dobil LED-žaromete in popolnoma prenovljeno paleto motorjev. Sistemi za pomoč vozniku obsegajo novosti, kot so Speed Limit Info, aktivni pomočnik za omejitev hitrosti in Side View, ki vključuje kameri na bokih vozila za izboljšano vidljivost.

Obdobje proizvodnje: 2006 – 2013

Motorji: 3,0- do 4,8-litrski (173 – 300 kW/235 – 408 KM), 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.854 mm/1.933 mm/1.739 mm

TRETJA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X5, F15, tretja generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

(BMW F15)

Aerodinamične izboljšave tretje generacije nadvse uspešnega športnega terenca takoj pritegnejo pozornost. Prefinjene odprtine za dovoda zraka v sprednjem podaljšanem odbijaču in reži za zrak za sprednjima kolesoma zmanjšajo vrtinčenje zraka v sprednjih blatnikih. To ne zmanjšuje le zračnega upora, ampak BMW X5 vtisne tudi pridih športnega avtomobila. Skladna sorazmerja izžarevajo prefinjenost, suverenost in okretnost.

Notranjost ponuja eleganco z ambientalno razsvetljavo in se ponaša z razkošnimi materiali najboljše kakovost, kot je usnjeno oblazinjenje z dvojnimi šivi. Prenovljeni upravljalnik iDrive Touch omogoča, da je nadzor obsežnega nabora sistemov za pomoč vozniku pravi užitek. Mednje spadajo tudi pomočnik za omejitev hitrosti, asistent pri zastoju in LED-reflektor, ki ciljno osvetli ljudi in živali ponoči, tako da jih sistem Night Vision jasno izpostavi med vožnjo v temi.

Obdobje proizvodnje: 2013 – 2018

Motorji: 2,0- do 4,4-litrski (160 – 330 kW/218 – 450 KM), 4-, 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.880 – 4.886 mm/1.938 – 1.985 mm/1.717 – 1.762 mm

ČETRTA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X5, G05, četrta generacija, tričetrtinski pogled od zadaj med mirovanjem pred stavbo

(BMW G05)

Znatno povečane mere in enodelna ledvička impresivne velikosti kažejo, da je BMW X5 ponovno izboljšal svojo premoč in navzočnost. LED-žarometa ne segata več do maske hladilnika. Opcijsko osvetljujeta cesto z lasersko svetlobo. Popolnoma digitalni Live Cockpit Professional, ki opušča tradicionalna merilnika hitrosti in vrtljajev, je prilagodljiv. Ukaze razume s pomočjo kretenj in glasovnega upravljanja. Napredni sistemi za pomoč vozniku zagotavljajo zanesljivo podporo v nevarnih situacijah, kot na primer pri zaviranju.

BMW X5 s paketom Off-road ponuja štiri načine vožnje za različne vrste terena. Omogoča nepozabno izkušnjo vožnje v vsakem trenutku. Učinkoviti in živahni motorji ter nastavljivo podvozje pa zagotavljajo okretnost in dinamiko.

Obdobje proizvodnje: 2018 – 2022

Motorji: 2,0- do 4,4-litrski (170 – 340 kW/231 – 462 KM), 4-, 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.922 – 4.938 mm/2.004 – 2.015 mm/1.745 – 1.747 mm

PETA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X5, G05, peta generacija, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo po cesti

(BMW G05)

Leta 2022 se BMW X5 zaradi obsežne osvežitve sprednjega dela zdi skoraj kot popolnoma nov model. Široka, vodoravna zasnova površine za podaljšan sprednji odbijač skupaj z značilno ledvičko BMW z učinkom osvetlitve "Iconic Glow" in prenovljenimi, tanjšimi LED-žarometi dajejo vozilu osupljiv in izrazit obraz. Ta pristop k oblikovanju se nadaljuje vse do tridimenzionalnih zadnjih LED-luči in široke drže zadka. Odvisno od izbranega paketa ima BMW X5 na voljo dodatno popestritev za svoj videz v smislu sodobnosti (X Line) ali športnosti (paket M Sport). 

 

Sodoben oblikovalski jezik je zaznaven tudi v notranjosti. Zahvaljujoč integriranemu ukrivljenemu zaslonu BMW in BMW Interaction v smislu upravljalnega elementa ustvarja vrhunsko multimedijsko izkušnjo. Da bi se poudaril razkošni pridih, je opcija steklene prevleke Crafted Clarity s svojimi ročno izdelanimi, poliranimi elementi iz kristalnega stekla prisotna na prestavni ročici z osvetljenim simbolom X, gumbu start/stop in upravljalniku iDrive. Poleg tega novi asistent za prikolico zdaj pomaga pri vzvratni vožnji s pripeto prikolico.

 

S svojim zmogljivim 6-valjnim motorjem z notranjim zgorevanjem BMW TwinPower Turbo ponuja športno vozno dinamiko in navdušuje z vrhunskim udobjem zahvaljujoč paketu xOffroad in prilagodljivemu dvoosnemu zračnemu vzmetenju.

 

Obdobje proizvodnje: 2022 – danes

BMW X6.

Nekonformizem in zmogljiv značaj avtomobila, katerega notranjost izžareva neverjetno eleganco in razkošje: BMW X6 je prvi športni terenski kupe proizvajalca BMW. Njegova oblika izraža zmogljivo vozno dinamiko, ki se ji ni treba bati nobene primerjave.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X6, E71, prva generacija, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem pred stavbo

(BMW E71)

Leta 2008 se je na cestah pojavil avtomobil, ki se ga ni dalo razvrstiti nikamor. Je to kupe? Ali je SUV? Niti eno niti drugo, čeprav združuje najboljše lastnosti obeh segmentov vozil. Je avtomobil za individualiste, ki cenijo zmogljivost v vseh pogledih: s 6- in 8-valjnimi motorji BMW X6 razvije velike zaloge moči, ki jo dinamični nadzor zmogljivosti brezhibno odmerja. DPC v kombinaciji z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona xDrive izboljša natančnost krmiljenja, smerno stabilnost in oprijem, saj se pogonski moment zdaj lahko ves čas razporeja na vsako kolo posebej.

Bočna linija po vzoru kupeja daje avtomobilu ploski videz, medtem ko ozki žarometi skupaj z ledvičko vizualno razširijo sprednji del. V smislu oblikovanja je BMW X6 neponovljiv, je vozilo, drugačno od vseh drugih.

Leta 2012 je v okviru nadgradnje modela dobil nekoliko spremenjen videz. Korona obroči s funkcijo parkirnih luči so zdaj na voljo z LED-tehnologijo. Na voljo je tudi znatno več opcij opreme, kot je npr. pokrov motorja z izboklino (powerdome).

Obdobje proizvodnje: 2008 – 2014

Motorji: 3,0- do 4,4-litrski (173 – 300 kW/235 – 408 KM), 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4,876 – 4,877 mm/1,983 mm/1,684 – 1,690 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X6, F16, druga generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

(BMW F16)

Naslednik modela E71 je še izostril njegov neodvisni značaj. Žarometa, ki se stikata z ledvičko na sredini, krepita vtis široke drže, sprednji del pa postane še izrazitejši. Zadek zdaj prav tako krasijo širše zadnje luči. Dvojna zaobljena robova na bokih takoj pritegneta pozornost. V notranjosti vozilo navdušuje z materiali visoke kakovosti, popolnoma prenovljenimi instrumenti in barvno nastavljivo ambientalno razsvetljavo. Storitev pretakanja omogoča skoraj neomejen izbor glasbe in razvedrilnih vsebin.

Nadgrajeni motorji razvijejo večjo moč ob hkratnem povečevanju učinkovitosti. Skupaj s standardnim štirikolesnim pogonom xDrive in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom pa obljubljajo dinamično in nadvse odzivno izkušnjo vožnje.

Obdobje proizvodnje: 2014 – 2019

Motorji: 3,0- do 4,4-litrski (190 – 330 kW/258 – 450 KM), 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 4,909 mm/1,989 mm/1,689 – 1,702 mm

TRETJA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X6, G06, tretja generacija, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

(BMW G06)

Zmogljiva sorazmerja in izrazna oblika so značilnosti BMW X6 tretje generacije iz leta 2019. Luči tako spredaj kot zadaj so zelo ozke in razpotegnjene. S tem krepijo dinamičen zunanji videz vozila, tako kot velike odprtine za dovod zraka na straneh podaljšanega odbijača in pod ledvičko. Z lastno, značilno razsvetljavo in opcijsko lasersko svetlobo sprednjih žarometov zagotavlja, da individualnost športnega terenskega kupeja ostaja prepoznavna tudi v temi. Motorji, sistemi za pomoč vozniku in standardni sistem štirikolesnega pogona xDrive omogočajo neprimerljivo vozno dinamiko.

Razkošna oprema pa zajema opcijska držala za tople in hladne napitke z uravnavanjem temperature ali sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z 20 zvočniki. Z BMW X6 svojega cilja ne boste dosegli samo hitro in varno, ampak tudi nadvse udobno.

Obdobje proizvodnje: 2019 – 2022

Motorji: 2,0- do 3,0-litrski (195 – 250 kW/265 – 340 KM), 4- in 6-valjni

Dolžina/širina/višina: 4.935 – 4.948 mm/2.004 – 2.019 mm/1.693 – 1.697 mm

ČETRTA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X6, G06, četrta generacija

(BMW G06)

V svoji četrti generaciji se BMW X6 v celoti osredotoča na svojo mišičasto športnost in največjo izrazno moč. In to je razlog, zakaj je ta generacija BMW X6 standardno opremljena tudi s paketom M Sport. Njegove značilnosti opredeljujejo športne, aerodinamično optimizirane oblikovne poudarke na zunanjosti poleg predelanega sprednjega dela z osvetlitvijo "Iconic Glow", ki lepo poudari obrise ledvičke. M Shadow Line visokega sijaja, M posebne končne izpušne cevi, 20-palčna BMW lita alu. platišča ter odbijača v M videzu spredaj in zadaj bodo zagotovo pritegnili občudovanja vredne poglede.

 

Razkošen športni pridih in sodobne tehnologije opredeljujejo tudi notranjost, medtem ko ukrivljeni zaslon BMW in instrumentna plošča z M posebnimi prikazi, M usnjen volan, ekskluzivni M pedali in vstopne letve z osvetljenim M logotipom, posredujejo posebej ekskluziven signal.

 

BMW X6 razvije brezhibno vozno dinamiko s svojim zmogljivim 8-valjnim motorjem z notranjim zgorevanjem BMW M TwinPower Turbo, zahvaljujoč paketu xOffroad in 8-stopenjskemu športnemu menjalniku Steptronic pa zagotavlja največje udobje vožnje v vseh pogojih. Poleg tega prilagodljivo M podvozje in funkcija Sprint navdušujeta z zagotavljanjem neposredne in okretne vozne izkušnje.

 

Obdobje proizvodnje: 2022 – danes 

BMW X7.

Luksuzni športni terenec BMW X7, ki uteleša razkošje in veličastnost v kombinaciji z dinamično izkušnjo vožnje, postavlja najvišje standarde. Sedemsedežnik okretnega značaja je eleganten, na voljo pa je z opcijami opreme, ki ne puščajo odprtih želja: od sistemov za pomoč vozniku do vrhunskih materialov in možnosti največjega udobja.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW X7, G07, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem

(BMW G07)

Največji SUV v zgodovini BMW je lahkotnega in okretnega videza zaradi svoje minimalistično zasnove in oblikovanja. Športno, atletsko in samozavestno ohranja lastnosti, značilne za BMW, in jih opredeljuje na novo. Po zaslugi dvojnih prečnih vodil na sprednji premi in petvodilne zadnje preme, pa tudi štirikolesnega pogona xDrive in osemstopenjskega avtomatskega menjalnika prinaša izjemno udobje in zmogljivo dinamiko vožnje v razred najprestižnejših športnih terencev.

V notranjosti voznik prejme vse pomembne informacije ter nadzira različne funkcije in najsodobnejše sisteme pomoči prek dveh 12,3-palčnih zaslonov, medtem ko zaslona na hrbtiščih naslonjal spredenih sedežev poskrbita za zabavo na zadnjih sedežih. Če se potniki ozrejo navzgor, se njihov pogled ustavi na standardni panoramski strehi s 15.000 barvnimi svetlobnimi točkami, ko se zmrači.

BMW X7 je mogoče prilagoditi na najrazličnejše načine. Od vrhunskega oblazinjenja v usnju Merino s kontrastnimi šivi do ekskluzivnih kovinskih barv ne bo ostala neizpolnjena nobena želja.

Leta 2022 čaka BMW X7 osvežitev. Z ledvičko Iconic Glow, široko držo in novo kovinsko barvo zunanjosti Sparkling Copper Grey se največji športni terenec predstavlja v močnejši in elegantnejši luči kot kdaj koli prej: luksuzni avtomobil BMW vse do temeljev. Vgrajeni ukrivljeni zaslon BMW in operacijski sistem BMW različice 8 pa zagotavljata izjemno in inovativno digitalno izkušnjo v kokpitu.

Obdobje proizvodnje: 2019 – danes

Motorji: 3,0- do 4,4-litrski (195 – 340 kW/265 – 462 KM), 6- in 8-valjni

Dolžina/širina/višina: 5.151 – 5.165 mm/2.000 mm/1.805 mm

BMW iX3.

Prvi popolnoma električni BMW SUV združuje dobro znane lastnosti X3, kot sta največja vozna dinamika in premijska kakovost, s prednostmi tehnologije BMW eDrive, kot sta največja zmogljivost in učinkovitost. Njegov sodobni in minimalistični videz pa je nadvse privlačen.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW iX3, G08, prva generacija, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

(BMW G08 BEV)

Električna različica BMW X3, ki je bila meseca aprila 2018 predstavljena kot konceptni avtomobil, je prišla v prodajne salone v začetku leta 2021. Tehnologija BMW eDrive pete generacije zagotavlja zmogljivih 286 KM in 400 Nm navora že ob vklopu elektromotorja. Skupaj z domiselno nastavljenim podvozjem to zagotavlja neprimerljivo vozno dinamiko tudi na daljših potovanjih. Po zaslugi sistema za rekuperacijo znaša njegov doseg (po voznem ciklu WLTP) neverjetnih 450 kilometrov.

Notranjost SUV-ja je prav tako impresivna: sodoben in eleganten ambient zajema animirani BMW Live Cockpit in podrobnosti, kot je modri zagonski gumb. BMW iX3 se počuti doma tako v mestnem okolju kot na neutrjenem terenu.

Obdobje proizvodnje: 2021 – danes

Motorji: elektromotor (210 kW/286 KM)

Dolžina/širina/višina: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm

BMW iX.

BMW iX, prvi popolnoma električni SUV proizvajalca BMW s štirikolesnim pogonom, ponuja razkošje in eleganten minimalizem v kombinaciji z vrhunsko tehnologijo elektromotorja. Ko se največje udobje združi z monolitno obliko in edinstvenim občutkom prostornosti: vozilo nove generacije.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW iX, I20, prva generacija, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

(BMW i20)

Sprednji del BMW iX odlikuje dramatičen videz: izjemno ozka žarometa se vidno razlikujeta od vertikalno nameščene ledvičke velikih dimenzij, za katero je nastanjena cela armada senzorjev. Zunanjost se ponaša z dosledno aerodinamično obliko čistih linij s potopnimi kljukami na vratih in jasnim oblikovalskim jezikom.

Z neverjetnim dosegom do 600* km (po voznem ciklu WLTP) in skupno izhodno močjo 370* kW (500* KM) zaradi tehnologije BMW eDrive pete generacije, vozilo izstopa tako po tehnični natančnosti, stopnji napredka kot vsakdanji praktičnosti.

V notranjosti iX so v ospredju dobro znane lastnosti BMW, kot so udobje, športnost in inovacije, seveda v smislu popolnoma novega dojemanja notranjosti. Temeljito prenovljen iDrive sledi logičnemu razvoju preprostega in naravnega upravljanja. Informacije se prikažejo na zaslonih, ukrivljenih proti vozniku, ali pa se prek projektorja Head-Up projicirajo na vetrobransko steklo. Obsežen nabor sistemov za pomoč vozniku zagotavlja zelo udobno in najbolj varno vozno izkušnjo. BMW iX je napreden, popolnoma električni SUV premijskega razreda.

Obdobje proizvodnje: od konca leta 2021

Motorji*: elektromotor (370 kW/500 KM)

Dolžina/širina/višina*: 4953 mm/1967 mm/1695–1696 mm

* Predvidene vrednosti.

BMW iX1.

Spoznajte prvi popolnoma električni kompaktni športni terenec BMW. Nadvse sodoben in samozavesten združuje močne, dinamične značilnosti BMW X1 z učinkovitostjo BMW eDrive.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X, BMW iX1, U11, prva generacija, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

(BMW U11 BEV)

Leta 2022 BMW v svoj portfelj doda prvi popolnoma električni kompaktni športni terenec BMW. To vozilo je električni vstopni model v BMW serije X.

BMW iX1 združuje odlično vozno dinamiko klasičnega kompaktnega športnega terenca s sodobno učinkovitostjo tehnologije BMW eDrive. Zaradi prostorsko varčne vgradnje visokonapetostnih baterij v podvozju vozila in sistema za rekuperacijo, BMW iX1 xDrive30 zlahka doseže razdaljo do 400 kilometrov (po WLTP) z enim polnjenjem baterije, pri tem pa razvije največjo moč do 230 kW (313 KM)*.

Vpadljiv sprednji del in pokončna sorazmerja povzročijo nadvse sodoben in dinamičen videz. Modri poudarki jasno poudarjajo električno pripadnost tega zmogljivega vozila. Tudi notranjost ni nič manj sodobna. Komfortni sedeži z oscilacijskim mehanizmom podnožja ne puščajo odprtih želja, eleganten ukrivljeni zaslon BMW brez okvirja pa z upravljanjem na dotik in glasovnimi ukazi opravlja vlogo osrednjega vmesnika za zmogljivi BMW iDrive.

Obdobje proizvodnje: 2022 – danes

Motorji: elektromotor (več kot 230 kW/313 KM)*

Dolžina/širina/višina: 4.500 mm/1.845 mm/1.616 mm

* Vrednosti najv. moči so odvisne od napolnjenosti baterije.

BMW XM.

Zmogljivost in razkošje imata nov obraz: izrazen, električen in ekskluziven. Na svetovni oder prihaja povsem novo vozilo v obliki BMW XM. Priključna hibridna tehnologija najnovejše generacije združuje popolnoma električno vožnjo z mogočnimi merami BMW X in značilno visoko zmogljivostjo BMW M.

Preberi več

PRVA GENERACIJA.

BMW serije M, BMW XM G09, pogled od spredaj med vožnjo po cesti

(BMW G09)

BMW XM, ki je opremljen s sodobno priključno hibridno tehnologijo, na cesto prinaša športnih 480 kW (653 KM) zahvaljujoč svojemu na novo razvitemu motorju V8 in 88 km popolnoma električnega dosega (po WLTP), ki omogoča skoraj čisto tiho vožnjo brez emisij.

Tudi vizualno velika in močna sorazmerja poudarjajo njegovo brezkompromisno individualnost. Z novo, nezamenljivo obliko sprednjega dela se blagovna znamka BMW M še močneje uveljavlja v luksuznem segmentu. 

Zmagovita kombinacija združevanja elementov BMW M in BMW X skupaj z brezkompromisnim standardom razkošja za rojevanje nečesa povsem novega se prav tako sistematično nadaljuje v notranjosti BMW XM. Sprednji del je dokaz usmerjenosti k visoki zmogljivosti. V značilnem slogu BMW M je poudarek seveda na vozniku. Novo združevanje prikazovalnikov ukrivljenega zaslona BMW ustvarja most med tradicionalno usmerjenostjo k vozniku in sodobnim digitalnim značajem.

Sprednji del, ki je dosledno osredotočen na voznika, je v kontrastu z udobnim in razkošnim salonskim vzdušjem v zadnjem delu. Tu bodo potniki našli najprijetnejše zatočišče z zvezdniškim značajem in materiali vrhunske kakovosti, privlačnimi površinami in izraznimi podrobnostmi. Strop s tridimenzionalno strukturo prizme predstavlja čudovit optični poudarek v zadnjem delu. Skupaj z ambientalno razsvetljavo ta element prepričljivo izraža prepletanje naprednega razkošja in udobja.

Obdobje proizvodnje: od konca leta 2022

Motorji: 4,4-litrski (360 kW, 489 KM), 8-valjni motor z notranjim zgorevanjem + elektromotor (145 kW, 197 KM), sistemska moč 480 kW, 653 KM

BMW serije X, vozila BMW so parkirana pred prodajnim salonom BMW

CERTIFICIRANI RABLJENI AVTOMOBILI BMW.