Elektromobilnost BMW, pregled elektromobilnosti BMW

ELEKTROMOBILNOST BMW: PRIHODNOST JE TU.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri raziskovanju sveta električnih avtomobilov in priključnih hibridov BMW.

ELEKTROMOBILNOST BMW: PRIHODNOST JE TU.Vabimo vas, da se nam pridružite pri raziskovanju sveta električnih avtomobilov in priključnih hibridov BMW.

Po skoraj petih desetletjih raziskav in razvoja prinašamo temo trajnostne in okolju prijazne mobilnosti na cesto z različnimi elektrificiranimi modeli. Poleg popolnoma električnih modelov, kot so novi BMW iX3 ali BMW i3 ali BMW i3s, naš vozni park priključnih hibridnih vozil, ki je največji na avtomobilskem trgu, zagotavlja najboljše iz obeh svetov za vsak življenjski slog in vsako potrebo. Izjemni dosegi in vsestranski sveženj storitev iz BMW Charging zagotavljajo, da sta elektrificirana vožnja in polnjenje bolj prilagodljiva, udobna, preprosta in okolju prijazna kot kadar koli prej. Kot proizvajalec avtomobilov smo zavezani k doseganju ciljev Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah in si prizadevamo, da bomo tudi v prihodnje najuspešnejši in najbolj trajnosten premijski dobavitelj za individualno mobilnost. Konec koncev trajnost za nas ni trend, ampak poziv k dejanju.

Preberi več

KER VSAK UBIRA LASTNO POT V PRIHODNOST.

Elektromobilnost BMW.

Da bi vsakomur ponudili pravi odgovor, smo pri BMW razvili tri različne koncepte za elektrificirano in trajnostno mobilnost: električni avtomobil, priključni hibrid in blagi hibrid. Na ta način ustvarjamo raznovrstno in individualno prilagodljivo ponudbo vsem svojim strankam, hkrati pa tudi nenehno izboljšujemo ekološko bilanco celotnega voznega parka.

Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, električna vozila BMW
Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, električni avtomobil

ELEKTRIČNI AVTOMOBIL.

100-odstotni električni užitek v vožnji: edinstven občutek vožnje z električnim avtomobilom morate doživeti na lastni koži, da ga resnično dojamete. Nič se ne da primerjati z brezkompromisno neposrednim odzivom elektromotorja takoj, ko potisnete pedal za vožnjo navzdol, pa tudi z revolucionarnimi značilnostmi pospeška ter izredno prožnim in dinamičnim obnašanjem vozila med vožnjo. In z občutkom, da se skoraj neslišno premikaš skozi mestni in podeželski promet, kot da lebdiš v zraku. Odkrijte novo in čustveno vozno izkušnjo z zanesljivimi občutki vzhičenosti in brez kakršnih koli lokalnih emisij, ne glede na to, kam vas bo vodila pot.
Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, hibridni avtomobil, priključni hibrid

PRIKLJUČNI HIBRID.

Največja učinkovitost, vrhunsko udobje in ekskluzivna vozna dinamika: to je tisto, kar predstavljajo priključni hibridi BMW. Bolj vsestranski kot kateri koli drugi tip vozila, združujejo najboljše iz obeh svetov, s svojim dodatnim električnim pogonom pa vnašajo individualno raznolikost in lokalno odsotnost škodljivih izpustov v vaše vsakdanje življenje s preprostim pritiskom gumba. Med prevozom na delo skozi mestni promet izkusite tiho in popolnoma električno vožnjo, medtem ko hkrati uživate znano udobje in občutite užitek v vožnji, ki spremlja dinamični in športni vozni občutek vsakega pravega BMW.
Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, hibridni avtomobil, blagi hibrid

BLAGI HIBRID.

Blaga hibridna tehnologija se uporablja v vozilih s klasičnim motorjem z notranjim zgorevanjem, njena funkcija pa je obnovitev zavorne energije. Da bi to dosegli, se kinetična energija med zaviranjem ali tudi med vožnjo v prostem teku pretvarja v električno energijo, s katero nato sistem napaja dodatno baterijo. Shranjena energija se lahko v nadaljevanju uporablja za napajanje različnih električnih porabnikov vozila in v smislu podpore motorju z notranjim zgorevanjem. Posledično se zmanjšajo poraba goriva in izpusti СО₂, medtem ko izrazitejše značilnosti pojemka pripomorejo k večji dinamiki.
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW

Rad bi raziskal električne avtomobile BMW.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW

Rad bi raziskal priključne hibride BMW.

Elektromobilnost BMW, poddaja BMW, Changing Lanes, električni avtomobil, priključni hibrid

»CHANGING LANES« – ODKRIJTE PODDAJO BMW!

"Changing Lanes" je uraden podkast BMW. V tej epizodi bomo pojasnili razlike med priključnim in blagim hibridom, popolnoma električnimi avtomobili in še veliko več. Vemo, da je težko slediti vsem tehnologijam, ko gre za elektromobilnost. Zato bomo v epizodi "Changing Lanes" pojasnili, katere vrste električnih vozil sploh obstajajo, od PHEV pa vse do vozil s pogonom na gorivne celice. Pripravite se, da boste spoznali glavne razlike pri polnjenju, konfiguraciji motorja in vsakodnevni uporabi – tako da, če želite biti na tekočem o tem, kako delujejo električni avtomobili, prisluhnite naši epizodi poddaje BMW.

Elektromobilnost BMW, trajnost BMW

Rad bi raziskal temo o trajnosti.

Poraba goriva in emisije СО₂.

BMW iX3
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,5 / 18,5

 

Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

 

Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

 

BMW serije 4 Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek ni na voljo.

 

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

 

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW iX3(1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,5 / 18,5

  BMW 330e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 36
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.5

  BMW 330e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.4 / 1.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 31 / 37
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.5 / 17.6

  BMW 530e Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.3 / 1.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 30 / 39
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.3 / 17.8

  BMW 530e xDrive Limuzina priključni hibrid:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6 / 2.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 36 / 46
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.4 / 18.9

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html