BMW XM, G09, PHEV, pogled od spredaj v temni okolici
XM
Shop The Look
Cena174.300,00
Zmogljivost480 kW ( 653 KM)
Tip gorivaPriključni hibrid

THE XM

BMW XM, G09, PHEV, pogled od spredaj v temni okolici

ČISTO PRVI BMW XM.

Cena174.300,00
Zmogljivost480 kW ( 653 KM)
Tip gorivaPriključni hibrid
THE XMČISTO PRVI BMW XM.

ČISTO PRVI BMW XM.


Ekskluziven, izrazen in elektrificiran. Novi BMW XM združuje impresivno navzočnost z visoko zmogljivostjo BMW M in zmogljivo priključno hibridno tehnologijo najnovejše generacije.

 

BMW XM*:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,6-1,5
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 36-35

Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 30,1 – 28,9

 

* Začasne vrednosti.

Preberi več

ODKRIJTE NOVO BMW XM.

Pogonski sklop, podvozje in zmogljivost.

BMW XM.

Odlična kombinacija visoke zmogljivosti BMW M in inovacij priključnega hibrida.
 • BMW M Hybrid, prvi elektrificirani pogon M High Performance
 • V8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti
 • Prilagodljivo M podvozje Professional za vozno dinamiko visoke zmogljivosti
 • M xDrive z diferencialom M Sport
 • 480 kW (653 KM), 800 Nm navora, pospešek 0 – 100 km/h v 4,3 s (začasne številke)
BMW XM, G09, tričetrtinski pogled od spredaj

OBLIKA ZUNANJOSTI BMW XM.

BMW XM, G09, poudarki oblike zunanjosti
BMW XM, G09, zunanjost, pogled od spredaj

Oblika prednjega dela.

Prepoznavni sprednji del v slogu luksuznega razreda BMW navdušuje z osvetljeno ledvičko Iconic Glow in tankimi dnevnimi lučmi, značilnimi za M. Ikonična ledvička z logotipom BMW XM in ekskluzivnimi poudarki v barvi Night Gold izžareva razkošje in izraznost. Izklesan pokrov motorja zmogljivega videza se brezhibno zlije z izboklinama.

BMW XM, G09, zunanjost, stranski pogled

Stranski pogled.

Stranski pogled združuje močan značaj oblike v kupejevskem slogu z močnimi sorazmerji in oblikovnimi poudarki, kot so najtemnejša okna med vsemi serijami modelov BMW. Tako 23-palčna aluminijasta platišča kot poudarjena pasna linija, zaradi katerih je oblikovanje novega BMW XM tako edinstveno, povzročijo še posebej ekskluziven učinek v barvi Night Gold.

BMW XM, G09, zunanjost, pogled od zadaj

Oblika zadka.

Navpična M dvojna zaključka izpušnih cevi šesterokotnega videza dajeta zadku z difuzorjem s poudarki v barvi Gold in novim logotipom XM edinstveno navzočnost. Dva lasersko vgravirana logotipa BMW na obeh straneh zadnjega okna spominjata na legendarni BMW M1. Zadnje luči pa skupaj z blatniki poudarjajo robustno in široko držo.

OBLIKA NOTRANJOSTI NOVEGA BMW XM.

BMW XM, G09, notranjost, oblikovni poudarki
BMW XM, G09, notranjost, osvetljena stropna obloga

Osvetljena stropna obloga.

Posredno osvetljena stropna obloga navdušuje s tridimenzionalno strukturo prizme. Prepoznavna ambientalna razsvetljava ponuja čudovito predstavitev različnih oblik osvetlitve, kot je scenarij dobrodošlice. Izbor barv lahko prilagodite individualnim potrebam, ki ustrezajo načinu vožnje in vzdušju.

BMW XM, G09, notranjost, zadnji sedeži, M Lounge

M Lounge.

M Lounge ponuja edinstven občutek prostornosti. Enodelni prostor za sedenje in podrobnosti, kot so strukture v obliki diamanta v naslonih za glavo in vzorcu šivov, prinašajo udobje in razkošje. Skupaj z reliefno, posredno osvetljeno stropno oblogo, zatemnjenimi okni in udobnimi blazinami sedežna klop pričara nov občutek prostora.

BMW XM, G09, notranjost, BMW Individual usnje Merino z ekskluzivnimi poudarki v usnju Walknappa v barvi Vintage Coffee

Ekskluzivno usnje Vintage.

Novo usnje z vintage značajem navdušuje z naravno strukturo in vintage teksturo, vrata in armaturno ploščo pa obdari z elegantnimi poudarki. Ta material je bil prvič uporabljen v novem BMW XM. Posebne metode obdelave in izpopolnjevanja zagotavljajo edinstveno in individualno oblikovanje v vsakem vozilu.

VOZNA DINAMIKA NOVEGA BMW XM.

BMW XM, G09, vozna dinamika, poudarek

POSEBNA IZDAJA BMW XM LABEL RED V PRIHODU.

BMW XM, G09, Label Red

Novi BMW XM Label Red* bo predvidoma na voljo od konca leta 2023:

 • Nadalje izboljšana vozna dinamika z najv. močjo 550 kW (750 KM) in 1000 Nm navora
 • Zunanjost sporoča impresivne signale s poudarki, kot so površine v barvi Toronto Red, ki je v kontrastu z barvo vozila Frozen Carbon Black
 • Barvna shema v rdeči in črni barvi se na podoben način nadaljuje po vsej notranjosti in je nadvse privlačna v kombinaciji s podrobnostmi, značilnimi za posebno izdajo

* Predhodne informacije in predstavitev.

VOZNA IZKUŠNJA PRIKLJUČNEGA HIBRIDA V NOVEM BMW XM.

Inovativne tehnologije za podporo električni vožnji in polnjenju.

Novi priključni hibrid BMW XM prestavlja najboljše iz obeh svetov.

 • 82 do 88 km popolnoma električnega dosega (po WLTP) in inteligentni načini vožnje za popolno prilagodljivost
 • Največji užitek v vožnji z vrhunsko učinkovitostjo
 • Učinkovit motor z notranjim zgorevanjem s 360 kW (489 KM) in pogonska enota BMW eDrive s 145 kW (197 KM)
BMW XM, G09, PHEV, električna vožnja
BMW XM, G09, priključni hibrid, M hibrid

M hibrid.

Preklopite med povsem električnim pogonom in hibridnim načinom s pritiskom gumba ter doživite interakcijo med elektromotorjem in motorjem V8 visoke zmogljivosti. Hkrati inteligentni načini vožnje optimizirajo izkušnjo vožnje.
Izvedite več
BMW XM, G09, priključni hibrid, doseg

82 do 88 km električnega dosega z novim BMW XM.

Učinkovit sistem BMW eDrive s 145 kW (197 KM) ponuja do 82 do 88 km (po WLTP) popolnoma električnega dosega. To pomeni, da bo vaša vožnja skoraj neslišna in brez lokalnih emisij.

Izvedite več
BMW XM, G09, priključni hibrid, BMW Charging

BMW Charging.

Ali doma ali na poti. BMW Charging vam ponuja najboljše rešitve za polnjenje po meri za vsako situacijo. Omogoča vam polnjenje po vsej Evropi na eni največjih in stalno rastočih javnih polnilnih infrastruktur. Preverite napolnjenost svojega BMW in nadvse udobno načrtujte svoja potovanja z aplikacijo My BMW.
Izvedite več

KOKPIT IN TEHNOLOGIJE V NOVEM BMW XM.

BMW XM, G09, kokpit in tehnologije
BMW XM, G09, M poseben koncept prikaza z operacijskim sistemom BMW različice 8

M poseben koncept prikaza z operacijskim sistemom BMW različice 8.

Operacijski sistem BMW različice 8 poenostavi upravljanje vozila, npr. z glasom in zaslonom na dotik. Novost je menijska struktura, posebna za M vozila: dvodimenzionalna vsebina zagotavlja najboljšo prepoznavnost, medtem ko boste v predstavitvi vsebine našli tudi M logotip. Dva M načina, to sta ROAD in SPORT, povzročita individualno, nadvse čustveno vozno izkušnjo.

BMW XM, G09, ukrivljeni zaslon BMW

Ukrivljeni zaslon BMW.

Enodelni ukrivljeni zaslon BMW jasno prikaže podatke o vozilu na veliki površini. Združuje 12,3-palčno instrumentno ploščo s 14,9-palčnim nadzornim prikazovalnikom na dotik. Upravljanje je ergonomsko optimizirano in poteka intuitivno. Zaradi elegantne vgradnje v armaturno ploščo je ukrivljeni zaslon prava paša za oči.

BMW XM, G09, M Setup

M Setup.

Z M Setup lahko prilagodite izkušnjo vožnje po lastnih željah. Konfigurirajte parametre vozne dinamike glede na individualne zahteve. Prilagodite lahko pogonski sklop, podvozje, krmiljenje, zavore, rekuperacijo energije in sistem štirikolesnega pogona M xDrive. Z gumboma M1 in M2 na volanu pa boste hitro priklicali shranjeno konfiguracijo.

BMW XM, G09, osebna kartica eSIM

Osebna kartica eSIM.

Ne glede na to, ali gre za telefonske klice ali uporabo podatkov – pri osebni kartici eSIM v BMW lahko uporabite pogodbo o mobilni telefoniji. Prisotnost pametnega telefona v vozilu ni potrebna. Imeli boste koristi od boljšega sprejema, saj samodejno uporabljate zunanje antene vozila. Več povezljivosti: Vaš BMW podpira omrežje 5G in ponuja dostopno točko Wi-Fi.

Komfortni sistem dostopa.

Komfortni sistem dostopa.

Prihranite si naporno držanje avtomobilskega ključa. S komfortnim sistemom dostopa bo vaše M vozilo samodejno odklenilo vrata. Že od daleč vas bo prepoznalo po avtomobilskem ključu in ne bo vam več treba brskati v žepih. Namesto klasičnega avtomobilskega ključa lahko združljiv pametni telefon uporabljate kot Digital Key Plus ali Key Card.

BMW XM, G09, podstavek za brezžično polnjenje

Podstavek za brezžično polnjenje.

Več reda, več udobja: S podstavkom za brezžično polnjenje boste svoj pametni telefon polnili brezžično in nadvse priročno. Na razširjenem odlagališču je prostor tudi za večje naprave – na dosegu roke in brez nadležnih pokrovov in kablov. Vse to z največjo možno varnostjo: Vgrajen ventilator ščiti napravo pred pregrevanjem.

BMW XM, G09, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Zares vsestranski: Driving Assistant Professional ne le, da vzdržuje želeno hitrost in varnostno razdaljo do spredaj vozečega vozila, temveč tudi ohranja vaš BMW na voznem pasu s posegi v krmiljenje. To pomeni razbremenitev voznika, zlasti na daljših potovanjih. Druge funkcije vam pomagajo preprečiti trke in prekoračitev omejitve hitrosti.

BMW XM, G09, parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus.

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Opcija med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote 3D View, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirnega asistenta z vzdolžnim in prečnim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.

BMW XM, G09, vožnja brez rok na volanu do 60 km/h

Vožnja brez rok na volanu do 60 km/h.

Driving Assistant Professional omogoča, da umaknete roke z volana pri hitrosti do 60 km/h na avtocesti. Kamera ves čas preverja stopnjo voznikove pozornosti, da zagotovi popolno varnost v vsakem trenutku.

ORIGINALNA DODATNA OPREMA BMW ZA NOVI BMW XM.

Z originalno dodatno opremo BMW boste svoj BMW prilagodili svojim lastnim predstavam. Vsi izdelki se v smislu kakovosti, oblike in zmogljivosti popolnoma ujemajo z BMW XM.

BMW XM, G09, BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro je sestavljen iz kamer QHD in Full HD visoke kakovosti, ki spremljata dogajanje pred in za vozilom, tudi ko je parkirano. Če sistem zazna vibracije in nenavadno premikanje zunaj vozila, samodejno posname dogodek, da dokumentira morebitne nesreče ali (poskuse) vlomov.

Na izdelek
BMW XM, G09, zadnji prtljažnik za kolesa Pro 2.0

Zadnji prtljažnik za kolesa BMW Pro 2.0.

Zadnji prtljažnik za kolesa Pro 2.0 znamke BMW je lahek, vendar zelo stabilen z nosilnostjo do 60 kg. Je izjemno enostaven za uporabo in lahko prevaža dve običajni ali električni kolesi (z namestitvijo razširitve pa sprejme tri kolesa). Njegova funkcija nagiba omogoča enostaven dostop do prtljažnika v vsakem trenutku.

Na izdelek
BMW XM, G09, držalo BMW Pro za tablični računalnik

Držalo BMW Pro za tablični računalnik.

Varna opora za tablične računalnike z zaščitnim etuijem BMW. Držalo, ki ga je mogoče prilagoditi različnim položajem in kotom, je pritrjeno na opcijo Travel & Comfort ali osnovni nosilec.

Na izdelek

TEHNIČNI PODATKI ZA NOVI BMW XM.

BMW XM

Najv. moč v kW (KM) pri vrt./min:

 480 (653)/800 

Pospešek 0 – 100 km/h v s:

4,3

Kombinirana poraba goriva v l/100 km: 

1,6-1,5

Emisije CO₂ (kombinirane po WLTP) v g/km:

 

 

* Začasne vrednosti.

36-33

BMW XM, G09, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

CENE, FINANCIRANJE IN LIZING ZA NOVI BMW XM.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA NOVI BMW XM.

BMW XM, G09, BMW Financial Services

Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam.

SERVIS IN SVETOVANJE ZA NOVI BMW XM.

PROACTIVE CARE ZA NOVI BMW XM.

BMW XM, G09, Proactive Care

Proactive Care samodejno prepozna vse redne servisne preglede ali morebitna popravila, ki so potrebna za vaše vozilo, in vas o tem proaktivno obvesti.
 

 • Neposredna pomoč strokovnjakov BMW
 • Reševanje težav z vzdrževanjem na daljavo
 • Izogibanje morebitnim okvaram
 • Dodatne individualne servisne ponudbe
 • Brezplačno kot del aktivne pogodbe ConnectedDrive
Zaposleni pri BMW svetuje stranki

ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete dodatne informacije ali želite posebne ponudbe za BMW XM, se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naše strokovno servisno osebje BMW vam bo z veseljem svetovalo po telefonu ali neposredno na kraju samem.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW XM**:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,6-1,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 36-33    

  Uradne številke o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo morebitno dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije ne obstajajo več po NEDC, ampak le v skladu z WLTP. Več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.

  * Pri temperaturah pod 0 stopinj Celzija izključno električni način vožnje tega priključnega hibrida ne bo na voljo, dokler se baterija po nekaj kilometrih vožnje ne segreje do obratovalne temperature.

  **Začasne vrednosti.