SPLOŠNA VPRAŠANJA O FINANCIRANJU BMW.

Ponudbe BMW Financial Services.

Katere finančne produkte ponuja podjetje BMW? Kakšna je razlika med leasingom, kreditom in BMW Select? In kateri model je pravi zame? Tukaj boste našli vse najbolj pomembne osnovne informacije.

Preberi več
FAQ

FAQ

Poiščite odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Kontaktirajte nas

e-pošta:
Telefon:

Ekskluzivna zastopnika BMW Financial Services v Sloveniji sta družbi Gorenjska banka d.d., Kranj in GB Leasing d.o.o.

 

 

 • Leasing, kredit ali Select – kakšne so glavne razlike?

  Če ste se odločili financirati svoje vozilo s pomočjo kredita, potem bo vozilo vaše, ko boste ta kredit odplačali.
  BMW Financial Services vam ponuja različne vrste pogodb, da lahko financirate svoje vozilo, kot vam ustreza. Izberete lahko višino pologa, rok odplačevanja in mesečni obrok, kot vam ustreza. Z lizinško pogodbo ste deležni posebej nizkih mesečnih obrokov, pri čemer plačate samo vrednost, ki jo vozilo izgubi v času trajanja pogodbe.
  Ko se pogodba zaključi, lahko začnete z lizingom novega vozila. Z leasingom preostale vrednosti in Select lahko tudi kupite najeto vozilo po določeni preostali vrednosti.
  Če izberete BMW Select, ste izbrali najboljše izmed obeh svetov – leasingov in kreditov. Za relativno nizke mesečne obroke, ki so podobni lizinškim, imate možnost kupiti vozilo ob koncu veljavnosti pogodbe.

 • Odločitev je vaša. Vsak trgovec z vozili BMW v Sloveniji vam lahko pomaga kot poslovni stranki.

  Kot stranka BMW Financial Services lahko izkoristite dejstvo, da so ponujeni produkti prilagojeni vašemu vozilu in željah financiranja. Ker vozilo in financiranje prihajata iz istega vira, boste prejeli ustrezne nasvete ter si prihranili čas in trud.
  Z našimi izvrstnimi cenami in uporabniku prijaznimi pogoji, ki jih ponujamo v okviru BMW Financial Services, ste lahko prepričani, da ste v dobrih rokah.

 • Je leasing primeren tako za posameznike kot za podjetja?

  Da, kot zasebna stranka leasinga plačate samo tisto, kar uporabljate. Prav tako pa koristite naslednje ugodnosti:
  Zaščitite svojo likvidnost
  Brez marketinškega tveganja
  Zavarovanje: če je vaše vozilo ukradeno ali odpisano in imate sklenjen leasing v okviru BMW Financial Services, vam zavarovanje krije razliko med knjigovodsko vrednostjo vozila (odkupna vrednost) in tržno vrednostjo vozila (nadomestna vrednost).
  Davčne ugodnosti: DDV se plača samo na vaše lizinške obroke in vsa posebna lizinška plačila, ki jih morate izvesti, ne pa na celotno ceno vozila.
  Leasing prav tako pomeni, da lahko vedno vozite najnovejše vozilo.

 • Zakaj moram opraviti preverjanje kreditne sposobnosti?

  Preverjanja kreditne sposobnosti so običajna bančna praksa in so povsem običajne pri vlogah za kredite in posojila.
  S preverjanjem vaše kreditne sposobnosti BMW Financial Services izpolnijo svojo dolžnost potrebne skrbnosti in zaščite strank pred prezadolženostjo. Vse, kar potrebujemo za preverjanje identitete, je kopija vašega osebnega dokumenta.

 • Ali ne bi bilo bolje pridobiti kredita pri moji lastni banki in nato kupiti vozilo BMW z gotovino?

  Ne. Najprej, BMW Financial Services vam nudi zelo dobre obrestne mere. S posojilnimi pogodbami, kakršna je BMW Select, lahko vozilo vrnete BMW Financial Services, ko se pogodba zaključi, česar ne boste mogli storiti, če kredit vzamete pri svoji banki.
  Primerjave so pokazale, da so stranke BMW Financial Services res deležne boljše vrednosti, kot če bi uporabile običajno bančno financiranje. In še nekaj: prav tako boste lahko udobno govorili o svojem vozilu in tudi o svojem financiranju samo z eno osebo.

 • Od česa so dejansko odvisni mesečni obroki?

  Pri običajnem posojilu so vaši mesečni obroki odvisni od višine vašega pologa, roka trajanja pogodbe in efektivne letne obrestne mere. Če izberete posojilo BMW Select, bo vaš končni obrok, o katerem ste se dogovorili, vplival tudi na vaš mesečni izdatek. Lizinške obroke določajo predplačilo, polog, rok trajanja pogodbe in število prevoženih kilometrov, prav tako pa tudi preostala vrednost.

 • Ali ni znesek, ki ga poravnamo kot lizinško predplačilo, proč vrženi denar?

  Ne, vaše predplačilo zmanjša vaše mesečne obroke. Za veliko lizinških strank je to enkratno plačilo pravi način, da ohranijo svoje mesečne izdatke kolikor je le mogoče nizke v celotnem roku trajanja leasinga.

 • Kakšne so možnosti, ki jih imam kot stranka BMW Select ali leasinga, ob koncu veljavnosti pogodbe?

  Ob koncu veljavnosti pogodbe imate kot stranka BMW Select tri možnosti:
  Plačilo zadnjega obroka in obdržati vozilo
  Nadaljevati s financiranjem vozila s pomočjo udobnih obrokov
  Vračilo vozila (jamstvo odkupa)

 • Kaj točno je razlika med BMW Select in posojilom s ciljnim obrokom BMW?

  S posojilom s ciljnim obrokom BMW imate ob koncu veljavnosti pogodbe dve možnosti: plačilo ciljnega obroka ali izbiro nadaljevanja financiranja.
  Z BMW Select pa imate še tretjo možnost: vozilo lahko vrnete BMW Financial Services. Kot stranka BMW Select imate zagotovljen odkup pri avto hiši.

 • Kateri dejavniki vplivajo na izračunano preostalo vrednost ob leasingu?

  Izračunana preostala vrednost je odvisna od roka veljavnosti pogodbe, letnega števila prevoženih kilometrov, stopnje uporabe vozila in modela vozila, ki ga izberete.

 • Pogodba je pogodba – ali bom primoran počakati do konca veljavnosti pogodbe ali lahko svojo kreditno ali lizinško pogodbo prekinem predčasno?

  Pri BMW Financial Services lahko vedno računate na prilagodljivost v vseh pogledih. Kot lizinška stranka, na primer, si lahko izberete novo vozilo v roku veljavnosti pogodbe, če so izvedljivi tudi ekonomski dejavniki.
  Kot kreditna stranka (BMW Select, posojilo s ciljnim obrokom BMW ali posojilo BMW z obročnim odplačevanjem) lahko skrajšate ali podaljšate rok veljavnosti pogodbe (sprememba načrta obrokov), lahko pa tudi predčasno prekličete kredit, če nas o tem ustrezno obvestite.

 • Kakšno varnost mi zagotavlja zavarovanje preostalega dolga?

  Zavarovanje preostalega dolga je posebej oblikovano za zadevni finančni produkt in je zato primerljivo zelo ugodno. Če dolžnik zboli, to zavarovanje krije vse obroke, ki jih je treba plačati do njegovega popolnega okrevanja oziroma dokler pogodba o financiranju ni v celoti poplačana. Če dolžnik umre, se vsi neplačani obroki poplačajo iz zavarovanja preostalega dolga.

 • Kakšni pogodbeni pogoji so na voljo za kredite in leasing ter ali lahko uporabim te metode za financiranje rabljenih vozil?

  Najamete ali financirate lahko vsa nova vozila BMW. Rok veljavnosti pogodbe je odvisen od modela in vrste financiranja ter se giblje med 12 in 60 meseci. Z MINI Financial Services lahko financirate vsa rabljena vozila, ki jih prodaja vaša avto hiša BMW.

 • Kakšna je efektivna letna obrestna mera, če gre za financiranje s pomočjo BMW Financial Services?

  Efektivna letna obrestna mera se pri financiranju izračuna s seštevkom nominalne obrestne mere za posojilo in upravnih taks. Predstavlja dejanski strošek (v odstotkih) posojila za eno leto.
  Ta informacija ni pravno zavezujoča; uporabljajo se pogoji vaše pogodbe, ki so lahko predmet napak.

 • Kako organiziram financiranje ali lizinško pogodbo v svoji avto hiši? Katere osebne dokumente potrebujem in kakšni so pogoji?

  Ko ste izbrali svoje vozilo in način, na katerega ga želite financirati, lahko s svojim trgovcem z vozili BMW sklenete pogodbo. Vse, kar potrebujete za preverjanje kreditne sposobnosti, sta osebni dokument s fotografijo in trenutni plačilni list (ki ni starejši od treh mesecev). V primeru zasebne stranke je odločitev glede kreditne sposobnosti običajno pripravljena v polovici dneva, nato pa boste lahko podpisali pogodbo.

 • Kdaj bodo mesečna plačila odšteta z mojega računa?

  Rok mesečnih plačil za lizinške in kreditne pogodbe je vedno na prvi dan vsakega meseca.

 • Kaj se zgodi, če moja banka zavrne zahtevek za neposredno bremenitev?

  Če vaša banka zavrne zahtevek za našo mesečno neposredno bremenitev, vas o tem pisno obvestimo. Za razjasnitev okoliščin vas prosimo, da stopite v stik s svojim svetovalcem pri BMW Financial Services.

 • Moji bančni podatki so se spremenili. Kako vas lahko o njih obvestim?

  Prosimo, o svojih novih bančnih podatkih nas čim prej obvestite z dopisom ali po telefaksu, da bodo mesečna plačila nemoteno izvedena. Naše kontaktne podatke najdete na pogodbi. Prav tako pa lahko stopite v stik z nami z uporabo obrazca na strani s kontaktnimi podatki.

 • Število prevoženih kilometrov, o katerih smo se dogovorili v moji pogodbi, je premajhno. Kako jih lahko prilagodim?

  Če se je prvotno ocenjeno število prevoženih kilometrov povečalo, vas prosimo, da stopite v stik s svojim svetovalcem pri BMW Financial Services, da vam bo lahko na novo izračunal vašo pogodbo.

 • Moji osebni podatki so se spremenili. Kako in kje vam jih lahko sporočim?

  Prosimo, takoj nam sporočite svoje nove osebne podatke z dopisom ali po telefaksu, da boste lahko še naprej brez prekinitev uporabljali naše storitve. Naše kontaktne podatke najdete na pogodbi. Prav tako pa nam lahko pišete z uporabo obrazca na strani s kontaktnimi podatki.

 • Kaj se zgodi ob koncu moje lizinške ali kreditne pogodbe?

  Če ste izbrali posojilo z obročnim odplačevanjem, bo vozilo vaše, ko boste plačali končni obrok ob koncu roka veljavnosti pogodbe. Z BMW Select in leasingom BMW Select pa se lahko ob koncu roka veljavnosti pogodbe odločite, ali želite prekiniti posojilo ali lizinško pogodbo in postati lastnik vozila, ali pa bi raje nadaljevali s financiranjem ciljnega obroka ali preostale vrednosti na način, ki vam je najbolj udoben. Prav tako lahko vrnete vozilo v svojo avto hišo in sklenete pogodbeo za novo vozilo BMW.

 • Kaj pomeni "pogodbeno dogovorjeno stanje vozila", ko govorimo o vračilu vozila ob koncu veljavnosti kreditne ali leasinške pogodbe Select?

  Vozilo mora imeti prevoženih največ toliko kilometrov, kot je bilo dogovorjeno, in mora biti brez poškodb. Za natančnejše informacije si oglejte naše splošne pogoje.

 • Kaj se zgodi, če moje vozilo ni v pogodbeno dogovorjenem stanju?

  Če je vozilo, ki ga vrnete, poškodovano bolj kot pri običajni obrabi, vam bomo zaračunali popravilo teh poškodb. Za več informacij si oglejte naše splošne pogoje. Če skupno število prevoženih kilometrov presega največje dovoljeno število prevoženih kilometrov, določeno z vašo pogodbo, vam bomo zaračunali pristojbino, ki je bila dogovorjena v času sklenitve pogodbe. Trenutno lahko presežete dogovorjeno število kilometrov za 2.500 km, ne da bi morali kar koli doplačati. Če ste prevozili manj kot dogovorjeno v pogodbi, boste prejeli dobropis. Prosimo, upoštevajte, da te informacije niso pravno zavezujoče. Veljajo pravila, ki so zapisana v vaši kreditni ali lizinški pogodbi, ki so lahko predmet napak.

 • Ali so z mojo kreditno ali lizinško pogodbo na voljo kakršne koli dodatne storitve?

  V svojo kreditno ali lizinško pogodbo lahko vključite tudi druge storitve, kot sta zavarovanje vozila BMW ali osebno zavarovanje BMW. Kar je posebej ugodno za vas, je, da lahko za te storitve plačate v mesečnih obrokih. Tako lahko jasno vidite celotni strošek vašega vozila BMW. Prosimo, upoštevajte, da te informacije niso pravno zavezujoče. Veljajo pravila, ki so zapisana v vaši kreditni ali lizinški pogodbi, ki so lahko predmet napak.

 • Kakšne so dodatne storitve, ki so na voljo z mojo kreditno ali lizinško pogodbo?

  Izbirate lahko med vrsto storitev, ki so na voljo z vašo pogodbo – vključno z vzdrževanjem vozila, popravili in novimi pnevmatikami.

 • Katere dodatne zavarovalniške produkte BMW lahko dodam svoji kreditni ali lizinški pogodbi?

  Izbirate lahko med vrsto zavarovalniških produktov za vašo pogodbo. Te vključujejo zavarovanje vozila BMW z odgovornostjo in kasko zavarovanje, osebno zavarovanje BMW in zavarovanje preostalega dolga BMW.

 • Kakšne so prednosti zavarovanja preostalega dolga BMW in kaj krije?

  Zavarovanje preostalega dolga BMW je posebej varen način financiranja vašega vozila. Zavarovanje preostalega dolga bo krilo mesečne obroke za vašega BMW, če vi zaradi zdravstvenih težav ne bi mogli delati. Če umrete, bo krilo vse obroke, ki še niso bili plačani.

 • Kakšne so prednosti zavarovanja vozila BMW? Katere storitve vključuje ta paket?

  Zavarovanje vozila BMW ponuja celovito kritje za vsako možnost. V primeru škode kasko zavarovanje iz BMW Financial Services krije celotno odkupno vrednost vozila, vključno s stroški financiranja. To pomeni, da vam ne bo treba nositi nobenih nepotrebnih finančnih bremen.