BMW serije 8 Gran Coupé, stranski posnetek med vožnjo, navdih

THE 8

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Ko se srečata dinamika in razkošje, je rezultat nekaj posebnega: BMW serije 8 Gran Coupé je osupljiv športni avtomobil s štirimi bočnimi vrati in velikodušnim občutkom prostora. Njegova zasnova je estetska v najbolj vznemirljivi obliki. Vzpostavlja popolnoma nov oblikovalski jezik za luksuzne športne avtomobile, ki odražajo nebrzdano moč in impresivno okretnost. BMW serije 8 Gran Coupé drži brezkompromisno športno obljubo na vsakem metru asfalta. Takoj, ko živahen motor požene merilnik vrtljajev v nove višave, začne strmo naraščati tudi srčni utrip potnikov. Na vseh štirih sedežih – v zelo privlačnem, ekskluzivnem in hkrati impresivno športnem vzdušju.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.

Preberi več
THE 8BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

ŠPORTNOST V NOVI NAJBOLJŠI OBLIKI

POUDARKI NOVEGA BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

BMW serije 8 Gran Coupé, oblika športnega avtomobila

ŠPORTNA BREZ KOMPROMISOV

OBLIKA ZUNANJOSTI BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dinamični športni kupe z značajem: oblikovalski jezik BMW serije 8 Gran Coupé s svojo osupljivo estetiko je nova interpretacija luksuznega športnega avtomobila. Od atletskega sprednjega dela prek tekoče silhuete kupeja do izrazito oblikovanega zadka: prekrasna oblika s svojimi natančnimi obrisi in močnimi sorazmerji ustvarja navdušenja že od prvega trenutka.

BMW serije 8 Gran Coupé, vozna dinamika

MOČNA OKRETNOST

ZMOGLJIVOST ŠPORTNEGA AVTOMOBILA V BMW 8 SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Učinkoviti bencinski motorji BMW TwinPower Turbo v BMW serije 8 Gran Coupé ter popolnoma usklajeni pogonski sklop in komponente podvozja zagotavljajo nepozabno vozno doživetje. Konec koncev je ta športni avtomobil hiter, močan in izjemno okreten, se odziva z absolutno avtoriteto v vseh voznih razmerah in ima še vedno ogromne rezerve. Ali v mestnem prometu, na avtocesti ali ovinkasti cesti: BMW serije 8 Gran Coupé ima odgovor na vse – in je tisti, ki zagotavlja največji užitek v vožnji.

 

BMW serije 8 Gran Coupé, oblika opreme notranjosti

UŽITEK V VOŽNJI NA ČETRTO POTENCO

ŠPORTNA VOŽNJA ZA ŠTIRI POTNIKE V BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

V BMW serije 8 Gran Coupé se lahko vsi štirje potniki prepustijo največjemu užitku v vožnji. To pa zato, ker oba potnika v izredno prostornem zadnjem delu sedita na izredno udobnih usnjenih sedežih z značajem posameznih sedežev. Zagotavljata prijetno zaprt občutek in izjemno bočno oporo tudi med dinamično vožnjo in v ostrih ovinkih – kar zagotavlja pospešeno bitje srca za vse štiri potnike.

BMW serije 8 Gran Coupé, panoramska steklena streha

AMBIENT VELIKODUŠNIH DIMENZIJ

PROSTORNOST BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

V zadnjem delu potniškega prostora BMW serije 8 Gran Coupé lahko dve odrasli osebi uživata v izjemni svobodi gibanja v predelu glave in nog ter velikodušnem občutku prostornosti. Zato sta tudi na daljših potovanjih zagotovljena vrhunsko udobje in popolna sprostitev. Izbirna panoramska steklena streha dodatno krepi izkušnjo prostornosti in občutek svobode z edinstvenim razgledom in vzdušjem, ki je preplavljeno z dnevno svetlobo.

BMW serije 8 Gran Coupé pooseblja avtomobilsko navdušenje v svoji najbolj ekskluzivni in športni manifestaciji. To je prostor, kjer se srečata izjemna dinamika in sodobno razkošje.
Domagoj Dukec, direktor oblikovalskega oddelka znamke BMW
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika luksuznega športnega avtomobila

RAZBURLJIVA ESTETIKA NA ČETRTO POTENCO

RAZBURLJIVA ESTETIKA NA ČETRTO POTENCO

BMW serije 8 Gran Coupé je impresiven športni avtomobil s štirimi bočnimi vrati, ki korenito spreminja oblikovalski jezik v tem razredu. Mišičasti in natančni obrisi pokrova motorja se sklicujejo na izjemen potencial, ki se skriva pod njim. V enaki meri navdušuje medsebojno prepletanje izklesanih površin na bokih in skladna silhueta kupeja. Slednja se steka v značilen zadek z mišičasto ramensko linijo, ki kaže na nebrzdano moč, tudi ko miruje. Zadnje okno je vdelano med dvema plavutma, ki se združita v vratih prtljažnika – ekskluzivna podrobnost, ki jo običajno opazimo le pri primerkih ročne izdelave.
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika luksuznega športnega avtomobila
BMW serije 8 Gran Coupé, prostor zadaj

ABSOLUTNA SVOBODA GIBANJA

ABSOLUTNA SVOBODA GIBANJA

BMW serije 8 Gran Coupé ponuja presenetljivo velikodušno količino prostora v zadnjem delu potniškega prostora, kar je nekaj, česar običajno ni pričakovati v športnem avtomobilu. Dolga medosna razdalja in dvignjena strešna linija ustvarjata veliko prostora za izjemno svobodo gibanja v predelu glave in nog za potnika na zadnjih sedežih. Potovanje v luksuznem športnem kupeju še nikoli ni bilo tako udobno.
BMW serije 8 Gran Coupé, prostor zadaj
BMW serije 8 Gran Coupé, značaj športnega avtomobila zadaj

RAZPOREDITEV SEDEŽEV PRVEGA RAZREDA

RAZPOREDITEV SEDEŽEV PRVEGA RAZREDA

Potnika zadaj v BMW serije 8 Gran Coupé uživata v prvovrstnem oblazinjenju izjemno udobnih usnjenih sedežev s športno zasnovo in značajem posameznih sedežev. Potnikoma nudita prijeten, zaprt občutek med sedenjem, s tem pa odlično bočno oporo tudi pri dinamični vožnji. Vsako potovanje na zadnjih sedežih spremenita v nepozaben užitek v vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, značaj športnega avtomobila zadaj
BMW serije 8 Gran Coupé, panoramska steklena streha z velikimi steklenimi površinami

SVETLOBA. ZRAČNOST. RAZKOŠJE

SVETLOBA. ZRAČNOST. RAZKOŠJE

Izbirna panoramska steklena streha v BMW serije 8 Gran Coupé ponuja svež zrak, ko je odprta, in tudi, ko je zaprta zagotavlja vzdušje, ki je preplavljeno s svetlobo, kar ustvarja še bolj razkošen občutek prostornosti. Odpira in zapira se popolnoma samodejno ter je opremljena z drsno in nagibno funkcijo. Pri močni sončni svetlobi lahko rolo senčnik preprosto zaprete s pomočjo spremenljivega električnega upravljanja.
BMW serije 8 Gran Coupé, panoramska steklena streha z velikimi steklenimi površinami

INDIVIDUALNO RAZKOŠJE S ŠPORTNIM ZNAČAJEM

POUDARKI NOTRANJOSTI BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Oblika notranjosti BMW serije 8 Gran Coupé izžareva individualno razkošje z vsako od svojih finih podrobnosti in hkrati zagotavlja jasen odraz ambicioznega športnega namena. Usnjeno oblazinjenje najvišje kakovosti je zelo ekskluzivno, vsi materiali so vrhunske kakovosti in se dopolnjujejo z odlično končno obdelavo. V kombinaciji z mojstrsko izdelavo, BMW serije 8 Gran Coupé predstavlja sodobno in prvovrstno notranjost z vrhunskim udobjem in izjemno velikodušno ravnjo prostornosti.
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika oblazinjenja v notranjosti
BMW serije 8 Gran Coupé, steklene prevleke "CraftedClarity"
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika notranjosti zadaj
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika kokpita v notranjosti
BMW serije 8 Gran Coupé, oblika oblazinjenja v notranjosti

EKSKLUZIVNI SEDEŽI

Izbirni multifunkcijski sedeži v BMW serije 8 Gran Coupé se lahko prilagajajo z aktivno nastavitvijo naslonjala, spremenljivo ledveno oporo in ročno nastavitvijo globine sedeža, da se idealno prilegajo osebnim zahtevam potnikov. Sedeži so prekriti z najbolj ekskluzivnim usnjem, kot je oblazinjenje BMW Individual v usnju Merino fino zrnate strukture v dvobarvni izvedbi Ivory White/Night Blue z elegantnimi kontrastnimi šivi.

BMW serije 8 Gran Coupé, steklene prevleke "CraftedClarity"

NAJBOLJ DODELANE PODROBNOSTI

Podrobnosti visoke kakovosti, kot so notranje obloge BMW Individual v črnem klavirskem laku, ekskluzivni šivi in galvansko obdelani poudarki na upravljalnih elementih dajejo notranjosti razkošen čar. Izbirna, ročno izdelana steklena prevleka "CraftedClarity" krasi prestavno ročico, upravljalnik iDrive in gumb Start/Stop. Ta značilnost daje zelo kakovostni notranjosti izjemno moč privlačnosti – tako kot osvetljena številka 8 na prestavni ročici.

BMW serije 8 Gran Coupé, oblika notranjosti zadaj

INDIVIDUALNA SVOBODA

Sredinska konzola po vsej dolžini v BMW serije 8 Gran Coupé je prav tako prekrita z ekskluzivnim usnjem in se nadaljuje v tekočem gibanju vse do zadnjega sedeža. Krepi značaj posameznega sedeža v zadnjem delu in ponuja potnikoma možnost, da si ustvarita prijetno klimo. Zahvaljujoč vgrajeni nadzorni plošči sta avtomatska klimatska naprava in ogrevanje sedeža ločeno nastavljiva za vsakega od potnikov.

BMW serije 8 Gran Coupé, oblika kokpita v notranjosti

ŠPORTEN IN RAZKOŠEN AMBIENT

Športni kokpit v BMW serije 8 Gran Coupé izžareva edinstveno eleganco in zagotavlja absolutno usmerjenost k vozniku. Z intuitivnim konceptom upravljanja najnovejše generacije imate vedno pregled nad pomembnimi informacijami, ki jih potrebujete, medtem ko M-usnjen volan s prestavnima vzvodoma omogoča, da imate vse pod nadzorom. Vse površine, gumbi in upravljalni elementi so prvovrstni na otip in elegantno zaokrožujejo razkošen ambient.

BREZKOMPROMISNO VOZNO DOŽIVETJE

BREZKOMPROMISNO VOZNO DOŽIVETJE

Prescheduled thrills: thanks to innovative drivetrain and chassis components, the BMW 8 Series Gran Coupé offers a supreme level of sportiness. The 8-speed Steptronic Sport transmission allows especially sporty gear changes, while the Adaptive M suspension ensures self-assured dynamics on every surface. The Integral Active Steering with rear wheels also contributes to reducing the steering effort and raises driving stability and comfort, especially during fast cornering. In addition, the intelligent all-wheel drive system xDrive offers maximum traction and tracking stability. The low centre of gravity and the high basic rigidity of the body furthermore ensure real driving pleasure.
BMW serije 8 Gran Coupé, vozna dinamika xDrive
BMW serije 8 Gran Coupé, 8-valjni motor BMW TwinPower Turbo

POSPEŠEVALEC UTRIPA

POSPEŠEVALEC UTRIPA

Z delovno prostornino 4,4 litra in največjo močjo 390 kW (530 KM), 8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo stopnjuje tako število vrtljajev, kot tudi srčni utrip voznika v enake višave. Zmogljiv motor z dvojnim turbinskim polnjenjem in 750 Nm navora pospeši BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde. To so številke, ki so navadno rezervirane za dirkalne avtomobile. Razlog je v številnih komponentah, ki izvirajo iz sveta motošporta. Turbopolnilnika na izpušne pline Twin-Scroll, na primer, optimizirata izhodno moč in zagotavljata izjemno zmogljivost, ki je poudarjena s polnim zvokom osemvaljnika, kar dodatno povzroča kurjo polt.
BMW serije 8 Gran Coupé, 8-valjni motor BMW TwinPower Turbo
BMW serije 8 Gran Coupé, 6-valjni motor BMW TwinPower Turbo

IMPRESIVNA MOČ

IMPRESIVNA MOČ

Na novo razvit 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo z delovno prostornino 3,0 litrov in 250 kW (340 KM) razvije osupljivo moč in visoko učinkovitost pri majhni masi. Zahvaljujoč 500 Nm navora pogonska enota v BMW 840i zagotavlja največji užitek v vožnji s pospeškom od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde. Tako pri sprintu kot tudi pri vožnji po ovinkastih cestah. Zaradi svojega svilnato gladkega teka motor ponuja zelo samozavestno vožnjo v najvišjem razredu na dolgih potovanjih – vedno v spremljavi navdihujočega zvoka šestvaljnega baritona in zmerne porabe goriva.
BMW serije 8 Gran Coupé, 6-valjni motor BMW TwinPower Turbo

LUKSUZ BITI PRED SVOJIM ČASOM

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Uživajte v napredku z vsakim metrom: BMW serije 8 Gran Coupé ne postavlja le novih meril na cesti, ampak tudi v smislu inovativnih tehnologij. Od prilagojenega koncepta upravljanja najnovejše generacije prek udobnega glasovnega upravljanja, zahvaljujoč BMW Intelligent Personal Assistant, do delno avtomatizirane vožnje: inovativne digitalne storitve in sistemi za pomoč vozniku v tem luksuznem športnem avtomobilu naredijo vsako potovanje še bolj osebno in sproščeno, s čimer pomikajo užitek v vožnji na povsem novo raven.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant
BMW serije 8 Gran Coupé, Experience Modes
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

BMW Live Cockpit Professional je osebno nadzorno in prikazno središče, ki je sestavljeno iz popolnoma digitalne instrumentne plošče, nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti na sredinski konzoli in projektorja Head-Up v vašem vidnem polju. Z uporabo zaslona na dotik, kretenj, upravljalnika iDrive ali glasu z BMW Intelligent Personal Assistant lahko upravljate popolnoma v skladu s svojimi osebnimi željami.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

Sodobna vozila postajajo vse bolj kompleksna. Torej, zakaj ne bi sprejeli pomoči od osebnega asistenta? BMW Intelligent Personal Assistant vas podpira med upravljanjem BMW serije 8 Gran Coupé, pa naj bo to z navigacijo, razvedrilom ali funkcijami vozila. Kratek "Hej, BMW" je vse, kar je potrebno, da začnete komunicirati s svojim BMW Intelligent Personal Assistant. Če ga želite bolje spoznati, preprosto vprašajte: »Hej, BMW, kdo si ti?« Mimogrede lahko spremenite tudi aktivacijsko besedo, samo recite: »Hej, BMW, spremeni aktivacijsko besedo.«

BMW serije 8 Gran Coupé, Experience Modes

EXPERIENCE MODES

Experience Modes vam omogočajo, da prilagodite notranji ambient BMW serije 8 Gran Coupé tako, da ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju. Trije individualni načini "Expressive", "Wellbeing" in "Executive" vam nudijo idealno usklajeno medsebojno delovanje notranjih funkcij, kot so klimatska naprava, ogrevanje sedežev, razsvetljava in glasba. To spodbuja vaše čute in pozitivno vpliva na vaše splošno udobje. Za še več užitka v vožnji. Preprosto recite: »Hej, BMW, aktiviraj načinExpressive.« In ga preizkusite.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional

DRIVING ASSISTANT PROFESSIONAL

Izbirni Driving Assistant Professional vam pomaga ohranjati primerno razdaljo, kakor tudi želeno hitrost in vozni pas ter se izogibati trčenju. Na primer, sistem vas opozori na neželene spremembe voznega pasu z vibriranjem volanskega obroča. Prav tako zagotavlja, da vaš BMW serije 8 Gran Coupé zavira samodejno, če je razdalja do vozil ali pešcev na vozišču pred vami premajhna za opozarjanje. Poleg tega vas opozarja na kakršen koli prečni promet, ki je težko viden, in olajša zapuščanje parkirnega prostora. Konec koncev pa vas sistem podpira tudi v nujnih primerih, ko je treba vozilo zaustaviti ob robu ceste.

BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual, tričetrtinski pogled od zadaj
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual, kokpit
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual, stropna obloga
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual, notranja oprema

BMW INDIVIDUAL – IZRAZ INDIVIDUALNEGA SLOGA

BMW serije 8 Gran Coupé vtisnite svoj zelo osebni značaj. Ekskluzivne možnosti opreme iz programa BMW Individual ponujajo veliko število edinstvenih barv s spektakularnimi mavrično prelivajočimi se ali lesketajočimi se učinki – kot je kovinska Tanzanite Blue –, ki dajejo luksuznemu športnemu avtomobilu edinstven videz. Najboljše usnjeno oblazinjenje vrhunske kakovosti s popolnoma ročno šivanimi prevlekami še nadalje krasi žlahtno notranjost z množico barvnih odtenkov in finimi kontrastnimi šivi – primer je oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino fino zrnate strukture v barvi Ivory White s kontrastnimi šivi Tartufo. Ekskluzivne notranje obloge BMW Individual v klavirski črni barvi in stropna obloga iz Alcantare pa čudovito zaokrožujejo športen in razkošen ambient.

Mlada ženska pred turkiznim ozadjem

DOŽIVITE SODOBNO RAZKOŠJE

LUKSUZNI RAZRED BMW

DOŽIVITE SODOBNO RAZKOŠJE

LUKSUZNI RAZRED BMW

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.

Preberi več