BMW i

BMW i je celovit koncept za trajnostno in v prihodnost usmerjeno mobilnost. Simbolizira vizionarska električna vozila in storitve mobilnosti, navdušujoče oblikovanje in novo razumevanje premium znamke, močno prežete s trajnostnim razvojem. In fascinira z inovativnimi vozili: s povsem električnim BMW i3, kot dosledno trajnostno oblikovanim vozilom brez emisij za mestni promet, in BMW i8, kot športnim vozilom prihodnosti.
Električen in elektriziran: vsaka podrobnost, vsaka značilnost, enostavno vse na BMW i3 z eDrive je narejeno po meri dinamičnega življenja v velikem mestu. BMW i3, ki ga njegov elektromotor poganja povsem brez emisij, jamči urbano mobilnost predvsem tam, kjer je za avto v velikem mestu še posebej pomembna: v mestnih središčih, kjer že danes obstaja omejitev vožnje za določene vrste vozil. Gledano iz ekološkega vidika, BMW i3 navduši predvsem s svojim osupljivim pospeškom bodisi pri nizki hitrosti bodisi z mesta – in to pri dosegu visokonapetostne litij-ionske baterije do 160 kilometrov, kar pokriva vse cilje zlasti v okviru dnevne migracije življenja v razširjenem območju metropole. Hkrati pa brez skrbi znotraj dosega omogoča tudi udobne daljše vožnje.
Športno vozilo prihodnosti: bolj učinkovito – npr. zaradi inteligentne lahke konstrukcije iz karbonskih vlaken in aerodinamičnega oblikovanja. Bolj trajnostno – z obnovljivimi materiali v notranjosti. Brez izgub pri dinamiki in njegovem športnem videzu. Brez sklepanja kompromisov. Optimalna kombinacija užitka v vožnji in odgovornosti. BMW i8 je priključni hibrid, ki v sebi združuje prednosti inovativne tehnologije elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem. Rezultat je izjemno vozno doživetje – pri ekstremno majhni porabi in nizkih emisijah.