BMW i

BMW i je celovit koncept za trajnostno in v prihodnost usmerjeno mobilnost. Predstavlja vizionarska električna vozila in storitve mobilnosti, navdušujoče oblikovanje in novo razumevanje premijske znamke, močno zaznamovane s trajnostjo. To trditev utelešata popolnoma električna BMW i3 in BMW i3s kot dosledno trajnostno zasnovani vozili brez emisij, pa tudi BMW i8 Coupé in BMW i8 Roadster kot pionirska športna avtomobila.


Električno in naelektreno: vsaka podrobnost, vsaka značilnost, enostavno vse na vozilu BMW i3 z eDrive je narejeno po meri dinamičnega življenja v velikem mestu. Zlasti v mestnih središčih z omejitvami vožnje za nekatera vozila, je odlična rešitev s svojo kompaktno velikostjo in pogonom brez emisij. Poleg ekoloških vidikov lahko vozilo BMW i3s prepriča predvsem s svojim osupljivim pospeškom, bodisi pri nizki hitrosti ali z mesta – in to pri vsakodnevnem dosegu litij-ionske visokonapetostne baterije do 260, kar pokriva vse cilje v okviru vsakodnevne migracije v širšem območju metropole. Hkrati pa omogoča tudi udobne daljše vožnje brez skrbi zaradi zadostnega dosega.


Športno vozilo prihodnosti je sedaj še učinkovitejše – med drugim tudi zaradi inteligentne lahke konstrukcije iz karbonskih vlaken in aerodinamične oblike. Hkrati je tudi bolj trajnostno – z materiali v notranjosti, ki jih je mogoče reciklirati. Brez zmanjšanja dinamičnega značaja in športnega videza. Nič sklepanja kompromisov, ampak optimalna kombinacija užitka v vožnji in odgovornosti. Vozilo BMW i8, ki je na voljo kot roadster ali kupe, je priključni hibrid, ki v sebi združuje prednosti inovativne tehnologije elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem. Rezultat je izjemno vozno doživetje pri neverjetno nizki porabi in emisijah.


Električno in naelektreno: vsaka podrobnost, vsaka značilnost, vse, kar je v zvezi z BMW i3 z eDrive je zasnovano tako, da dopolnjuje živahno mestno življenje. BMW i3, ki ga poganja elektromotor povsem brez emisij, zagotavlja urbano mobilnost tam, kjer jo mestni avtomobil najbolj potrebuje: v mestnih središčih z že veljavnimi omejitvami za nekatera vozila. Z ekološkega vidika BMW i3 navdušuje s svojim osupljivim pospeškom pri nizki hitrosti ali celo z mirovanja – in z visokonapetostno baterijo (litij-ionska visokonapetostna baterija) z vsakodnevnim dosegom do 260 km, ki zajema vse cilje tudi v zaledju metropole. Prav tako pa omogoča udobna potovanja po kopnem brez skrbi o dosegu.

Preberi več