BMW M4, G82, 2020, barva Sao Paulo Yellow, tričetrtinski pogled od spredaj med premikanjem

THE M4

BMW M

Novi BMW M4 Coupé

Do 510 KM (375 kW)

Zmogljivost

Bencin

Tip goriva

THE M4

BMW M

Novi BMW M4 Coupé

Do 510 KM (375 kW)

Zmogljivost

Bencin

Tip goriva

THE M4Novi BMW M4 Coupé

BMW M4 Competition Coupé, BMW M4 Coupé in BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M4 Coupé ponujajo fascinantno kombinacijo estetike, značaja in značilnega odmerka športnosti M, najmočnejše črke na svetu. Tempo trojice narekuje najzmogljivejši BMW M4 Competition Coupé z impresivnimi 510 KM in 650 Nm navora. Opremljen je z visokozmogljivim agregatom BMW M TwinPower Turbo, 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic s funkcijo Drivelogic, opcijskim sistemom štirikolesnega pogona M xDrive*, aktivnim M-diferencialom in številnimi tehnologijami, ki izvirajo iz sveta motošporta, s čimer zagotavlja največjo vozno dinamiko – tako pri vsakdanji rabi kot na dirkališču. BMW M4 Coupé razvije zelo dinamičnih 480 KM in 550 Nm navora. Kombinacija pogona na zadnji kolesni par in optimalno prilagojenega ročnega 6-stopenjskega M-menjalnika omogoča izjemno dinamičen slog vožnje, kupe pa spremeni v purističnega čistokrvnega športnika. Modelsko serijo zaokroža BMW M440i xDrive Coupé: poleg privlačne oblike športni kupe s 374 KM navdušuje s posebno uravnoteženo mešanico športnosti, učinkovitosti in priročne vsakodnevne uporabnosti. * M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.


BMW M4 Competition Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana):Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane):Podatek še ni na voljo.

 

BMW M4 Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana):Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane):Podatek še ni na voljo.

 

BMW M440i xDrive Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,1–6,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 163–155

 

Preberi več

PRIMERJAVA RAZLIČIC BMW M4.

Najpomembnejša dejstva o zmogljivosti na kratko: oblika, pogonski sklop, podvozje in najv. moč.

BMW M4 Competition Coupé.

Največja vozna dinamika z zadnjim pogonom ali M xDrive* * M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrski bencinski motor z 510 KM
 • Hiter 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic
 • Zadnji pogon ali na vsa štiri kolesa M xDrive*
 • 375 kW (510 hp), 650 Nm, 0–100 km/h v 3.9 sekunde
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, barva Sao Paulo Yellow, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW M4 Coupé.

Puristična vozna dinamika z zadnjim pogonom in ročnim menjalnikom.
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrski bencinski motor z 480 KM
 • Ročni 6-stopenjski M menjalnik s kratkim in natančnim prestavljanjem
 • Športni pogon na zadnja kolesa za največ čustev na meji
 • 353 kW (480 hp), 550 Nm, 0–100 km/h v 4.2 sek
BMW M4 Coupé, kovinska barva Brooklyn Grey, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW M440i xDrive Coupé.

Popolna kombinacija športnosti, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilindrski bencinski motor z 374 KM
 • 8-stopenjski Steptronik Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hp), 500 Nm, 0–100 km/h v 4.5 sek
BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Arctic Race Blue, G22, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj
 • BMW M4 Competition Coupé.
 • BMW M4 Coupé.
 • BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M4 COMPETITION COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M4 Competition Coupé.

BMW M4 Competition Coupé je najzmogljivejši predstavnik med BMW M4 Coupé. Opremljen je z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 510 KM in številnimi tehnologijami pogonskega sklopa in podvozja, ki izvirajo iz sveta motošporta, ter ponuja značilno vozno dinamiko M, najmočnejše črke na svetu, na najvišji ravni. Opcijski sistem štirikolesnega pogona M xDrive* z aktivnim M-diferencialom zagotavlja največjo vozno dinamiko v vsakem trenutku tako v vsakdanji rabi kot na dirkališču. Oblikovalski jezik visoke zmogljivosti spredaj, na boku in zadaj, poleg opcijskih M posebnih oblikovnih značilnosti iz karbonskih vlaken na zunanjosti in v notranjosti pa jasno poudarja atletski značaj vozila.
* M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.

 

BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, barva Sao Paulo Yellow, stranski pogled
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo, pogled od blizu

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo se odlikuje z vrhunskim razvojem moči in izrazito značilnim zvokom M-motorja. Dva enostopenjska turbopolnilnika, neposredno visokotlačno vbrizgavanje goriva, popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov in spremenljivo krmiljenje odmikalne gredi zagotavljajo izjemno zmogljivost.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020 8-stopenjski menjalnik M Steptronic, pogled od blizu na sredinsko konzolo, notranjost

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic ponuja številne možnosti pretikanja: izjemno dinamično, še posebej udobno in tekoče z varčno porabo goriva. Pretikate lahko ročno s prestavno ročico ali prestavnima vzvodoma na volanu oziroma izberete enega od treh samodejnih programov s pomočjo funkcije Drivelogic.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, M xDrive

M xDrive.

M xDrive* z aktivnim M-diferencialom zagotavlja najboljši oprijem in vozno dinamiko pri vsakodnevni vožnji, kot tudi na dirkališču. Opcijska M posebna tehnologija pa združuje značilno okretnost zadnjega pogona z nadzorom štirikolesnega pogona. Izbirate lahko med različicami pogona 4WD, 4WD Sport in 2WD – v načinu DSC-off. * M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na keramične zavore M Carbon

Keramične zavore M Carbon.

Keramične zavore M Carbon posredujejo zavorno silo bolj neposredno. Prispevajo k manjši teži vozila, kar pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospeševanje. Visokotehnološki pristop je viden prek karbonsko-keramičnih zavornih kolutov in zlatih zavornih sedel matiranega videza z M-napisom na zunanji strani prednje in zadnje preme. Zaradi specifičnih lastnosti materiala se lahko med zaviranjem poveča hrup pri delovanju, na primer v primeru dolgotrajne nizke obremenitve ali v mokrih razmerah tik pred mirovanjem vozila. Hrupu, povezanim s samo konstrukcijo, se je mogoče izogniti z zaviranjem, da se zavore v primeru prisotne vlage posušijo, ali pa z močnejšo obremenitvijo zavor po dolgotrajni nizki obremenitvi. Vpliv vlage in soli za posipanje cest povzroči, da učinkovitost zavor ustreza učinkovitosti običajnega zavornega sistema. Zmanjšano zavorno moč je mogoče kompenzirati z močnejšim pritiskom na pedal. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, M športni izpušni sistem, pogled od zadaj

M športni izpušni sistem.

M športni izpušni sistem zagotavlja dinamičen zvok, ki ga je mogoče spremeniti s pomočjo integriranega mehanizma izpušnega ventila. Programa SPORT in SPORT+, ki ju lahko izberete z gumbom SETUP, poudarjata še bolj intenziven zvok motorja, medtem ko program, usmerjen k udobju, daje prednost diskretnejši akustiki motorja.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, oblika prednjega dela, pogled od spredaj

Oblika prednjega dela.

Oblika prednjega dela BMW M4 Competition Coupé je izraz tehnološkega purizma. V središču pozornosti je drzni značaj M-ledvičke v zadržani interpretaciji, kar povzroči največji dinamični učinek. Popolnoma črna ledvička z vodoravnimi M značilnimi dvojnimi prečkami, ki je prvič doslej v zasnovi brez okvirja, omogoča največji pretok zraka za hlajenje M pogonske enote z visoko vrtilno frekvenco. Skupaj z ozkimi svetlobnimi cevmi žarometov velika osrednja odprtina za dovod zraka trapezaste oblike prepričljivo zaključuje oblikovanje prednjega dela.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, stranski pogled

Oblika boka.

Stranski pogled na BMW M4 Competition Coupé razkriva koncentrirano moč in dinamiko. Črna streha iz karbonskih vlaken in aerodinamično optimizirano območje praga, ki se zgleduje po motošportu, pritiskata silhueto vozila še bližje cesti tako optično kot fizično. Opcijska M posebna pokrova zunanjih ogledal iz karbona in M bočni reži za zrak v obliki škrg z logotipom modela prepričljivo zaokrožajo športni videz skupaj s prepoznavnimi M kovanimi platišči.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na 19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M

19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M Black s kombiniranimi in tekmovalnimi pnevmatikami.

19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M Black s kombiniranimi in tekmovalnimi pnevmatikami, velikost spredaj 9,5 J x 19 s pnevmatikami 275/35 R19, velikost zadaj 10,5 J x 20 s pnevmatikami 285/30 R20.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na streho iz kompozitov CFK

Streha iz CFK

Kot del inteligentnega koncepta lahke konstrukcije BMW karbonska streha iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFK), prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To vodi k povečanju okretnosti in dinamike pri vožnji skozi ovinke ter pospeševanju in zaviranju.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, oblika zadka, pogled od zadaj

Oblika zadka.

Zadek BMW M4 Competition Coupé priča o njegovi moči in atletskosti. Dve M značilni dvojni končni izpušni cevi štrlita iz zadnjega dela kot jasna športna potrditev – uokvirjeni z opcijskim karbonskim difuzorjem s prepoznavnimi navpičnimi rebri. Iz območja bočnih pragov se okoli difuzorja vije črna površina visokega sijaja, ki razkošno uokvirja športni element. Na robu vrat prtljažnika pa opcijski M zadnji spojler iz karbona zagotavlja atletsko piko na i.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, školjkasti sedeži M Carbon, notranjost

Školjkasti sedeži M Carbon.

Školjkasti sedež M Carbon z osvetljenim logotipom M4 združuje lahkotnost in dirkaški značaj školjkastega sedeža z naborom funkcij M športnega sedeža. Njegovi obrisi nudijo popolno bočno oporo in odlično udobje na dolge razdalje. Združljiv je z večtočkovnimi varnostnimi pasovi, kar pomeni, da je popolnoma primeren za dirkanje.
BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, volan M Carbon, kokpit

Volan M Carbon.

Volan M Carbon zagotavlja občutek motošporta. Maske iz karbonskih vlaken na krakih obdajajo upravljalne elemente in dopolnjujejo zelo kakovosten občutek volana. Material, preizkušen na dirkališču, se tudi vizualno prilega dinamično oblikovani notranjosti.

BMW M4 COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé je puristični športni kupe z izjemnimi voznimi lastnostmi. Za to so odgovorni pogonska enota BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 480 KM, zadnji pogon in visoko razvite tehnologije, ki izvirajo iz sveta motošporta, kot je M posebno podvozje z aktivnim M-diferencialom. Popolnoma prilagojen ročni 6-stopenjski M-menjalnik s kratkimi prestavnimi časi in natančnim pretikanjem omogoča posebej intenzivno interakcijo med voznikom in vozilom. Atletska oblika zunanjosti, prepoznavne M posebne možnosti opreme in oblikovne značilnosti pa še nadalje poudarjajo dinamični značaj BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé, G82, 2020, kovinska barva Brooklyn Grey, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW M4 Coupé, G82, 2020, vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo, pogled od blizu

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo se odlikuje z vrhunskim razvojem moči in izrazito značilnim zvokom M-motorja. Dva enostopenjska turbopolnilnika, neposredno visokotlačno vbrizgavanje goriva, popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov in spremenljivo krmiljenje odmikalne gredi zagotavljajo izjemno zmogljivost.
BMW M4 Coupé, G82, 2020 ročni 6-stopenjski M -menjalnik in zadnji pogon, pogled od blizu na sredinsko konzolo in prestavno ročico

Ročni M-menjalnik in zadnji pogon.

6-stopenjski ročni M-menjalnik omogoča posebej športne vozne lastnosti. Deluje uglajeno, ima uglašeno stopnjevanje in natančne, kratke prestavne poti. Z vožnjo v najustreznejši prestavi se lahko lastnosti motorja popolnoma izkoristijo glede razvoja moči in učinkovitosti. Kot nalašč za dan na dirkališču – s pogonom na zadnja kolesa vozilo postane čistokrven športni avtomobil, ko izklopite DSC. Zaradi prenosa moči izključno na zadnji kolesni par boste na zgornji meji izkusili še močnejša čustva.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, M posebno podvozje, tričetrtinski pogled od zadaj

M posebno podvozje.

M posebno podvozje združuje dosledno lahko konstrukcijo z zelo visoko togostjo, optimizirano geometrijo vzmetenja s široko kolotečino in aktivni M-diferencial. Natančne odzivne karakteristike ter povratne informacije krmiljenja in vzmetenja zagotavljajo popoln nadzor nad vozilom. Z M Setup pa lahko prilagodite karakteristike po lastni meri.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na zavore M Compound

Zavore M Compound.

Zaradi posebne mešanice materialov zavore M Compound dosegajo odlične vrednosti pojemka, so izjemno stabilne in imajo manjšo maso. Zavorna sedla v modri barvi visokega sijaja z M-oznako pa temu zavornemu sistemu visoke zmogljivosti dajejo izrazito športni videz.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na keramične zavore M Carbon

Keramične zavore M Carbon.

Keramične zavore M Carbon posredujejo zavorno silo bolj neposredno. Prispevajo k manjši teži vozila, kar pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospeševanje. Visokotehnološki pristop je viden prek karbonsko-keramičnih zavornih kolutov in zlatih zavornih sedel matiranega videza z M-napisom na zunanji strani prednje in zadnje preme. Zaradi specifičnih lastnosti materiala se lahko med zaviranjem poveča hrup pri delovanju, na primer v primeru dolgotrajne nizke obremenitve ali v mokrih razmerah tik pred mirovanjem vozila. Hrupu, povezanim s samo konstrukcijo, se je mogoče izogniti z zaviranjem, da se zavore v primeru prisotne vlage posušijo, ali pa z močnejšo obremenitvijo zavor po dolgotrajni nizki obremenitvi. Vpliv vlage in soli za posipanje cest povzroči, da učinkovitost zavor ustreza učinkovitosti običajnega zavornega sistema. Zmanjšano zavorno moč je mogoče kompenzirati z močnejšim pritiskom na pedal. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na prednja blatnika

Prednja blatnika.

Mišičasti blatniki BMW M4 Coupé predstavljajo vizualni dokaz atletske narave športnega kupeja. Tvorijo primeren okvir za velika in natančno oblikovana M kovana platišča v dvobarvni črni izvedbi.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na M-reži na bokih v obliki škrg

M-reži na bokih v obliki škrg.

Prepoznavna značilnost v obliki M-škrg z oznako modela, ki prinaša izrazit tridimenzionalni atletski pridih, poudarja impresiven potencial vozila in ponuja mamljiv občutek izjemne vozne izkušnje, ki vas čaka. Ponazarja dinamično kombinacijo tehnične dovršenosti in dih jemajočega oblikovanja, ki je sinonim za M-avtomobile že od vsega začetka.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na M zunanja ogledala

M zunanja ogledala.

Zunanja ogledala v M značilni zasnovi dvojne konzole z asferičnimi stekli so električno nastavljiva in tudi ogrevalna. Podnožje ogledala je optično vgrajeno v vdolbino stranskega okna ter poudarja elegantno in športno obliko vozila.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na 19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M

19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M dvobarvna Black s kombiniranimi pnevmatikami.

19-/20-palčna M kovana platišča Double-spoke 826 M dvobarvna Black s kombiniranimi pnevmatikami, Translucent Shadow, velikost spredaj 9,5 J x 19 s pnevmatikami 275/35 R19, velikost zadaj 10,5 J x 20 s pnevmatikami 285/30 R20.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na kromirane zaključke končnih izpušnih cevi

Kromirani zaključki končnih izpušnih cevi.

M značilni dvojni končni izpušni cevi pri BMW M4 Coupé sta lepo vidni, kako štrlita iz difuzorja v črni barvi visokega sijaja. Hkrati pa elegantni kromirani zaključki skupaj s prepoznavnimi rebri na difuzorju ustvarjajo športno vez med avtomobilom in cesto.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, M športni sedeži, notranjost

M športni sedeži.

Večkratno nastavljiva M športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Obenem se lahko posamezno nastavi tudi širina naslonjala. Njuna posebna oblika z osvetljenim logotipom M4 poudarja atletske zmožnosti vozila.

BMW M440i xDRIVE COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M440i xDrive Coupé.

Zapušča območje udobja v slogu: BMW M440i xDrive Coupé ne pošilja le sporočil za izjemno zmogljivost, temveč tudi za individualno oblikovanje. Prepoznavne M posebne oblikovne značilnosti v barvi Cerium Grey dopolnjujejo dinamičen videz športnega kupeja, od navpične ledvičke BMW do zaključkov končnih izpušnih cevi. V notranjosti pa poudarki, kot so M športni sedeži in M usnjen volan, poudarjajo ekskluziven športni pridih k vozniku usmerjenega kokpita.

BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, kovinska barva Arctic Race Blue, stranski pogled, manekenka v avtomobilu z odprtimi vrati
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu na vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS-om, sistemom spremenljivega krmiljenja ventilov Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.
 BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, prilagodljivo M-podvozje, podrobnost, podaljšan zadnji odbijač

Prilagodljivo M-podvozje

Prilagodljivo M-podvozje se lahko kadarkoli električno prilagodi, da ustreza pogojem na cesti in voznim razmeram. S pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko prav tako prilagodite karakteristike podvozja, kar vam omogoča želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito okretnim obnašanjem vozila.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu na spremenljivo športno krmiljenje

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Na premikanje volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, M športni diferencial, kovinska barva Arctic Race Blue, tričetrtinski stranski pogled

M športni diferencial.

M športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, športni menjalnik Steptronic, notranjost, podrobnost, prestavna ročica

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levi stezi S/M so vklopi prestav nastavljeni za največjo zmogljivost.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, M športne zavore, podrobnost, platišča iz lahke zlitine

M športne zavore.

M športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v kovinski modri barvi in so opremljene z M-logotipom. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so zelo visokemu dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje ter odlično zaviranje na mokrih površinah.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, M-okvir ledvičke v barvi Cerium Grey, pogled od spredaj

M-okvir ledvičke v barvi Cerium Grey.

Prepoznavna navpična dvojna ledvička BMW izkazuje čast legendam motošporta, kot je BMW 328. Okvir v barvi Cerium Grey daje napredni ledvički posebno navzočnost in je ponovna interpretacija tradicije BMW.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, paket M Aerodynamics, pogled od blizu na podaljšan zadnji odbijač

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics z M posebnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in bočnima pragovoma v barvi karoserije ter dvodelnim difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow in črni barvi visokega sijaja posreduje čisto dinamiko in športnost. Difuzorski vložek M440i je v celoti lakiran v črni barvi visokega sijaja.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu na 18-palčna M lita alu. platišča 848.

18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 848 dvobarvna Jet Black.

18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 848 M dvobarvna Jet Black s kombiniranimi pnevmatikami, stružena visok sijaj, velikost spredaj 7,5 J x 18 s pnevmatikami 225/45 R18, velikost zadaj 8,5 J x 18 s pnevmatikami 255/40 R18.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, M športni sedeži, notranjost, pogled od blizu

M športni sedeži.

Večkratno nastavljiva M športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Obenem se lahko posamezno nastavi tudi širina naslonjala. Njuna posebna oblika s črnim M-logotipom pa poudarja atletske zmožnosti vozila.
BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, M usnjen volan, notranjost, pogled od blizu

M usnjen volan

M usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi, M-značko in integrirano zračno blazino za voznika se ponaša s trikrako zasnovo. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec, pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.

VOZNIKOV KOKPIT IN TEHNOLOGIJE.

M posebni instrumenti in koncept upravljanja, digitalne storitve in sistemi za pomoč vozniku v avtomobilih BMW M4 Coupé.

Udobje, varnost in M-občutek vožnje na najvišji ravni: BMW M4 Coupé vas med potovanjem podpirajo s številnimi inovativnimi tehnologijami. Za največjo jasnost poskrbita M posebna instrumentna plošča* in M posebni projektor Head-Up*. Funkcije, kot so individualno nastavljivi M Setup*, rdeči gumb Start/Stop* in sredinska konzola z gumboma M MODE* in SETUP*, ponujajo dodatni pridih motošporta. Izkoristite inteligentne sisteme za pomoč vozniku med vožnjo in parkiranjem ali pa na nov in enostaven način komunicirajte s svojim BMW prek BMW Intelligent Personal Assistant. Poleg tega imate na voljo številne možnosti povezljivosti in digitalne storitve, ki vam zagotavljajo brezhibno povezavo do BMW in zunanjega sveta, da bo vaše mobilno življenje še bolj udobno. * Na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé, G82, 2020, kokpit, notranjost
BMW M4 Coupé, G82, 2020, M posebna instrumentna plošča

M posebna instrumentna plošča.

M posebna instrumentna plošča* ponuja izrazito natančen in osredotočen prikaz podatkov o vožnji v načinih SPORT in TRACK. Na ta način boste tudi na dirkališču vedno imeli na očeh vrednosti, kot sta polnilni tlak ali tlak in temperatura v pnevmatikah. Upravljanje in konfiguracijo lahko izvajate z gumbom M MODE na nadzorni plošči sredinske konzole. * Na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.
BMW M4, G82, G22, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 10,25-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, M Setup

M Setup.

M Setup* vam omogoča konfiguriranje različnih parametrov vozne dinamike, kot so karakteristike motorja, menjalnika in krmilnega mehanizma, nastavitve blažilnikov, nadzor intenzivnosti dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC) ali porazdelitev pogonskega momenta opcijskega sistema štirikolesnega pogona M xDrive*, skladno z vašimi zahtevami. * M Setup je na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé. M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, integriran M poseben zavorni sistem

Integriran M poseben zavorni sistem

Integriran zavorni sistem pri BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé poleg prihranka pri masi pribl. 2 kg zagotavlja zelo visoko dinamiko zaviranja. Za največjo stopnjo individualizacije lahko voznik izbira med nastavitvami parametrov "Comfort" in "Sport" zavornega pedala glede na razmere. Odvisno od parametrov je odzivanje zasnovano različno. V načinu "Sport" je pojemek večji pri enakem hodu pedala, zlasti pri majhnih hitrostih, medtem ko je odziv obeh nastavitev parametrov pri velikih hitrostih zelo podoben.
BMW M4, G82, G22, projektor BMW Head-Up

Projektor BMW Head-Up.

Polnobarvni projektor BMW Head-Up z M posebnimi funkcijami* projicira pomembne podatke za vožnjo neposredno v vaše vidno polje. S pritiskom gumba lahko voznik preklopi na M posebni prikaz, ki vključuje prikazovalnik izbire prestave, vrtljaje v obliki dinamične krivulje, prestavne lučke, ki nakazujejo optimalni trenutek za pretikanje, in navigacijske napotke. * M posebne funkcije so na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, nadzorna plošča sredinske konzole

Nadzorna plošča sredinske konzole.

Na nadzorni plošči sredinske konzole, ki je enostavno dostopna, gumb M MODE* pod gumbom Start/Stop omogoča spreminjanje vsebine na zaslonu. Gumb SETUP* ponuja še večjo izbiro pri konfiguriranju karakteristik vozila. Odpre meni za individualne nastavitve vozne dinamike. Dodatni gumbi pa izklopijo ali vklopijo posamezne sisteme za pomoč vozniku. * M MODE in SETUP sta na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, rdeči gumb Start/Stop

Rdeči gumb Start/Stop.

Rdeči gumb Start/Stop* omogoča zagon motorja brez uporabe avtomobilskega ključa, ko je vozilo odklenjeno. Z njim lahko motor tudi izklopite. Vozilo ključ samodejno prepozna, ne da bi ga morali vstaviti. * Rdeči gumb Start/Stop je na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.
BMW M4, G82, G22, digitalni ključ (iPhone)

Digitalni ključ.

Zakaj bi jemali avtomobilski ključ s seboj, če imate pri sebi pametni telefon? Z digitalnim ključem lahko zaklenete in odklenete svoj BMW in ga celo zaženete. Za uporabo BMW lahko pooblastite do pet oseb z združljivimi telefoni iPhone*. Med drugim lahko vozilu omejite pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * Digitalni ključ je združljiv samo z izbranimi telefoni iPhone. Seznam združljivih modelov iPhone je na voljo na bmw.com/digitalkey.
BMW M4, G82, G22, Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Ali želite, da ima vaš BMW najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vedno posodobljen. Nadgradnje se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.
BMW M4, G82, G22, integracija pametnih telefonov

INTEGRACIJA PAMETNIH TELEFONOV.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
BMW M4, G82, G22, dostopna točka Wi-Fi

Dostopna točka Wi-Fi.

Sodelujte v videokonferenčnih klicih na tabličnem računalniku ali pretočno predvajajte zadnjo epizodo svoje priljubljene serije na pametnem telefonu. Z dostopno točko Wi-Fi lahko dostopate do interneta s hitrostjo LTE (če je na voljo) s pomočjo kartice SIM, nameščene v vozilu. Vi in vaši sopotniki lahko odslej brskate po spletu na do desetih napravah.
BMW M4, G82, G22, paket Connected Professional

Paket Connected Professional.

Concierge Service, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnih telefonov, vklj. z Apple CarPlay in Android Auto ali celo In-Car Experiences? Zakaj naročiti posamezne možnosti, ko pa lahko imate vse skupaj? S paketom Connected Professional lahko uživate te storitve iz BMW ConnectedDrive.
BMW M4, G82, G22, telefonija z brezžičnim polnjenjem

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem mobilnega telefona vključuje brezžično polnilno postajo in drugi mikrofon za boljšo kakovost glasu pri prostoročnem telefoniranju za voznika in sovoznika. Povezava s strešno anteno izboljša sprejem mobilnega signala. Prek povezave Bluetooth lahko hkrati povežete dva mobilna telefona in avdio predvajalnik. Vključena je tudi tehnična zmogljivost za dostopno točko Wi-Fi.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, M Drive Professional

M Drive Professional.

Najsi gre za dan na dirkališču ali spontan trening drsenja – M Drive Professional* je idealen spremljevalec za vožnje z dodatnim odmerkom adrenalina. Aplikacija M Laptimer in analizator M Drift vam bosta v pomoč na lovu za najboljšimi časi in popolnim kotom drsenja, medtem ko način M TRACK Mode in desetstopenjski M-nadzor oprijema omogočata vodljivost po meri. * M Drive Professional je na voljo za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.
BMW M4, G82, G22, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta za zaustavitev v sili in asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
BMW M4, G82, G22, parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote 3D View, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirnega asistenta z vzdolžnim in prečnim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.
BMW M4, G82, G22, Intelligent Personal Assistant

Intelligent Personal Assistant

»Hej, BMW! Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Komunicirajte s svojim vozilom prek BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Prav tako mu lahko dodelite svojo aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim BMW.

TEHNIČNI PODATKI BMW M4.

BMW M4 Competition Coupé in drugi modeli.

Najv. moč v kW (KM) pri vrt./min:

375 (510)/6.250

Najv. navor (Nm) pri vrt./min:

650/2.750–5.500

Pospešek 0–100 km/h v s:

3,9

Kombinirana poraba goriva v l/100 km:

Podatek še ni na voljo.

BMW M4 Competition Coupé, G82, 2020, stranski pogled med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Oxide Grey, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Aventurine Red, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Tanzanite Blue, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Dravit Grey, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Brilliant White, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Portimao Blue, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Orange, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v barvi Frozen Dark Grey, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW M4 Coupé, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Black, G82, 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
Oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Ivory White, BMW M4 Coupé, G82, 2020, notranjost
Oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Fjord Blue/Black, BMW M4 Coupé, G82, 2020, notranjost
Oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Fiona Red/Black, BMW M4 Coupé, G82 2020, notranjost
Oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Tartufo, BMW M4 Coupé, G82, 2020, notranjost
BMW Individual, notranje obloge v laku Piano Black s poudarki zaključkov Pearl Chrome, BMW M4 Coupé, G82, 2020
BMW Individual, notranje obloge Aluminium Fabric visokega sijaja s poudarki zaključkov Pearl Chrome, BMW M4 Coupé, G82, 2020, notranjost
BMW Individual, notranje letve v lesu Fineline Black s srebrnim učinkom odprtoporne strukture, BMW M4 Coupé, G82, 2020, notranjost

BMW INDIVIDUAL ZA BMW M4 COUPÉ*.

BMW M4 Coupé je avtomobil, ki na najbolj fascinanten način združuje estetiko, karizmo in visoko zmogljivost. Možnosti opreme iz programa BMW Individual, ki so popolnoma prilagojene vozilu, vam omogočajo, da poudarite ekskluzivni značaj zmogljivega športnega kupeja. Izbirate lahko med raznoliko paleto sijajnih barvnih odtenkov BMW Individual, kot so prikazane kovinske barve Oxide Grey, Aventurin Red, Tanzanite Blue in Dravit Grey. Enako dinamičen in eleganten učinek povzročijo tudi kovinski barvni odtenki BMW Individual matiranega videza, kot so Frozen Brilliant White, Frozen Portimao Blue, Frozen Orange, Frozen Dark Grey in Frozen Black. V notranjosti M športni sedeži iz najboljšega usnja Merino opredeljujejo športno in razkošno vzdušje. Program zajema tudi oblazinjenje BMW Individual iz najboljšega usnja Merino v barvah Ivory White, Fjord Blue/Black, Fiona Red/Black in Tartufo, kjer je vsaka opcija kombinirana z delno perforacijo. Notranje obloge iz BMW Individual, kot so prikazana opcija Aluminium Fabric visokega sijaja s poudarki zaključkov Pearl Chrome oziroma letve v lesu Fineline Black s srebrnim učinkom odprtoporne strukture ali laku Piano Black, pa določajo individualne poudarke v notranjosti BMW M4, ki je dosledno usmerjena k vozniku. * Slike služijo kot primeri in prikazujejo BMW M3 Limuzina.

BMW M PERFORMANCE PARTS.

Ekstra športna oprema za BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé.

BMW M4 Competition Coupé in BMW M4 Coupé vizualno navdušujeta s svojo atletsko in karizmatično obliko. Z zelo kakovostno opremo programa BMW M Performance Parts pa lahko še nadalje poudarite dirkaški značaj svojega avtomobila – za videz s pridihom največje dinamike.

BMW M4 Coupé, G82, 2020, stranski pogled z opremo BMW M Performance Parts
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na karbonski sprednji podaljšek odbijača M Performance

Karbonski sprednji podaljšek odbijača M Performance.

Zavzemite trdno stališče: sprednji podaljšek odbijača M Performance, izdelan iz 100-odstotnih karbonskih vlaken, poudarja mišičasto zunanjost vozila na zelo ekskluziven način. Edinstven videz motošporta za vse, ki ne želijo sprejemati kompromisov.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na 20-/21-palčna M Performance kovana platišča 1000 M

20-/21-palčna M Performance kovana platišča Cross-spoke 1000 M v barvi Frozen Gold Bronze.

Zelo kakovostna 20-/21-palčna M Performance kovana platišča Cross-spoke 1000 M so zasnovana v barvi Frozen Gold Bronze.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na sistem glušnika M Performance iz titana

Sistem glušnika M Performance iz titana.

Balzam za ušesa: sistem glušnika M Performance navdušuje z brezkompromisnim zvokom motošporta. Izpušni lonec in modul športnih končnih izpušnih cevi sta v celoti izdelana iz titana.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na karbonski zadnji spojler M Performance

Karbonski zadnji spojler M Performance.

Kljubuje zračnemu toku. Zadnji spojler M Performance z aerodinamičnim rezom je izdelan iz 100-odstotnih karbonskih vlaken visoke kakovosti in ustvarja prepoznaven videz motošporta na zadku vozila. Zahvaljujoč optimizirani aerodinamiki povzroča opazno večjo atletsko vozno zmogljivost. Dinamika v svoji najbolj edinstveni obliki.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na 19-/20-palčna M Performance kovana platišča 963 M

19-/20-palčna M Performance kovana platišča Y-spoke 963 M v barvi Frozen Gunmetal Grey.

Zelo kakovostna, kovana 19-/20-palčna platišča M Performance Y-spoke 963 M so zasnovana v barvi Frozen Gunmetal Grey ter imajo barvni M-logotip in rezkan napis M Performance.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na karbonska zadnja zakrilca M Performance

Karbonska zadnja zakrilca M Performance.

Široka drža: zadnji zakrilci M Performance razširita zadnji del vozila in s tem krepita njegov športni, ekskluzivni videz. Izdelani sta iz zelo kakovostnih karbonskih vlaken, se popolnoma prilegata obliki vozila in sta v popolni harmoniji z drugimi zunanjimi komponentami iz karbonskih vlaken.
BMW M4 Coupé, G82, 2020, pogled od blizu na karbonsko režo za zrak M Performance

Karbonska bočna reža za zrak M Performance.

Športna na eni. Individualna na drugi strani. Bočna reža za zrak M Performance je izdelana iz karbonskih vlaken premijske kakovosti. Eleganten vizualni poudarek na boku vozila.