BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, pogled od spredaj med vožnjo
Cena25.550,00
Poraba goriva, kombinirana7.9–7.4l/100 km
Tip gorivaBencinDizel

THE 1

BMW SERIJE 1

Cena25.550,00
Poraba goriva, kombinirana7.9–7.4l/100 km
Tip gorivaBencinDizel
THE 1BMW SERIJE 1BMW serije 1 je prišel, da bi ukradel vso pozornost. To mu zlahka uspeva, ker ga izjemna oblika in napreden oblikovalski jezik že na prvi pogled ločita od množice. Enako velja za njegovo notranjost s sodobnim vzdušjem, ki navdušuje s premijsko kakovostjo in odprtostjo. Učinkoviti motorji, sprednji pogon, ki je zdaj premierno na voljo v BMW serije 1, in najsodobnejše tehnologije podvozja zagotavljajo vozne izkušnje, polne dinamike in okretnosti, medtem ko inovativne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku poskrbijo, da boste vedno dosegli svoj cilj varno in udobno.

ŠPORTNA OBLIKA ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI BMW SERIJE 1.

Avtoriteta, ki je takoj prepoznavna: oblika BMW serije 1 pušča močan vtis tako znotraj kot zunaj. Začenši z dinamičnim sprednjim delom z veliko dvojno ledvičko in širokim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak. Jasno opredeljeni obrisi potekajo vzporedno s tekočo strešno linijo do značilnega zadka. Premijski značaj BMW serije 1 se nadaljuje tudi v notranjosti. Tukaj lahko potniki uživajo v velikodušnem in odprtem vzdušju dobrega počutja. Kokpit navdušuje z ergonomsko optimiziranimi funkcijami opreme in svojo sistematično usmerjenostjo k vozniku.

Preberi več

OBLIKA.

Oprema visoke kakovosti za zunanjost in notranjost BMW serije 1.

Raziščite športne oblikovne možnosti BMW serije 1 kot modela Sport Line. Z možnostmi opreme visoke kakovosti za zunanjost in notranjost lahko vozilo oblikujete povsem v skladu s svojim okusom in osebnimi željami.
BMW serije 1, F40, model Sport Line, kovinska barva Mineral White, tričetrtinski stranski pogled med vožnjo
BMW serije 1, F40, dvojna ledvička

Dvojna ledvička.

Značilna rešetka hladilnika v obliki dvojne ledvičke je zasnovana kot povezan element in vključuje okvir ledvičke v kromu visokega sijaja in navpične prečke v črni barvi visokega sijaja. Kot osrednji vizualni poudarek poudarja navzočnost in estetiko vozila pri pogledu od spredaj.
BMW serije 1, F40, črni pokrovi zunanjih ogledal

Črni pokrovi zunanjih ogledal.

Pokrova zunanjih ogledal sta v črni barvi visokega sijaja, namesto v barvi karoserije. Vizualno krepita športni značaj vozila in ustvarita navdušujoč individualni vtis.
BMW serije 1, F40, model Sport Line z M Shadow Line visokega sijaja

M Shadow Line visokega sijaja.

Opcija M Shadow Line visokega sijaja vključuje številne dele opreme v črni barvi visokega sijaja. Mednje spadajo pokrovi vdolbin za okna, okrasne obrobe in letve stranskih oken, B-stebrička ter okvirji, podnožja in trikotne obloge zunanjih ogledal.
BMW serije 1, F40, model Sport Line, zaključek izpušne cevi

Zaključek izpušne cevi.

90-milimetrski zaključek izpušne cevi (na levi pri 3-valjnih motorjih, na levi in desni pri 4-valjnih motorjih) določa vizualni poudarek in poudarja športni značaj vozila.
BMW serije 1, F40, kokpit, model Sport Line z usnjenim športnim volanom

Usnjen športni volan.

Usnjen športni volan v črni barvi s tremi kraki ima na voljo galvanizirano okrasno oblogo. Debel volanski obroč in izoblikovani opori za palec zagotavljajo izredno prijeten, oprijemljiv občutek.
BMW serije 1, F40, notranjost, notranje obloge Illuminated Berlin

Notranje obloge Illuminated Berlin

Notranje okrasne letve "Illuminated Berlin" s poudarkom "High Matt" na armaturni plošči in oblogi na vratih dajejo notranjosti napredno ozračje z močnim občutkom vrednosti. Lesketajoči se vzorec diskretno osvetljene obloge ustvarja tako privlačno kot tudi prijetno vzdušje v vozilu.
BMW serije 1, F40, model Sport Line s panoramsko stekleno streho

Panoramska steklena streha.

Ko je panoramska steklena streha odprta, zagotavlja veliko svežega zraka. Zaprta pa pričara svetlo in s svetlobo preplavljeno vzdušje v notranjosti. Odpira in zapira se popolnoma avtomatsko s pritiskom gumba ali ključem vozila. Opremljena je z drsno in dvižno funkcijo, senčnim rolojem in protivetrno zaščito.
BMW serije 1, 128ti, F40, M usnjen volan s kontrastnimi šivi

M usnjen volan s kontrastnimi šivi.

M usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi, M značko in integrirano zračno blazino za voznika se odlikuje s trikrako zasnovo. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa z rdečimi kontrastnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec, zagotavlja neposreden, športni občutek krmiljenja.

VOZNA DINAMIKA

Pogonski sklop, podvozje in krmiljenje M Sport pri BMW serije 1.

Naj gre za močno pospeševanje, okretno vodljivost ali varno lego na cesti, bo BMW serije 1 vsako potovanje spremenil v nepozabno izkušnjo, zahvaljujoč svojim učinkovitim motorjem, nizu dinamičnih pogonskih sklopov in komponentam podvozja. Raziščite izbrane funkcije vozne dinamike in si sestavite BMW serije 1 po svojem okusu.
BMW serije 1, F40, krmiljenje M Sport

Krmiljenje M Sport.

Krmiljenje M Sport s sistemom Servotronic zagotavlja neposreden in okreten odziv krmilnega sistema ter zmanjšuje fizični napor, ki je potreben za sukanje volana. Vozilo boste upravljali natančneje, kar pomeni še športnejše vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.
BMW serije 1, F40, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic ponuja neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW serije 1, F40, BMW xDrive, inteligentni sistem štirikolesnega pogona

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
BMW serije 1, F40, prilagodljivo podvozje

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vozni situaciji in združijo udobje vožnje in vozno dinamiko z najboljšo možno varnostjo. Prek stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko izbirate med standardnim načinom COMFORT ali načinom SPORT.
BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, stranski pogled na parkirišču

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST.

Inteligentne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku v BMW serije 1.

Upravljajte potovalni računalnik s kretnjami, pustite, da vaše vozilo samostojno parkira na želeno parkirno mesto ali vprašajte inteligentnega glasovnega asistenta, kje je naslednji bencinski servis. BMW serije 1 vam ponuja veliko število uporabnih funkcij, digitalnih storitev in sistemov za pomoč vozniku za največje udobje in varnost.
BMW serije 1, F40, nadzorni prikazovalnik s sistemom za pomoč vozniku Driving Assistant

Driving Assistant.

Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred čelnim trkom s funkcijo zaviranja, Speed Limit Assist, vklj. s Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja s predogledom, in opozorilo za zapustitev voznega pasu. Poleg tega pa oprema, ki temelji na radarskih senzorjih, vključuje opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek.
BMW serije 1, F40, praktična pomoč pri parkiranju parkirnega asistenta

Parkirni asistent.

Parkirni asistent olajša parkiranje vozila. Kamera za vzvratno vožnjo zagotavlja jasen pogled za vozilo. Aktivni nadzor razdalje pri parkiranju nudi večjo zaščito pred poškodbami zaradi parkiranja. Parkirni asistent samodejno parkira vozilo na parkirna mesta, ki se nahajajo vzporedno ali pravokotno s cestiščem, in samodejno zapusti vzporedna parkirna mesta. Asistent pri vzvratni vožnji vam pomaga pri vzvratni vožnji, npr. na ozkih cestah.
BMW serije 1, F40, upravljanje s kretnjami BMW

Upravljanje s kretnjami BMW.

Z upravljanjem s kretnjami BMW lahko izbrane funkcije upravljate z določenimi gibi rok. Za izbrane operacije bo sistem na primer prepoznal kretnje, kot so drsanje ali kazanje za sprejem ali zavrnitev dohodnega klica. S krožnimi gibi kazalca se lahko prilagodi glasnost.
BMW serije 1, F40, projektor BMW Head-Up

Projektor BMW Head-Up.

Velik barvni BMW Head-Up projektor projicira informacije, ki so pomembne za potovanje, neposredno v voznikovo vidno polje, kar mu omogoča, da se popolnoma osredotoči na vožnjo. Prikažejo se informacije, kot so trenutna hitrost, navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti s prikazom prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami, odvisno od opreme.
BMW serije 1, F40, BMW Live Cockpit Professional, kombinacija zaslonov

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 10,25-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in iz popolnoma digitalne 10,25-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW serije 1, F40, pametni sistem za glasovno upravljanje, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil BMW tudi vaš osebni avtomobilski strokovnjak? Komunicirajte s svojim vozilom prek BMW Intelligent Personal Assistant. Izgovarjajte naravne ukaze za upravljanje številnih funkcij vozila. Asistent lahko pojasni teme o vašem vozilu in vam pomaga, da se še bolje seznanite s svojim BMW.
BMW serije 1, F40, Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Na krovu imejte ves čas najnovejšo različico programske opreme. Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno posodobljen. Nadgradnje preprosto prenesite prek aplikacije My BMW ali kartice SIM, nameščene v vozilu, in jih nato namestite. S tem boste aktivirali tudi druge razpoložljive funkcije v BMW.
BMW serije 1, F40, integracija pametnih telefonov

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.

MODELI IN MOŽNOSTI OPREME.

Modelske različice BMW serije 1 močnega značaja.

Model Luxury Line

 • 17" light alloy platišča Multi-spoke 547; ostala platišča na voljo
 • BMW Individual Exterieur Line aluminij satiniran
 • Športno usnjeni volan
 • Notranje obloge v ‘Illuminated Berlin’; ostale notranje obloge na voljo
BMW serije 1, F40, model Luxury Line, kovinska barva Storm Bay, tričetrtinski stranski pogled

Model Sport Line

 • 17" light alloy platišča Double-spoke style 549; ostala platišča na voljo
 • M visoki sijaj Shadow Line
 • Športni sedeži za voznika in sovoznika v Anthracite Cloth/Sensatec kombinaciji v accent Grey , opcijsko accent Orange; ostala oblazinjenja na voljo
 • Športno usnjeni volan
BMW serije 1, F40, model Sport Line, kovinska barva Mineral White, studijski posnetek tričetrtinskega sprednjega dela

Model M Sport

 • 17" light alloy platišča Double-spoke style 550 M dvobarvna; ostala platišča na voljo
 • M Sport vzmetenja vključno z M Sport krmiljenjem; ostala vzmetenja na voljo
 • Športni sedeži za voznika in sovoznika v Trigon Cloth/ Black Sensatec kombinaciji; ostala oblazinjenja na voljo
 • M usnjeni volan
BMW serije 1, F40, model M Sport, kovinska barva Melbourne Red, tričetrtinski stranski pogled
 • Model Luxury Line
 • Model Sport Line
 • Model M Sport

BMW 128ti.

Oblika in vozna dinamika BMW 128ti.

Zaradi vpadljivega videza in tehničnih podrobnosti je BMW 128ti posebej športen predstavnik modelske serije. Skladno z opaznimi oblikovnimi elementi, posebnimi za model, njegov bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in zaporo diferenciala na sprednji premi zagotavljata vozno dinamiko najvišjega standarda.
BMW serije 1, 128ti, F40, bočni prag z nalepko "ti"

Bočni prag z nalepko "ti".

Bočni prag z rdečim poudarkom in nalepka "ti" premeteno poudarjata športni videz vozila.
BMW serije 1, 128ti, F40, 18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna z visokozmogljivimi pnevmatikami

18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna z visokozmogljivimi pnevmatikami.

18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna kovinska Orbit Grey z visokozmogljivimi pnevmatikami, stružena do sijaja, velikost 8 J x 18 s pnevmatikami 225/40 R18.
BMW serije 1, 128ti, F40, oblikovne značilnosti v notranjosti

Oblikovne značilnosti v notranjosti.

Notranjost ima izrazito športno in elegantno vzdušje zahvaljujoč oblikovnim značilnostim, posebnim za 128ti. To zagotavljajo podrobnosti, kot so M usnjen volan z rdečimi kontrastnimi šivi, ekskluzivna športna prednja sedeža z rdečimi poudarki, ujemajoče se ekskluzivne preproge z rdečim robom in vezeni rdeči logotip "ti" na sredinskem naslonu za roko.
BMW serije 1, F40, 128ti, 100-% sDrive in zapora diferenciala

100-% sDrive in zapora diferenciala.

Zapora diferenciala, ki je v BMW 128ti vgrajena standardno, izboljša oprijem in stabilnost vožnje pri pospeševanju iz ovinkov in velikih hitrostih v ovinkih ter na različnih cestnih površinah, s tem da razporeja pogonsko silo med kolesoma na sprednji premi glede na trenutne razmere. Rezultat so samozavestne in dinamične vozne lastnosti.
BMW serije 1, 128ti, F40, motor BMW 128ti

Motor BMW 128ti.

Kompakten športnik, ki zagotavlja čisti užitek v vožnji: 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo v BMW 128ti je zmogljiv, saj je opremljen z novimi bati, večjim turbopolnilnikom, optimizirano napeljavo za posesani zrak in izpušnim sistemom s krmiljenjem loput.
BMW serije 1, 128ti, F40, podvozje M Sport

Podvozje M Sport.

Podvozje M Sport je spuščeno za približno deset milimetrov. Ima krajše vzmeti in bolj togo nastavitev blažilnikov, posebno za 128ti, kot tudi trše stabilizatorje. Kombinacija, ki vodi k še bolj neposredni zasnovi podvozja, kar omogoča izrazito športni slog vožnje.
BMW serije 1, 128ti, F40, krmiljenje

Krmiljenje.

Krmiljenje z nastavitvami, posebnimi za 128ti, zagotavlja neposredno in okretno odzivanje krmilnega mehanizma. Vozilo se lahko usmerja bolj natančno, kar zagotavlja zelo športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW SERIJE 1.

BMW 128ti.

Najv. moč v kW (KM) pri vrt./min:

195 (265) / 4750-6500

Pospešek od 0 do 100 km/h v s:

6,1

Kombinirana poraba goriva v l/100 km:

6,9 - 7,4

Kombinirane emisije CO₂ v g/km:

157 - 170

BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo

CENE, FINANCIRANJE IN LIZING ZA BMW SERIJE 1.

BMW FINANČNE STORITVE ZA BMW SERIJE 1.

BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, tričetrtinski pogled od spredaj med parkiranjem ob robu ceste z žensko

Pridite do cilja čim hitreje in prilagodljivo s finančnimi produkti po meri iz BMW Financial Services. Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam. Izvedite več o privlačnih rešitvah financiranja ali ustrezni ponudbi lizinga za svoj novi BMW serije 1.

STORITVE BMW.

SERVIS IN ASISTENCA ZA BMW SERIJE 1.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Vsestransko in brezskrbno potovanje za električna vozila: ta paket vam ponuja 100-% preglednost in možnost udobnega načrtovanja. Sami izberite trajanje ali 4 ali 6 let – ali pa 3 leta, če imate sklenjen lizing. Vsebina servisnega paketa:
 • Pregled vozila
 • Servis mikrofiltra
 • Servis zavorne tekočine
Več o BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Z inovativnimi Teleservices iz BMW ConnectedDrive vam BMW pomaga, da ohranite trezno glavo: ko je vzdrževanje potrebno ali v primeru okvare, vašem prednostnem servisnem partnerju BMW posredujejo vse ustrezne podatke o vozilu. Servisni partner bo nato stopil z vami v stik, da se dogovorite za termin. Lahko se zanesete na hitro in preprosto storitev, zato vam ni treba razmišljati o vsem. Edina zahteva je, da ste registrirali svoje vozilo na spletnem portalu BMW ConnectedDrive in izbrali servisnega partnerja. Odkrijte, kako lahko storitev BMW Teleservices prinese več udobja v vaše življenje.
Izvedite več o BMW Teleservices
Pomoč na cesti BMW

Pomoč na cesti BMW

Brezplačna pomoč na cesti BMW je na voljo vsem voznikom BMW 24 ur na dan vse dni v letu. Le en klic, in naši strokovnjaki vam bodo na voljo, bodisi po telefonu bodisi na samem kraju, če je potrebno.
Izvedite več o pomoči na cesti BMW
Zaposleni pri BMW svetuje stranki

ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete dodatne informacije ali želite posebne ponudbe za BMW serije 1, se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naše strokovno servisno osebje BMW vam bo z veseljem svetovalo po telefonu ali neposredno na kraju samem.

Poraba goriva in emisije CO2.

BMW M135i xDrive:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,9 – 7,4
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 178 – 167

 

BMW 128ti:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,5 – 6,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 178 – 168

Uradne številke o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru izmerjenih dosegov. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.

Preberi več

Poraba goriva in CO2 emisije.

 • BMW M135i xDrive:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 7,4 - 7,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 168 - 179

  Uradne številke porabe goriva, emisij CO2, porabe električne energije in električnega dosega so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom in v skladu z Uredbo (EU) 715/2007. Številke WLTP upoštevajo morebitno dodatno opremo v primeru dosegov. Za vozila, ki so bila na novo homologirana od, 01.01.2021, uradne specifikacije obstajajo le v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih metodah NEDC in WLTP najdete na www.bmw.de/wltp