TRAJNOST BMW

OKOLJSKI ODTIS VOZILA BMW.

UVOD

SPREMEMBE SE ZAČNEJO S PREGLEDNOSTJO

Ampak kako lahko izvem okoljski odtis svojega prihodnjega vozila? Odgovor vam daje okoljski odtis vozila BMW. Štiri ključna trajnostna merila in obsežna analiza življenjskega cikla (LCA), preverjena s strani nemške agencije za tehnične preglede, vam lahko zagotovijo celovito sliko. Jasno in pregledno. Pomagajo vam sprejeti odločitev na podlagi verodostojnih informacij.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, vpliv na podnebje

VPLIV NA PODNEBJE.

OD ZIBELKE DO GROBA.

EMISIJE V CELOTNEM ŽIVLJENJSKEM CIKLU.

BMW Group se je prostovoljno zavezal, da bo upošteval cilj Pariškega sporazuma o omejitvi globalnega segrevanja na 1,5 stopinje Celzija. Okoljski odtis svojih vozil podajamo kot ekvivalent ogljikovega dioksida, imenovan CO₂e. Ta merljiva spremenljivka standardizira vpliv različnih toplogrednih plinov na podnebje, kot je metan. Ves čas si prizadevamo za zmanjšanje tega vpliva. Še preden BMW zapusti tekoči trak in tudi po koncu njegove uporabne dobe.

Trajnost BMW, 2023, vetrna energija

Zelena električna energija.

Več energije iz obnovljivih virov vzdolž dobavne verige, proizvodnje in v polnilnem omrežju BMW. BMW že danes zadovolji 100 % zunanjih potreb po električni energiji svojih obratov z zeleno električno energijo. In tudi naši dobavitelji jo vse bolj uporabljajo v svoji proizvodnji.

Trajnost BMW, 2023, sončna energija

Krožno gospodarstvo.

Varčevanje z viri in ohranjanje materiala v obtoku čim dlje. V proizvodnji spodbujamo načelo krožnosti. V bistvu to pomeni, da recikliramo več komponent in materialov ter s tem porabimo manj surovin.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, učinkovitost

UČINKOVITOST

DOSEČI VELIKO Z MALO.

IZBOLJŠANA PORABA IN DOSEG.

Učinkovitost pomeni doseči največji učinek z najmanjšim naporom. BMW EfficientDynamics je že mnogo generacij vozil ključni steber trajnostne strategije BMW. S pomočjo inovativnih rešitev uspešno zagotavlja več užitka v vožnji ob manjši porabi in daljšem dosegu.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, učinkovitost, proizvodnja

ZASNOVAN ZA NAJVEČJO UČINKOVITOST

Jekla visoke trdnosti skupaj z aluminijastimi vrati in vrati prtljažnika prihranijo težo. Aerodinamična platišča, krmiljenje zračnih loput in drugi ukrepi zmanjšajo zračni upor. Inteligentno upravljanje toplote pa zmanjšuje porabo energije. BMW je zasnovan z namenom združiti izboljšan užitek v vožnji z manjšo porabo in daljšim dosegom.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, aplikacija My BMW

UČINKOVITA VOŽNJA S POMOČJO APLIKACIJE MY BMW.

Aplikacija My BMW vam ponuja praktične namige in ideje za izboljšanje osebne učinkovitosti. Prikazuje vašo preteklo porabo in jo primerja s podobnimi vozili v skupnosti. Poleg tega pa predlaga praktične ideje za optimizacijo porabe, ki zagotavljajo, da vozite na bolj energetsko varčen način, ob ohranjanju užitka v vožnji na visoki ravni.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, krožno gospodarstvo

KROŽNO GOSPODARSTVO

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

VARČEVANJE Z VIRI S POMOČJO RECIKLIRANIH MATERIALOV.

Naš cilj je varčevati z naravnimi surovinami in ohranjati visokokakovostne materiale v obtoku na dolgi rok. Zato pri svojih visokonapetostnih baterijah ali plastiki uporabljamo reciklirane materiale, kot je sekundarni aluminij. Pristop podjetja BMW, ki temelji na filozofiji najprej sekundarno, je zasnovan tako, da postopoma povečuje odstotek recikliranih in reciklabilnih materialov na 50 %. Hkrati svoja vozila oblikujemo tako, da jih je lažje razstaviti in ponovno uporabiti ob koncu njihove življenjske dobe.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, dobavna veriga

DOBAVNA VERIGA

SPOŠTOVANJE LJUDI IN OKOLJA.

OKOLJSKE IN DRUŽBENE ZAHTEVE V DOBAVNI VERIGI.

Odgovornost pomeni, da se stvari lotimo podrobno. Zato natanko vemo, iz česa so narejena naša vozila. Verige dobave surovin zelo pozorno spremljamo. S tem prispevamo k spoštovanju človekovih pravic in skladnosti z okoljskimi standardi.

ODKRIJTE PIONIRJE TRAJNOSTNE MOBILNOSTI.

Trajnost BMW, 2023, Neue Klasse

NEUE KLASSE: NAŠA VIZIJA JE TRAJNOST

Doživite inovacije prihodnosti že danes. Neue Klasse je vaša vstopna točka v krožno, digitalno in popolnoma električno prihodnost. Naša nova vozila združujejo pristen užitek v vožnji in največjo učinkovitost. Med proizvodnjo si prizadevamo varčevati z viri in uporabljati reciklirane materiale, kjer je to mogoče.

Trajnost BMW, 2023, okoljski odtis vozila, G60, BMW i5 in serije 5 Limuzina

TRAJNOST V NOVEM BMW SERIJE 5.

Kakšen je okoljski odtis popolnoma električnega BMW i5? In kakšna je analiza življenjskega cikla novega BMW serije 5 Limuzina? Izvedite več prek našega prvega okoljskega odtisa vozila: