Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW

100-ODSTOTNO ELEKTRIČEN. 100-ODSTOTNI UŽITEK V VOŽNJI. 100-ODSTOTNO BMW.

Električni avtomobili BMW.

100-odstotno ELEKTRIČEN. 100-odstotni UŽITEK V VOŽNJI. 100-odstotno BMW.Električni avtomobili BMW.

Ali ste vedeli, da je na poletnih olimpijskih igrah leta 1972 v Münchnu popolnoma električni BMW 1602e peljal pred športniki v vzdržljivostnih športnih disciplinah, da bi jih posnel in jih oskrbel z vodo, ko je bilo treba? Ker ni izpuščal emisij in je vozil popolnoma tiho, je bil idealen spremljevalec, ki ni oviral tekmovalcev pri doseganju najboljših nastopov. Danes, skoraj pet desetletij pozneje, smo njegovo zmožnost, kot tudi svoje znanje in izkušnje na področju elektrificirane mobilnosti izpopolnili z nenehnim razvojem tehnologije BMW eDrive in podznamke BMW i. Z našimi popolnoma električnimi modeli BMW iX3, BMW i3 in BMW i3s boste doživeli povsem nov občutek užitka v vožnji. Konec koncev se nič ne more primerjati z občutkom skoraj neslišnega jadranja skozi mestni ali podeželski promet, takojšnjim odzivom elektromotorja in edinstvenim pospeškom iz mirovanja. Vse to pa se dogaja brez izpušnih plinov in lokalnih emisij. Vabimo vas, da se nam pridružite pri raziskovanju sveta električnih avtomobilov BMW.

Preberi več
Elektromobilnost BMW, tehnologije BMW eDrive, električni avtomobil

ODKRIJTE SVET ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV BMW.

ODKRIJTE SVET ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV BMW.

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH.

 • Kaj je električni avtomobil?
  Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW, FAQ

  Popolnoma električni avtomobil, znan tudi kot BEV (baterijsko električno vozilo), deluje izključno na električno energijo. Zato nima motorja z notranjim zgorevanjem, ki bi ga poganjal. Električna energija je shranjena v bateriji. Njena zmogljivost določa doseg električnega avtomobila, z drugimi besedami razdaljo, ki jo je mogoče premostiti z enim polnjenjem baterije.
  Veliko voznikov skrbi doseg, vendar so v večini primerov te skrbi neutemeljene. Navsezadnje ima danes večina baterijskih električnih vozil doseg več kot 250 kilometrov. V vsakem primeru pa pribl. 90 % voznikov v Nemčiji prevozi manj kot 100 kilometrov na dan.
  Popolnoma električni avtomobili so idealna rešitev za uporabnike, ki lahko svoje avtomobile polnijo v službi ali doma. Obenem je treba upoštevati tudi dejstvo, da poteka intenzivna nadgradnja javne polnilne infrastrukture. V mestnih območjih in ob avtocestah se ves čas pojavljajo nove polnilne postaje. Zato bodo v prihodnosti potovanja na dolge razdalje postala še preprostejša in lažja.

 • Katere prednosti ima električni avtomobil?

  Električni avtomobil ponuja povsem nov občutek vožnje, prežet z močnimi čustvi. Zaradi navora, ki je na voljo že iz mirovanja, boste doživeli navdušujočo električno dinamiko in spontan pospešek. Hkrati vam skoraj neslišen elektromotor daje novo in sproščeno vozno izkušnjo.
  Med samo vožnjo baterijsko električno vozilo ne proizvaja izpustov škodljivih plinov in tako na najboljši način varuje naše okolje.
  Nadaljnje ugodnosti za baterijska električna vozila so tudi najvišja kategorija subvencij za posamezne države in davčne olajšave, ki jih prinašajo.

 • Kateri dejavniki vplivajo na zmogljivost visokonapetostne baterije v mojem električnem avtomobilu?

  Pomemben zunanji dejavnik, ki vpliva na delovanje in zmogljivost baterije, je temperatura. Kot verjetno poznate pri bateriji svojega mobilnega telefona, je njena zmogljivost pri nizkih in visokih temperaturah omejena. V vašem vozilu je vpliv temperature v veliki meri zmanjšan zaradi optimiziranih operativnih strategij. . Ali ste vedeli, da zmogljivost sistema za shranjevanje prav tako posreduje informacije o vašem razpoložljivem dosegu? Poleg temperature pa obstajajo še drugi dejavniki, ki vplivajo na doseg, npr. porabniki energije, kot je klimatska naprava, obremenitev in vaš slog vožnje.

 • Kako moj slog vožnje vpliva na doseg mojega električnega avtomobila?

  Tako kot pri vozilih z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem slog vožnje prav tako vpliva na doseg električnega avtomobila. Splošno pravilo pravi, da predvidljiv, sproščen in dosleden slog vožnje optimizira vaš doseg. Če na primer zmanjšate svojo hitrost na avtocesti, lahko občutno povečate doseg. Med rekuperacijo, kar pomeni, vsakič ko dvignete nogo s pedala za vožnjo, se kinetična energija pretvori v električno in sistem z njo napaja baterijo – vi pa pridobite dodatne kilometre za električni doseg.

 • Kaj moram upoštevati, če moj električni avtomobil miruje ali je parkiran daljše časovno obdobje?

  Če pustite svoje vozilo parkirano dlje časa, kot npr. med svojim dopustom, poskusite vzdrževati raven napolnjenosti med 30 in 50 %, poleti pa parkirajte vozilo na hladnem in senčnem mestu ali v garaži. Poleg tega naj vozilo ne bo priključeno na vir napajanja, če ga pustite mirovati daljše časovno obdobje.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW, BMW iX3

iX3: PRVI POPOLNOMA ELEKTRIČNI BMW SPORTS ACTIVITY VEHICLE V ZGOVDOVINI.

BMW iX3 napoveduje novo obdobje elektrificiranega užitka v vožnji. Raziščite prvi popolnoma električni BMW SUV, ki združuje najboljše iz obeh svetov: vozno dinamiko in premijsko kakovost BMW X3 z zmogljivostjo in učinkovitostjo tehnologije BMW eDrive pete generacije.

Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW, BMW iX3

DAVČNE OLAJŠAVE IN PROGRAMI BONUSOV ZA ELEKTRIČNE AVTOMOBILE.

100-odstotno POVEZAN. 100-odstotno UDOBJE. 100-odstotno POVEZANO POLNJENJE.

Vse informacije o digitalnih izdelkih BMW Charging na kratko.

Kako daleč lahko potujem s svojo trenutno napolnjenostjo? Kje lahko najdem polnilno postajo na svoji poti? Naše digitalne storitve Connected Charging in BMW Intelligent Personal Assistant ne puščajo odprtih vprašanj. Izdelki in storitve BMW Charging, ki so zasnovani za zagotavljanje, da sta vožnja in polnjenje vašega BMW čim bolj preprosta, samoumevna in predvidljiva, ponujajo vse potrebne informacije in odgovore.

Elektromobilnost BMW, BMW Charging
Elektromobilnost BMW, BMW Connected Charging

Connected Charging.

Nič več bojazni zaradi dosega: S storitvami Connected Charging boste optimalno in učinkovito izkoriščali električni doseg svojega električnega avtomobila BMW. Pri tem vas podpira krožnica, ki je pregledno prikazana na zemljevidu. S funkcijo iskanja zanimivih točk (POI) vas sistem nezmotljivo vodi do najbližjih javnih polnilnih postaj na vaši poti ter vas vnaprej obvešča o njihovi razpoložljivosti in napajalnih tokih, ki so na voljo. Pri daljših potovanjih sistem predlaga parkirna mesta s polnilnimi postajami za priporočeni postanek. Da bi kar najbolje izkoristiti čas polnjenja, se vam bodo prikazale tudi bližnje zanimivosti, kot je kavarna ali restavracija.
Odkrijte ConnectedDrive
Elektromobilnost BMW, aplikacija BMW Connected

Načrtujte svoje potovanje doma.

Edino, o čemer morate razmišljati, je vaš cilj. Za vse ostalo poskrbita Connected Charging in aplikacija BMW Connected. S svojim pametnim telefonom lahko udobno preverite stanje svojega električnega vozila, preden se podate na pot: poglejte napolnjenost in razpoložljiv doseg, aktivirajte različne funkcije, kot je prezračevanje, ali analizirajte zgodovino polnjenja.
Na potovanju z BMW iX3
Inteligentni osebni asistent BMW

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej, BMW! Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Komunicirajte s svojim vozilom prek BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Prav tako mu lahko dodelite svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim BMW. »Hej, BMW, kako lahko povečam svoj doseg?« – BMW Intelligent Personal Assistant bo na zahtevo odgovoril na to in še veliko drugih vprašanj o vašem električnem avtomobilu BMW.
Elektromobilnost BMW, BMW Efficient Dynamics

Rad bi raziskal temo o BMW Efficient Dynamics.

Elektromobilnost BMW, poslovna prodaja BMW

Rad bi raziskal program poslovne prodaje BMW za podjetja.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT pred gozdom, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW VISION iNEXT.

Individualna mobilnost je na pragu nove dobe. Teme, kot so avtonomna vožnja, elektrifikacija in povezljivost, porajajo nove dogodivščine. BMW Vision iNEXT zavzema zelo drzno in pozitivno stališče za bližnjo prihodnost. Vozi izključno na električno energijo, z visoko stopnjo avtomatizacije in ima na voljo popolno povezljivost. Med vožnjo v BMW Vision iNEXT lahko vozniki izbirajo med tem, da sami upravljajo vozilo v načinu »Boost« ali da se vozijo v načinu »Ease«. Zaradi električnega pogona je način »Boost« zelo dinamičen, skoraj neslišen in brez lokalnih emisij. Notranjost dobi popolnoma drugačno zasnovo in povsem nov pomen. BMW Vision iNEXT postane prostor sprostitve, interakcije, zabave ali koncentracije. Zaradi tega je vedno bolj mogoče določiti, kako se dejansko uporablja čas med vožnjo. Od leta 2021 bo model serijske proizvodnje viden na cestah kot nov tehnološki paradni model.

THE BMW CONCEPT i4

BMW Concept i4, tričetrtinski pogled od spredaj

THE BMW CONCEPT i4

Ste pripravljeni na novo dimenzijo elektrificiranega užitka v vožnji? BMW Concept i4 je prvi povsem električni BMW Gran Coupé – in izjemen primer, kako se je sistem električnega pogona uveljavil pri BMW. BMW Concept i4, ki je opremljen s tehnologijo eDrive pete generacije, dosega osupljive številke zmogljivosti. Voznik in potniki se lahko veselijo izjemnega športnega občutka vožnje, ki ga ni mogoče izraziti samo s številkami. Skoraj popolnoma neslišen dinamični razvoj moči je nekaj, kar preprosto morate doživeti. Inovativni električni avtomobil BMW s svojim izjemnim dosegom do 600 kilometrov postavlja nove standarde v smislu vsakodnevne uporabnosti in zmogljivosti na dolge razdalje.
Raziščite športno in elegantno obliko ter sodobno estetiko popolnoma novega BMW Concept i4 in si zagotovite vznemirljiv predogled BMW i4 – prvega popolnoma električnega modela serijske proizvodnje v premijskem srednjem segmentu BMW, katerega proizvodnja naj bi stekla leta 2021.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW

Rad bi raziskal priključne hibride BMW.

Elektromobilnost BMW, trajnost BMW

Rad bi raziskal temo o trajnosti.

Elektromobilnost BMW, pregled elektromobilnosti BMW

Rad bi se vrnil k pregledu.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW iX3(1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,5 / 18,5


BMW i3:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.3 / 16.3


BMW i3s:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 16.6


Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW iX3(1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 19,5 / 18,5

  BMW i3:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 15.3 / 16.3

  BMW i3s:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 16.2 / 16.6

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html