BMW serije 5 Touring, G31, LCI, policijsko vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo skozi tunel

VOZILA BMW ZA JAVNE SLUŽBE.

Prvi na prizorišču.

Različni strokovnjaki so odvisni od izjemnih vozil, ki so dinamična in učinkovita, prilagodljiva in zanesljiva, tako med vsakodnevnimi opravili kot v izrednih razmerah. BMW že več kot 60 let sodeluje z mednarodnimi vladnimi organi pri razvoju vozil, ki izpolnjujejo najvišje standarde.

Preberi več
VOZILA BMW ZA JAVNE SLUŽBE.Prvi na prizorišču.

NABOR VOZIL.

Vedno na uslugo.

Reševalci, gasilci, uniformirani policisti in policisti v civilu – vsi, ki delajo v službah nujne pomoči, imajo eno skupno stvar: njihovo delo redno zahteva visoko učinkovitost v situacijah pod velikim pritiskom. Intervencijsko vozilo je tu ključnega pomena. Vozila BMW za javne službe, ki segajo od serije 1, serije 2 Gran Tourer, serije 3, serije 5 in serije 7 do modelov X1, X3 in X5, sistematično razvijamo in izpopolnjujejo skupaj z ustreznimi službami po vsem svetu.

Preberi več
Vozila BMW za javne službe, nabor, G01, F48, G11, G21, G31, F46, enotretjinski pogled od spredaj med parkiranjem

BMW SERIJE 1

BMW serije 1, F40, modra luč, neoznačeno vozilo za javne službe, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo

S svojimi kompaktnimi zunanjimi merami se BMW serije 1 ponaša z izjemno prostorno notranjostjo. Učinkoviti motorji in najsodobnejše tehnologije podvozja povzročijo odlično dinamiko in okretnost, inovativni sistemi za pomoč vozniku pa zagotavljajo, da boste vedno varno prispeli na cilj. Opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive zlahka obvlada tudi zahtevne razmere na cesti. BMW Live Cockpit v kombinaciji z opcijskim projektorjem BMW Head-Up zagotavlja, da boste imeli vse pomembne informacije o vožnji vedno pred seboj.

BMW SERIJE 2 GRAN TOURER.

BMW serije 2 Gran Tourer, F48, LCI2, sanitetno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo po mestu

BMW serije 2 Gran Tourer združuje robustno zanesljivost z vsestranskostjo, kar je razvidno tako iz njegovih voznih lastnosti kot iz notranjosti. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive zlahka obvlada tudi zahtevne razmere na cesti. Višji položaj sedenja in projektor BMW Head-Up zagotavljata, da so vse pomembne informacije o vožnji vedno na očeh. Velika vrata in visok strop olajšata vstop. Poleg tega pa prtljažnik ponuja največjo prilagodljivost in prostornino do 1.905 litrov, medtem ko lahko njegovo dno zdrži obremenitve do 420 kg.

BMW SERIJE 3

BMW serije 3 Touring, G21, gasilsko vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo

BMW serije 3 združuje odlično okretnost in uporabnost. To zagotavlja predvsem podvozje z idealno porazdelitvijo osne obremenitve in pogonom na zadnji kolesni par. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive povzroči še boljši oprijem in smerno stabilnost. Novi priključni hibridni modeli združujejo električni pogon z nadvse zmogljivimi motorji z notranjim zgorevanjem. Odvisno od načina vožnje se lahko vozite skoraj neslišno brez lokalnih emisij ali trajno dinamično. Zaradi funkcij, kot je ločeno odpiranje zadnjega okna, bo BMW serije 3 Touring zelo praktično vozilo za javne službe.

BMW SERIJE 5

BMW serije 5 Touring, G31, LCI, policijsko vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo skozi tunel

Osebje interventne službe lahko izkoristi izjemne vozne lastnosti BMW serije 5. Dizelski motorji BMW TwinPower Turbo in priključni hibridni modeli na primer določajo merila v svojem razredu. V izrednih primerih ni boljšega delovnega okolja od kokpita, usmerjenega k vozniku. Poleg tega integralno aktivno krmiljenje izboljša manevriranje, hkrati pa poveča stabilnost vožnje. BMW serije 5 Touring ponuja še večji odmerek spremenljivosti: ponaša se z nadpovprečno prostornino prtljažnika in izjemno nosilnostjo.

BMW SERIJE 7

BMW serije 7, G12, uradno spremljevalno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo

BMW nudi dodatno opremo za BMW serije 7, s katero bo pripravljen za uporabo kadar koli, tudi kot uradno spremljevalno vozilo za reprezentativne naloge ali preiskave pod krinko. Specializirane zahteve pri teh vozilih vplivajo tudi na fazo načrtovanja serijskih vozil ter omogočajo inteligentno vključitev posamezne in zelo diskretne posebne opreme. Inovativni in trajnostni priključni hibridni pogonski sklopi pametno združujejo najboljše različice motorjev iz obeh svetov.

BMW SERIJE X.

Pripravljen na uporabo, povsod.

Raziščite prednosti BMW serije X. Z višjim položajem sedenja, optimalnim oprijemom in varčnimi motorji boste našli model BMW X, ki bo kos vsem vašim nalogam.

Preberi več
BMW X3, G01, LCI, sanitetno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med parkiranjem

BMW X1.

BMW X1, F48, LCI, gasilsko vozilo, polovični pogled od spredaj med vožnjo

S sodobnimi 4-valjnimi bencinskimi in dizelskimi motorji BMW TwinPower Turbo BMW X1 združuje vrhunsko zmogljivost z zgledno učinkovitostjo. Zaradi nizkega težišča in skoraj optimalne porazdelitve osne obremenitve med obema premama navdušuje z izjemno okretnostjo, ne glede na to, ali izberete model sDrive z zadnjim pogonom ali model xDrive z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona. Višji položaj sedenja in projektor BMW Head-Up zagotavljata popoln pregled v vseh razmerah. S prostorno notranjostjo in deljivo zadnjo sedežno klopjo boste nared za vsako nalogo.

BMW X3.

BMW X3, G01, LCI, sanitetno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med vožnjo

BMW X3 je zasnovan za neizprosne in zahtevne naloge, tudi na težavnem terenu, in navdušuje z izjemno vsestranskostjo. Inovativne tehnologije, kot je inteligentni sistem BMW xDrive, vas podpirajo v vseh razmerah. Tehnologije BMW EfficientDynamics in priključni hibridni pogonski sklopi povečajo zmogljivost in hkrati zmanjšajo porabo. Ravna okenska linija in višji položaj sedenja zagotavljata najboljši pregled, aktivno prezračevanje sedeža pa bo preprečilo znojenje tudi v kritičnih trenutkih.

BMW X5.

BMW X5, G05, sanitetno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med parkiranjem

BMW X5 zagotavlja izjemno zmogljivost na vsakem terenu zahvaljujoč motorjem BMW TwinPower Turbo in inteligentnemu BMW xDrive. Terenski načini se še natančneje prilagajajo trenutni površini. Priključni hibridni model odlično združuje trajnost in dinamiko. Najsodobnejši sistemi za pomoč vozniku in brezhibna povezljivost ponujajo največje udobje in največjo možno raven varnosti. Kot vozilo BMW za javne službe ima BMW X5 največjo nakladalno prostornino in največjo dovoljeno nosilnost.

BMW MOTORRAD.

BMW R1250 RT, policijski motocikel, pogled od spredaj med vožnjo po mostu

BMW Motorrad navdušuje s prefinjenim konceptom, ki izpolnjuje najvišje zahteve v smislu prilagodljivosti, okretnih voznih lastnosti, robustne tehnologije in dinamičnega videza. Visoko razvite varnostne komponente so združene s kultiviranim tekom motorja, udobjem na dolge razdalje in izjemnim potencialom moči, kar povzroči zgledno sintezo, še posebej pomembno pri nalogah v policijskih, reševalnih in spremljevalnih službah. Posebej razvita motoristična oprema za javne službe lepo zaokrožuje celostni koncept.

SPECIALISTI ZA VSE RAZMERE.

BMW serije 5 Touring, G31, LCI, policijsko vozilo, sedemosminski stranski pogled med parkiranjem

POLICIJSKA VOZILA.

Policijsko delo predstavlja poseben izziv. Vsakodnevna uporaba in veliko število prevoženih kilometrov kažeta pravi značaj vozil BMW za javne službe, kot sta visoka zanesljivost in zmogljivost z zgledno porabo goriva in dolgimi intervali vzdrževanja. To pomeni, da se bo naložba v vozila BMW za javne službe hitro povrnila.
BMW X1, F48, LCI, gasilsko vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med parkiranjem

GASILSKA VOZILA.

Požari, prometne nesreče, neurja in še veliko več – gasilske enote so veliko na cesti ter vedno in povsod pripravljene pomagati ljudem v stiski. Glavne prednosti njihovih vozil so zmogljivost, varnost in zanesljivost. Vozila BMW za javne službe so odlično opremljena za takšne namene in se zlahka spopadejo z vsemi izzivi.
BMW X3, G01, LCI, sanitetno vozilo, enotretjinski pogled od spredaj med parkiranjem

REŠEVALNA VOZILA.

Ko gre za reševanje življenja, pogosto štejejo sekunde. To pomeni, da reševalne službe zahtevajo veliko od svojih vozil, ki morajo biti zanesljiva, varna in hitra. BMW popolnoma izpolnjuje vse te zahteve. Z najsodobnejšimi varnostnimi sistemi svojo ekipo pripelje na kraj nezgode v najkrajšem možnem času.
BMW X5, VR6, G05, LCI, zaščitno vozilo, stranski pogled med vožnjo

ZAŠČITNA VOZILA BMW.

BMW že več kot 40 let razvija in proizvaja vozila za zaščito oseb. Pomembno je, da varnostni koncept izvira iz enega vira, integracija zaščitnih ukrepov pa je bila upoštevana že med zasnovo serijskega vozila. Jamstvo za najboljšo možno zaščito.

TEHNOLOGIJA IN INOVACIJE.

TEHNOLOGIJA NA NAJVIŠJI RAVNI

Inovacije, kot je BMW ConnectedDrive, močno olajšajo zahtevno delo. BMW EfficientDynamics pa zagotavlja, da je uporaba finančno vzdržna in okoljsko trajnostna.

Preberi več
BMW TwinPower Turbo, priključni hibrid, prekrivalo motorja

SRCE BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Inovativni bencinski in dizelski motorji BMW TwinPower Turbo zagotavljajo dinamičen razvoj moči in odlične odzivne lastnosti tudi pri nizkih vrtljajih motorja. Hkrati so zelo varčni in proizvajajo nizke emisije. Bencinski motorji uporabljajo inovativno tehnologijo turbopolnilnika, popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vklj. z dvojnim VANOS in neposredno visokotlačno vbrizgavanje goriva. Turbopolnilniki s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic so tudi sestavni del dizelskih motorjev. V kombinaciji z najnovejšo generacijo neposrednega vbrizgavanja goriva prek skupnega voda to privede do optimiziranega zgorevanja.

Preberi več
BMW X3, G01, LCI, PHEV, sanitetno vozilo, odprta vratca polnilnega priključka

ELEKTROMOBILNOST BMW.

Priključni hibridi BMW s kombinacijo bencinskega motorja in elektromotorja zagotavljajo največjo prilagodljivost, zaradi česar popolnoma ustrezajo individualnim zahtevam in potrebam vaših vsakodnevnih opravil. Odvisno od modela boste lahko prevozili do 70 km izključno na električni pogon in brez lokalnih emisij. Na daljših razdaljah ali pri veliki hitrosti se lahko še vedno zanesete na doseg in dinamiko motorja z notranjim zgorevanjem.


Leta 2022 bo BMW na trg poslal dve popolnoma električni vozili BMW za javne službe.

Preberi več
BMW PHEV, xDrive, podvozje

OSNOVA ZA UDOBJE IN DINAMIKO.

BMW zagotavlja popolno podvozje za vse razmere.
 

  • BMW xDrive porazdeli pogonski moment med vsa kolesa.
  • Pogon na prednji kolesni par privede do velikodušne notranjosti.
  • Integralno aktivno krmiljenje izboljša manevriranje in okretnost, pa tudi stabilnost in udobje.
  • Prilagodljivo podvozje samodejno prilagaja blažilnike.
  • Dinamični nadzor stabilnosti (DSC) stabilizira vozilo.
  • Sistem za nadzor spusta (HDC) uravnava hitrost po klancu navzdol.
  • Prilagodljivo dvoosno zračno vzmetenje omogoča nadvse udobno in dinamično vožnjo ne glede na obremenitev.
Preberi več
BMW X3, G01, tehnična skica

MANJ EMISIJ. VEČ UŽITKA V VOŽNJI.

BMW EfficientDynamics zajema sveženj tehnologij, ki ne vključuje le pogonskega sklopa, ampak tudi celoten koncept vozila in pametno upravljanje energije. Množica inovativnih tehnologij, standardno vključenih v vsakem BMW, prispeva k stalnemu povečevanju učinkovitosti. Z ukrepi za večjo učinkovitost motorja, elektrifikacijo, lahko konstrukcijo in aerodinamičnimi optimizacijami je BMW uspelo znatno zmanjšati emisije CO2 v svojem voznem parku.

Preberi več

DOBRI GENI IZ TOVARNE.

Inteligentne rešitve za vozila za javne službe. Brez dvoma BMW.

Obstajajo dobri razlogi, da izberete vozila BMW za javne službe. Dobri geni so temelj za nadgradnjo, inteligentne rešitve ConnectedDrive, povezovalni razvoj in dolgoletne izkušnje.
BMW serije 7, G12, LCI, varnostno vozilo, dvotretjinski pogled od spredaj med vožnjo

Inteligentne rešitve.

BMW razvija vozila za javne službe vzporedno z ustreznim potrošniškim vzorcem. Zahvaljujoč desetletjem odnosov s strankami se lahko BMW opira na izkušnje iz prve roke in razvija prilagojene rešitve. Širok nabor modelov pa omogoča, da bo vsaka stranka našla vozilo, ki ga išče.

Namestitev signalne opreme

Dobri geni.

Dobri geni so tisto, s čimer BMW poimenuje že vključeno opremo pri vozilih za javne službe. Njen razvoj poteka vzporedno z osnovnim vozilom in je vgrajena v proizvodno linijo – s premijsko kakovostjo, kot jo upravičeno pričakujete od BMW. Ta oprema je tudi optimalna podlaga za brezhibno in stroškovno učinkovito nadgradnjo s strani partnerjev.

Multifunkcijska instrumentna plošča BMW, PHEV, navigacija

BMW ConnectedDrive.

BMW ConnectedDrive zagotavlja brezhibno podporo tudi na najzahtevnejših misijah. Navigacijski sistem vam nudi izpopolnjene informacije. Deaktivirana lokalizacija pomeni vašo anonimnost. Rešitve za upravljanje voznega parka BMW pa vas precej vnaprej obveščajo o intervalih vzdrževanja, trenutnem stanju in prevoženih kilometrih.

INDIVIDUALNOST IN RAZNOLIKOST.

Da boste zadovoljili svoje posebne zahteve, imate na voljo širok nabor dodatne opreme. Od signalnih naprav in opreme za varnost, zanesljivost in komunikacijo do pripomočkov za uporabo in ergonomijo.
BMW serije 7, G12, LCI, neoznačeno vozilo za javne službe, stranski pogled med parkiranjem, nameščena signalna luč
Signalna luč Comet, streha vozila

Signalna luč Comet.

Signalna luč Comet na strehi vozila.

Magnetna utripajoča luč Movia SL z držalom

Magnetna utripajoča luč Movia SL

Tovarniško nameščena magnetna utripajoča luč Movia SL z držalom na voznikovem sedežu.

Signalna luč Comet v prtljažniku

Nosilec za signalno luč.

Nosilec za signalno luč Comet v prtljažniku

Aktivirana signalna naprava STOP na zadnji polici

Signalna naprava STOP.

Signalna naprava STOP na zadnji polici.

Pomožni akumulator v prtljažniku, podrobni pogled

Pomožni akumulator.

Vgrajen pomožni akumulator v prtljažniku za dodatno oskrbo z energijo.

Aktivirana LED-luč v prtljažniku, podrobni pogled

LED-luč v prtljažniku.

LED-luč v prtljažniku za optimalno osvetlitev prtljažnega prostora. Aktivira se z odpiranjem vrat prtljažnika in ločenim stikalom.

Dodatna LED-luč v prtljažniku v stropni oblogi, podrobni pogled

Dodatna LED-luč v prtljažniku.

Dodatna LED-luč v prtljažniku v stropni oblogi.

BMW Touring, pregrada za prtljažnik, odprta zadnja vrata

Pregrada za prtljažnik.

Pregrada za prtljažnik za zaščito potniškega prostora.

Vgrajeno držalo krmilne enote, podrobni pogled

Vgrajeno držalo krmilne enote.

Vgrajeno držalo krmilne enote za signalno napravo in radio.

Večpasovna antena TETRA, PROCOM, 640 mm, BMW, F48, podrobni pogled

Večpasovna antena TETRA.

Večpasovna antena TETRA, PROCOM, 640 mm, BMW, F48.

12-voltna vtičnica v prtljažniku, podrobni pogled

12-voltna vtičnica.

2 x 12-voltna vtičnica po standardu DIN 4165 v prtljažniku.

230-voltna vtičnica v prtljažniku, podrobni pogled

230-voltna vtičnica.

230-voltna vtičnica v prtljažniku

STIKI.

Portret Daniela Wassilusa

DANIEL WASSILUS.

Vodja prodaje vozil za zvezne organe in varnostnih vozil Daniel.Wassilus@bmw.de
Portret Holgerja Wilflinga

HOLGER WILFLING.

Območni vodja jug/vzhod Holger.Wilfling@bmw.de
Portret Thomasa Mereba

THOMAS MEREB.

Območni vodja jug/zahod Thomas.Mereb@bmw.de
Portret Güntherja Nitschkeja

GÜNTHER NITSCHKE.

Območni vodja sever/vzhod Guenther.Nitschke@bmw.de

BROŠURA.

Brošura

Odkrijte več o vozilih BMW za javne službe, inovacijah, tehnologiji in dobrih genih iz tovarne ter prenesite brošuro.

Razpoložljivost nekaterih funkcij in opreme je odvisna od različic motorja ali dodatnih opcij opreme. Razpoložljivost na trgu in razpoložljivost izdelkov se lahko razlikujeta. Za podrobne informacije o pogojih ter standardni in opcijski opremi se obrnite na pooblaščenega trgovca z vozili BMW.

Preberi več