BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, pogled od spredaj med vožnjo
M135i xDrive
Shop The Look
Cena28.400,00
Poraba goriva, kombinirana8,0–6,8 l/100 km
Tip gorivaBencinDizel

THE 1

BMW SERIJE 1.

Cena28.400,00
Poraba goriva, kombinirana8,0–6,8 l/100 km
Tip gorivaBencinDizel

BMW serije 1 je prišel, da bi ukradel vso pozornost. To mu zlahka uspeva, ker ga izjemna oblika in napreden oblikovalski jezik že na prvi pogled ločita od množice. Enako velja za njegovo notranjost s sodobnim vzdušjem, ki navdušuje s premijsko kakovostjo in odprtostjo. Učinkoviti motorji, sprednji pogon, ki je zdaj premierno na voljo v BMW serije 1, in najsodobnejše tehnologije podvozja zagotavljajo vozne izkušnje, polne dinamike in okretnosti, medtem ko inovativne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku poskrbijo, da boste vedno dosegli svoj cilj varno in udobno.

Preberi več

IZBRANE KONFIGURACIJE ZA BMW SERIJE 1.

BMW 118i

ADVANTAGE

BMW 120i

SPORT LINE

BMW M135i xDrive

VISION

ŠPORTNA OBLIKA ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI BMW SERIJE 1.

Avtoriteta, ki je takoj prepoznavna: oblika BMW serije 1 pušča močan vtis tako znotraj kot zunaj. Začenši z dinamičnim sprednjim delom z veliko dvojno ledvičko in širokim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak. Jasno opredeljeni obrisi potekajo vzporedno s tekočo strešno linijo do značilnega zadka. Premijski značaj BMW serije 1 se nadaljuje tudi v notranjosti. Tukaj lahko potniki uživajo v velikodušnem in odprtem vzdušju dobrega počutja. Kokpit navdušuje z ergonomsko optimiziranimi funkcijami opreme in svojo sistematično usmerjenostjo k vozniku.

Preberi več

OBLIKA.

Oprema visoke kakovosti za zunanjost in notranjost BMW serije 1.

Raziščite športne oblikovne možnosti BMW serije 1 kot modela Sport Line. Z možnostmi opreme visoke kakovosti za zunanjost in notranjost lahko vozilo oblikujete povsem v skladu s svojim okusom in osebnimi željami.
BMW serije 1, F40, model Sport Line, kovinska barva Mineral White, tričetrtinski stranski pogled med vožnjo
BMW serije 1, F40, dvojna ledvička

Dvojna ledvička.

Značilna rešetka hladilnika v obliki dvojne ledvičke je zasnovana kot povezan element in vključuje okvir ledvičke v kromu visokega sijaja in navpične prečke v črni barvi visokega sijaja. Kot osrednji vizualni poudarek poudarja navzočnost in estetiko vozila pri pogledu od spredaj.
BMW serije 1, F40, model Sport Line s črnimi pokrovi zunanjih ogledal

Črni pokrovi zunanjih ogledal.

Pokrova zunanjih ogledal sta v črni barvi visokega sijaja, namesto v barvi karoserije. Vizualno krepita športni značaj vozila in ustvarita navdušujoč individualni vtis.
BMW serije 1, F40, model Sport Line z M Shadow Line visokega sijaja

M Shadow Line visokega sijaja.

Opcija M Shadow Line visokega sijaja vključuje številne dele opreme v črni barvi visokega sijaja. Mednje spadajo pokrovi vdolbin za okna, obrobe stekel in okenske letve, B-stebrička, pa tudi okvirja, podnožji in oblogi zunanjih ogledal.
BMW serije 1, F40, model Sport Line, zaključek izpušne cevi

Zaključek izpušne cevi.

90-milimetrski zaključek izpušne cevi (na levi pri 3-valjnih motorjih, na levi in desni pri 4-valjnih motorjih) določa vizualni poudarek in poudarja športni značaj vozila.
BMW serije 1, F40, kokpit, model Sport Line s športnim volanom z brizganimi vložki

Usnjen športni volan.

Usnjen športni volan v črni barvi s tremi kraki ima na voljo galvanizirano okrasno oblogo. Debel volanski obroč in izoblikovani opori za palec zagotavljajo izredno prijeten, oprijemljiv občutek.
BMW serije 1, F40, model Sport Line, notranje obloge Illuminated Berlin

Notranje obloge Illuminated Berlin

Notranje okrasne letve "Illuminated Berlin" s poudarkom "High Matt" na armaturni plošči in oblogi na vratih dajejo notranjosti napredno ozračje z močnim občutkom vrednosti. Lesketajoči se vzorec diskretno osvetljene obloge ustvarja tako privlačno kot tudi prijetno vzdušje v vozilu.
BMW serije 1, F40, model Sport Line s panoramsko stekleno streho

Panoramska steklena streha.

Ko je panoramska steklena streha odprta, zagotavlja veliko svežega zraka. Zaprta pa pričara svetlo in s svetlobo preplavljeno vzdušje v notranjosti. Odpira in zapira se popolnoma avtomatsko s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je z drsno in dvižno funkcijo, senčnim rolojem in protivetrno zaščito.

NOVI BMW SERIJE 1 EDITION COLOR VISION.

Edition ColorVision med drugim ponuja naslednje opcije:
 • Paket M Sport z M usnjenim volanom
 • Visokokakovostne barve zunanjosti
 • 18-palčna platišča iz lahke zlitine, prilagojena posebni izdaji
BMW serije 1, F40, Edition ColorVision
BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, oblika prednjega dela

Oblika prednjega dela.

Prepoznavna ledvička BMW, ki z obeh strani meji na ikonična žarometa BMW, s samozavestnim oblikovanjem pusti impresiven vtis o sodobni in okretni obliki prednjega dela.

BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, oblika zadka

Oblika zadka.

Zadek BMW serije 1 zagotavlja športen in prepoznaven sklepni del oblikovanja zunanjosti.  Izrazita ramenska linija  pa poudarja  široko  in stabilno lego na cesti.

BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, 18-palčna M lita alu. platišča dvobarvnega videza

18-palčna M lita alu. platišča dvobarvnega videza.

Elegantna in ekskluzivna 18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvnega videza, ki so stružena do sijaja, dajejo BMW serije 1 Edition ColorVision dodatni odmerek dinamičnega značaja.

BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, prednja sedeža M Sport, prilagojena posebni izdaji

Prednja sedeža M Sport, prilagojena posebni izdaji.

Z razkošnimi materiali in dvobarvno zasnovo prednja sedeža M Sport iz usnja Dakota v barvi Black/Magma Red ali Black/Ivory White krepita športno naravnanost posebne izdaje. Logotipa "Edition", vezena na naslonih za glavo, pa poudarjata ekskluzivnost in prefinjeno izdelavo visoke kakovosti.

BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, preproge, prilagojene posebni izdaji

Preproge, prilagojene posebni izdaji.

Nadvse privlačna estetika in visokokakovostna končna obdelava BMW serije 1 kot Edition ColorVision sta očitni do najmanjše podrobnosti. Preproge, prilagojene posebni izdaji, z razkošno obrobo iz sintetičnega usnja v črni barvi lepo poudarjajo športen pristop.

BMW serije 1, F40, Edition ColorVision, ekskluzivne vstopne letve

Ekskluzivne vstopne letve.

Že ob samem vstopu vam BMW serije 1 Edition ColorVision razkrije svojo izključno osredotočenost. Ta vtis povzročijo vstopne letve na pragovih vrat z logotipom Edition in fluorescentnim učinkom, ko jih obsije svetloba.

VOZNA DINAMIKA

Pogonski sklop, podvozje in krmiljenje M Sport pri BMW serije 1.

Naj gre za močno pospeševanje, okretno vodljivost ali varno lego na cesti, bo BMW serije 1 vsako potovanje spremenil v nepozabno izkušnjo, zahvaljujoč svojim učinkovitim motorjem, nizu dinamičnih pogonskih sklopov in komponentam podvozja. Raziščite izbrane funkcije vozne dinamike in si sestavite BMW serije 1 po svojem okusu.
BMW serije 1, F40, krmiljenje M Sport

Krmiljenje M Sport.

Krmiljenje M Sport s sistemom Servotronic zagotavlja neposreden in okreten odziv krmilnega sistema ter zmanjšuje fizični napor, ki je potreben za sukanje volana. Vozilo boste upravljali natančneje, kar pomeni še bolj športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.
BMW serije 1, F40, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic ponuja neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW serije 1, F40, BMW xDrive, inteligentni sistem štirikolesnega pogona

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
BMW serije 1, F40, prilagodljivo podvozje

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vozni situaciji in združijo udobje vožnje in vozno dinamiko z najboljšo možno varnostjo. Prek stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko izbirate med standardnim načinom COMFORT ali načinom SPORT.
BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, stranski pogled na parkirišču

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST.

Inteligentne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku v BMW serije 1.

Dovolite, da vaše vozilo samostojno parkira na želeno parkirno mesto ali vprašajte inteligentnega glasovnega asistenta, kje je naslednji bencinski servis. BMW serije 1 vam ponuja veliko število uporabnih funkcij, digitalnih storitev in sistemov za pomoč vozniku za največje udobje in varnost.
BMW serije 1, F40, nadzorni prikazovalnik s sistemom za pomoč vozniku Driving Assistant

Driving Assistant.

Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred čelnim trkom s funkcijo zaviranja, pomočnik za omejitev hitrosti, vklj. s Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja s predogledom, in opozorilo za zapustitev voznega pasu. Poleg tega pa oprema, ki temelji na radarskih senzorjih, vključuje opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek.

BMW serije 1, F40, praktična pomoč pri parkiranju parkirnega asistenta

Parkirni asistent.

Parkirni asistent olajša parkiranje vozila. Kamera za vzvratno vožnjo zagotavlja jasen pogled za vozilom. Aktivni nadzor razdalje pri parkiranju nudi večjo zaščito pred poškodbami zaradi parkiranja. Parkirni asistent samodejno parkira vozilo na parkirna mesta, ki so vzporedno ali pravokotno s cestiščem in samodejno zapusti vzporedna parkirna mesta. Asistent pri vzvratni vožnji pa vam pomaga pri vožnji vzvratno, npr. na ozkih cestah.
BMW serije 1, F40, upravljanje s kretnjami BMW

Upravljanje s kretnjami BMW.

Z upravljanjem s kretnjami BMW lahko izbrane funkcije upravljate z določenimi gibi rok. Za izbrane operacije bo sistem na primer prepoznal kretnje, kot so drsanje ali kazanje za sprejem ali zavrnitev dohodnega klica. S krožnimi gibi kazalca se lahko prilagodi glasnost.
BMW serije 1, F40, projektor BMW Head-Up

Projektor BMW Head-Up.

Velik barvni BMW Head-Up projektor projicira informacije, ki so pomembne za potovanje, neposredno v voznikovo vidno polje, kar mu omogoča, da se popolnoma osredotoči na vožnjo. Prikažejo se informacije, kot so trenutna hitrost, navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti s prikazom prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami, odvisno od opreme.
BMW serije 1, F40, BMW Live Cockpit Professional, kombinacija zaslonov

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 10,25-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 10,25-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW serije 1, F40, pametni sistem za glasovno upravljanje, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej, BMW, lačen sem.« Vaš BMW Intelligent Personal Assistant bo našel najbližjo restavracijo in takoj načrtoval pot do tja. A zmore veliko več. Vaš BMW Intelligent Personal Assistant vam bo priskočil na pomoč glede funkcij vozila. In razumljivo pojasnil uporabne lastnosti. Pomaga vam, da boste enostavno in intuitivno upravljali svoj BMW.

BMW serije 1, F40, Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Da bo vaš BMW ves čas posodobljen. Remote Software Upgrades lahko prenesete prek aplikacije My BMW ali neposredno v vozilu in jih nato namestite.

BMW serije 1, F40, integracija pametnih telefonov

Integracija pametnih telefonov.

 Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Integracija pametnih telefonov vaš pametni telefon brezžično poveže z vozilom prek Apple CarPlay in Android Auto. To vam omogoča udobno uporabo funkcij in različnih aplikacij neposredno prek nadzornega prikazovalnika.

BMW serije 1, F40, Digital Key

BMW Digital Key.

BMW Digital Key spremeni vaš združljivi pametni telefon[1] v čisto pravi avtomobilski ključ. Da bi odklenili vrata, preprosto pridržite pametni telefon poleg kljuke na vratih. Preden zaženete BMW, pa ga odložite v predal za pametni telefon. Poleg tega lahko digitalni ključ pošljete do petim osebam in na primer tudi omejite največjo hitrost – odlična funkcija za voznike začetnike.

MODELI IN OPREMA

Modelske različice BMW serije 1 močnega značaja.

Model Sport Line.

 • 17-palčna lita alu. platišča Double-spoke 549; na voljo so tudi druga platišča
 • M Shadow Line visokega sijaja
 • Športna sedeža za voznika in sovoznika z oblazinjenjem v kombinaciji blago/Sensatec v barvi Anthracite s sivimi poudarki, po želji z oranžnimi poudarki; na voljo so tudi druga oblazinjenja
 • Športni volan z brizganimi vložki
M Shadow Line visokega sijaja

Model M Sport.

 • 17-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 550 M dvobarvna; na voljo so tudi druga platišča
 • Podvozje M Sport, vklj. s krmiljenjem M Sport; na voljo so tudi druga podvozja
 • Športna sedeža za voznika in sovoznika z oblazinjenjem iz blaga Trigon Sensatec Black; na voljo so tudi druga oblazinjenja
 • M usnjen volan
BMW serije 1, F40, model M Sport, kovinska barva Melbourne Red, tričetrtinski stranski pogled

Model Advantage.

 • 16-palčna lita alu. platišča Star-spoke 517 (samo za 116i/116d)
 • Pomočnik za omejitev hitrosti s funkcijo zaviranja
 • Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC)
 • Odlagalni paket
BMW serije 1, F40, model Advantage, barva Black, tričetrtinski stranski pogled
 • Model Sport Line.
 • Model M Sport.
 • Model Advantage.

BMW 128ti.

Oblika in vozna dinamika BMW 128ti.

Zaradi vpadljivega videza in tehničnih podrobnosti je BMW 128ti posebej športen predstavnik modelske serije. Skladno z opaznimi oblikovnimi elementi, posebnimi za model, njegov bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in zaporo diferenciala na sprednji premi zagotavljata vozno dinamiko najvišjega standarda.
BMW serije 1, 128ti, F40, bočni prag z nalepko "ti"

Bočni prag z nalepko "ti".

Bočni prag z rdečim poudarkom in nalepka "ti" premeteno poudarjata športni videz vozila.
BMW serije 1, 128ti, F40, 18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna z visokozmogljivimi pnevmatikami

18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna z visokozmogljivimi pnevmatikami.

18-palčna M lita alu. platišča Y-spoke 553 M dvobarvna kovinska Orbit Grey, stružena do sijaja, velikost 8 J x 18 s pnevmatikami 225/40 R18.

BMW serije 1, 128ti, F40, oblikovne značilnosti v notranjosti

Oblikovne značilnosti v notranjosti.

Notranjost ima izrazito športno in elegantno vzdušje zahvaljujoč oblikovnim značilnostim, posebnim za 128ti. To zagotavljajo podrobnosti, kot so M-volan z brizganimi vložki z rdečimi kontrastnimi šivi, ekskluzivna športna prednja sedeža z rdečimi poudarki, ujemajoče se ekskluzivne preproge z rdečim robom in vezen rdeč logotip "ti" na sredinskem naslonu za roko.

BMW serije 1, F40, 128ti, 100-% sDrive in zapora diferenciala

100-% sDrive in zapora diferenciala.

Zapora diferenciala, ki je v BMW 128ti vgrajena standardno, izboljša oprijem in stabilnost vožnje pri pospeševanju iz ovinkov in velikih hitrostih v ovinkih ter na različnih cestnih površinah, s tem da razporeja pogonsko silo med kolesoma na sprednji premi glede na trenutne razmere. Rezultat so samozavestne in dinamične vozne lastnosti.
BMW serije 1, 128ti, F40, motor BMW 128ti

Motor BMW 128ti.

Kompakten športnik, ki zagotavlja čisti užitek v vožnji: 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo v BMW 128ti je zmogljiv, saj je opremljen z novimi bati, večjim turbopolnilnikom, optimizirano napeljavo za posesani zrak in izpušnim sistemom s krmiljenjem loput.
BMW serije 1, 128ti, F40, podvozje M Sport

Podvozje M Sport.

Podvozje M Sport je spuščeno za približno deset milimetrov. Ima krajše vzmeti in bolj togo nastavitev blažilnikov, posebno za 128ti, kot tudi trše stabilizatorje. Kombinacija, ki vodi k še bolj neposredni zasnovi podvozja, kar omogoča izrazito športni slog vožnje.
BMW serije 1, 128ti, F40, krmiljenje

Krmiljenje.

Krmiljenje z nastavitvami, posebnimi za 128ti, zagotavlja neposredno in okretno odzivanje krmilnega mehanizma. Vozilo se lahko usmerja bolj natančno, kar zagotavlja zelo športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW SERIJE 1.

BMW 128ti.

Najv. moč v kW (KM):

195 (265)

Pospešek 0–100 km/h v s:

6,1

Kombinirana poraba goriva v l/100 km:

7,4–6,8

Kombinirane emisije CO2 v g/km:

170–156

BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo

CENE, FINANCIRANJE IN LIZING ZA BMW SERIJE 1.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW SERIJE 1.

BMW serije 1, F40, kovinska barva Misano Blue, tričetrtinski pogled od spredaj med parkiranjem ob robu ceste z žensko

Prilagojeni finančni produkti iz BMW Financial Services vam prisluhnejo in vas hitro pripeljejo do cilja. Ali gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam. Izvedite več o privlačnih rešitvah financiranja ali ustrezni ponudbi lizinga za svoj novi BMW serije 1.

STORITVE BMW.

Zaposleni pri BMW se rokuje s stranko
Storitve BMW zagotavljajo, da boste med vožnjo ves čas popolnoma brezskrbni.
 
 • Z BMW Service Inclusive uživate v 100-odstotni preglednosti zahvaljujoč storitvam, kot so pregled vozila, zamenjava mikrofiltra ali dolivanje zavorne tekočine po fiksni ceni
 • Storitev Teleservices iz BMW ConnectedDrive servisnemu partnerju BMW, ki ste ga izbrali, zagotovi vse pomembne informacije o vozilu, ko je servis potreben
 • Asistenca, ki jo zagotavlja pomoč pri okvari in nezgodi BMW, vam je na voljo brezplačno, 24 ur na dan, vse dni v letu

 

Zaposleni pri BMW svetuje stranki

ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete dodatne informacije ali želite posebne ponudbe za BMW serije 1, se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naše strokovno servisno osebje BMW vam bo z veseljem svetovalo po telefonu ali neposredno na kraju samem.

Poraba goriva in emisije CO₂.

BMW M135i xDrive:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,0–7,4
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 180–167

 

BMW 128ti:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4–6,8
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 170–156

 

Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023.

 

Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO2.

 • BMW M135i xDrive:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,0–7,4
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 180–167

  BMW 128ti:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4–6,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 170–156

  Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo vso dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.