BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Amterine, stoji pred stavbo, ptičja perspektiva

THE M8

M-AVTOMOBILI BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ: MODELI IN OPREMA

THE M8M-AVTOMOBILI BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ: MODELI IN OPREMA

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ – OPREMA, PODROBNOSTI IN INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Za M-avtomobile BMW serije 8 Gran Coupé je na voljo široka paleta dodatne opreme na področju oblikovanja, vozne dinamike in tehničnih inovacij – vse so izdelane za dvig užitka v vožnji na novo raven. Navsezadnje enkratno razkošna športna vozila ne predstavljajo le nebrzdane moči na osnovi tehnološke odličnosti, temveč hkrati nudi razkošen ambient, prvorazredne digitalne storitve in inovativne sisteme za pomoč vozniku.

Preberi več

PRIMERJAVA M-AVTOMOBILOV BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

NA KRATKO: TRIO RAZKOŠNEGA ŠPORTNEGA NAVDUŠENJA

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

Največja vozna dinamika in ekskluzivnost
 • Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M diferencialom in 8-stopenjski menjalnik M Steptronic z Drivelogic
 • Ekskluzivni oblikovni elementi in oprema
 • 460 kW (625 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,2 sekunde
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski sprednji pogled

BMW M8 GRAN COUPÉ

Vozna dinamika in razkošje na vrhunski ravni
 • Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M diferencialom
 • 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic
 • 441 kW (600 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,3 sekunde
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, tričetrtinski sprednji pogled

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Zmogljivo delovanje s pridihom razkošja
 • 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic
 • BMW xDrive z diferencialom M Sport
 • 390 kW (530 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,9 sekunde
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, tričetrtinski sprednji pogled
 • BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ
 • BMW M8 GRAN COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

PREGLED TEHNOLOGIJ POGONSKEGA SKLOPA IN PODVOZJA, KI JIH NAVDIHUJE SVET MOTOŠPORTA

Številne visoko razvite komponente pogonskega sklopa in podvozja, navdihnjene z motošportom, zagotavljajo večjo zmogljivost, okretnost in natančnost – in zato tudi več adrenalinskih užitkov v vožnji.
Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020

Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo nove generacije zagotavlja delovanje v skladu z najnovejšimi standardi. Z visokimi vrtljaji motor doseže izhodno moč 460 kW (625 KM). Turbopolnilnika izstopata z optimalnimi odzivnimi lastnostmi po zaslugi izpušnega zbiralnika nad vrsto valjev. Motor V8 je zasnovan tudi za skrajne obremenitve na dirkališču.
BMW M8 Competition Gran Coupé s prilagodljivim M-podvozjem F93 2020 v kovinski barvi Individual Ametrine, povečava spredaj

Prilagodljivo M-podvozje.

Prilagodljivo M-podvozje omogoča prilagoditev lastnosti amortizerjev za premagovanje trenutne vozne situacije, s čimer povečuje vozno dinamiko in udobje. Poleg standardne nastavitve COMFORT za udobnejšo vožnjo, je sta na voljo tudi program SPORT za trdnejšo nastavitev amortizerjev in SPORT+ za uporabo na dirkališču.
BMW M8 Competition Gran Coupé M xDrive xDrive F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski stranski pogled pod nizkim kotom

M xDrive.

BMW M xDrive z aktivnim M diferencialom zagotavlja največjo vlečno silo in vozno dinamiko za vsakodnevno vožnjo in na dirkališču. M specifična tehnologija združuje tipično okretnost zadnjega pogona z nadzorom štirikolesnega pogona. Na voljo je vožnja s 4WD, 4WD Sport in – ob izključenem DSC – 2WD.
BMW M8 Competition Gran Coupé z 8-stopenjskim M-menjalnikom Steptronic in notranjostjo F93 2020

8-stopenjski menjalnik M Steptronic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic nudi več možnosti prestavljanja: od izjemno dinamičnega do izrazito udobnega in gladko tekočega za varčevanje z gorivom. Voznik lahko ročno menja prestave s prestavno ročico oziroma ročicami ob volanu ali vklopi samodejno prestavljanje in vse delo prepusti menjalniku.
M karbonsko-keramična zavora BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, v profilu

M karbonsko-keramična zavora.

Z opcijsko M karbonsko-keramično zavoro je uporaba zavorne sile še bolj neposredna. Poleg tega je korozijsko odporna, še bolj odporna na vročino, močno zmanjša obrabo in prispeva k prihranku mase, kar pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospešek. Posebna visokotehnološka oprema je vidna prek zlatih zavornih sedel matiranega videza z napisom M na zunanji strani. Zaradi specifičnih lastnosti materiala se lahko med zaviranjem poveča hrup pri delovanju, na primer v primeru dolgotrajne, nizke obremenitve ali v mokrih razmerah tik pred mirovanjem vozila. Hrupu, povezanim s samo konstrukcijo, se je mogoče izogniti z zaviranjem, da se zavore v primeru prisotne vlage posušijo, ali z močnejšo obremenitvijo zavor po dolgotrajni nizki obremenitvi. Vpliv vlage in soli za posipanje cest povzroči, da učinkovitost zavor ustreza učinkovitosti običajnega zavornega sistema. Zmanjšano zavorno moč je mogoče kompenzirati z močnejšim pritiskom na pedal. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW M8 Competition Gran Coupé z M-načinom in notranjostjo F93 2020

M-NAČIN.

Z gumbom M MODE na sredinski konzoli lahko prilagodite stopnjo nadzora, ki jo imajo sistemi za pomoč vozniku. Način ROAD nudi poln izbor funkcij elektronskih asistentov. Pri nastavitvi SPORT sistemi zgolj opozarjajo, vendar ne posredujejo. Z izbiro TRACK lahko asistenčne sisteme povsem izklopite, npr. na dirkališču. Glede na izbran način vožnje se tudi na zaslonu prikažejo različni podatki o vožnji.
Nastavljiva M zavora BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, stranski pogled

Nastavljiva M zavora.

Vgrajen zavorni sistem z natančnim občutkom na pedalu in z M-specifičnim konfiguriranjem. Novi sistem v kompaktnem modulu združuje funkcije za aktiviranje zaviranja, ojačitev zavorne sile in nadzor zaviranja. Voznik ima na voljo dve nastavitvi za občutek pedala – v načinih COMFORT in SPORT je potrebno za upočasnitev vozila pritisniti na zavorni pedal z različno silo.
M-športni izpušni sistem BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava zadnjega dela

M-športni izpušni sistem.

M Sport izpušni sistem oddaja dinamičen zvok, ki ga je mogoče spreminjati s pomočjo integriranega mehanizma izpušnih ventilov. Programa SPORT in SPORT+, ki ju lahko izberete s pomočjo gumbov Driving dynamics, sta poudarjena s še intenzivnejšim zvokom motorja, medtem ko program, usmerjen v udboje, daje prednost diskretnejši akustiki motorja.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

M-SPECIFIČNE OBLIKOVNE ZNAČILNOSTI NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI

Oblikovanje modela BMW M8 Competition Gran Coupé postavlja nove standarde v segmentu razkošnih športnih vozil in je močan izraz izjemne zmogljivosti. M-oblikovalski elementi v črni barvi visokega sijaja se idealno dopolnjujejo in poudarjajo športni značaj izjemnega vozila. Sijajna 20" platišča iz aluminijeve zlitine to še dodatno poudarjajo. Dinamični značaj je opazen tudi v notranjosti, kjer se kaže v ekskluzivnih M-značilnih oblikovnih podrobnostih modela BMW M8 Competition Gran Coupé.
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, med nočno vožnjo, tričetrtinski sprednji pogled
M-specifična ledvička BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, od spredaj

M-specifična ledvička.

Črna mreža sprednje ledvičke z okvirom v črne kromasti barvi in simbol M8 v črni barvi visokega sijaja še bolj poudarita športni značaj vašega vozila.
Pokrova zunanjih ogledal BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava dela

Črni pokrovi zunanjih ogledal.

S črnima pokrovoma zunanjih ogledal ima M8 Competition izrazito športen značaj. Z dodatnim paketom zunanje opreme M Carbon so pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal izdelani iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP).
M bočna mrežica BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava dela

Črna M bočna mrežica.

M bočne mrežice na sprednjih krilcih so črne barve z vstavkom in simbolom M8 v barvi Black Chrome. Z dodatnim paketom zunanje opreme M Carbon, izdelava iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP).
M platišča iz aluminijeve zlitine BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, s strani

20" M platišča iz aluminijeve zlitine 811 M dvobarvna.

20’’ M platišča iz aluminijeve zlitine Star-spoke 811 M, dvobarvna Jet Black s kombiniranimi pnevmatikami, sijoče rezkana, spredaj 9,5J x 20 s pnevmatikami 275/35 R20, zadaj 10,5J x 20 s pnevmatikami 285/35 R20.
M zadnji karbonski spojler BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi Individual Ametrine, povečava zadnjega dela

M zadnji spojler.

M zadnji spojler v črni barvi visokega sijaja poudarja atletsko silhueto vozila in znatno zmanjša neželeno dviganje na zadnji premi. Z dodatnim paketom zunanje opreme M Carbon je vrhnji sloj M zadnjega spojlerja iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP).
Oznaka M8 Competition BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava zadnjega dela

Oznaka M8 Competition.

Črn napis M8 Competition na zadnjem delu kaže na velik potencial vozne dinamike vozila.
M-športni sedeži BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

M-športni sedeži.

Večkratno nastavljiva M-športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Hkrati je mogoče individualno nastaviti tudi širino naslonjala. Posebna zasnova z osvetljenim M-logotipom pa poudarja atletske zmožnosti vozila.
Sredinska konzola z značko Competition BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

Značka Competition.

Sredinska konzola je opremljena z značko Competition, ki poudarja športno vzdušje v notranjosti in kaže na odlično vozno dinamiko vozila.
M varnostni pasovi BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

M varnostni pasovi.

M varnostni pasovi z napenjalniki in omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov se ponašajo s tkanim poudarkom v klasičnih M barvah in poudarjajo izjemno kakovostno in športno vzdušje v notranjosti vozila.
Vstopne letve z napisom M8 Competition BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

Vstopne letve z napisom M8 Competition.

Vstopni letvi z oznako M8 Competition pozdravita vas in sovoznika že ob vstopu v vozilo. Napis na vstavkih v pragovih sprednjih vrat v črni barvi izžareva kakovost in ekskluzivnost.
M prestavna ročica BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

M prestavna ročica.

Novo oblikovana M prestavna ročica ima M-specifičen vzorec prestavljanja in nudi odlično upravljanje. V ročnem načinu »S« lahko voznik prestave menja ročno s prestavno ročico ali vzvodi na volanu v tipičnem M slogu; v načinu »D« pa prestavljanje poteka samodejno. Stikalo Drivelogic za tri programe prestavljanja in gumb P za blokado parkiranega vozila se nahajata pod logotipom M.
M-specifična instrumentna plošča BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, kabina

M-specifična instrumentna plošča.

Na M-specifična instrumentna plošča omogoča prikaz dodatnih podatkov za še bolj športno vožnjo. Če izberete način vožnje TRACK za dirkanje, je na instrumentni plošči prikazan polnilni tlak, tlak in temperatura pnevmatik in gravitacijska sila bočnih in vzdolžnih pospeškov.
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 v barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, tričetrtinski stranski pogled
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, stranski pogled
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 v barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, tričetrtinski pogled od zadaj
M platišča iz aluminijeve zlitine BMW M8 Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, stranski pogled
Kabina BMW M8 Gran Coupé F93 2020, notranjost
M-športni sedeži z logotipom M8 v usnju »Merino« BMW M8 Gran Coupé F93 2020, notranjost
Vstopne letve z napisom M8 BMW M8 Gran Coupé F93 2020, notranjost

BMW M8 GRAN COUPÉ OBLIKOVALSKI POUDARKI

Oblika BMW M8 Gran Coupé očara s sožitjem ekstremne dinamike in neustavljive elegance. Značilni M-specifični oblikovni elementi, kot so okvir rešetke ledvičke in športni izpušni sistem v kromu visokega sijaja, poudarjajo ekskluzivno zunanjost. Velike odprtine za vsesavanje zraka in sprednji nastavki v črni barvi visokega sijaja skupaj z zunanjimi ogledali in M-zadnjim spojlerjem – oba v barvi vozila – kažejo na visoko zmogljivost BMW M8 Gran Coupé. Mogočna 20-palčna platišča iz lahke zlitine še dodatno poudarijo dinamični značaj vozila. Ekskluzivna športnost je očitna tudi v notranjosti – M športni sedeži v usnju »Merino«, M-usnjen volan in druge razkošne podrobnosti, kot so športni notranji okrasni okvirji in oblazinjenje strehe z alkantaro, elegantno izražajo razkošno vzdušje.

BMW M8 Competition Gran Coupé tričetrtinski sprednji del F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Dravite Grey, tričetrtinski sprednji pogled
BMW M8 Competition Gran Coupé tričetrtinski sprednji del F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, s sprednje strani
BMW M8 Competition Gran Coupé sprednji polprofil F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Almandine Brown sprednji polprofil

BMW INDIVIDUAL

BMW M8 Gran Coupé je razkošno športno vozilo s štirimi vrati in močno, ekstravertno osebnostjo – izjemnim značajem, ki ga lahko dodatno poudarimo z ekskluzivnimi možnostmi opreme iz programa BMW Individual. Na voljo je izbor privlačnih barv, ki sijajno izražajo ekskluzivnost tega M-avtomobila, na primer tu prikazane kovinske barve »Dravite Grey«, »Frozen Bluestone« ali »Almandine Brown«. Značilna platišča M iz aluminijeve zlitine z npr. dovršeno oblikovanimi dvobarvnimi zvezdastimi naperami 811 M skrbijo za slogovni poudarek. Športnost in razkošnost ambienta se kaže z ročno šivanimi M športnimi sedeži, obliznjenimi z usnjem »Merino« vrhunske kakovosti v sklopu opreme BMW Individual. Notranjost svojega BMW M8 Gran Coupé si lahko po meri prilagodite z usnjenim oblazinjenjem BMW Individual v prefinjenih barvnih različicah, na primer Ivory White/Midnight blue ali Ivory White/Tartufo – obe sta na voljo s prefinjenim prešitjem v obliki satovja. Ekskluzivne podrobnosti, kot so notranje obloge BMW Individual v črnem klavirskem laku ali stropna obloga BMW Individual Alcantara zaokrožijo visokokakovosten videz vozila.

BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, tričetrtinski sprednji pogled
BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, pogled od spredaj
BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, stranski pogled
BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, tričetrtinski zadnji pogled
Vstopne letve z napisom M8 BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, notranjost
Napis »First Edition« BMW M8 Gran Coupé prva edicija F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Aurora Diamond Green, notranjost

BMW M8 GRAN COUPÉ PRVA EDICIJA

Športen, razkošen in nadvse ekskluziven: BMW M8 Gran Coupé prve edicije dviguje izjemen videz modela M8 Gran Coupé na novo raven. Posebno privlačnost te omejene edicije predstavlja sozvočje neobičajnega lakiranja BMW Individual v kovinski barvi Aurora Diamond Green s posebnimi zlato-bronastimi podrobnostmi na mreži ledvičke BMW, bočnih M mrežicah in privlačnih M platiščih iz aluminijeve litine z naperami v obliki črke Star-spoke. Dodaten poudarek: ikonske laserske luči BMW svetijo rumeno, s čimer ne zagotavljajo le popolne osvetljenosti, temveč tudi dopolnjujejo ekstravertni videz vozila. Vtis ekskluzivnosti se neprekinjeno nadaljuje tudi v notranjosti z osvetljenimi vstopnimi letvami, na katerih so oznake M8, ter z elegantnim napisom »First Edition« na sredinski konzoli.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

OBLIKA IN VOZNA DINAMIKA BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Oblika BMW M850i xDrive Gran Coupé je opredeljena z najvišjimi estetskimi standardi in navdihuje iz vseh zornih kotov. Navdih se nadaljuje tudi za volanom. Najprej, ker športna in razkošna notranjost zadovolji tudi najbolj ekskluzivne zahteve. In drugič, zaradi izjemno atletskega značaja, ki izhaja iz komponent pogonskega sklopa in podvozja iz sveta motošporta, sposobnih doseganja največje zmogljivosti in zagotavljanja neprimerljive ravni užitka v vožnji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v barvi BMW Individual Mineral White, stranski pogled
Panoramska steklena streha BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, iz ptičje perspektive

Panoramska steklena streha.

Ko je električna panoramska steklena streha z drsno in dvižno funkcijo odprta, zagotavlja dovolj svežega zraka, medtem ko v zaprtem stanju ustvari svetlo in odprto ozračje v notranjosti. Odprete in zaprete jo s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je s senčnim rolojem in usmerjevalnikom zračnega toka. Prav tako zagotavlja neprekinjen stekleni videz od vetrobranskega do zadnjega stekla.
Paket zunanje opreme M Carbon BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

Paket zunanje opreme M Carbon.

Paket zunanjosti M Carbon poudarja športne ambicije vozila. Stranska usmerjevalnika zraka v sprednjem odbijaču, prečka na sredini rešetke za zrak, pokrova zunanjih ogledal in enodelna maska okoli zaključkov izpušnih cevi so izdelani iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP). Paket je zaokrožen z difuzorskim vložkom na zadku v posebni geometriji.
M aerodinamični paket BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Mineral White, sprednji pogled

M aerodinamični paket.

M aerodinamični paket poudarja športnost vozila in spreminja njegov količnik zračnega upora. Vključuje podaljšan sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, edinstvena bočna pragova in podaljšan zadnji odbijač z difuzorskim vložkom v kovinski izvedbi Dark Shadow.
M-športni sedeži BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019, notranjost

M-športna sedeža za voznika in sovoznika.

Večkratno nastavljiva M-športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Hkrati je mogoče individualno nastaviti tudi širino naslonjala. Posebna zasnova z osvetljenim M-logotipom pa poudarja atletske zmožnosti vozila.
Notranje okrasne letve BMW Individual v usnju Merino M850i xDrive Gran Coupé G16 2019, notranjost

Notranje okrasne letve BMW Individual v usnju Merino.

Usnjeno oblazinjenje BMW Individual z usnjem Merino fino zrnate strukture je na voljo v različnih odtenkih in kombinacijah estetskih barv. Ekskluzivna kakovost usnja naredi vtis in zadovolji tudi najzahtevnejše želje. Brez izjeme se uporabljajo le kože vrhunske kakovosti, ki se nato obdelajo, da se dobi prvovrstno, stabilno naravno usnje brez kakršnega koli umetnega reliefnega oblikovanja ali površinskega premaza. Usnje je še posebej voluminozno, voljno in zračno ter je čudovito okrašeno z ekskluzivnimi okrasnimi šivi in prefinjenim šivanjem.
M-usnjen volan BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019, notranjost

M-usnjen volan.

M-usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi in M-emblemom ima športno obliko trojnih krakov. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa z izoblikovanima oporama za palec, zagotavlja zelo neposreden, športen občutek krmiljenja.
8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in neposrednim vbrizgavanjem bencina s sistemom High-Precision Injection. Njegova največja moč znaša 390 kW (530 KM) pri največjem navoru 750 Nm. Oba turbopolnilnika sta kompaktno nameščena med vrstama valjev.
Prilagodljivo M-podvozje Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

Prilagodljivo M-podvozje Professional.

Prilagodljivo M-podvozje Professional daje prilagodljivemu M-podvozju in integralnemu aktivnemu krmiljenju aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi. Rezultat: vrhunska stabilnost vožnje in dinamika.
M-športni diferencial BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

M-športni diferencial.

M-športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Za optimizacijo oprijema skrbi elektronsko krmiljena lamelna zapora, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
M-športne zavore BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, stranski pogled

M športne zavore.

M-športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi in so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
Športni izpušni sistem BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

Športni izpušni sistem.

Standardni športni izpušni sistem ponuja močan in športen zvok, ki ga je mogoče prilagoditi voznim razmeram in voznikovim željam. S tem postane vožnja čustveno akustično doživetje, zlasti med športno vožnjo.
BMW M850i Gran Coupé s sistemom BMW xDrive G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, pogled z zadnje strani

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Inovativno mreženje z vsemi krmilnimi funkcijami prečne dinamike vozila omogoča prilagoditev v odvisnosti od oprijema do največje športne dinamičnosti vožnje.

M-AVTOMOBILI BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

ASISTENCA ZA VOZNIKA IN POVEZLJIVOST

Bodite pozorni na tisto, kar je resnično pomembno: inovativni sistemi za pomoč vozniku in priročne funkcije v podatkovno povezani kabini M-avtomobilov BMW serije 8 Gran Coupé nudijo sodobno mobilnost na najvišji ravni.
Parkirni Asistent Plus M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020, notranjost

Parkirni asistent Plus.

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, aktivni nadzor razdalje pri parkiranju, funkcijo zaviranja v sili, parkirnega asistenta s smernim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.
Driving Assistant Professional M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020, notranjost

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
BMW Intelligent Personal Assistant M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020, notranjost

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo krasno, če bi vaše vozilo BMW imelo tudi osebnega asistenta? S svojim vozilom komunicirajte s pomočjo inteligentnega osebnega asistenta BMW. Pozna vas, vsak dan je boljši in pomaga v vseh okoliščinah. Določite lahko tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. Razloži lahko vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim vozilom BMW.
M-specifični projektor Head-Up M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020

M-specifični projektor Head-Up.

M specifični projektor Head-Up* z nastavljivo vsebino prikazuje podatke, potrebne za športno vožnjo, npr. števec vrtljajev s predhodnim opozorilom v določenem razponu in lučke za menjanje prestav ter prikazom trenutne prestave. * Na voljo samo v modelih BMW M8 Competition Gran Coupé in BMW M8 Gran Coupé.
BMW Live Cockpit Professional M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020, notranjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Daljinsko posodabljanje programske opreme M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé F93 2020

Daljinsko posodabljanje programske opreme.

Ali želite, da je vaš BMW posodobljen z najnovejšo programsko opremo? Z daljinskim posodabljanjem programske opreme bo vaš BMW vedno posodobljen. Nadgradnje se namestijo po zraku (OTA), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.

Poraba goriva in emisije CO₂.

Podatek trenutno še ni na voljo


Preberi več