BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

VEČ OSTRINE. VEČ ZNAČAJA.

BMW Concept 4.

Privlačnost kupeja: morebiti je že od nekdaj najbolj strastna značajska lastnost blagovne znamke BMW. Konec koncev nič ne uteleša ljubezni do športne in dinamične vožnje v kombinaciji z edinstveno eleganco kot kupe. In to je to navdušenje, ki ga vzbuja BMW Concept 4. Njegovo zelo čustveno oblikovanje združuje ne le vse značilnosti in vrednote originalnega kupeja BMW, ampak jih na novo interpretira na samoumeven način. Kot edinstven vrhunec pa impresivna dvojna ledvička BMW filigranske zasnove s skrivnostno globino skupaj z brezhibnim, vrhunskim lakom karoserije pripoveduje novo poglavje zgodbe o dinamičnih kupejih.

Preberi več
VEČ OSTRINE. VEČ ZNAČAJA.BMW Concept 4.

NAVDUŠENJE V SVOJI NAJBOLJ STRASTNI OBLIKI.

Poudarki BMW Concept 4.

Navpična ledvička BMW z elementi zrcalnega kristala, BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti

SAMOZAVESTNA. NA PRVI POGLED.

Poudarki BMW Concept 4.

Prepoznavna, navpična dvojna ledvička na BMW Concept 4 takoj pritegne pozornost kot močna oblikovna poteza in ostaja v središču kot nesporna značajska lastnost. Kakor dragoceni dragulj prevladuje nad celotnim sprednjim delom vozila. Hkrati pa njene dovršene podrobnosti na notranji strani posredujejo zelo posebno globino in ekskluzivnost. Vodoravni elementi zrcalnega kristala so vgrajeni v prezračevalne reže kot nakit, kar ustvarja posebne učinke, gledano iz katerega koli zornega kota. V ozadju, vendar le, če pogledate od blizu, so fine reže in dovodi za zrak sestavljeni iz številnih ponovitev številke 4. Ta zelo poseben poudarek s svojim prefinjenim in ekskluzivnim značajem ustvarja vznemirljiv in impresiven kontrast dinamičnemu oblikovalskemu jeziku celotnega sprednjega dela vozila.

Čustveni oblikovni jezik BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, stranski pogled

BISTVO STRASTI.

Oblikovalski jezik BMW Concept 4 kaže tipična sorazmerja BMW na ultra sodoben in izjemno čustven način, ki je tekoč, dinamičen in eleganten. Bistvo kupeja BMW. S svojo plosko in nizko lego na cesti je atletska karoserija vozila poudarjena z voluminozno izklesanimi zadnjimi koloteki, mišičasto ramensko linijo in velikimi tridimenzionalnimi platišči iz lahke zlitine. Značilen zadek z izrazitimi površinami pa lepo poudarja stabilno držo skupaj s široko ramensko linijo in ozkimi LED-lučmi.

Razburljiva barva zunanjosti Forbidden Red, BMW Concept 4, oblika zunanjosti iz ptičje perspektive

PRIVLAČEN ZNAČAJ.

Razburljivo lakiranje v barvi Forbidden Red poudarja značaj in dinamiko BMW Concept 4, hkrati pa mu daje posebej elegantno estetsko. Lak, nanesen v petih slojih, ustvarja rezultat, ki pripoveduje svojo lastno zgodbo. Čudovita rdeča barva s svojimi privlačnimi odtenki in neverjetno globino poudarja čustvene površine in jim daje izjemno dinamičen značaj. Vpad svetlobe povzroči, da močne krivine žarijo v bogati svetlo rdeči barvi, medtem ko sence ovijajo obrise in površine v odtenkih, ki segajo vse od temno rdeče do črne. Le redko je lakiranje odražalo simbiozo med športnim duhom in elegantno lepoto s takšno popolnostjo.

NOVA VRSTA VZNEMIRJENJA.

Oblikovni poudarki BMW Concept 4.

Nič ni bolj privlačno od čistega užitka v vožnji. BMW Concept 4 to dokazuje z vsakim milimetrom svojih atletskih sorazmerij, zadržanim oblikovalskim jezikom in izjemnim lakiranjem v barvi Forbidden Red. Dejstvo, ki jasno ponazarja, da ne gre za običajni kupe, je predvsem ekskluzivna navpična ledvička BMW, ki poleg ozkih in odprtih LED-žarometov z lasersko lučjo usmerja vso pozornost na sprednji del vozila. Ponovni pogled na ledvičko razkrije številko 4 v ozadju vodoravnih okrasnih elementov, ki so izdelani iz zrcalnega kristala. Zdi se, kot da se številka ponavlja v neskončnost, najdemo pa jo tudi v sodobni interpretaciji stranskih odprtin za zrak. Letve za zatesnitev iz poliranega aluminija čudovito poudarjajo elegantno stran. Podolgovata strešna linija in atletska ramenska linija, skupaj z ozkimi tridimenzionalnimi zadnjimi lučmi in impresivnim difuzorjem črne barve, pa dajeta zadku izjemno privlačnost in športno estetiko.
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od spredaj
Dvojna ledvička BMW, BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti
Videoposnetek, BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od zadaj
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od spredaj
Dvojna ledvička BMW, BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti
Videoposnetek, BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, tričetrtinski pogled od zadaj

OBLIKA, KI OČARA. DINAMIKA, KI VZBUDI HREPENENJE.

BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, pogled od spredaj
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, stranski pogled
BMW Concept 4, Forbidden Red, oblika zunanjosti, pogled od zadaj

 

 

PROCES OBLIKOVANJA.

BMW Concept 4, proces oblikovanja, skica na zaslonu
BMW Concept 4, proces oblikovanja, oblikovanje na zaslonu
BMW Concept 4, proces oblikovanja, podrobnosti prototipa
BMW Concept 4, proces oblikovanja, mere prototipa