NOVI

i5

BMW i

PRVI BMW i5. 100 % ELEKTRIČEN.

BMW i5: poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km:  18.8 - 16; električni doseg (po WLTP) v km: 499 - 579

i5 eDrive40 Limuzina

Najv. moč [1]

250 kW (340 km)

0–100 km/h [1]

6 s

Najv. hitrost

193 km/h

Doseg (do)

582 km

BMW i5: poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km: 18.8 - 16; električni doseg (po WLTP) v km: 499 - 579

[1] Začasno povečanje < 10 sekund nad določeno nominalno vrednostjo.

KONFIGURACIJA

VAŠ NOVI BMW i5 LIMUZINA.

  Označba mesta za vsebino InfoI

  [2] Kovinska barva Fire Red bo predvidoma na voljo od meseca novembra 2023.

  Shop the Look

  IZBERITE SVOJ VIDEZ ZA BMW BMW i5.

  i5 eDrive40 Limuzina
  i5 eDrive40 Limuzina
  i5 eDrive40 Limuzina

  i5 eDrive40 Limuzina

  SIGNATURE • M Sport Pro • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 PS)

  +52

  i5 eDrive40 Limuzina

  ESSENCE • M Sport • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 PS)

  +28

  i5 eDrive40 Limuzina

  BALANCE • M Sport • 6 s od 0-100 km/h • 250 kW (340 PS)

  +45

  DOSEG IN POLNJENJE

  ELEKTRIČNA VOŽNJA V NOVEM BMW i5.

  DOSEZITE SVOJ CILJ ENOSTAVNO: VOŽNJA IN POLNJENJE Z BMW i5.

  Primer poti

  Dodatni primeri poti
   Postanki

   Potrebni so postanki za polnjenje

   To je verjetno število postankov za polnjenje, ki jih boste potrebovali na svoji poti.

   Upoštevajo se le dejansko obstoječa polnilna mesta (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno stopnjo napolnjenosti 100 %.

   Zaželene so visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz omrežja IONITY), ker napolnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

   Preostala raven napolnjenosti baterije

   Navedena številka je preostala raven napolnjenosti baterije ob prihodu po prevoženi razdalji, s 100-odstotno stopnjo napolnjenosti baterije na začetku potovanja.

   h

   Skupni čas polnjenja

   To je skupni čas, ki ga boste verjetno potrebovali za polnjenje na vaši poti. Upoštevajo se le dejansko obstoječa polnilna mesta (od 25. aprila 2023) z najkrajšimi možnimi preusmeritvami in začetno stopnjo napolnjenosti 100 %.

   Zaželene so visokozmogljive polnilne postaje (npr. iz omrežja IONITY), ker napolnijo vaše vozilo z največjo zmogljivostjo.

   h

   Skupni čas potovanja vklj. Polnjenje

   Navedeni čas potovanja je vsota predvidenega časa vožnje in časa polnjenja, če morate na svojo pot vključiti odmore za polnjenje.

   Predpostavlja se, da potujete po najhitrejši poti brez prometnih zastojev ali drugih zamud.

   Zmogljivost polnjenja je odvisna od stopnje napolnjenosti, temperature okolja, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih naprav ter od dejanskega izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolja 23 °C po predhodnem potovanju in lahko odstopajo glede na značilnosti uporabe. Prikazane vrednosti so primeri za osnovno konfiguracijo izbranega modela. Vrednosti se lahko razlikujejo, če ima isto vozilo različne možnosti opreme.

   Z aplikacijo My BMW ste vedno na tekočem z dosegom in stanjem napolnjenosti kadarkoli in od koder koli. Preprosto načrtujte poti, optimizirane za polnjenje, in jih pošljite svojemu vozilu. Prenesite aplikacijo zdaj in jo preizkusite v predstavitvenem načinu.

   Čas polnjenja za

   Javno polnjenje

   Visokozmogljiva polnilna postaja

   Vozilo lahko še posebej hitro polnite na visokozmogljivi polnilni postaji (npr. v polnilnem omrežju IONITY). Enosmerni tok (DC), ki je na voljo na teh postajah, ponuja bistveno večje zmogljivosti polnjenja kot izmenični tok (AC), na primer tisti, ki ga napaja gospodinjska vtičnica. Zato so visokozmogljive polnilne postaje, kot so te, še posebej primerne za polnjenje med potovanjem.

    

   Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja vozila. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo.

    

   Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse visokozmogljive polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

   Hitra polnilna postaja

   Če morate hitro ukrepati v mestu ali med potovanjem, je hitra polnilna postaja prava izbira. To je zato, ker enosmerni tok (DC), ki je na voljo na teh postajah, ponuja višje zmogljivosti polnjenja kot izmenični tok (AC), kot je tisti, ki ga napaja gospodinjska vtičnica. Zato so hitre polnilne postaje še posebej primerne za polnjenje med potovanjem.

    

   Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 10- do 80-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja do 50 kW. V tem razponu je polnjenje najhitrejše in ohranja baterijo.

    

   Oglejte si zemljevid, ki prikazuje vse hitre polnilne postaje v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

   Polnilna postaja AC

    

   Javne polnilne postaje z izmeničnim tokom (AC) boste našli skoraj povsod. Še posebej so primerne za redno polnjenje v daljšem časovnem obdobju, na primer čez noč ali med delovnim časom. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW. Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z največjo zmogljivostjo polnjenja 22 kW.

    

   Oglejte si zemljevid in odkrijte vse polnilne postaje z izmeničnim tokom v omrežju BMW Charging. (Velja od 22. 03. 2023.)

    

   Polnjenje doma

   Wallbox/prilagodljivi hitri polnilnik

   Doma lahko vozilo polnite s stensko polnilno postajo Wallbox ali prilagodljivim hitrim polnilnikom.

    

   Pri obeh se uporablja izmenični tok (AC). Odvisno od vozila, posebne opreme in trga Wallbox zagotavlja zmogljivost polnjenja največ 22 kW, prilagodljivi hitri polnilnik pa največ 11 kW.

    

   Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 11 kW.

   Gospodinjska vtičnica

   Vozilo lahko kadarkoli udobno napolnite prek vtičnice doma. Uporablja se izmenični tok (AC). Na zaslonu si lahko ogledate najkrajši čas, potreben za polnjenje od 0- do 100-odstotne napolnjenosti baterije z zmogljivostjo polnjenja 2,3 kW. Uporabite BMW Wallbox za hitro, varno in udobno polnjenje doma, kadar koli želite.

   Zmogljivost polnjenja je odvisna od stopnje napolnjenosti, temperature okolja, individualnega voznega profila in uporabe pomožnih naprav ter od dejanskega izbranega vozila. Časi polnjenja veljajo za temperaturo okolja 23 °C po predhodnem potovanju in lahko odstopajo glede na značilnosti uporabe.

    

   Uporabite aplikacijo My BMW za iskanje polnilnih postaj ter za načrtovanje, preverjanje in upravljanje postopkov polnjenja – tako doma kot na potovanju. Izkusite celotno paleto funkcij iz aplikacije My BMW v predstavitvenem načinu.

   MOŽNOSTI POLNJENJA.

   0:00
   0:00 /  0:00

   TRAJNOST.

   BMW i5 prispeva svoj delež na poti k bolj trajnostni prihodnosti. Z uvedbo drugotnih materialov in uporabo zelene električne energije v proizvodnem procesu že optimiziramo ogljični odtis BMW i5, še preden vam ga izročimo. Med vožnjo inovativne tehnologije EfficientDynamics zagotavljajo popolno ravnovesje med učinkovitostjo in zmogljivostjo. Poleg tega pa BMW i5 premierno ponuja možnost usnjenega oblazinjenja veganskega sintetičnega izvora za notranjost.

   Oblika

   POUDARKI NA ZUNANJOSTI.

   OBLIKA NOTRANJOSTI.

   POUDARKI V NOTRANJOSTI.

   Tehnologije

   SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST.

   FINANCIRANJE IN LIZING

   BMW FINANCIAL SERVICES ZA NOVI BMW i5.

   Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam.

   Svetovanje in servisne storitve

   PROACTIVE CARE V NOVEM BMW i5.

   POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O NOVEM BMW i5.