BMW Vision M NEXT, tričetrtinski pogled od zadaj, na mestu

BMW VISION M NEXT

Izjava za voznika: BMW Vision M NEXT ponuja predogled o tem, kako bi bila lahko videti elektrificirana prihodnost blagovne znamke BMW M. Za razliko od BMW Vision iNEXT, ki je nakazal, kako bo avtonomna vožnja spremenila življenje na krovu, pa BMW Vision M NEXT prikazuje, kako lahko digitalna inteligenca naredi vozno izkušnjo še bolj pristno in bolj čustveno. Zunanjost lepo poudarja to ambicijo s sorazmerji športnih avtomobilov, medtem ko notranjost voznika dosledno postavlja v središče pozornosti. Tukaj boste izvedeli, kako BMW Vision M NEXT daje novo dimenzijo športnemu užitku v vožnji.

Preberi več
BMW VISION M NEXT

PRIHODNOST JE VAU.

Poudarki BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, pogled od zgoraj, med vožnjo

SKRAJNA VOZNA IZKUŠNJA.

S prepoznavnim, elektrificiranim športnim avtomobilom, BMW M ponuja pogled naprej na brezkompromisno športno obljubo, ki jo daje blagovna znamka za prihodnost.

BMW Vision M NEXT je napredni športni avtomobil, ki odraža jasno in samozavestno stališče tako glede svojega videza kot tudi vzajemnega delovanja.

BMW Vision M NEXT, notranjost, kokpit z volanom, Boost Pod, ukrivljen stekleni zaslon, celozaslonski projektor Head-Up

VZNEMIRLJIV UŽITEK V VOŽNJI.

BMW Vision M NEXT postavlja voznika v središče pozornosti.

BOOST Pod je ključni element v notranjosti. Inteligentne tehnologije podpirajo voznika in mu zagotavljajo prave vsebine ob pravem času. Posvečen in osredotočen uporabnik postane voznik v najbolj skrajnem pomenu.

BMW Vision M NEXT, stranski pogled, na mestu, odprta galebja vrata

POPOLNOST ESTETIKE ŠPORTNIH AVTOMOBILOV.

Oblikovanje jasnih površin in sorazmerja športnih avtomobilov.

S svojimi športnimi sorazmerji in le nekaj natančnimi linijami BMW Vision M NEXT kaže močan značaj. Ideja izrazite poenostavitve združuje zunanjost in notranjost.

MOČ PRIVLAČNOSTI.

Oblika BMW Vision M NEXT.

Pri snovanju BMW Vision M NEXT se je oblikovalska ekipa BMW po navdih zatekla h kultnemu BMW Turbo in revolucionarnemu BMW i8. V skladu z novo strategijo oblikovanja BMW, BMW Vision M NEXT izžareva močan značaj s svojimi športnimi sorazmerji in navzočnostjo le nekaj ostrih linij.
BMW Vision M NEXT, pogled od blizu, zunanjost, ledvička BMW
BMW Vision M NEXT, pogled od spredaj, med vožnjo
BMW Vision M NEXT, stranski pogled, na mestu
BMW Vision M NEXT, tričetrtinski pogled od zadaj, Hofmeistrov pregib
BMW Vision M NEXT, pogled od zadaj, BMW M1
BMW Vision M NEXT, pogled od zadaj, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, stranski pogled, na mestu, platišča
BMW Vision M NEXT, pogled od blizu, zunanjost, ledvička BMW

DINAMIČNA BREZTEŽNOST.

Zaobljeni zunanji robovi ledvičke BMW spominjajo na dovod zraka do turbine. Ledvička je zatesnjena s plastmi, ki pri podrobnejšem pogledu razkrijejo osvetljen, lasersko vgraviran vzorec.

BMW Vision M NEXT, pogled od spredaj, med vožnjo

RADIKALEN PAKET MOČI.

Izbočeno ledvičko obdajata trikotna oblikovna elementa v barvi Thrilling Orange, ki poudarjata stransko nameščena dovoda zraka in vgrajene žaromete. Napete površine pa usločijo pokrov motorja kot močne mišice.

BMW Vision M NEXT, stranski pogled, na mestu

OKRETEN, TUDI ČE MIRUJE.

Diagonalna barvna ločitev poudarja dinamiko nizke silhuete klinaste oblike. Izjemno samozavestna grafična igra barvnih kontrastov z matiranim in visoko pigmentiranim odtenkom Thrilling Orange pa je v močnem nasprotju s polmatirano zunanjo barvo Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, tričetrtinski pogled od zadaj, Hofmeistrov pregib

IKONE, INTERPRETIRANE S POGLEDOM V PRIHODNOST.

Obrisi na izraziti ramenski liniji se zgledujejo po ikoničnem Hofmeistrovem pregibu. Oblikovanje premišljeno prekine odprtina, podobna škrgam, ki se zožuje, ko se spušča nazaj od okenske površine proti zadku, kar daje avtomobilu bolj podolgovat videz.

BMW Vision M NEXT, pogled od zadaj, BMW M1

PO NAVDIHU LEGEND.

Oblikovanje zadka se zgleduje po BMW M1. Tridelne lamele so izdelane iz stekla in poudarjajo vodoravno usmerjenost oblikovanja zadnje strani. Območje pod njimi, ki je izdelano iz recikliranih karbonskih vlaken, vključuje difuzor visokotehnološkega videza, kar je jasen pokazatelj aerodinamičnih lastnosti vozila.

BMW Vision M NEXT, pogled od zadaj, BMW Turbo

POSPEŠEVALNIK UTRIPA.

Enojno, zelo tanko stekleno vlakno na vsaki strani zadnjih luči spominja na grafični zapis delovanja srčne mišice (EKG). Tehnologija Laser Wire® na sprednji strani pa ustvarja izjemno natančno interpretacijo prepoznavnega obličja BMW s štirimi očmi.

BMW Vision M NEXT, stranski pogled, na mestu, platišča

ŠPORTNOST VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Natančno zasnovane vrzeli v dodelani, tridimenzionalni obliki platišč z več kraki privedejo do nizke mase, največje togosti in zmanjšanega zračnega upora. Barvni vložki v zadnjih platiščih nimajo le funkcije vizualnega poudarka, ampak dosegajo tudi optimalno aerodinamično učinkovitost.

Inteligentne tehnologije v BMW Vision M NEXT podpirajo voznika in mu zagotavljajo prave vsebine ob pravem času. Upravljanje je jasno in intuitivno, vse informacije pa so prikazane v neposrednem vidnem polju voznika.
Domagoj Dukec, vodja oblikovanja pri BMW.
BMW Vision M NEXT, pogled od zadaj, model

IZJAVA ZA VOZNIKA.

Vizija užitka v vožnji v prihodnosti.

BMW Vision M NEXT

OBLIKA ZUNANJOSTI.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Na sprednji strani Air Blades oranžne barve segata z obeh strani proti sredini vozila in skupaj z vstopno odprtino za zrak v obliki rezila pod ledvičko ustvarjata jasno dirkalno estetsko. Pri pogledu s strani pa nizka silhueta klinaste oblike športnega avtomobila, linije, ki se vzpenjajo proti zadku in diagonalna ločnica oranžne barve dajejo vtis, da BMW Vision M NEXT drvi naprej tudi takrat, ko miruje. Oblika zadka optično združuje bočne površine, s čimer je lepo poudarjena široka drža vozila. Difuzor visokotehnološke zasnove je izdelan iz recikliranih karbonskih vlaken in poudarja aerodinamične ambicije.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Priključni hibridni pogon visoke zmogljivosti v BMW Vision M NEXT omogoča vozniku, da izbira med štirimi električno gnanimi kolesi ali purističnim pogonom na zadnji kolesni par – popolnoma električno ali z dodatnim potiskom 4-valjnega bencinskega motorja s turbinskim polnjenjem. Največja sistemska moč 441 kW (600 KM), ki omogoča največjo hitrost do 300 km/h, izstreli BMW Vision M NEXT od 0 do 100 km/h v 3 sekundah. Doseg v povsem električnem načinu vožnje sega do 100 kilometrov – večinoma to pokrije velik del potovanja popolnoma električno. Iz tega razloga je BMW Vision M NEXT tudi športni avtomobil prihodnosti za mestna središča s potencialnimi območji z ničnimi emisijami.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

POTOPITE SE.

POTOPITE SE.

Da bi zagotovili, da se koncentracija povečuje s hitrejšim tempom, se informacije, prikazane v BMW Vision M NEXT, prilagajajo v skladu s tem, kar je znano kot osredotočenost na logiki hitrosti: če vozilo miruje, so informacije prikazane na volanu. Ko voznik spelje, informacije prikazuje ukrivljen stekleni zaslon. Če pa razmere na cesti zahtevajo voznikovo polno pozornost, se informacije prenesejo na projekcijski zaslon Head-Up. V vsakem trenutku je mogoča tudi komunikacija z BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Vision M NEXT
Z inovativnimi materiali smo ustvarili sodobno in razkošno notranjost. Medtem ko je njegova geometrija jasna in zadržana, so posamezne podrobnosti prikazane kot dodatki najvišje kakovosti.
Domagoj Dukec, vodja oblikovanja pri BMW.

NA NOVO OPREDELJEN UŽITEK V VOŽNJI.

BMW Vision M NEXT uteleša prihodnost značilne usmerjenosti k vozniku znamke BMW.

BMW Vision M NEXT prikazuje naslednji korak značilne usmerjenosti k vozniku znamke BMW. Celotna notranjost se osredotoča na BOOST Pod. Geometrija je namenoma zadržana, tako da se lahko voznik popolnoma osredotoči na vozno izkušnjo.
BMW Vision M NEXT, stranski pogled, notranjost, odprta galebja vrata, model
BMW Vision M NEXT, notranjost, oblika, armaturna plošča
BMW Vision M NEXT, notranjost, oblika, kokpit, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, notranjost, Boost Pod, ukrivljen stekleni zaslon
BMW Vision M NEXT, notranjost, Boost Pod, celozaslonski projektor Head-Up
BMW Vision M NEXT, notranjost, oblikovanje, sedežne školjke
BMW Vision M NEXT, stranski pogled, notranjost, odprta galebja vrata, model

KOT V ENEM KOSU.

Dvoje galebjih vrat se odpre in razkrije se čudovita notranjost, ki vozniku in vozilu omogoča, da postaneta eno. Prevladujoča barva je temni odtenek Midnight Blue. Tako kot na zunanjosti pa barva Thrilling Orange dodaja selektivne kontraste.

BMW Vision M NEXT, notranjost, oblika, armaturna plošča

NAJVEČ MINIMALIZMA.

Z zoženo zasnovo, ki usmerja pozornost na voznika, ima armaturna plošča ravno in minimalistično obliko. Vsi funkcionalni elementi, kot so zračniki in žepi, so neopazno skriti v geometriji, vendar so še vedno zelo učinkoviti.

BMW Vision M NEXT, notranjost, oblika, kokpit, Boost Pod

BOOST POD.

BOOST Pod je tehnično dovršeno delo. Sestavljajo ga vodoravno poravnani volan, prozoren ukrivljen stekleni zaslon in celozaslonski projektor Head-Up ter združuje vse možnosti nadzora in informacije za voznika. Način BOOST+ prinaša dodatno potisno silo s pritiskom gumba. Dotik logotipa BMW na volanu pa vdihne življenje BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, notranjost, Boost Pod, ukrivljen stekleni zaslon

UKRIVLJEN STEKLENI ZASLON.

Prozoren ukrivljen stekleni zaslon predstavlja drugo raven podajanja informacij. Kot vizir se razteza pred voznikom in mu posreduje informacije, kot je število vrtljajev, hitrost, upravljanje energije vozila ali voznikov srčni utrip.

BMW Vision M NEXT, notranjost, Boost Pod, celozaslonski projektor Head-Up

CELOZASLONSKI PROJEKTOR HEAD-UP.

Celozaslonski projektor Head-Up predstavlja tretjo raven podajanja informacij. S povečevanjem hitrosti se informacije, ki so pomembne za vožnjo, preusmerijo na projektor Head-Up, tako da imajo vozniki vse, kar je treba v svojem vidnem polju. Zahvaljujoč tehnologiji razširjene resničnosti se nato informacije nanašajo na realno sliko druga vrh druge. Na ta način lahko vozite popolno idealno linijo z virtualnim pomočnikom, ki vodi pot.

BMW Vision M NEXT, notranjost, oblikovanje, sedežne školjke

KOT DRUGA KOŽA.

Dve sedežni školjki sta del tekoče sedežne skulpture in sta podloženi s spominsko peno, kar zagotavlja optimalno prilagajanje telesu. Nad obema sedežnima školjkama sta obešena naslona za glavo, ki ustvarjata učinek lebdenja, s tem pa poudarjata občutek lahkotnosti.

BMW Vision M NEXT, razvoj, zunanjost, oblikovanje, pogled od zadaj, skica
BMW Vision M NEXT, razvoj, zunanjost, oblikovanje, stranski pogled, skica
BMW Vision M NEXT, razvoj, zunanjost, oblikovanje, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, razvoj, notranjost, oblikovanje, pogovor med inženirji
BMW Vision M NEXT, razvoj, Boost Pod, oblikovanje, pogovor med inženirji

NA MISIJI ZA PRIHODNOST.

Zasnova BMW Vision M NEXT je rezultat internega natečaja. Oblikovalci BMW so se pomerili drug proti drugemu s svojimi ročnimi skicami in vizualizacijami. Da bi izbrali najboljše dizajne je bilo opravljenih več krogov, dokler končno ni bil izbran osnutek, ki ga je treba uresničiti. Proces od prvotne zamisli do končne vizije vozila je trajal približno 18 mesecev. »Ta vrsta uresničitve ni mogoča, razen če vsi vpleteni ne sledijo istemu cilju. To je razlog, zakaj sem zelo ponosen na svojo ekipo, ki je v zadnjih nekaj mesecih intenzivno delala na projektu,« je povedal Domagoj Dukec, vodja oblikovanja pri BMW.