NAELEKTRENO OZRAČJE.

BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer.

NAELEKTRENO OZRAČJE.BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer.

Zmogljivost sistema v kW (KM) (225xe3)

165 (224)

Pospešek 0–100 km/h v s (225xe3)

6,7

Kakor življenje v mestu. Vozilo BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer je polno energije. Vašo vsakodnevno rutino in ideje pospeši od 0 do 100 v 6,7 sekunde. Užitek v vožnji, ki se ga veselite tudi na daljših razdaljah. To pa je natanko tisto, kar pričakujete od vozila BMW.


BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer:
Poraba energije v kWh/100 km (skupno): 14,2–13,4

NAELEKTRI CESTO.

NAELEKTRI CESTO.

Napolnjeno z energijo: v vozilu BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer se preizkušena fleksibilnost in izvrstna poraba združita z značilno vozno dinamiko BMW. Zahvaljujoč tehnologiji BMW eDrive iz BMW EfficientDynamics je v povsem električnem režimu vožnje mogoč doseg do 41 kilometrov – lokalno brez emisij in skoraj brez hrupa. Odlična rešitev za vožnjo po mestu!

Preberi več

POSTAVLJA VIŠJE STANDARDE OD VSAKEGA OBZORJA.

POSTAVLJA VIŠJE STANDARDE OD VSAKEGA OBZORJA.

V nove višave z višjo učinkovitostjo: priključno hibridno vozilo je zaznamovano s skrajno učinkovitim pogonskim konceptom. V bistvu je sestavljeno iz zgorevalnega motorja, ki poganja sprednji kolesi, in elektromotorja na zadnji premi. Odvisno od vozne situacije in napolnjenosti visokonapetostne baterije, ga lahko oba pogonska sklopa poganjata posamično ali skupaj. Če obratuje le motor z notranjim zgorevanjem, poteka pogon prek sprednjih koles, medtem ko elektromotor poganja kolesi na zadnji premi. S tem postane BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer, glede na situacijo, vozilo BMW z xDrive.

Preberi več

ZAZNAMUJE PODOBO MESTA. TRAJNOSTNO.

Takoj boste začutili, od kod prihaja. In na prvi pogled vam bo jasno, kaj ga žene naprej. Značilne prečke ledvičke in kolesna pesta modre barve vozila BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer predstavljajo inovativno in zelo zmogljivo pogonsko silo. Z veliko dvojno ledvičko in veliko vstopno odprtino za zrak deluje vozilo BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer še bolj športno in dinamično. To je značilno vozilo BMW, ki je hkrati edinstveno drugačno.

MESTNO SREDIŠČE.

Polno energije, tudi v notranjosti. Vozilo BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer postavlja voznika v edinstveno ozračje. In položaj, kajti zahvaljujoč višjim sedežem imajo vsi potniki na voljo poseben razgled. Vstopite in doživite nova obzorja.

„Poleg izvrstne učinkovitosti in odlične uporabe v vsakodnevnem življenju izpolnjuje BMW eDrive najvišje standarde vozne dinamike in kakovosti, ki so značilni za znamko BMW.“
Stefan Juraschek, direktor oddelka električnih pogonskih sklopov pri BMW Group.

NJEGOVA ENERGIJA NE POZNA MEJA MESTA.

NJEGOVA ENERGIJA NE POZNA MEJA MESTA.

Vse je naelektreno: inteligentno upravljanje energije sodi k najpomembnejšim stebrom koncepta BMW Priključni hibrid. Ta sistem usklajuje medsebojno delovanje vseh pogonskih komponent BMW z elektromotorjem, da se najboljša možna učinkovitost združi z visoko vozno dinamiko.

S tipko eDrive lahko voznik izbira med tremi električnimi načini pogona: AUTO eDrive (standardno), MAX eDrive ali SAVE BATTERY.

Preberi več

ŽIVLJENJE NA ULICI. V NOVI OBLIKI.

ŽIVLJENJE NA ULICI. V NOVI OBLIKI.

Napetost se stopnjuje. BMW eDrive obsega množico inovativnih izdelkov in storitev za udobno in sodobno električno mobilnost v vsakodnevnem življenju: od polnjenja doma in udobne uporabe stalno rastočega števila javnih električnih polnilnih postaj do povezane navigacije.

Preberi več

ELEKTRO KLUB.

BMW Priključni hibrid: priključna hibridna vozila.

ELEKTRO KLUB.

BMW Priključni hibrid: priključna hibridna vozila.

Poraba goriva in električne energije ter emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html