NAELEKTRENO OZRAČJE.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

NAELEKTRENO OZRAČJE.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

NAELEKTRENO OZRAČJE.BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Zmogljivost sistema v kW (KM) (225xe)

165 (224)

Pospešek 0–100 km/h v s (225xe)

6,7

Kombinirana poraba goriva v l/100 km (225xe)

2,7–2,3(3)

Kombinirane emisije CO2 v g/km (225xe)

61–52(3)

Kakor življenje v mestu. Vozilo BMW 225xe iPerformance Active Tourer je polno energije. Vašo vsakodnevno rutino in ideje pospeši od 0 do 100 v 6,7 sekunde. Užitek v vožnji, ki se ga veselite tudi na daljših razdaljah. To pa je natanko tisto, kar pričakujete od vozila BMW.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,7–2,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 61–52
Poraba energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2–13,4

NAELEKTRI CESTO.

NAELEKTRI CESTO.

Napolnjeno z energijo: v vozilu BMW 225xe iPerformance Active Tourer se preizkušena fleksibilnost in izvrstna poraba združita z značilno vozno dinamiko BMW. Zahvaljujoč tehnologiji BMW eDrive iz BMW EfficientDynamics je v povsem električnem režimu vožnje mogoč doseg do 41 kilometrov – lokalno brez emisij in skoraj brez hrupa. Odlična rešitev za vožnjo po mestu!

Read more

POSTAVLJA VIŠJE STANDARDE OD VSAKEGA OBZORJA.

POSTAVLJA VIŠJE STANDARDE OD VSAKEGA OBZORJA.

V nove višave z višjo učinkovitostjo: priključno hibridno vozilo je zaznamovano s skrajno učinkovitim pogonskim konceptom. V bistvu je sestavljeno iz zgorevalnega motorja, ki poganja sprednji kolesi, in elektromotorja na zadnji premi. Odvisno od vozne situacije in napolnjenosti visokonapetostne baterije, ga lahko oba pogonska sklopa poganjata posamično ali skupaj. Če obratuje le motor z notranjim zgorevanjem, poteka pogon prek sprednjih koles, medtem ko elektromotor poganja kolesi na zadnji premi. S tem postane BMW 225xe iPerformance Active Tourer, glede na situacijo, vozilo BMW z xDrive.

Read more

ZAZNAMUJE PODOBO MESTA. TRAJNOSTNO.

Takoj boste začutili, od kod prihaja. In na prvi pogled vam bo jasno, kaj ga žene naprej. Značilne prečke ledvičke in kolesna pesta modre barve vozila BMW 225xe iPerformance Active Tourer predstavljajo inovativno in zelo zmogljivo pogonsko silo. Z veliko dvojno ledvičko in veliko vstopno odprtino za zrak deluje vozilo BMW 225xe iPerformance Active Tourer še bolj športno in dinamično. To je značilno vozilo BMW, ki je hkrati edinstveno drugačno.

MESTNO SREDIŠČE.

Polno energije, tudi v notranjosti. Vozilo BMW 225xe iPerformance Active Tourer postavlja voznika v edinstveno ozračje. In položaj, kajti zahvaljujoč višjim sedežem imajo vsi potniki na voljo poseben razgled. Vstopite in doživite nova obzorja.

„Poleg izvrstne učinkovitosti in odlične uporabe v vsakodnevnem življenju izpolnjuje BMW eDrive najvišje standarde vozne dinamike in kakovosti, ki so značilni za znamko BMW.“
Stefan Juraschek, direktor oddelka električnih pogonskih sklopov pri BMW Group.

NJEGOVA ENERGIJA NE POZNA MEJA MESTA.

NJEGOVA ENERGIJA NE POZNA MEJA MESTA.

Vse je naelektreno: inteligentno upravljanje energije sodi k najpomembnejšim stebrom koncepta BMW iPerformance. Ta sistem usklajuje medsebojno delovanje vseh pogonskih komponent BMW z elektromotorjem, da se najboljša možna učinkovitost združi z visoko vozno dinamiko.

S tipko eDrive lahko voznik izbira med tremi električnimi načini pogona: AUTO eDrive (standardno), MAX eDrive ali SAVE BATTERY.

Read more

ŽIVLJENJE NA ULICI. V NOVI OBLIKI.

ŽIVLJENJE NA ULICI. V NOVI OBLIKI.

Napetost se stopnjuje. BMW eDrive obsega množico inovativnih izdelkov in storitev za udobno in sodobno električno mobilnost v vsakodnevnem življenju: od polnjenja doma in udobne uporabe stalno rastočega števila javnih električnih polnilnih postaj do povezane navigacije.

Read more

ELEKTRO KLUB.

BMW iPerformance: priključna hibridna vozila.

ELEKTRO KLUB.

BMW iPerformance: priključna hibridna vozila.

Poraba goriva in električne energije ter emisije CO₂.

  • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

    (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, da za podrobne informacije o razpoložljivosti povprašate pri svojem trgovcu z vozili BMW.

    Vrednosti za vozila, ki so označena s (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

    Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.