BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, pred obalo

81.800,00

Cena

Več kot 600 km

Doseg

Električen

Tip goriva

THE iX.

BMW i

Popolnoma novi BMW iX.

81.800,00

Cena

Več kot 600 km

Doseg

Električen

Tip goriva

THE iX.Popolnoma novi BMW iX.

PRVI BMW iX: PIONIR NOVE DOBE.

Plod vizije. Razvit za električno mobilnost. Plod vizije. Razvit za električno mobilnost. Zaradi učinkovite tehnologije BMW eDrive in popolnoma električnega sistema štirikolesnega pogona doseže BMW iX izjemen doseg in močan pospešek z mesta. Z inteligentnim operacijskim sistemom BMW različice 8 bo vedno na tekočem, medtem pa ga boste upravljali povsem intuitivno.

Preberi več

PRIMERJAJ BMW iX xDRIVE50 IN BMW iX xDRIVE40.

BMW iX xDrive50

 • Doseg več kot 600 km *
 • Od 0 do 100 km / h v manj kot 5 sekundah
 • Več kot 120 km v 10 minutah s hitrim polnjenjem
BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, dejstva

BMW iX xDrive40

 • Doseg več kot 400 km *
 • Od 0 do 100 km / h v manj kot 6 sekundah
 • Več kot 90 km v 10 minutah s hitrim polnjenjem
BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive40, dejstva
 • BMW iX xDrive50
 • BMW iX xDrive40

BODITE MED PRVIMI.

Izberite želeni način naročanja že danes in bodite med prvimi ponosnimi lastniki BMW iX. Vaš trgovec z vozili BMW bo z vami navezal stik, da ga nastavite. Prav tako se lahko registrirate za prejemanje ekskluzivnih novic o BMW iX.

Preberi več

VEČ KOT 600KM* DOSEGA Z NOVIM BMW iX.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, vožnja po cesti, doseg

Z dosegom več kot 600 km* je BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: več kot 400 km*) popolno vozilo za vsak dan, idealno tako za mestno vožnjo kot dolge razdalje. Ponaša se tudi z odličnimi aerodinamičnimi lastnostmi, predvsem zaradi izjemno učinkovitega oblikovanja, ki prav tako prispeva k nizki stopnji porabe električne energije manj kot 21 kW/h in izjemnem količniku zračnega upora le 0,25, kar je brez primere v njegovem segmentu vozil.

BMW iX Z VEČ KOT 500 KM*.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, vožnja po cesti, zmogljivost

Z dvema zmogljivima elektromotorjema in električnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive, BMW IX ponuja izjemno zmogljivost vožnje z električnim avtomobilom: več kot 500 KM* katapultira BMW iX xDrive50 od 0 do 100 km/h v manj kot petih sekundah (BMW iX xDrive40: 300 KM* in od 0 do 100 km/h v dobrih šestih sekundah). Takojšen največji navor in brezstopenjsko pospeševanje z mesta omogočata, da se BMW iX natančno in spontano odzove na vsak premik pedala za vožnjo. Hkrati pa ta športni terenec izjemno samozavestno uprizori tipične vozne lastnosti električnega pogona.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, čas polnjenja

120 KM DOSEGA V MANJ KOT 10 MINUTAH.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, polnjenje z BMW Wallbox, polnjenje

Z največjo močjo polnjenja do 200 kW (BMW iX xDrive40: do 150 kW) boste napolnili baterijo svojega BMW iX na javnih hitrih polnilnih postajah od 10 do 80 % celotne zmogljivosti v manj kot 40 minutah. Doma lahko svoj BMW iX xDrive50 priročno polnite z BMW Wallbox z največjo močjo do 11 kW in dosežete 100-odstotno napolnjenost baterije v manj kot 11 urah (BMW iX xDrive40: v manj kot 8 urah). Vozilu pa so priloženi še prilagodljivi hitri polnilnik BMW za polnjenje doma, polnilni kabel načina 3 za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartica BMW Charging za dostop do polnilne infrastrukture BMW Charging pod zelo ugodnimi pogoji.

PREDMISLITEV OBLIKE Z BMW iX.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, stranski pogled zunanjosti

Čiste površine z nekaj značajskimi linijami dajejo BMW iX edinstveno obliko monolitnega videza. Vsaka podrobnost se neopazno združi s sodobnim oblikovalskim jezikom, kar vzbudi občutek, da je vozilo skonstruirano iz enega samega kalupa. Aerodinamična, zelo učinkovita oblika zunanjosti je bila odločilnega pomena pri doseganju izjemnega količnika zračnega upora le 0,25, skupaj z vpadljivimi podrobnostmi, kot je okenska grafika, ki se lepo zožuje v smeri proti zadku in ustvarja odlično izhodišče oblikovnim potezam za najboljši pretok zraka. Prvič pa boste na športnem terenskem vozilu BMW lahko našli tudi potopne kljuke na vratih brez okvirjev, s čimer se že na prvi pogled razkrije njegov pionirski duh.

BMW iX SHY TECH KONCEPT.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW iX xDrive50, barva Aventurin Red, pogled od spredaj, ledvička BMW, Shy Tech

Koncept Shy Tech, ki se osredotoča na potnike, sodobni tehnologiji v BMW iX omogoča, da se skrije v ozadje, dokler ni potrebna ali izrecno zaželena. Nevidno inteligenco je mogoče izkusiti v številnih podrobnostih na zunanjosti in v notranjosti, kot na primer pri ledvički, ki deluje kot inteligentna površina, ki zajema tehnologijo kamere, radarske funkcije, najsodobnejšo senzorsko tehnologijo in grelna telesa. Potem pa so tukaj še nevidno vgrajeni zvočniki zvočnega sistema in minimalistična zasnova gumbov v notranjosti.

Oblikovni poudarki na zunanjosti BMW iX.

BMW iX, električni SUV, barva Aventurin Red, i20, pogled od spredaj

Oblika sprednjega dela.

Sprednji del BMW iX je dobil novo razlago v futurističnem slogu, kar mu daje izrazno navzočnost. Navpična ledvička BMW še posebej poudarja napreden videz izvedenke SAV v kombinaciji z najožjimi dvojnimi žarometi, ki jih je BMW kdaj masovno proizvajal.
BMW iX, električni SUV, barva Aventurin Red, i20, stranski pogled

Stranski pogled.

Vpadljivi pravokotni obrisi okoli blatnikov samozavestno usmerjajo pozornost, ki prikliče v spomin prve modele BMW X. Potopne kljuke na vratih, vrata brez okvirjev, okenska grafika, ki se zožuje v smeri proti zadku, in oblikovne poteze za najboljši pretok zraka so prepoznavne lastnosti, harmonično zajete v celoten videz, ki vzbudi intenziven občutek modernosti.
BMW iX, električni SUV, barva Aventurin Red, i20, pogled od zadaj

Oblika zadka.

Velike površine, najožje zadnje luči v voznem parku BMW Group in brezhibno integrirana vrata prtljažnika zagotavljajo sodobno navzočnost. Velika difuzorska vložka pa optimizirata aerodinamiko in skupaj z ravno pločevino, pritrjeno na podvozje, izboljšata doseg.

ŽIVLJENJSKI PROSTOR NA KOLESIH.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, oblikovanje notranjosti Suite, usnje Castanea

Notranjost BMW iX je edinstven kraj za sprostitev, ki ga zaznamuje arhitektura, navdihnjena s sodobnim notranjim oblikovanjem. Elementi, kot je ravna armaturna plošča z velikim ukrivljenim zaslonom BMW ali ozki sedeži, z izbiro barv in materialov najvišje kakovosti spominjajo na kose pohištva. Prosto stoječa sredinska konzola, ki se zdi, kot da lebdi, odsotnost sredinskega tunela in največja panoramska steklena streha, ki je bila kdajkoli nameščena v BMW, ustvarijo neverjeten občutek prostora, ki se mu ne boste mogli upreti.

BMW iDRIVE.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, BMW, upravljalnik iDrive, oblikovanje notranjosti Suite, kokpit

Z novim BMW iDrive se boste potopili v povsem novo, celostno izkušnjo notranjosti. Prvič lahko z BMW komunicirate intuitivno in v naravnem jeziku. Spoznajte svojega inteligentnega digitalnega asistenta, ki se odziva na vaš glas in kretnje ter naredi bivanje v BMW IX čim prijetnejše. Poleg haptičnega uporabniškega vmesnika BMW iDrive pa lahko celoten informativno-razvedrilni sistem svojega BMW iX nadzirate še bolj naravno kot kdajkoli prej.

Oblikovni poudarki v notranjosti BMW iX.

BMW iX, i20, električni SUV, kokpit, oblikovanje notranjosti Suite, Castanea

Minimalistična oblika notranjosti.

Notranjost je zasnovana sodobno in skrčena na najnujnejše, s poudarkom, ki ga boste opazili na zaslonih in upravljalnih elementih. Osrednji upravljalni element je stekleni upravljalnik iDrive na sredinski konzoli, ki ga uokvirja elegantna nadzorna plošča iz plemenite vrste lesa, certificiranega s strani Sveta za nadzor gozdov. Z aktivnimi haptičnimi lastnostmi in zmožnostjo upravljanja na dotik nadomešča običajne gumbe za izbiro menijev iDrive.
BMW iX, i20, električni SUV, zadnji del, oblikovanje notranjosti Suite, Castanea

Salonski sedeži zadaj.

Zadnja sedežna klop ponuja velikodušen prostor in sproščeno salonsko vzdušje predvsem zaradi odprave sredinskega tunela in homogenega prehoda obeh zunanjih sedežev v obloge na vratih. Zadnji sedeži so lahko opremljeni z opcijskim ogrevanjem sedežev in 3D-zvočniki, ki so nevidno integrirani v naslone za glavo. Njihova naslonjala pa je mogoče zlagati v razmerju 40 : 20 : 40, da po potrebi povečate prtljažni prostor.
BMW iX, i20, električni SUV, panoramska steklena streha, notranjost

Panoramska steklena streha.

Panoramska steklena streha Sky Lounge prek celotne dolžine strehe ustvari velikodušen občutek prostora in sproščeno salonsko vzdušje v potniški kabini. Opremljena je s funkcijo elektrokromatskega zasenčenja za večjo zasebnost, ker pa stropna obloga ni več potrebna, ponuja potnikom še več prostora skupaj z občutkom sodobnega oblikovanja.
BMW iX, i20, električni SUV, ukrivljeni zaslon BMW, notranjost

Ukrivljeni zaslon BMW.

Ukrivljeni zaslon BMW, ki se prvič pojavi v serijski proizvodnji, je osrednji ekran in hkrati nadzorni element za popolnoma digitalni bivalni prostor v BMW iX. 12,3-palčna instrumentna plošča se združi s 14,9-palčnim nadzornim prikazovalnikom in tvori eno samo prikazovalno enoto, ki je na armaturni plošči videti kot lebdeči okvir za sliko.

SPOZNAJTE BMW iX V VIDEOPOSNETKU.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, videoposnetek

HOLISTIČNA KONCEPTA TRAJNOSTI V BMW iX.

BMW iX, i20, 2021, električni SUV, oblikovanje notranjosti Suite, trajnost

V primerjavi s športnim terenskim vozilom s primerljivo zmogljivim dizelskim motorjem, BMW iX v celotnem življenjskem ciklu zaradi obsežnega koncepta trajnostnega razvoja izpusti v ozračje 45 % manj emisij toplogrednih plinov. To je v glavnem posledica različnih ukrepov, kot je na primer uporaba izključno obnovljivih virov energije med proizvodnjo ali naravnih in recikliranih materialov v notranjosti. Inovativna uporaba surovin zajema naravno strojeno usnje Castanea z izvlečkom iz oljčnih listov in preproge iz 100-% materiala Econyl.

PORABA ELEKTRIČNE ENERGIJE IN EMISIJE CO2.


* Izmerjeno skladno s preizkusnim postopkom WLTP.

BMW iX xDrive40(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km: 20
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

BMW iX xDrive50(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

 

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba električne energije in emisije CO₂.

 • * Izmerjeno skladno s preizkusnim postopkom WLTP.

  BMW iX xDrive40(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 20
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

  BMW iX xDrive50(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.