BMW iX, Aventurin Red, i20, tričetrtinski stranski pogled pred obalo z manekenko

THE iX

BMW i

Popolnoma novi BMW iX.

THE iX Popolnoma novi BMW iX.

POPOLNOMA NOVI BMW iX: PIONIR NOVE DOBE.

Plod vizije. Razvit za električno mobilnost. Zaradi učinkovite tehnologije BMW eDrive in električnega sistema štirikolesnega pogona ima BMW iX izjemen doseg in izvrstno pospeševanje z mesta. Asketski oblikovalski jezik mu podarja sodoben in izrazen videz. V notranjosti pa premijsko vzdušje visoke kakovosti v kombinaciji z najsodobnejšimi tehnologijami zagotavlja največje udobje in prostorno sedenje do petim osebam. Odkrijte svoj najljubši kraj na kolesih – BMW iX.

Preberi več

POUDARKI BMW iX.

BMW iX, Aventurin Red, i20, tričetrtinski stranski pogled, zunanjost

MONOLITNA OBLIKA ZUNANJOSTI.

Jasne površine in minimalistična oblika dajejo BMW iX močan značaj.

BMW iX, i20, kokpit, notranjost

VEČ PROSTORA ZA VIŠJO KAKOVOST ŽIVLJENJA.

Premijsko vzdušje visoke kakovosti vam v kombinaciji z najsodobnejšimi tehnologijami ponuja občutek velikodušne prostornosti v BMW iX, vašem novem najljubšem kraju na kolesih.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled od spredaj na cesto

VEČ KOT 600 KM* DOSEGA.

Zasnovan za dolge razdalje in razvit za elektromobilnost – BMW iX postavlja nove standarde v vsakdanji praktičnosti zaradi svojega sistema električnega štirikolesnega pogona in dosega več kot 600 km*.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled iz ptičje perspektive na cesto

ELEKTRIČNI UŽITEK V VOŽNJI.

Dva izjemno učinkovita elektromotorja BMW skoraj neslišno katapultirata BMW iX od 0 do 100 km/h v manj kot petih sekundah, z uglajenim pospeškom in več kot 500 KM.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, tričetrtinski pogled od spredaj na polnilno postajo

UDOBNO, HITRO IN PREPROSTO POLNJENJE.

Ali ste doma, v službi ali na poti: izdelki in storitve BMW Charging zagotavljajo rešitve za polnjenje, ki so vam pisane na kožo. Z največjo močjo polnjenja do 200 kW boste svoj BMW iX napolnili od 10 do 80 % v manj kot 40 minutah.

BMW iX Aventurin Red i20 interior Castanea

NEVERJETNO INTUITIVNO VOZNO DOŽIVETJE.

Edinstveno čustveno oblikovanje notranjosti se združi z inteligentnim udobjem in pionirsko tehnologijo. BMW iX z BMW iDrive utira pot v novo obdobje voznih izkušenj.

BMW iX, i20, videoposnetek

»BMW Group se nenehno nadgrajuje. To je osrednji del naše poslovne strategije. BMW iX izraža ta pristop v izjemno zgoščeni obliki.«


Oliver Zipse, predsednik upravnega odbora BMW AG

Preberi več

MONOLITNA OBLIKA.

Oblika zunanjosti popolnoma novega BMW iX.

Obraz nove generacije. Pri konceptu oblikovanja BMW IX smo si prizadevali storiti še kaj več in ustvariti popolnoma nov oblikovalski jezik, ki je izrazen, a ne prenasičen. Inteligenten, a ne zapleten. Z eno besedo, razvili smo obliko, ki na prvi pogled simbolizira novo razumevanje užitka v vožnji. Rezultat je trendovska izvedenka SAV z ikonično monolitno obliko, podrobnostmi, ki poudarjajo močan značaj, in inteligentnimi funkcijami Shy Tech: novi BMW iX.
BMW iX, i20, oblika zunanjosti, videoposnetek
BMW iX, Aventurin Red, i20, pogled od spredaj z manekenko
»Monolitna oblika z nekaj, a zelo natančnimi linijami kaže odločen značaj, avtomobilu pa podarja sodoben videz. BMW iX je drzen ter obenem prefinjen in eleganten.«
Domagoj Dukec, vodja oblikovanja pri BMW
BMW iX, Cashmere Silver, i20, stranski pogled med mirovanjem
BMW iX, i20, Cashmere Silver, tričetrtinski pogled od zadaj med mirovanjem
BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled od zadaj med mirovanjem
BMW iX, i20, oblika zunanjosti, videoposnetek
BMW iX, Aventurin Red, i20, pogled od spredaj z manekenko
BMW iX, Cashmere Silver, i20, stranski pogled med mirovanjem
BMW iX, i20, Cashmere Silver, tričetrtinski pogled od zadaj med mirovanjem
BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled od zadaj med mirovanjem

MOJ NAJLJUBŠI PROSTOR.

Oblika notranjosti popolnoma novega BMW iX.

Sožitje visoke tehnologije in sprostitve ustvari prostor, poln kakovosti življenja. Prepustite se navdihu notranjosti BMW iX. Eleganten minimalizem in najsodobnejše funkcije Shy Tech v kombinaciji s panoramsko stekleno streho ustvarijo edinstven občutek velikodušne prostornosti, ki vožnjo spremeni v popolnoma novo izkušnjo. Notranjost s svojim jasnim oblikovalskim jezikom, materiali visoke kakovosti in najsodobnejšo tehnologijo tako postane vaš najljubši kraj.
BMW iX, i20, oblika notranjosti, videoposnetek
BMW iX, i20, kokpit, notranje oblikovanje Suite Castanea
»BMW iX smo zasnovali od znotraj navzven. Medtem smo se še s posebno pozornostjo lotili ustvarjanja moderne, tople in minimalistične notranjosti, ki daje občutek prostornosti.«
Domagoj Dukec, vodja oblikovanja pri BMW
BMW iX, i20, notranje oblikovanje Loft Stonegrey
BMW iX, i20, notranje oblikovanje Suite Castanea
BMW iX, i20, zadnji sedeži Loft Stonegrey
BMW iX, i20, oblika notranjosti, videoposnetek
BMW iX, i20, kokpit, notranje oblikovanje Suite Castanea
BMW iX, i20, notranje oblikovanje Loft Stonegrey
BMW iX, i20, notranje oblikovanje Suite Castanea
BMW iX, i20, zadnji sedeži Loft Stonegrey

NOVO OBDOBJE VOZNIH IZKUŠENJ.

BMW iDrive v popolnoma novem BMW iX.

Najbolj čustvena in udobna izkušnja vožnje z BMW v zgodovini. Z dosledno izboljšanim BMW iDrive se lahko v notranjosti potopite v povsem novo uporabniško izkušnjo, ki podpira vaš digitalni vsakdan z največjo lahkoto. Visoka tehnologija, inteligenca in razkošje so združeni z digitalnim oblikovanjem na najbolj edinstven način. Zaradi tipične zasnove BMW, usmerjene k vozniku, boste vseskozi imeli na voljo optimalno podporo, pa tudi jasen pregled vsebin na estetsko oblikovanih nadzornih ploščah ter preprosto in naravno upravljanje. Kombinacija inovativnih senzorjev in umetne inteligence vzpostavi povezavo, ki privede do osebnih in proaktivnih dialogov med voznikom in vozilom, s tem pa odpira nova obzorja nepozabnim voznim izkušnjam.
BMW iX i20 interior user interface iDrive video
BMW iX i20 interior user interface iDrive Castanea
»V celotni avtomobilski panogi ni uporabniškega vmesnika, ki bi ga bilo mogoče upravljati tako enostavno in varno kot naš novi BMW iDrive.«
Frank Weber, član upravnega odbora BMW AG
BMW iX i20 interior user interface iDrive cockpit Castanea
BMW iX i20 interior user interface iDrive cockpit Stonegrey
BMW iX i20 interior user interface iDrive video
BMW iX i20 interior user interface iDrive Castanea
BMW iX i20 interior user interface iDrive cockpit Castanea
BMW iX i20 interior user interface iDrive cockpit Stonegrey

EDINSTVENA LJUBEZEN DO PODROBNOSTI.

Shy Tech in najsodobnejše tehnologije v novem BMW iX.

S svojo zasnovo, razkošnim salonskim vzdušjem v notranjosti in inovativnimi funkcijami Shy Tech BMW iX kot avtomobil brez lokalnih emisij ponuja nepozabno izkušnjo udobne mobilnosti tako v vsakdanjem življenju kot med potovanjem na dolge razdalje. Koncept Shy Tech postavlja potnike v središče pozornosti in omogoča, da se visoka tehnologija seli na zadnjo sedežno klop, dokler je to potrebno: nevidna inteligenca, ki se odraža v zelo posebnih in edinstvenih podrobnostih po vsem BMW iX.

BMW iX, Aventurin Red in Cashmere Silver, i20, pogled iz ptičje perspektive z manekenko
BMW iX, Aventurin Red, i20, tričetrtinski pogled od zadaj

Monolitna oblika.

Velike izklesane površine, močna sorazmerja in inovativne podrobnosti, ki se popolno vključujejo v karoserijo vozila, ustvarijo značaj minimalističnega oblikovanja in ikoničen, monoliten videz BMW iX.
BMW iX, Cashmere Silver, i20, stranski pogled

Minimalistične površine.

Močno navzočnost BMW iX krepijo drzno oblikovane in jasno strukturirane površine pa tudi minimalistična in natančna uporaba značajskih potez. Rezultat tega je sodoben videz, ki poudarja monolitno obliko karoserije.
BMW iX, Aventurin Red, i20, pogled od spredaj

Oblika sprednjega dela.

Sprednji del BMW iX je dobil novo razlago v futurističnem slogu, kar mu daje izrazno navzočnost. Navpična ledvička BMW še posebej poudarja napreden videz izvedenke SAV v kombinaciji z najožjimi dvojnimi žarometi, ki jih je BMW kdaj masovno proizvajal.
BMW iX, Aventurin Red, i20, stranski pogled

Stranski pogled.

Pogled s strani na BMW iX razkriva dinamična sorazmerja karoserijske različice SAV, ki jih odlikujejo jasne površine brez značajskih robov. Vpadljivi pravokotni obrisi okoli blatnikov samozavestno usmerjajo pozornost, ki prikliče v spomin prve modele BMW X. Zunanji ogledali, kljuke na vratih in okenska grafika, ki se oži v zadek in upodablja pretok zraka, so skladno zajeti v čudovit videz.
BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled od zadaj

Oblika zadka.

Zadek BMW iX uteleša zunanje oblikovanje v najčistejši obliki: minimalistično in izrazno. Velike površine, najožje zadnje luči v voznem parku BMW Group in brezhibno integrirana vrata prtljažnika zagotavljajo sodobno navzočnost. Velika difuzorska vložka pa optimizirata aerodinamiko in skupaj z ravno pločevino, pritrjeno na podvozje, izboljšata doseg.
BMW iX, Aventurin Red, i20, tričetrtinski pogled od spredaj

Paket Sport.

Paket Sport na ekstrovertiran način na novo razlaga minimalističen oblikovalski jezik: v nasprotju s karoserijo je spodnji del vozila odet v črno barvo visokega sijaja po svoji celotni širini. Športne podrobnosti, kot so osrednji elementi dinamične trapezne oblike, poudarjajo izrazno oblikovanje sprednjega dela.
BMW iX, i20, sedeži, notranje oblikovanje Suite Castanea

Vaš najljubši kraj na kolesih.

Notranjost BMW iX odlikuje odprt in zračen občutek prostora. Vzdušje v njej pa zaznamuje žlahten minimalizem, ki zaradi odsotnosti sredinskega tunela prinaša dodaten prostor za noge tako spredaj kot zadaj. Prosto stoječa, lebdeča sredinska konzola se zdi skoraj kot klubska mizica prestižnega butičnega hotela.
BMW iX, i20, kokpit, notranje oblikovanje Suite Castanea

Minimalistična oblika notranjosti.

Oblikovanje notranjosti zaznamujeta največja možna poenostavitev in odsotnost gumbov povsod, kjer niso nujno potrebni. Na pregledni in brezhibni sredinski konzoli senzorske ploskve nadomeščajo običajne upravljalne gumbe, medtem ko ima upravljalnik iDrive Touch prosojno strukturo steklenega videza visoke kakovosti. Enako strukturo ima tudi prenovljeno elegantno preklopno stikalo za izbiro prestav.
BMW iX, i20, zadaj, notranje oblikovanje Suite Castanea

Salonski sedeži zadaj.

Zadnja sedežna klop omogoča sedenje do trem potnikom in ponuja največje udobje. Vsi sedeži imajo naslone za glavo, seznam opcij pa omogoča, da jih lahko naročite tudi s funkcijo ogrevanja in z vgrajenimi zvočniki. Poleg tega je naslonjalo zadnje sedežne klopi mogoče zlagati v razmerju 40 : 20 : 40, kar omogoča prilagodljivo povečanje že tako in tako prostornega prtljažnega prostora.
BMW iX, i20, panoramska steklena streha, notranjost

Panoramska steklena streha.

Neprekinjena panoramska steklena streha Sky Lounge zagotavlja odprt občutek prostora za sproščeno salonsko vzdušje v notranjosti. Ima funkcijo elektrokromatskega zasenčenja za zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, vsem potnikom pa ponuja še več prostora za glavo zaradi odsotnosti stropne obloge.
BMW iX, i20, oblazinjenje, notranje oblikovanje Loft Stonegrey

Sodobni materiali.

Zelo sodobno notranjost BMW iX odlikuje posebna sestava materialov in barvnih vzorcev. Asimetrično diagonalno oblikovanje, neobičajno prešitje in dodatni kontrastni šivi ustvarjajo vtis, ki spominja na razkošen butični hotel.
BMW iX, i20, ukrivljeni zaslon BMW, notranjost

Ukrivljeni prikazovalnik BMW.

Ukrivljeni prikazovalnik BMW, ki smo mu prvič priča v serijski proizvodnji, je osrednji zaslon in nadzorni element BMW iX ter predstavlja resnično inovativen način usmerjenosti k vozniku. 12,3-palčna instrumentna plošča se združi s 14,9-palčnim nadzornim prikazovalnikom, da nastane ena sama enota, ki je na armaturni plošči videti kot sodoben okvir za sliko.
BMW iX, i20, volan, notranjost

Šesterokotni volan.

Prvi šesterokotni volan BMW z geometrijo, ki se zgleduje po volanih iz sveta motošporta, optimizira vstopanje in udobje sedenja pa tudi vidno polje za vse pomembne informacije o vožnji. Na novo zasnovani multifunkcijski gumbi razkošnega steklenega videza omogočajo zelo intuitivno upravljanje. Poleg tega je prvič na voljo tudi izbirno ogrevanje volana v treh stopnjah.
BMW iX, i20, sedeži, oblikovanje notranjosti Loft Stonegrey

Sedeži za voznika in potnike.

BMW iX v standardni konfiguraciji ponuja na novo zasnovane sedeže, ki zagotavljajo največje udobje sedenja in sproščen salonski občutek. Po želji vam v konstrukcijo sedeža lahko prvič vgradijo zvočnike in bas stresalnik za 4D-zvok, kar omogoča resnično intenzivno zvočno izkušnjo.
BMW iX, i20, inteligentna ledvička, pogled od blizu na sprednji del

Inteligentna ledvička.

Ker električni pogon BMW iX zahteva le majhen dovod hladilnega zraka, je ledvička BMW nepredušno zaprta in postane inteligentna površina. V njej domujejo kamera najnovejše tehnologije, radarske funkcije, najsodobnejša senzorska tehnologija pa tudi ustrezni čistilni sistemi in grelni elementi.
BMW iX, i20, logotip BMW, pogled od blizu na pokrov motorja

Logotip BMW na pokrovu motorja.

Logotip BMW na nosu vozila služi tudi kot pokrovček tekočine za pranje vetrobranskega stekla, tako da je dolivanje še posebej čisto in priročno. Odprete ga lahko s preprostim pritiskom, po dolivanju pa ga ponovno zaprete, dokler se ne zaskoči.
BMW iX, i20, kamera za vzvratno vožnjo, pogled od blizu

Kamera za vzvratno vožnjo.

Kamera za vzvratno vožnjo je neopazno vgrajena v črni obroček logotipa BMW na zadku vozila. Objektiv kamere samodejno očisti sistem s pršečo vodo, ki je prav tako vgrajen neposredno v logotipu in se iztegne navzven, ko je to potrebno.
BMW iX, i20, zvočnik, pogled od blizu

Zvočniki.

Zvočniki sistema za prostorski zvok so nevidno nameščeni za tkanino oblog na vratih pa tudi neposredno v naslone za glavo in zagotavljajo edinstveno izkušnjo poslušanja glasbe.
BMW iX, i20, kokpit, pogled od blizu

Projektor BMW Head-Up.

Projektor BMW Head-Up je prvič vgrajen poravnano, brez okvirja, zato je skoraj neviden na površini armaturne plošče.

DEJSTVA O POPOLNOMA NOVEM BMW iX.

 • 01 Več kot 600 km električnega dosega*
 • 02 Električni pogon na vsa kolesa z dvema električno gnanima osema in več kot 500 KM (370 kW)*
 • 03 Od 0 do 100 km/h v manj kot 5 sekudnah
 • 04 Hitro polnjenje za doseg do 120 km v desetih minutah
 • 05 Hitro polnjenje od 10 do 80% v manj kot 40 minutah.
BMW iX, Cashmere Silver, i20, stranski pogled med mirovanjem z manekenko v ospredju

NOVA DIMENZIJA VSAKDANJE UPORABNOSTI.

BMW iX korenito spreminja segment premijskih karoserijskih izvedenk SAV. Z dosegom več kot 600 km* je kot nalašč za vsakdanjo rabo, pa tudi za vožnje na dolge razdalje, zato je odlična rešitev za vsak dan. Tako vrhunska zmogljivost je rezultat edinstvenega koncepta karoserije z optimizirano maso, ki je nastal po zaslugi dolgoletnih izkušenj v kombinaciji z inteligentno lahko konstrukcijo in inovativnimi materiali, kot so aluminij, jeklo in karbonska vlakna.

OBČUDOVANJA VREDNA ZMOGLJIVOST.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled od spredaj na cesto

Inovativni pogon.

Tehnologija BMW eDrive pete generacije poleg dveh elektromotorjev vključuje še visokonapetostni sistem za shranjevanje električne energije, močnostno elektroniko in tehnologijo polnjenja BMW iX. Zmogljiva elektromotorja v kombinaciji s sistemom električnega štirikolesnega pogona ne zagotavljata le učinkovitosti, ampak tudi povzdigneta zmogljivost BMW iX na raven športnega avtomobila: več kot 500* KM in neslišen pospešek od 0 do 100 km/h v manj kot petih sekundah.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, pogled iz ptičje perspektive na cesto

Učinkovito vozno udobje.

Posamezno nastavljiv sistem za rekuperacijo v kombinaciji s prilagodljivim dvoosnim zračnim vzmetenjem ne zagotavlja le večjega dosega, ampak vozniku prav tako omogoča, da določi vozne lastnosti BMW iX po lastni presoji. Od športne, posebno učinkovite (za najboljši doseg) ali udobne vožnje – pa vse do "občutka vožnje z enim pedalom", kjer vozilo zavira, ko spustite pedal za plin, kar prinaša občutek lebdenja, tipičen za električno vožnjo.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, tričetrtinski pogled od zadaj, polnjenje na BMW Wallbox

PREPROSTO POLNJENJE Z BMW CHARGING.

S številnimi rešitvami za polnjenje iz BMW Charging tako doma kot na javnem kraju so vašemu BMW iX na voljo vse možnosti. Bistveni izdelki in storitve so vključeni že v obsegu dobave, kot sta dostop do javnega omrežja za polnjenje BMW Charging z več kot 450.000 polnilnimi postajami po vsem svetu in standardna oprema za polnjenje doma. BMW iX dosega zmogljivost polnjenja do 200 kW. To pomeni, da lahko električno energijo za 120 km dosega napolnite v samo 10 minutah ali od 10 do 80 % baterije v manj kot 40 minutah. Doma lahko svoj BMW iX na zasebni polnilni postaji BMW Wallbox udobno napolnite z močjo do najv. 11 kW v manj kot enajstih urah, tako da je zmogljivost baterije na primer čez noč ponovno na 100 %. BMW z BMW Charging ponuja novo tarifno strukturo za polnjenje na javnem kraju s ciljem, da bi bilo javno polnjenje enako preprosto in privlačno kot polnjenje doma, npr. brez osnovne uporabnine v prvem letu za na novo nabavljena električna vozila. Dostopate lahko do velikega števila javnih polnilnih postaj različnih ponudnikov v gostem omrežju BMW Charging, zelo preprosto s kartico BMW Charging ali prek aplikacije.

BMW iX, Cashmere Silver, i20, tričetrtinski stranski pogled med mirovanjem

INOVATIVNA AERODINAMIKA BMW iX.

BMW iX v vsakem milimetru svojega dinamičnega oblikovanja zvesto izpolnjuje načelo "oblika sledi funkciji". To je predvsem razvidno iz karoserije z gladko površino, nove razlage steklenih površin, odsotnosti pregibov in ne nazadnje ravne pločevine, pritrjene na spodnjo stran vozila. V kombinaciji z zaprtim sprednjim delom in difuzorskima vložkoma na zadku pa tudi z neobičajnimi podrobnostmi, kot so potopne kljuke na vratih ali zunanji ogledali, pritrjeni na vdolbinah za okna, BMW iX dosega izjemen količnik zračnega upora le 0,25. Tako združuje doseg in učinkovitost z inovativnim oblikovanjem SAV.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

* Izmerjeno skladno s preizkusnim postopkom WLTP.

 

BMW iX(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

 

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

Prikazane vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in porabo energije so bile določene v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba Goriva In Emisije CO₂.

 • * Izmerjeno skladno s preizkusnim postopkom WLTP.

  BMW iX(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Prikazane vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in porabo energije so bile določene v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.