BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Dravite Grey, G22, 2020, tričetrtinski pogled od zadaj

THE 4

BMW M

POPOLNOMA NOVI BMW M440i xDRIVE COUPÉ: MODELI IN OPREMA

THE 4POPOLNOMA NOVI BMW M440i xDRIVE COUPÉ: MODELI IN OPREMA

Avtomobil BMW M4 Coupé vozi v skladu z lastnimi pravili. Tu so na voljo vse informacije o široki paleti ekskluzivne opreme in oblikovnih poudarkih, tehnologijah za večjo zmogljivost in prvorazrednih digitalnih storitvah. Izvedite, kako okretni kupe popelje čisti užitek v vožnji do skrajnosti s pomočjo zmogljivega motorja in popolnoma usklajenih dinamičnih funkcij.

Preberi več

OBLIKA IN ZMOGLJIVOST.

Možnosti oblikovanja in funkcije vozne dinamike BMW M440i xDrive Coupé.

Zapušča območje udobja v slogu: BMW M440i xDrive ne pošilja le sporočil za izjemno zmogljivost, temveč tudi individualno obliko. Prepoznavne M posebne oblikovne značilnosti v barvi Cerium Grey dopolnjujejo dinamičen videz športnega kupeja, od navpične ledvičke BMW do zaključkov izpušnih cevi. V notranjosti pa poudarki, kot so M športni sedeži ali M usnjen volan, poudarjajo ekskluziven športni pridih k vozniku usmerjenega kokpita.  

BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, kovinska barva Arctic Race Blue, stranski pogled, maneken v avtomobilu z odprtimi vrati
BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Arctic Race Blue, G22, 2020, pogled od spredaj, navpična dvojna ledvička BMW v barvi Cerium Grey

M-okvir ledvičke v barvi Cerium Grey.

Prepoznavna navpična dvojna ledvička BMW izkazuje čast legendam motošporta, kot je BMW 328. Okvir v barvi Cerium Grey daje napredni ledvički posebno navzočnost in je ponovna interpretacija tradicije BMW.
BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Arctic Race Blue, G22, 2020, tričetrtinski stranski pogled od blizu na podaljšan sprednji odbijač z odprtinami za zrak, paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics z M posebnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in bočnima pragovoma v barvi karoserije ter dvodelnim difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow in črni barvi visokega sijaja posreduje čisto dinamiko in športnost. Difuzorski vložek M440i je v celoti lakiran v črni barvi visokega sijaja.
18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 848 dvobarvna Jet Black, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu

18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 848 dvobarvna Jet Black.

18-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 848 M dvobarvna Jet Black s kombiniranimi pnevmatikami, stružena visok sijaj, velikost spredaj 7,5 J x 18 s pnevmatikami 225/45 R18, velikost zadaj 8,5 J x 18 s pnevmatikami 255/40 R18.
M športni sedeži, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, notranjost, pogled od blizu

M športni sedeži.

Večkratno nastavljiva M športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Obenem se lahko posamezno nastavi tudi širina naslonjala. Njuna posebna oblika s črnim M-logotipom pa poudarja atletske zmožnosti vozila.
M usnjen volan, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, notranjost, pogled od blizu

M usnjen volan

M usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi, M-značko in integrirano zračno blazino za voznika se ponaša s trikrako zasnovo. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec, pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW M TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS-om, Valvetronicom, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.
Prilagodljivo M podvozje, BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Arctic Race Blue, G22, 2020, podroben pogled, podaljšan zadnji odbijač

Prilagodljivo M podvozje

Prilagodljivo M-podvozje se lahko kadarkoli električno prilagodi, da ustreza pogojem na cesti in voznim razmeram. S pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko prav tako prilagodite karakteristike podvozja, kar vam omogoča želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito okretnim obnašanjem vozila.
Servotronic, M usnjen volan, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, notranjost, pogled od blizu

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Na premikanje volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
BMW M440i xDrive Coupé, kovinska barva Arctic Race Blue, G22, 2020, tričetrtinski stranski pogled

M športni diferencial.

M športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in pri različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
Športni menjalnik Steptronic, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, notranjost, podroben pogled, prestavna ročica

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno menjavanje prestav. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
M športne zavore, BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, podroben pogled, platišča iz lahke zlitine

M športne zavore.

M športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v kovinski modri barvi in so opremljene z M-logotipom. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so zelo visokemu dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje ter odlično zaviranje na mokrih površinah.

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE.

Digitalne storitve in sistemi za pomoč vozniku v BMW M440i xDrive Coupé.

Digital Key BMW M440i xDrive Coupé G22 2020

Digital Key.

Zakaj bi vzeli ključ, ko pa imate s sabo pametni telefon? Svoj BMW lahko zaklenete in odklenete in ga celo zaženete z Digital Key ključem. Z modelom iPhone * lahko, če je združljiv, pooblastite do pet oseb za uporabo vašega BMW. Med drugim je mogoče omejiti pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * BMW Digital Key je združljiv samo z izbranimi iPhoni. Seznam združljivih iPhonov je na voljo na spletnem mestu bmw.com/digitalkey
Driving Assistant Professional pri BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
Parkirni asistent Plus pri BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, pogled od blizu

Parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirnega asistenta z vzdolžnim in prečnim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.
Integracija pametnih telefonov v BMW M440i xDrive Coupé, G22, 2020, notranjost

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé(1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂ za BMW M440i xDrive Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.5 / 8.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 170 / 186

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html