MESTNI IGRALEC.

Novo vozilo BMW serije 2 Active Tourer.

MESTNI IGRALEC.Novo vozilo BMW serije 2 Active Tourer.

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (220d xDrive3)

141 (192)/5.000–6.000

Skupna poraba v l/100 km (220i)

7.3 / 7.6

Skupne emisije CO2 v g/km (220i)

165.0 / 174.0

Prostornina prtljažnika

468 do 1.510 litrov

Določa utrip mesta: z užitkom. V slogu. Z značajem. Vozilo BMW serije 2 Active Tourer sodi v metropole našega časa. Podobno kot trgi in restavracije ali avenije in križišča. Igrivo in goreče se sooči z mestnimi izzivi in rutinirano opravi z njimi. Bodisi dinamično in agilno po ozkih ulicah ali vsestransko in učinkovito v tesnem časovnem okviru – odlično vozilo za vse z aktivnim življenjskim slogom.

BMW 220i Active Tourer:
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 7.3 / 7.6
Emisije CO2 v g/km (skupno): 165.0 / 174.0

OGLED ZNAMENITOSTI ZA MIMOIDOČE.

Pozornosti ne vzbudi le na prvi pogled: novo vozilo BMW serije 2 Active Tourer navdušuje iz vsakega zornega kota – in z vsako podrobnostjo. Široki ledvički in velike vstopne odprtine za zrak na sprednjem delu vozila posredujejo njegovo gorečnost, medtem ko LED žarometa lepo poudarjata njegovo močno navzočnost. Dinamična silhueta z vodoravnim zaobljenim robom in izrazito oblikovana bočna pragova pa podarjajo vozilu BMW serije 2 športen in sodoben značaj.

„Zame je vozilo BMW serije 2 Active Tourer najbolj funkcionalni BMW, ki na novo opredeljuje užitek v vožnji.“
Dr. Norbert Reithofer, predsednik nadzornega sveta podjetja BMW AG

VSAK PROSTOR JE TRENDOVSKA SOSESKA.

Ali je v mestu veliko prostora? Nič lažjega, če ste na poti v vozilu BMW serije 2 Active Tourer, ki vam nudi zares veliko prostora in odlično fleksibilnost. Spremenljiv prtljažnik z do 1.510-litrsko zmogljivostjo je stalno v pripravljenosti za nove aktivnosti. Hkrati pa deluje zelo privlačno: velika vrata skrbijo za udobno vstopanje in izstopanje, dodatno razpoložljiva vrata prtljažnika s prostoročnim odpiranjem in zapiranjem pa olajšajo natovarjanje in nudijo največje udobje. Za vse, kar imate na svojem seznamu opravil.

DESKAJTE V MESTU.

Z BMW ConnectedDrive boste na poti vedno sproščeni. Povezane digitalne storitve, aplikacije in inteligentni asistenčni sistemi za voznika iz paketa BMW Personal CoPilot vam nudijo obsežno podporo tako na kratkih kot na dolgih potovanjih. Da boste na svoj cilj vedno prispeli varno in da ne boste ničesar izgubili izpred oči.

Preberi več

Vse v pregledu.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira pomembne informacije o vožnji na projekcijsko steklo v voznikovem vidnem polju, kar pomeni, da lahko voznik ostane osredotočen na cesto. Prikazujejo se trenutna hitrost, napotki iz navigacijskega sistema, informacije o omejitvi hitrosti, vključno s prikazom prepovedi prehitevanja, ter telefonski in razvedrilni seznami, odvisno od opreme.

Preberi več

Na varni razdalji.

Oprema Driving Assistant Plus vam nudi znatno večjo varnost in udobje. Ta vključuje opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu z mestno funkcijo zaviranja, opozorilo za zapustitev voznega pasu, asistenta za dolgo luč, Speed Limit Info, asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go s kamero in asistenta pri zastoju.
Preberi več

Vse in še več.

Vedno dlje brez omejitev, zahvaljujoč povezljivosti, ki je usmerjena v prihodnost: z BMW ConnectedDrive boste stalno povezani z vsem, kar vam veliko pomeni – za še bolj udobno potovanje. Prepričajte se sami!
Preberi več

ODVIHRA PROČ OD PROMETNE KONICE.

ODVIHRA PROČ OD PROMETNE KONICE.

Z vozilom BMW serije 2 Active Tourer postane mesto pravo doživetje. Učinkoviti motorji z visokim navorom so pripravljeni na vsak sprint. Prilagodljivo podvozje in številni aerodinamični ukrepi pa ob tem skrbijo za optimalen stik s cesto. Prek stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko s pritiskom gumba prehajate med različnimi načini vožnje – od posebej udobnega do izrazito športnega. Za čisto vozno dinamiko, ki vam utira pot skozi mestno džunglo.

Preberi več

CESTNI DIRKAČ.

Zmogljivost. Moč. Nadzor. Od posebej varčnih 3-valjnih dizelskih motorjev do zelo prožnih 4-valjnih bencinskih motorjev z visokim navorom: vozilo BMW serije 2 Active Tourer odraža svoj športni značaj v vsakem trenutku. Da pa je njegova vožnja še bolj suverena, poskrbi športno prilagojen 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko ali inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive. Za optimalno trakcijo in več užitka v vožnji.

NAELEKTRENO OZRAČJE.

BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer.

NAELEKTRENO OZRAČJE.

BMW 225xe Priključni hibrid Active Tourer.

OPREMLJEN ZA VSAKO PRILOŽNOST.

Široka paleta opcij opreme vam omogoča, da si svoj BMW serije 2 Active Tourer oblikujete povsem v skladu z vašimi željami. Naj bodo to dodatki za notranjost, še več prtljažnega prostora ali posebno elegantni detajli za tisto nekaj več – preprosto naredite, da bo popolni videz še popolnejši.


* Prikazani model se lahko razlikuje od trenutnega modela.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html